Økonomi

39 Måter å Tjene Penger Fort i 2024 – Raskt og Enkelt

Vil du tjene penger fort? Her er får du 39 strategier for å skaffe penger raskt. Noen av metodene kan gi deg penger i løpet av en dag eller uke – mens andre har potensial til å gi deg gode inntekter innen relativt kort tid, hvis du legger inn innsatsen som skal til. Til slutt har vi samlet 4 gode tips for å kutte ned på kostnader raskt.

De fleste av oss har vært i en situasjon der vi har vært nødt til å skaffe penger innen kort tid, enten det er for å betale en uforventet regning, bli med på en opplevelse eller kjøpe noe spesielt. Kanskje er du bare lei av å ikke ha nok penger til det du vil, og er klar for å utforske nye inntektsmuligheter som kan ta økonomien din til neste nivå? La oss sette i gang!

Hvordan tjene penger fort? Her er 39 Metoder:

1. Ta småjobber for andre privatpersoner

Trenger du penger fort, er en av de beste løsningene å ta småjobber for andre privatpersoner. Småjobber er gjerne enkle, de kan gjøres på fritiden og du kan tjene så mye som 6000 kroner skattefritt fra hver oppdragsgiver i året.

For å finne småjobber i nærheten kan du bruke MinSmåjobb.no og Luado.no, eller forhøre deg med familie, venner og personer i nabolaget. Eksempler på småjobber kan være:

 • Plenklipping og snømåking
 • Maling, oppussing og vedlikehold
 • Hundepass og tur
 • Hagearbeid og rydding
 • Barnepass
 • Transport
 • Husvask
 • Montering av møbler
 • Bilvask og detailing

2. Ta en lønnssamtale

Hvis du har vært i jobben din et år eller mer og føler du har jobbet godt, kan det være på tide med en lønnssamtale. Dessverre er de fleste av oss dårlige til å ta opp temaet, så hvis sjefen din ikke har tatt initiativ er det viktig at du gjør det selv. 

Med lønnssamtale er potensialet stort for å få høyere inntekt innen kort tid, og her får du mulighet til å tjene mer penger uten å jobbe flere timer i døgnet enn du allerede gjør. Husk å stille forberedt og å se an timingen litt. Har du forsovet deg hver dag den siste uka, eller firmaet er på randen av konkurs, er kanskje ikke timingen helt perfekt.

3. Betalte undersøkelser

Å svare på betalte spørreundersøkelser er enkelt, og noe du kan gjøre samtidig som du gjør andre ting. Det kreves ingen forkunnskaper, og selv om du ikke tjener spesielt mye, kan det bli noen ekstra hundre – eller tusenlapper ekstra i måneden hvis du virkelig går inn for det.

Vil du tjene mest mulig raskt på undersøkelser, kan det være smart å registrere seg hos flere tilbydere for å få tilgang til flest mulig undersøkelser innen kort tid. Dette er undersøkelse-tilbyderne vi anbefaler:

4. Crowdlending

Med crowdlending låner du ut penger til eiendomsutviklere og tjener penger på renter. Her kommer rentene relativt raskt tilbake på kontoen din, og du får utbetalinger hver måned. Avkastningen ligger gjerne et sted mellom 5 og 12 %, så her kan det være litt penger å tjene for deg som vil prøve det ut. Det er gratis å registrere seg hos Kameo for å utforske nærmere, og du kan begynne med så lite som 500 kroner. Husk at investering innebærer risiko og at historisk avkastning ikke er garanti for fremtidig avkastning.

Hva er crowdlending og hvordan investere?

5. Selg unna ting du har 

Den kanskje raskeste måten å få inn penger når du virkelig trenger det, er å selge noe du allerede har og som du ikke bruker lengre. Er det virkelig krise, kan du også selge ting du egentlig har bruk for, men kan klare deg uten i en kortere periode.

Du kan selge alt fra klær, møbler og elektronikk til sportsutstyr og verktøy. Husk at selv om det er mest spennende å selge dyre ting, kan mange små summer også bli betydelige beløp over tid. For å få riktig pris bør du gjøre gode undersøkelser i forkant av salget – kanskje har du liggende noe med høyere verdi enn du har trodd?

6. Flipping av ting

Flipping er å kjøpe noe billig, for så å selge det videre til en høyere pris – gjerne etter å ha fikset det opp litt. Flipping av ting er noe alle kan komme i gang med, og siden mange ting faktisk gis bort helt gratis, krever det ikke så høyt budsjett å starte med. 

Eksempelvis kan du kjøpe et slitent møbel og pusse det opp, eller være heldig og komme over et så godt kjøp at du kan selge det videre uten å trenge å fikse det opp i det hele tatt. Faktisk er det flere som har lykkes så godt med flipping av brukte ting, at de har startet firmaer som går som det suser. Les mer om det her:

Flipping av ting: Gode ting å flippe, med eksempler

7. Utleie av ting og utstyr

Å leie ut ting du har liggende kan være en kjempegod måte for å få inn penger fort, og ikke minst er det veldig enkelt. Alt fra fest-høyttalere til skiboks, kamerautstyr, droner, prosjektorer, sykler, tilhengere, ski og kostbart verktøy kan leies ut på Hygglo.no.

Det er flere som har skaffet seg gode ekstrainntekter fra utleie av utstyr, så her er det bare å tenke over hva du har, som andre også kan ha bruk for. Du kan leie ut for 10.000 kroner skattefritt i året. 

Slik lykkes du med utleie av ting og utstyr

8. Utleie av bolig på AirBNB

Hvis du eier din egen bolig eller hytte, har et ledig rom eller skal på reise, kan utleie via Finn eller AirBnB være en genial måte å få inn penger innen kort tid. For korte leieforhold på under 30 dager, kan du tjene 10.000 skattefritt i året. Kanskje kan du bo hos noen andre i et kort periode for å få inn pengene du trenger?

9. Leie ut bilen din

Bil er noe av det mest kostbare man har, både i innkjøp og løpende kostnader. For å tjene penger raskt, er det en god idé å leie ut bilen din på en delings-tjeneste som getaround. Det vil hjelpe deg å dekke kostnadene til bilen, og i tillegg gi deg ekstra penger på konto.

10. Prøv deg som frilanser

​​Å prøve deg som frilanser være en god måte for å tjene penger raskt, spesielt hvis du har kunnskap som er verdifull for andre. Som frilanser kan du selge digitale tjenester til bedrifter i hele verden, og får typisk betalt per time eller en fast sum for hvert oppdrag du tar på deg. Oppdrag kan du finne hos Fiverr, Upwork og Frilansbasen.

Populære frilans tjenester er blant annet:

 • Oversetting av tekst, språkvask og å skrive
 • Grafisk design
 • Kundeservice
 • Programmering og IT
 • Digital markedsføring
 • Video, animasjon og bilderedigering
 • Musikkproduksjon
 • Regnskap
 • App- og webutvikling

11. Bli digital markedsfører

Om du vil tjene mye penger relativt fort, bør du vurdere å bli konsulent innen digital markedsføring og ta oppdrag for bedrifter. Bedrifter vil alltid ønske seg flere kunder, og ved å hjelpe bedrifter med annonsering på sosiale medier og Google, kan du få betalt alt fra fem til femti tusen kroner hver måned.

Kurset til Agency Academy lærer deg absolutt alt du trenger for å komme i gang og lykkes som konsulent med ditt eget firma, med mål om at du skal ha din første betalende kunde innen én måned. Merk at dette er for deg som virkelig er klar til å satse og legge inn innsatsen som skal til. 

12. Bli UGC Skaper

Som UGC-skaper lager du innhold for på vegne av bedrifter, ment til bruk i bedriftens egne kanaler på sosiale medier. Se for deg at du lager videoer med telefonen din akkurat som en influencer hvor du prater om produkter og tjenester, bare at du ikke trenger en eneste følger for å få betalt for videoen din – noe som gjør at du kan tjene penger mye fortere på denne måten.

UGC (user generated content) er en ganske ukjent forretningsmodell, men det er flere nordmenn som tjener godt som UGC-skapere, og de har gått fra å være helt uerfarne til å tjene mye penger raskt bare ved å lære seg hvordan det fungerer på Tik Tok.

13. Tjen raske penger med Chat GPT

Du har sikkert allerede prøvd deg frem med Chat GPT og kunstig intelligens, og selvfølgelig er dette teknologi som kan brukes for deg som er ute etter å tjene penger fort. 

For eksempel kan du bruke AI til å skrive e-bøker, kode apper og software som kan selges, du kan lage kunst med Midjourney og Dall-E som kan selges som stock-foto, logoer eller brukes til print on demand. 

Eller du kan ta frilansoppdrag hvor du bruker kunstig intelligens istedenfor å gjøre alt arbeidet selv.. Her er mulighetene mange, men prøv deg godt frem og bli kjent med hvordan kunstig intelligens fungerer før du stoler blindt på at det vil gi gode resultater.

Hvordan tjene penger med ChatGPT og AI

14. Finn en deltidsjobb

Å skaffe seg en deltidsjobb er ikke det mest glamorøse på denne listen, men det er en veldig nyttig måte for å få inn ekstra penger innen kort tid. 15 timer jobb i uken i en deltidsstilling med 170 kroner timen, blir til 10.000 kroner ekstra hver måned før skatt. 

En deltidsjobb bør være en selvfølge hvis du er ungdom eller student, men det er også et godt alternativ for deg som allerede har full jobb i en periode for å spare opp pengene du trenger. Mitt tips er å se etter arbeidsplasser som har lange åpningstider, slik at det blir noen timer når du først er i gang.

15. Lag gele-negler på venner og kjente

De fleste jenter er opptatt av å ha pene, flotte negler, og mange bruker mye tid og penger på å gå til neglesalong. Ved å kjøpe en startpakke til rundt 600 kroner med alt du trenger for å lage gel negler, kan du ta betalt for å lage negler på venninner og andre bekjente, og raskt tjene inn startpakken din og gå i pluss. Det er enkelt å lære seg å lage gel negler, så her kan du raskt komme i gang.

16. Selg fysiske og digitale ting du har laget på Etsy og Epla

Hvis du har som hobby å lage ting som smykker, kunst, pyntegjenstander eller strikkede plagg, kan du lage din egen lille butikk og selge det på Epla.no. Lager du digitale produkter som kunst og prints, kan du vurdere å selge dem på Etsy.com, hvor enkelte print blir solgt i tusenvis av eksemplarer. 

Slik kan du tjene penger på Etsy.com

17. Bli privatlærer

Enten du er student eller ferdig utdannet, kan du ta oppdrag som privatlærer i et fag du er god på, via superprof.no. Der kan du jobbe som privatlærer over nett eller med fysisk oppmøte og det er enkelt å komme i gang.

18. Bli mystery shopper

Som Mystery-shopper fungerer du som en “undercover” kunde som sjekker og noterer ned hvor god kundeopplevelsen er i butikk. Mange forskjellige butikker er opptatt av å bedømme kundeopplevelser, så her kan du få i oppdrag både å besøke og handle hos alle slags butikker – alt fra klesbutikker og restauranter til bilbutikker. 

Hva man tjener som mystery shopper varierer, men hvis du fullfører flere oppdrag i løpet av en uke, kan du tjene inntil 2500 kroner per dag. For å komme i gang som mystery shopper, kan du registrere deg hos selskaper som SeeYou og Ukjent kunde.

19. Aksjer og aksjefond

Å investere i aksjemarkedet kan være en god måte for å tjene penger både fort og sakte, men vær klar over at det er risiko involvert. De fleste som tjener gode penger i aksjemarkedet investerer langsiktig i et bredt utvalg aksjer, gjerne i aksjefond – men du kan også tjene penger i aksjemarkedet på kort tid ved å aktivt kjøpe og selge enkeltaksjer og ta gevinst på svingninger i aksjekursen.

Aksjetrading er ikke for alle, og det er betydelig risiko involvert. Når det er sagt, er det absolutt mulig å tjene noen raske penger på denne måten, hvis man setter seg inn i det. Du trenger litt penger å investere med, men du kan begynne med så lite som noen hundrelapper for å teste ut. Det er enkelt å kjøpe sine første aksjer og det er gratis å opprette investeringskonto i din egen nettbank eller hos en nettmegler.

Aksjer for nybegynnere

Hvordan kjøpe aksjer

20. Tjen penger fort med kryptovaluta

Investering i kryptovaluta er en god mulighet for å tjene penger raskt, men du må vite at det innebærer veldig høy risiko. Selv om mange har tjent penger på krypto, er det vel så mange som har tapt penger. Likevel er det verdt å nevne fordi det absolutt er mulig å tjene mye penger her, så lenge du klarer å henge med på oppturene når de kommer og selger deg ut i tide for å få gevinst.

Hvordan kjøpe kryptovaluta i Norge

Hvordan tjene penger på kryptovaluta

21. Tjen penger fort med Dropshipping

Dropshipping - hvordan tjene penger og komme igang med dropshipping - fremhevet bilde med tekst og laptop med Shopify i bakgrunnen

Med dropshipping starter du en nettbutikk der produktene blir sendt direkte fra produsent eller grossist til kunden din, uten at du behøver å røre produktene eller sende dem ut. Istedenfor å bruke tid på slikt, kan du rette all din tid på markedsføring og kundeservice.

For å lykkes vil du måtte bruke en del tid på å finne gode produkter som faktisk selger, og du vil være nødt til å lære deg annonsering på nettet. Ikke minst vil det kreve en viss startkapital, fordi du må prøve deg frem med forskjellige produkter og annonser. 

Når hele maskineriet er oppe og fungerer som det skal, er dropshipping noe man raskt kan skalere opp og tjene bra på, så lenge regnestykket med annonseringen går i pluss.

Hvordan tjene penger på Dropshipping

22. Lag ditt eget nettkurs

Det kan være mye penger å tjene på å lage og selge nettkurs, og hvis du er god innen temaet du skal lære noen andre om, kan det også gå fort å lage og publisere selve kurset. For eksempel har denne nordmannen laget et raskt norskkurs for utenlandske og publisert det på udemy.com, hvor nesten 2500 personer har kjøpt kurset til en pris på 699 kroner – noe som tilsvarer over 1,7 millioner kroner.

23. Salg av E-bøker

Det er flere strategier du kan bruke for å selge e-bøker. Er målet å tjene penger fort, kan du bruke kunstig intelligens til å skrive selve e-bøkene, og publisere dem på Amazons Kindle Direct Publish, eller lage din egen nettbutikk og annonsere for e-bøkene dine på sosiale medier. Det er sistnevnte 20 år gamle Joe gjorde for å selge bøker til over 1 million dollar, skrevet av kunstig intelligens. 

24. Selg kunst du har laget som plakater

Hvis du lager billedkunst, enten digitalt eller fysisk, kan du forsøke å selge kunsten din som plakater i nettbutikker som Posterlounge, Printler eller Society6 og få en sum hver gang noen kjøper kunsten din.

25. Selg skoleoppgaver og studienotater

Hvis du er eller nylig har vært student, kan du selge studienotater og skoleoppgaver du har skrevet hos nettsider som Filefora og Studocu, og få penger hver gang noen kjøper dem.

26. Bli bil- eller sykkelbud

Du har helt sikkert sett de fargerike sykkelbudene fra leveringstjenestene Foodora og Wolt i bybildet. Å være budpartner hos selskaper som dette kan være en flott måte for å komme raskt i gang med å tjene penger, samtidig som du får trim og frisk luft. 

Begge selskapene tilbyr rask jobb, og ofte er alt du trenger å gjøre: søke på nettet, signere kontrakt, hente leverings-utstyr og så ta de oppdragene du selv vil. Det kreves som regel at du har fylt 18 år og har ditt eget fremkomstmiddel.

27. Still opp som statist eller skuespiller

På statist.no kan du registrere deg gratis for å få tilgang til utlyste jobber som statist eller skuespiller. Jobbene er oppdrags-baserte, og du kan forvente å tjene alt fra 500 til 3000 kroner for enkle statistjobber, og mye mer for skikkelige skuespiller-oppdrag.

28. Få verve-bonus fra apper og tjenester

Verve-bonus er en rask og enkel måte for å få inn litt ekstra penger når det trengs, og en forsmak på hva affiliate marketing går ut på

I dag er det flere apper som lar deg invitere venner mot at du får en liten sum penger i vervebonus. Oftest er det økonomi-relaterte apper som har dette, og eksempler er strømleverandører med app, mobilselskaper, krypto-børser og investerings-apper.

29. Delta i fokusgrupper

Fokusgrupper er noe man gjerne arrangerer i tillegg til spørreundersøkelser, for å få en enda dypere innsikt og forståelse om et tema. I en fokusgruppe sitter du enkelt og greit sammen med en gruppe på 4-8 andre mennesker og prater løst om et tema. 

Temaet kan være alt fra samfunnsrelatert til å handle om bestemte merkevarer, produkter og tjenester. Samtalen tar som regel 1-2 timer, og man blir kompensert med gavekort eller penger.

30. Bli B2B salgskonsulent

Enten du allerede er god, eller lærer deg å bli god på salg, kan det være skikkelig mye å tjene på å selge andre sine produkter og tjenester og motta provisjon for disse salgene. For å kunne tjene penger på dette raskt, må du nå ut til så mange bedriftseiere som mulig, som selger produkter og tjenester av høy verdi til bedriftsmarkedet, hvor hvert salg er verdt nok til å kunne gi deg en god provisjon på flere tusen kroner. 

Lykkes du med alt fra å få bedriftskunder selv, og å skaffe kunder for dem igjen, er dette en forretningsidé du virkelig kan leve godt av.

31. Boligflipping

Boligflipping - bilde av nyoppusset leilighet og tekst "boligflipping"

Å flippe boliger kan være en kjempegod strategi for å tjene relativt raske penger på eiendom. Det er flere måter å flippe bolig på, og det vanligste er å kjøpe en sliten bolig til lav pris, pusse den opp og selge med gevinst. 

Du kan også kjøpe kontrakter på nybygg som du selger videre til høyere pris før boligen er ferdig bygget, eller ta gevinsten når boligen er klar. Med bolig-flipping kan du tjene flere hundre tusen eller over én million kroner per bolig, så her er det virkelig stort potensial så lenge du lærer deg de riktige fremgangsmåtene.

Les mer om bolig-flipping her, hvor du også kan se eksempler på boliger som har blitt flippet og hvor mye penger som er tjent.

32. Flipping av biler

For de fleste er bil et tapsprosjekt, men det kan også være mulig å tjene bra med penger på bil relativt raskt, hvis man virkelig vet hva man driver med. Lærer du deg hvilke biler som er lønnsomme å flippe og strategiene som skal til for å lykkes, er dette noe du kan være i gang med på bare uker for å kunne tjene gode penger.

Gjør du ting riktig, kan du tjene alt fra 5 – 15 % av bilens verdi per salg, noe som tilsvarer 10.000-30.000 kroner i profitt for en bil til rundt 200.000 kroner, og naturligvis mer for dyrere biler. Les mer om å flippe biler her

33. Flippe domenenavn

Flipping av domenenavn har vært populært i alle år, og det kan være mulig å tjene raske penger på å snappe opp de riktige adressene. Er du skikkelig heldig kan du komme over det rette domenenavnet som en bedrift er villig til å betale store penger for. Som inspirasjon ble cars.com solgt for 872 millioner dollar, og et norsk forbrukslån-domene solgt for 1 million kroner i 2018. 

Det vanligste er å kjøpe ledige domenenavn og sitte på dem frem til noen (kanskje) kontakter deg for å kjøpe dem eller selge på auksjon, men det er også mulig å snappe opp utgåtte domenenavn som bedrifter har glemt å betale for, for så å selge dem tilbake til første eier. Det er gjerne her de virkelig raske pengene ligger.

34. Selge gull

Har du liggende gamle gullsmykker, lysestaker eller andre gjenstander i gull? Det er enkelt å selge gullet ditt for penger hos de fleste gullsmeder, eller hos aktører som selger gull på nett. Hvis gjenstandene ikke har høy affeksjonsverdi, er dette en god måte å få inn raske penger på dagen.

35. Jobbe overtid

Er det mulig å ta ekstravakter og jobbe overtid på arbeidsplassen din? Undersøk og sett opp noen ekstravakter der du har mulighet for å få inn friske penger.

36. Få cashback når du handler

Cashback betyr at du får en liten sum tilbake hver gang du handler med kortet ditt. Cashback er vanligst med kredittkort, men det er også fullt mulig å dra nytte av cashback uten at du trenger å skaffe deg det. 

Registrerer du deg hos Trumf for eksempel, får du cashback hver gang du handler hos Norgesgruppen sine butikker, og du kan koble Trumf-kontoen din til bankkortet du allerede har. Det er ikke mange kronene du sparer for hver handel, men i løpet av et år kan det fort bli noen ekstra tusenlapper som du enten kan ta ut i penger eller bruke på andre ting.

Tips for å kutte kostnader raskt og få mer rom i økonomien:

37. Kutt ned på faste kostnader som bank og forsikring

Trenger du penger fort, kan det være mye å spare på å ta en rask gjennomgang av faste kostnader som forsikringer og lån for å kutte ned der du kan. Å hente inn priser for å se hva konkurrerende banker og forsikringsselskaper kan tilby deg er gratis og enkelt, og her kan du fort spare inn noen tusenlapper i året.

38. Refinansiere dyr gjeld

Hvis du har dyr, usikret gjeld som kredittkort og forbrukslån med høy rente, kan det være mye å spare på å samle og refinansiere det inn i et billigere forbrukslån for å få lavere renter og kostnader.

39. Justere skattekort og fradrag

Har du sjekket at du ikke skatter for mye? Du kan ha krav på fradrag, og det er enkelt å gå inn på skatteetaten sine nettsider og oppdatere til riktige tall. Har du gjeld, er det viktig å få med hvor mye du betaler i renter i løpet av året for å få riktig mengde fradrag. Dette kan hjelpe deg å få mer penger på konto ved neste lønning.

40. Utsett studielånet

Hvis du har studielån, kan du utsette betalingen på studielånet ditt i inntil 36 måneder. Du kan søke om utsettelse på lånekassen sine nettsider når du vil, og du trenger ikke å oppgi noen årsak.

Oppsummering om å tjene penger fort

Det er faktisk mange muligheter for å tjene raske penger, både enkle og mer utfordrende. Som alltid vil det kreves mer arbeid enn normalt hvis du vil skaffe deg inntekter som varer over tid og som kan gi deg mye penger innen relativt kort, men det er nok av eksempler på personer som får det til.

Hvis du ikke har veldig dårlig tid og generelt er på jakt etter nye inntekter, anbefaler jeg å også lese artikkelen om hvordan tjene penger på nett, og metoder for å få ekstra inntekt. Flere tips ligner på de du har lest her, men du finner også noen unike muligheter i hver artikkel.

Ønsker du enda flere tips, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev som du finner her:

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar