Økonomi

21 Beste måter å Tjene penger Fort og Enkelt

Trenger du å tjene penger fort? Vi har alle vært i en situasjon der kontoen er tom og vi trenger raske penger inn, enten det er for å dekke viktige kostnader, at vi vil kjøpe noe spesielt eller være med på en opplevelse.

Enten du trenger å tjene penger med en gang, eller vil legge inn arbeidet som kreves for å skaffe deg høyere inntekt på relativt kort tid, vil du finne tips som kan gjøre det mulig på denne listen.

Her vil du få tips til både:

 • Enkle og raske måter for å fylle kontoen denne måneden
 • Småjobber du kan komme i gang med på kort tid
 • Måter for å tjene mye penger på under ett år

Jeg vet godt selv hvordan det er å ha altfor lite penger og omtrent være desperat etter å få fylt opp kontoen, så denne listen har jeg laget til inspirasjon for deg i samme situasjon. 

Det er mange rare forslag for å tjene raske penger på nettet, så her har jeg samlet kun de jeg vet faktisk kan fungere.

Mange av punktene på listen er helt gratis å komme i gang med, og andre krever litt penger å starte opp med. Flere alternativ kan gi helt skattefrie penger. Under hvert punkt kan du se oppstartkostnad og potensiell månedlig inntekt. 

Ikke så dårlig tid? Les også:
31 Beste måter for å tjene penger på nett og uten nett
25 Gode forretningsideer å starte med nå

21 måter for å tjene penger raskt:

1. Gjør småjobber for privatpersoner – helt skattefritt

Hvis du vil tjene penger fort, er en av de beste løsningene å ta småjobber for andre privatpersoner. Dette kan du fint gjøre ved siden av vanlig jobb eller studier. 

Best av alt er at slike småjobber er helt skattefritt opp til et visst nivå. Regelen er at du kan tjene inntil 6000 kroner per oppdragsgiver for småjobber i hus eller fritidsbolig uten å betale skatt, hvert år. 

Det betyr at du kan tjene 6000 kroner hos Fru Hansen, 6000 hos familien Svendsen og 6000 hos tante Anne.Har du nok oppdragsgivere i løpet av et år, kan det fort bli mange skattefrie kroner i løpet av et år.

Eksempler på småjobber du kan tjene penger raskt og skattefritt på er:

 • Plenklipping og snømåking
 • Bilvask og detailing
 • Husvask
 • Montering av møbler
 • Maling og oppussing
 • Hundepass og tur
 • Barnepass
 • Transport

Den eneste begrensningen for skattefrie småjobber er at du ikke kan gjøre jobber innenfor yrket du jobber med til vanlig. Det vil ansees som svart arbeid og er som kjent ikke lov. Er du mekaniker, kan du altså ikke fikse bil skattefritt, men du kan hjelpe til med maling og oppussing.

Det er flere plattformer som kobler oppdragsgivere og arbeidstakere for småjobber. En av de mest populære heter Luado. Hos Luado får du fast timepris på 399 kroner som privat fikser. Luado tar 20 % av det du tjener, som dekker ulykkesforsikring og ansvarsforsikring. 

Da sitter du igjen med 319 kroner i timen, helt skattefritt.

Du kan også finne småjobber via Facebook-grupper, eller rett og slett høre med venner, kjente og naboer om de har oppdrag du kan hjelpe dem med. 

Oppstartkostnad0 – 5000
Potensiell inntekt200 – 30.000 kroner i måneden

2. Betalte spørreundersøkelser 

Du blir ikke rik av betalte spørreundersøkelser, men det er en kjekk og enkel måte for å tjene noen raske hundrelapper på kort tid. Med betalte undersøkelser kan du både tjene penger og få betalt i gavekort hos kjente nettbutikker.

Norske og utenlandske bedrifter trenger innsikt før de lanserer nye produkter og tjenester, og  er villige til å betale for å få svar på det de lurer på.

For å tjene mest mulig på undersøkelser på kortest mulig tid, gjelder det å melde seg opp hos så mange undersøkelse-leverandører som mulig, slik at du får tilgang til nok undersøkelser. Det er fordi hver undersøkelse-side har begrenset antall undersøkelser tilgjengelig til enhver tid. 

De mest populære (og trygge) sidene med Norske undersøkelser er:

Les også: Slik tjener du penger på betalte spørreundersøkelser

Oppstartkostnad0
Potensiell inntekt50 – 5000 kroner i måneden

3. Selg unna tingene dine

skjermbilde fra Finn.no

Den enkleste måten for å skaffe seg penger fort er å selge ting du allerede har.

Det aller meste kan selges, og her gjelder det å tenke over hva du kan klare deg uten. Det er sikkert mye du ikke har lyst til å selge, men så snart du har vært uten det noen dager er sannsynligheten lav for at du kommer til å savne det. 

Ting som passer å selge for å få inn raske penger er alt fra stereoanlegg til sykler og sportsutstyr, gamle mobiltelefoner, TV, headset, møbler, bøker, hageredskap eller klær.

Selvfølgelig er det morsomst å få inn store summer, men husk at også mange små ting kan bli store beløp.  

Mitt beste tips hvis du skal selge noe, er å gjøre skikkelig research på forhånd. 

For noen år siden var kontoen min helt skrapet og jeg trengte å fylle opp så fort som mulig. Første og beste løsning var å selge unna ting på Finn. 

Blant ting jeg hadde hjemme, var en eldgammel gitar kjøpt på loppemarked for 300 kroner. Et grundig Google-søk viste at gitaren både var sjelden og ettertraktet, og at tilsvarende gitarer gikk for 7000 kroner på utenlandske nettsider. Slang den på Finn og gitaren ble solgt på noen få dager. Noen ganger har man flaks, men det gjelder å tilrettelegge for det ved å gjøre undersøkelser i forkant. 

Kanskje har du et gammelt maleri, møbler, en platesamling, en klokke eller pokemonkort som faktisk er verdt mer enn du tror? 

Les også: Selge de brukte tingene dine på nett? Slik lykkes du!

Oppstartkostnad0
Potensiell inntekt50 – 100 000

4. Flipping av ting og utstyr

Flipping er å kjøpe ting billig og selge det videre til en høyere pris, og kan være en god mulighet for å tjene penger raskt.

Dette er noe alle kan komme i gang med, og siden mange ting gis bort både gratis og til lave priser, krever det ikke stort med penger å komme i gang. 

Du kan kjøpe noe billig, fikse det opp og selge med fortjeneste, eller gjøre ren arbitrasje – altså at du finner en billig vare som kan selges for høyere pris i et annet marked eller på en annen markedsplass. 

Utfordringen med å lykkes med flipping er å klare å få varen du skal selge videre billig nok, slik at det er en prismargin du kan tjene penger på når du selger den videre.

Knekker du koden, for eksempel ved å spesialisere deg på en spesifikk del av markedet eller i en bestemt nisje, er mulighetene gode for å lykkes. 

Faktisk er det flere som har lykkes så godt med flipping av brukte ting, at de har startet firmaer som går som det suser: 

 • Mathias skulle egentlig bare selge en sofa på Finn, men endte opp med å starte bedriften Miljøsofa som nå har videresolgt mer enn 250 brukte sofaer.
 • Peter har tjent 200.000 ved siden av fulltidsjobben på å kjøpe brukte ting og selge de videre raskt.
 • Bedriften Norsk Ombruk AS tar inn brukte og ødelagte hvitevarer som blir reparert, vasket og solgt videre via Finn.no og egen butikk. Norsk Ombruk solgte hvitevarer for ca. 20 millioner kroner i 2021.

Høres flipping ut som noe for deg? Les: 13 Gode ting å Flippe for å tjene penger

Oppstartkostnad0
Potensiell inntekt200 000

5. Flipping av biler

For de fleste bileiere er bil et tapsprosjekt, men det er også fullt mulig å tjene gode penger raskt på kjøp og salg av biler med hyppig mellomrom.

Lærer du deg hvilke biler som er lønnsomme å flippe og strategiene som skal til for å lykkes, er dette noe du kan være i gang med på bare uker for å kunne tjene gode penger.

Gjør du ting riktig, kan du tjene alt fra 5 – 15 % av bilens verdi per salg, noe som tilsvarer 10.000-30.000 kroner i profitt for en bil til rundt 200.000 kroner, og naturligvis mer for dyrere biler.

Høres dette ut som noe for deg, kan du laste ned den gratis e-boken fra Bilflipp Akademiet, som også tilbyr et grundig kurs som lærer deg alt du må vite for å komme i gang med flipping av biler.

Les også: Hvordan tjene penger på kjøp og salg av bil

Oppstartkostnad10.000 – 50.000
Potensiell inntekt10.000 – 75.000 per bil

6. Utleie av ting og utstyr

Hvis du har ting og utstyr du ikke vil selge, kan utleie være en super måte for å tjene penger fort.

Her kan du få eiendelene dine til å betale for seg selv og gi profitt. 

Alt fra festhøytallere til skiboks, kamerautstyr, droner, prosjektorer, sykler, tilhengere, ski og kostbart verktøy kan leies ut.

Tenk over alle ting du har som ikke alle andre har, men kanskje kan ha bruk for i enkelte tilfeller.

 • Ting og utstyr kan du leie ut skattefritt for 10.000 kroner. Hvis du tjener mer, skal det rapporteres i skattemeldingen. 

Har du utstyr å leie ut, bør du sjekke ut hygglo.no som kobler sammen leietakere og utleiere av slikt. Leier du ut via hygglo, er dessuten tingene dine forsikret.

Les også: Slik lykkes du med utleie av ting og utstyr

Oppstartkostnad0
Potensiell inntekt0 – 50 000

7. Leie ut et rom / hele boligen eller hytta

Eier du din egen bolig og har et ledig rom? Eller er du leietaker med en hyggelig huseier? 

Ved å leie ut et rom, hele leiligheten eller hele huset / hytta på AirBnB eller Finn, kan du raskt få inn godt med penger på kontoen din. Leier du ut over en lang periode kan du få en solid ekstra-inntekt på denne måten. 

 • Du kan leie ut hele boligen din for inntil 20.000 kroner helt skattefritt, så lenge leieforholdet har varighet på 30 dager eller mer sammenhengende.
 • Er leieforholdet kortere enn 30 dager, er det 10.000 kroner skattefritt.
 • Hytte kan leies ut for 10.000 kroner skattefritt i året. Går du over skattefri-grensa, er det skatt på kun 22 %. 

Hvis du er leietaker er det viktig at du undersøker om det er greit for huseieren din med fremleie. I mange tilfeller er ikke dette greit, men du kan være heldig. 

8. Leie ut bilen din

Bil er noe av det mest kostbare man har, både i innkjøp og løpende kostnader. For å tjene penger raskt, kan en god idé være å leie ut bilen du allerede har. Det kan hjelpe deg å dekke kostnadene til bilen, og i tillegg gi deg ekstra penger på konto.

Det er enkelt å legge ut bilen din på en delingstjeneste som Getaround (tidligere Nabobil) og det er mange som skaffer seg en god sideinntekt på denne måten. 

9. Ta oppdrag som privatlærer

Enten du er student eller ferdig utdannet, kan du tjene penger fort på å bli privatlærer i et fag du er god på. Det finnes flere nettsider som kobler privatlærere til elever, og en av de mest populære er Superprof.no. Der er det enkelt å registrere seg og komme i gang med lærer-oppdrag både over nett eller med fysisk oppmøte. 

10. Tjen penger som frilanser 

Å prøve deg som frilanser være en god måte for å tjene penger raskt, hvis du har kunnskap som er verdifull for andre.

Som frilanser kan du selge digitale tjenester til bedrifter i hele verden, og får typisk betalt per time eller en fast sum for hvert oppdrag / prosjekt du tar på deg. 

Typisk arbeid du kan tilby på som frilanser på nettet er: 

 • Oversetting av tekst, språkvask og skriving
 • Grafisk design
 • Kundeservice
 • Programmering og IT
 • Digital markedsføring (SEO, Sosiale medier, annonsering)
 • Video, animasjon og bilderedigering
 • Musikkproduksjon
 • Regnskap
 • Webutvikling
 • …og mye mer

I Norge kan du sjekke ut Frilansbasen for å finne oppdrag. Utenlandske tjenester verdt å sjekke ut er Fiverr og Upwork. Typisk er det få oppdrag i Norge og mange i utlandet, men der konkurrerer du også med folk i lavkostland. Likevel kan det være gode muligheter for å tjene noen raske penger som frilanser hvis du har ettertraktet kunnskap. 

Oppstartkostnad0
Potensiell inntekt5000 – 100.000 i mnd

11. Bli konsulent (Digital Markedsfører)

Hvis du vil tjene mye penger relativt fort, er det smart å lære seg noe du kan ta godt betalt for og utføre tjenester som konsulent for bedrifter. Et godt alternativ er å lære seg digital markedsføring.

Grunnen til at jeg trekker frem dette, er at jeg selv jobber som digital markedsfører. Det å lære seg digital markedsføring er relativt enkelt, samtidig som etterspørselen for folk med kunnskapen er høy.

Det er vanlig å få betalt mellom 10.000 til 50.000 kroner i måneden fra bedrifter for å gjøre enkle jobber som å annonsere på sosiale medier, og hvis du tar et godt kurs, kan du ha mulighet til å få din første kunde om en måneds tid.

Dette er noe for deg som virkelig vil satse og tjene betydelige penger, og det innebærer å starte ditt eget firma og jobbe med å selge deg inn hos bedrifter. 

Et godt kurs jeg varmt kan anbefale, er kurset til Agency Academy.

I kurset lærer du alt du trenger for å kunne bygge opp en inntekt på 10 000 – 20 000 kroner eller mer i måneden på relativt kort tid.

De skandinaviske kursholderne vet godt hva de snakker om, og har selv lykkes med inntekter på mellom 200.000 og 800.000 kroner hver måned fra sine egne markedsføringsbyråer. 

Oppstartkostnad0 – 25 000 kr
Potensiell inntekt5000 – 500 000 kr i mnd

12. Få deg en deltidsjobb

Å skaffe deg en deltidsjobb er naturligvis en god måte for å tjene mer penger så fort som mulig. En deltidsjobb bør være en selvfølge hvis du er ungdom eller student, men kan også være et godt alternativ for deg som allerede har full jobb – hvertfall i en periode for å spare opp pengene du trenger. 

En deltidsjobb med bare 15 timer arbeid i uken og timelønn på 170 kroner tilsvarer 10200 kroner i måneden før skatt, eller 122 400 kroner ekstra i året. 

Nøkkelen for å tjene så mye penger som mulig fort på en deltidsjobb er å finne en arbeidsplass som er åpen til sent på kvelden, for eksempel en bensinstasjon, kiosk eller kveldsåpen matbutikk. Da får du så mange timer som mulig med arbeid på kortest mulig tid. 

Det kan også være lurt å finne nattevakt-jobber i helger, og gjerne innen helsesektoren. Da blir det mange timer og ofte nattetid-tillegg som gir enda høyere lønn.

Oppstartkostnad0
Potensiell inntekt5000 – 20.000 i måneden

13. Selg fysiske og digitale ting du har laget selv

Hvis du har som hobby å lage ting som smykker, kunst, pyntegjenstander eller strikkede plagg, kan du lage din egen lille butikk på Epla.no og selge de der. Alternativt kan du gjøre det samme hos utenlandske Etsy.com, hvor det er et enda større marked, men også større konkurranse. 

Lager du digitale produkter som for eksempel prints og andre design, er etsy.com det klare valget. Som inspirasjon kan du se på dette printet, som har solgt 6500 eksemplarer og blitt millionbutikk for selgeren. 

Å sette opp sin egen butikk går fort, og selv om det vil kreve litt flaks, kan du raskt komme i gang med å få salg – mye raskere enn om du hadde laget din egen nettbutikk.

Les også: Hvordan tjene penger på Etsy?

Oppstartkostnad100 kr
Potensiell inntektUbegrenset

14. Bli sykkelbud / bilbud hos Foodora eller Wolt

Du har helt sikkert sett de fargerike sykkelbudene fra leveringstjenestene Foodora og Wolt i bybildet. Å være budpartner hos selskaper som dette kan være en flott måte for å komme raskt i gang med å tjene penger, samtidig som du får trim og frisk luft. 

Begge selskapene tilbyr rask jobb, og ofte er alt du trenger å gjøre: søke på nettet, signere kontrakt, hente leverings-utstyr og så ta de oppdragene du selv vil. Det kreves som regel at du har fylt 18 år og har ditt eget fremkomstmiddel.

15. Crowdlending – Tjen penger på renter

Kameo skjermbilde

Crowdlending er å låne ut penger til bedrifter og eiendomsprosjekter. Med crowdlending er det du som låner ut pengene og som tjener penger på rentene som låntakeren betaler inn. 

Når du har investert i et lån kommer inntekten raskt med månedlige utbetalinger, slik at du får en helt passiv inntekt. 

Kameo og Monio (annonse) er Norges største plattformer for crowdlending. Der kan du investere fra så lite som 500 kr og tjene penger hver måned. Det er enkelt og gratis å opprette konto og prøve ut begge plattformer.

Et gjennomsnittlig lån hos Kameo gir 9,5 % rente og snittet hos Monio er 7,9 %.

Avkastningen varierer fra lån til lån, og kan variere mellom 5 % og 15 % avhengig av risikoklasse på lånet. Det betyr at ved å investere 100.000 kroner i et lån, vil du etter et år kunne sitte igjen med 115.000 kroner etter et år.

Her er det selvfølgelig best å ha litt startkapital, men du kan begynne med så lite som 500 kroner. 

Merk: All investering, også i crowdlending innebærer risiko og kan føre til tap av midler.

Les også: Hva er Crowdlending og hvordan komme i gang?

Oppstartkostnad500
Potensiell inntektUbegrenset

16. Investering i kryptovaluta

Bilde av mobiltelefon med kryptovaluta app

Investering i Bitcoin og annen kryptovaluta kan være en måte for å tjene penger raskt, men du må vite at det innebærer veldig stor risiko. Selv om mange har tjent penger, er det vel så mange som har tapt penger på kryptovaluta, meg selv inkludert.

Jeg velger likevel å nevne det på denne listen, fordi kryptomarkedet er ekstremt volatilt. Det betyr at markedet har store svigninger både opp og ned. Hvis du klarer å henge med på oppturene når de kommer og selger deg ut i tide for å få gevinst, kan du tjene penger fort.

Personlig begynte jeg å investere så smått i kryptovaluta allerede i 2017. Det året opplevde kryptomarkedet enorm vekst, og jeg var med på oppturen. En liten investering på 7000 kroner ti-doblet seg på bare noen måneder. Men så, i begynnelsen av 2018 raste alt sammen, og jeg var altfor sen med å selge. Tilbake satt jeg med “skjegget i postkassa” uten å ha tjent en eneste krone. Faktisk tapte jeg det meste, fordi jeg også kjøpte mer like før markedet snudde.

For meg var dette en dyr lærepenge, og vær klar over at det samme kan skje med deg.

Den kjipe erfaringen ga meg imidlertid viktig lærdom. Under neste store oppgang i 2020 – 2021 klarte jeg å tjene penger i markedet raskt, fordi jeg solgte meg ut tidlig nok. Dessverre investere jeg ikke så mye da heller, men regnestykket gikk godt i pluss.

Vil du vite mer om kryptovaluta, anbefaler jeg å lese:

Slik kjøper du kryptovaluta i Norge – Trygt og enkelt
Hvordan tjene penger på kryptovaluta? 9 forskjellige metoder
Investering i kryptovaluta for nybegynnere

Oppstartkostnad100 kr
Potensiell inntektUbegrenset

17. Investering i aksjemarkedet

Person trader aksjer på pc og mobil

Å investere i aksjemarkedet kan være en god måte for å tjene penger både fort og sakte, men det innebærer også risiko.

De fleste som tjener gode penger i aksjemarkedet investerer langsiktig i et bredt utvalg aksjer, gjerne i aksjefond – men du kan også tjene penger i aksjemarkedet på kort tid ved å aktivt kjøpe og selge enkeltaksjer og ta gevinst på svingninger i aksjekursen.

Aksjetrading er ikke for alle, og det er betydelig risiko involvert. Når det er sagt, er det absolutt mulig å tjene noen raske penger på denne måten, hvis man setter seg inn i det.

Du trenger litt oppstartskapital å investere med for at det skal bli noe penger ut av det, men du kan begynne med så lite som noen hundrelapper for å teste ut.

Det er enkelt å kjøpe sine første aksjer og det er gratis å opprette investeringskonto i din egen nettbank, eller hos en nettmegler. 

Les også:
Investere i aksjer? Alt du må vite som nybegynner
Hvordan tjene penger på aksjer?

Oppstartkostnad100 kr – ubegrenset
Potensiell inntektUbegrenset

18. Selge gull og få raske penger på konto

Har du liggende gamle gullsmykker, lysestaker eller andre gjenstander i gull? Nå er gullprisen på høye nivåer, og du kan i skrivende stund få rundt 500 kr for 1 gram 24 karat gull.

Flere nettsider gjør det enkelt å selge gull til en god pris med rask betaling innen noen få dager. Gullbanken.no er en av dem. 

Der kan du bestille en gratis «gullpakke» i posten som du pakker gullet ditt i. Levere på posten, så fraktes gullet med sikkerhetstransport mellom Posten og Gullbanken, som gir deg et tilbud for gullet som du kan akseptere eller ikke. Godkjenner du tilbudet, får du pengene på konto neste virkedag. 

Les også: Selge gull på nett? Slik gjør du det enkelt

Oppstartkostnad0
Potensiell inntekt50 – 50 000 kr

19. Kjøp og selg domenenavn

Skjermbilde fra Dagens Næringsliv artikkel: Betalte en million kroner for domene

Hvis du vil tjene mye penger fort kan det være en god idé med kjøp og salg av domenenavn. Her er det billig å komme i gang og potensialet for å tjene godt er tilstede, selv om du vil trenge en god dose flaks. 

Et domenenavn koster i utgangspunktet under 100 kroner, men mange bedrifter er villige til å betale mye mer for et godt og catchy domenenavn. Selv om det var enklere å gjøre suksess med domenenavn tidlig på 2000-tallet er det fortsatt god butikk:

I 2018 ble et Norsk domenenavn i forbrukslån-nisjen solgt for 1 million kroner. I 2019 domenet Voice.com solgt for 30 millioner dollar, nærmere 300 millioner norske kroner.

Dette er ekstreme tilfeller, men daglig blir domener handlet for alt mellom 1000 kroner og 500.000 på bruktmarkedet. Størst marked er naturligvis for catchy engelske navn med .com domene. 

Du kan kjøpe domenenavn for under en hundrelapp hos One.com (både .com og .no) og legge de ut til salgs hos Sedo.com og lignende nettsider – enten til fastpris eller som auksjon. Norske domenenavn kan du forsøke å selge på Finn.no 

Oppstartkostnad100 kr
Potensiell inntektUbegrenset

20. Dropshipping

Droppshipping innebærer at du setter opp en nettbutikk og selger varer som selges direkte fra fabrikken eller en annen leverandør, til kunden. Du slipper å ha varelager og å bruke tid på å sende ut varene til kunder selv.

En typisk måte for å komme i gang med dropshipping er å lage en enkel nettbutikk med for eksempel Shopify, og så dropshippe produkter fra utenlandske leverandører du finner hos Aliexpress.com og lignende. Naturligvis produkter du kan ha høy fortjeneste på. Produktene kan du annonsere for på sosiale medier og Google.

Fordelen med dropshipping er at det er raskt og komme i gang med og at det krever mindre arbeid enn drift av en ordentlig nettbutikk med varelager. Ulempen er at leveringstiden kan bli lang ut til kundene dine, og at du har lite kontroll på produktkvaliteten. Det kan igjen føre til en haug av misfornøyde kunder, selv om du har tjent noen raske kroner.

Hvis tid er det absolutt viktigste, kan dropshipping være en mulighet for å tjene penger og skape salg relativt raskt, men personlig ville jeg heller lagt mer tid og energi i det og opprettet en skikkelig nettbutikk . Det krever uansett både tid og penger, så da er det kanskje like greit å gjøre det skikkelig?

Oppstartkostnad2000 kr
Potensiell inntektUbegrenset

21. Drop-Servicing 

Der dropshipping handler om å selge produkter uten å håndtere de selv, handler drop-servicing om å selge tjenester uten å utføre de selv. 

Det kan være tjenester som å designe logoer, lage nettsider, redigere videoer eller design av brosjyrer – alt av tjenester som kan utføres av andre på internett for deg. 

Du kjøper tjenesten billig hos en tilbyder fra utlandet hos for eksempel Fiverr og selger den dyrere til en kunde i Norge som er villig til å betale mer. 

Du kan for eksempel selge tjenesten “design av brosjyrer” for 5000 kroner, og kjøpe tjenesten for 500 kroner på Fiverr. Da sitter du igjen med fortjeneste på 4500 kroner. 

Måten drop-servicing fungerer på er at:

 1. Du lager en nettside hvor du tilbyr den spesifikke tjenesten
 2. Du markedsfører nettsiden din slik at relevante kunder finner den på Google
 3. Kunden bestiller tjenesten på nettsiden din (til prisen du har satt)
 4. Du bestiller tjenesten fra en tilbyder hos Fiverr.
 5. Du leverer tjenesten til kunden og alle er fornøyd. 

Det du trenger for å komme i gang er en helt enkel nettside / landingsside og litt penger for å bruke på annonsering.

Du må nemlig betale for å dukke høyt opp i søkeresultatene hos Google, der folk leter etter tjenestene du kan tilby. 

Oppstartkostnad1500 – 6500 kroner
Potensiell inntekt500 – 50.000 i måneden. 

22. “Få betalt for å gjøre ting” type nettsider 

Det finnes diverse nettsider som lar deg tjene penger på å utføre enkle oppgaver som å teste ut nettsider, nettbutikker, apper og lignende. Ofte er belønningen enten penger eller gavekort. En slik nettside som kan være verdt å sjekke ut er Swagbucks.

Oppstartkostnad0
Potensiell inntekt50 – 3500 i måneden

23. Bonustips: Utsette studielånet

Hvis du har studielån hos Lånekassen og trenger mer penger å rutte med i en periode, kan du utsette betalingen av studielånet ditt i inntil 36 måneder. 

Dette kan gi deg mer spillerom i økonomien i en vanskelig periode. Det beste er å bruke pengene du ikke betaler ned på studielånet, til å betale lån med høyere renter som feks forbrukslån, billån og boliglån hvis du har det. Studielån har lav rente, så hvis du har lån med høyere renter enn dette, vil du totalt sett spare på å betale raskere ned på de andre lånene først. 

Les også: 33 Praktiske sparetips til hverdagen som fungerer

Konklusjon om å tjene penger fort 

Som du ser er det faktisk en god del måter for å tjene penger fort, og mange av dem er også helt skattefrie. 

Som nevnt innledningsvis vet jeg godt hvordan det er å være helt tom for penger, men som oftest har det ordnet seg med litt ordentlig innsats, enten ved å selge unna ting eller finne måter å tjene penger på fort.

Skal du tjene penger så fort som mulig, gjelder det å være kreativ og se muligheter, og ikke være så “fin” på hva slags arbeidsoppgaver du tar på deg. Det viktigste på kort sikt er å få fylt opp kontoen, så man får litt tid til å tenke over hva man virkelig kan tjene penger på over tid for å slippe å havne i samme situasjon igjen.

Husk som alltid, hvis det dukker opp en “forretningsmulighet” som virker å være for god til å være sann, så er det som regel det! Aldri investere penger du ikke har råd til å tape, eller gjør noe du føler deg ukomfortabel med for å tjene raske penger.

Hva med skatt?

Hvis du tenker å skaffe deg en ekstra inntekt du kan tjene penger fort på, er det naturlig å stille seg spørsmålet rundt skatt. Kommer du så langt at du må betale skatt, kan du gi deg selv en god klapp på skulderen, for da har du fått til noe bra.

Det som gjør skattespørsmålet vanskelig, er at skatteetaten gjør skjønnsmessige vurderinger på om det du jobber med er hobby eller næring. Ifølge skatteetaten er inntekter fra hobby skattefritt, mens næring er skattepliktig. 

For skattefrie småjobber som punkt nummer 1 på listen, er en grei grense å forholde seg til 50 000 kroner i året, ifølge Luado. Bikker du denne grensen, svarer skatteetaten godt på spørsmål og gir deg råd hvis inntektene kan regnes som næring. Isåfall er det ganske enkelt å opprette et enkeltpersonforetak eller AS.

Lese mer om inntektsmuligheter?

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt. Det innebærer drift av nettbutikk, digital markedsføring og nettsiden du leser på nå.

Skriv en kommentar