Økonomi

Dropshipping: Hvordan tjene penger på dropshipping i Norge?

Dropshipping er en av de mest populære forrentningsmodellene på nett, og en strategi som passer godt for deg på jakt etter ekstra inntekter

Med dropshipping lager du en nettbutikk og selger varer som sendes direkte fra produsent eller et varehus til kundene dine. Det betyr at du verken trenger å ha lager eller å pakke og sende ut varer – Perfekt for deg som vil starte noe hjemmefra.

Her skal vi se nærmere på hvordan du kan komme i gang med dropshipping selv, hvilke fallgruver du må unngå, og hva som vil gi deg best mulig forutsetninger for å lykkes. 

Hva er dropshipping?

Dropshipping er å selge varer som sendes direkte fra produsent / grossist til kunden. Enkelt forklart fungerer en dropshipper som mellommann, som slipper å ha lager og å sende ut varer. 

Slik fungerer dropshipping:

 • Kunde besøker nettbutikken din og bestiller et produkt
 • Du som dropshipper, sender bestillingen videre til leverandøren som har produktet
 • Leverandøren sender pakken direkte til din kunde
 • Ønsker kunden å bytte vare eller få tilbake pengene, er det du som har solgt varene som må ta håndtere det – Helst i samarbeid med leverandøren din

Er dropshipping en smart forretningsidé? 

Dropshipping kan være en god forretningsidé for deg med interesse for netthandel og det å tjene penger på nett.

Forretningsmodellen er på mange måter genial på grunn av enkelheten ved det å kun være en mellommann, men det betyr ikke nødvendigvis at det er enkelt å lykkes. 

Hvis målet ditt er å skape noe som kan gi deg gode inntekter over tid, vil det kreves en del innsats, og du vil være nødt til å lære deg mye nytt – men det er fullt mulig å gjøre suksess med dropshipping og det å starte nettbutikk

Hvordan lykkes med dropshipping?

For å ha best mulig forutsetninger for å lykkes med dropshipping, er det viktig å gjøre et godt grunnarbeid, slik at du ikke støter på større utfordringer enn hva du trenger underveis. 

Det innebærer å:

 • Finne en nisje uten for stor konkurranse
 • Finne produkter som faktisk selger
 • Finne leverandører av produkter som er seriøse, og som helst tilbyr rask levering fra et lager i nærheten
 • Lære seg, samt bli god på digital markedsføring

Nøkkelen for å lykkes skikkelig godt med dropshipping er å:

 • Lage en god butikk folk føler seg komfortable med å handle i
 • Finne produkter folk faktisk vil kjøpe
 • Få markedsføringen til å gi skikkelige resultater

Se for eksempel hvordan HappyFlops har gjort det, med et kjempeenkelt produkt du finner med noen raske søk på AliExpress. De har nailet markedsføringsbiten og sikkert solgt tusenvis av produktene sine med god fortjeneste.

Fordeler med dropshipping

 • Dropshipping er en relativt enkel metode for å komme i gang med netthandel. Det at du slipper å ha ditt eget lager, og slipper å sende ut varer med posten, er en stor fordel som gjør hverdagen mye enklere for deg som driver butikken.
 • Lav oppstartkostnad: Med dropshipping slipper du å investere i varelager, og det er mange rimelige nettbutikkløsninger du kan komme i gang med på kort tid
 • Frihet til å gjøre endringer: Med dropshipping er du mer fri til å endre kurs underveis hvis du opplever at produktene dine ikke selger. Å prøve ut forskjellige produkter gir liten økonomisk risiko da du ikke har varelager du må bli kvitt.
 • Stort potensiale for skalering: Lykkes du med å finne produkter med god fortjeneste som faktisk selger og får markedsføringen til å gå i pluss, er det store muligheter for å kunne skalere bedriften raskt, uten å være avhengig av større lagerlokaler og flere ansatte
 • Jobb fra hvor som helst: En dropship-butikk kan drives fra hvor som helst i verden så lenge du har tilgang til nett, og du kan også jobbe på timene av døgnet du selv vil. 

Utfordringer med dropshipping:

 • Leveringstid: Mange som driver med dropshipping selger varer som blir sendt direkte fra Asia. Folk i Norge og resten av vesten som shopper på nett forventer rask levering – og det tar gjerne minst 2-3 uker å få en pakke fra Asia hit.

  Lang leveringstid kan føre til misfornøyde kunder, som igjen fører til en større jobb med kundeservice og potensielt et dårlig rykte for nettbutikken din.

  Heldigvis finnes det leverandører man kan stole på både i Europa og resten av verden, så lenge man vet hvor man skal lete.
 • Retur og bytte av varer: Kunder som har handlet hos deg, skal også forholde seg til deg når det gjelder retur og bytte av varer. Her kan ting fort gå i ball hvis du ikke har et godt system, og enighet om returer med leverandørene du får produktene dine fra.
 • Markedsføring og annonsering: For å få salg trenger du trafikk til nettbutikken din, og de fleste trafikkilder koster penger. Selv om det er muligheter for å få gratis og organisk trafikk, vil du sannsynligvis måtte betale for annonsering i tillegg

Hvordan komme i gang med dropshipping:

Å komme i gang med dropshipping er relativt enkelt, og det trenger ikke å koste mye penger heller. Så lenge du har en datamaskin med internett, og noen hundre- eller tusenlapper kan du være i gang på relativt kort tid.

Mange av verktøyene du trenger for å komme i gang med dropshipping har gratisversjoner eller gratis prøveperioder, så i utgangspunktet kan du komme igang uten å bruke stort med penger, men du bør være forberedt på å bruke et par tusen kroner på det du trenger.

Det er først når du har funnet pålitelige leverandører, produktene du skal selge og har laget selve nettbutikken

Dette er stegene du må gjennom for å komme i gang:

1. Bestem deg for nisje

Det første du må gjøre er å bestemme deg for en nisje – altså hva slags kategori produkter du skal selge. Kanskje har du allerede en tanke om nisje fra før av, eller interesse innen et felt hvor du kan tilby produkter? Husk at du gjerne blir stuck med nisjen din en stund, så velg noe du kan leve med i lengden. 

De beste nisjene for dropshipping er gjerne produkter som ikke går fort i stykker, og som er lette å sende i posten. Da får du lavere fraktkostnader og færre returer.

Eksempler på nisjer kan være:

 • Elektronikk
 • Interiør
 • Hage
 • Mote
 • Skjønnhet
 • En sport som fiske, golf, sykling, etc.

2. Finn gode leverandører og produkter å selge

Å samarbeide med en god leverandør er alfa omega for å lykkes med dropshipping. Det første de fleste dropshippere gjør er å gå rett til AliExpress, Alibaba eller lignende kinesiske plattformer for å finne produkter å selge. 

Det kan fungere, men en bedre metode er å finne produsenter av høy kvalitet, som holder til nærmere kundene dine og som byr på enkel håndtering av returer.

Får du tak i produkter av god kvalitet som kommer raskt frem til kundene dine, er det gull verdt for kundeopplevelsen, og du slipper masse unødvendig mas fra misfornøyde kunder som lurer på hvor pakken deres blir av, og som sliter med å få returnert produkter.

Noen av de beste plattformene for å finne gode leverandører av produkter er:

3. Lag nettbutikken din

For å få salg når folk besøker nettbutikken din er det viktig at nettbutikken gir et seriøst inntrykk. Det viktigste er selvfølgelig at butikken fungerer som den skal, men det er også viktig at den ser ut som en skikkelig butikk med et ordentlig navn, logo, og relevant informasjon.

Velg nettbutikk plattform

I dag finnes det mange gode nettbutikkløsninger som ikke krever mye datakunnskap for å lage noe bra ut av. 

Den store favoritten innen dropshipping er Shopify, mens andre foretrekker Wix eller Woocommerce (WordPress). Det viktigste er at du finner en plattform som er enkel, rimelig og rask å komme i gang med – slik at du kan fokusere på å faktisk få salg i nettbutikken din.

En annen fordel med å velge en av disse, er at de har mange gode integreringer med dropshipping-verktøy og annonseplattformer. Det betyr at du kan få god sporing på om annonseringen din gir resultater, samt at du finner massevis av “how to” videoer og artikler på nettet.

Tilpasse med logo og design

Enhver nettbutikk med respekt for seg selv bør ha en skikkelig logo og et pent design. Det er mange gratis verktøy du kan bruke for å designe din egen logo, og med noen raske google-søk finner du sannsynligvis det du trenger. 

Jeg anbefaler å prøve ut Canva, som er et gratis verktøy som gjør det enkelt å lage logo, bannere, redigere bilder og tilpasse annonser. Et alternativ kan være å ansette en frilanser på Fiverr som kan designe logo og eventuelle bannere etter dine ønsker, til en god pris.

Trenger du generelle bilder til nettbutikken kan du finne gratis “stock photos” på sider som Unsplash og Shutterstock, eller gå for betalte løsninger som Adobe stock.

Produktbeskrivelser og innhold

Gode produktbeskrivelser informerer ikke bare om produktet, men har som hensikt å motivere kunden til å utføre et kjøp. Det er viktig at produktbeskrivelsene er unike, selgende og ikke kopiert fra leverandøren eller en konkurrents nettside. At produktbeskrivelsene er unike, er spesielt viktig for å rangere nettbutikken på Google. 

Forøvrig må nettbutikken fylles med informasjon som: 

 • Frakt og returer
 • Kontaktinformasjon
 • Om oss
 • Personvern

5. Markedsføring og annonsering

Som vi allerede har vært inne på, er du avhengig av å få trafikk til dropship-butikken din for å skape salg og konverteringer. Det finnes mange gode trafikk-kilder, og du bør prøve deg frem med noen få av dem til å begynne med. 

Det finnes både betalt og gratis trafikk, og selv om gratis trafikk er flott, vil du sannsynligvis behøve å bruke penger på annonsering for å virkelig se resultater – i det minste hvis du vil se resultater raskt. 

Betalt trafikk


Når jeg snakker om betalt trafikk, tenker jeg på at du betaler for å annonsere rundt om på nettet. Når du annonserer digitalt betaler du per klikk, og du trenger derfor ikke å bruke så store budsjetter for å kunne se resultater. En enorm fordel med digital annonsering er at det er mulig å spore trafikk og konverteringer. Du får dermed raskt innsikt i hvilke annonser som gir resultater i form av rimelige klikk og konverteringer.

Steder å annonsere: 

 • Facebook og Instagram
  Kampanjer på Facebook og Instagram kan gi mye trafikk til relativt billig penge. Siden begge eies av meta, styrer du kampanjer på begge mediene fra samme sted. Settes kampanjene opp på riktig måte, annonsene er gode og produktene dine konverterer, er det gode muligheter for å tjene masse penger bare herfra.
 • Tiktok og Snapchat
  I likhet med Facebook og Instagram, har TikTok og Snapchat plattformer for annonsering.
 • Google Ads
  Google er verdens største søkemotor, og det beste med å annonsere på Google er at folk faktisk sitter og søker etter det du tilbyr. De som søker er gjerne allerede i kjøpsmodus og klare for å utføre en handel så fort de finner riktig produkt til riktig pris, hos en tilbyder de er føler seg komfortable å handle hos. Du kan blant annet annonsere med Google Shopping ads, eller med vanlige tekstannonser. 

Gratis trafikk

Gratis trafikk er trafikk du har fortjent, og som kommer organisk fra kanaler hvor du har bygget deg opp 

 • SEO / Søkemotoroptimalisering
  Snarveien til å bli synlig på Google er å annonsere, men det er også fullt mulig å dukke opp på relevante søk hos Google uten å måtte betale en krone. Selv om det tar tid før man ser arbeid med SEO og innholdsproduksjon gi resultater, kan det være gull verdt i lengden
 • Organisk fra sosiale medier
  Hvis innholdet du publiserer på sosiale medier får god spredning, er det mulig å skaffe seg gratis trafikk herfra også. Ulempen er at gratis trafikk fra sosiale medier gjerne krever mye arbeid, og at du må fortsette å publisere jevnlig for å opprettholde trafikken.
 • Nyhetsbrev
  Når nettbutikken din begynner å få trafikk og kunder, bør du sette opp systemer for å få tak i e-postadressen til de som besøker og handler i butikken, og jevnlig sende dem nyhetsbrev med nye produkter og tilbud. 

Dropshipping oppsummert

Det er ingen tvil om at det er mulig å lykkes med dropshipping, og det kan faktisk være en av de beste forretningsidéene for deg som vil starte noe du kan jobbe med hjemmefra og skalere til å bli noe stort. 

Vær forberedt på å måtte lære deg mye nytt, og sikkert gjøre feil underveis. Det er lav terkel for å komme i gang med dropshipping, men skal du lykkes må du legge inn arbeid i å finne solide leverandører med gode produkter, og å bygge opp en merkevare som faktisk slår an hos målgruppen din.

Etterhvert vil du sannsynligvis være nødt til å bruke en del penger på annonsering, og du tar selvfølgelig en risiko for å tape litt penger underveis imens du eksperimenterer med ulike produkter og annonser.

Får du imidlertid alt til å klaffe, kan du faktisk skape en skikkelig bedrift basert på dropshipping, og tjene masse penger underveis.

Ikke så gira på å starte nettbutikk? Affiliate Marketing kan være et godt alternativ der du slipper å forholde deg til kunder.

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar