Økonomi

32 Ting å jobbe hjemmefra med i 2024 (1000-50.000 kr/mnd)

Dette er listen for deg som vil jobbe hjemmefra på deltid eller heltid for å øke eller erstatte inntekten din. 

Her finner du alt fra små side-hustles til yrker du kan leve av på heltid – enten hjemmefra, eller fra hvor som helst i verden. De fleste alternativene på listen har potensiale for å gi deg inntekt på 1000 til 50.000 kroner eller mer per måned om du legger inn innsatsen som trengs.

Flere og flere får øynene opp for at det er fullt mulig å jobbe hjemmefra, både som ansatt og for de med eget firma. Å jobbe hjemmefra gir stor frihet og gode inntektsmuligheter, men husk også at det krever større selvkontroll. 

Personlig setter jeg stor pris på friheten det gir å kunne jobbe hjemmefra og ville ikke vært muligheten foruten.

Her har jeg samlet jobber du kan gjøre hjemmefra, enten du:

  • Er på jakt etter et yrke som gir deg mulighet til å jobbe hjemmefra så mye du vil
  • Vil starte noe eget hjemmefra du kan tjene penger på – kanskje ved siden av eksisterende jobb eller studier.
  • Vil ha noe enkelt å gjøre hjemmefra for å tjene litt ekstra lommepenger

La oss sette i gang:

31 ting å jobbe med hjemmefra:

1. Jobb hjemmefra som frilanser

Å jobbe som frilanser innebærer at du tar på deg oppdrag for ulike selskaper. Du får gjerne betalt per time eller en fast sum for hvert oppdrag du tar på deg. 

Som frilanser kan du ta på deg alle slags oppdrag som kan gjøres online. Det kan være alt fra å skrive og oversette tekst, til å designe logoer eller lage hjemmesider. Her er det kun fantasien og dine egenskaper som setter grenser. 

Er du nysgjerrig på hva slags frilansoppdrag som er tilgjengelig, bør du ta en titt på nettsteder som UpWork og Fiverr. Vær oppmerksom på at enkelte tjenester som er typisk for frilansere, kan ha høy konkurranse fra lavkostland. Det gjelder blant annet grafisk design. 

Her gjelder det derfor å spille på de positive egenskapene dine og skille deg ut når du skal selge deg inn hos oppdragsgivere.

I Norge vil for eksempel mange sette pris på å handle Norske tjenester av høy kvalitet og med tydelig kommunikasjon fremfor tjenester fra utlandet.

Et godt tips for å lykkes som frilanser er å ta på deg noen gratis oppdrag i begynnelsen, slik at du får inn omtaler og synlige oppdrag på profilen din.

2. Delta i betalte undersøkelser

For deg som bare vil ha noe enkelt å gjøre hjemmefra, som kan hjelpe til med å betale en regning eller noe fint til deg selv, kan det å delta i betalte spørreundersøkelser være et alternativ.

Betalte undersøkelser er ikke veldig godt betalt, men når man tar til hensyn hvor enkelt det er å svare på undersøkelsene kan det være en fin måte å få inn litt ekstra penger og gavekort.

Det finnes mange tjenester for betalte undersøkelser i Norge, og ved å registrere deg hos mange av dem, får du tilgang til flest mulig undersøkelser, noe som øker inntektspotensialet.

3. Investering i aksjemarkedet

Å investere i aksjemarkedet innebærer ikke så mye hard jobbing, men det er likevel noe som kan gjøres hjemmefra og som kan gi deg god avkastning på pengene dine! Å plukke enkeltaksjer selv er risikabelt, og det beste alternativet for de fleste av oss er å investere i aksjefond.

Aksjefond gir en god kombinasjon av avkastning og risiko, og det er enkelt å komme i gang – enten det er i din egen nettbank eller med en spesialisert tjeneste som Kron:

Få 200 kr i velkomstbonus ved å registrere deg hos Kron her!

4. Lån ut penger og tjen på renter

Visste du at du kan investere i lån til eiendomsutviklere og tjene penger på renter? Slik får du både investert i eiendomsmarkedet og blir sikret en god avkastning på pengene du allerede har jobbet for. 

Typisk rente hos Norske crowdlending-tjenester som Kameo er rundt 9 %. Det betyr at hvis du investerer 10.000 kroner i et lån, vil du sitte igjen med 10.900 kroner etter et år. Utbetalingene kommer til deg hver måned, noe som betyr at dersom du investerer i mange nok lån, vil du kunne få en fin passiv inntekt uten at du behøver å jobbe for det.

Selv om dette ikke er en form for jobb, er det noe du enkelt kan gjøre hjemmefra hvis du allerede har penger å investere, og ønsker et alternativ til aksjemarkedet.

Husk at det alltid er forbundet risiko med investering, også med crowdlending. 

Les også: Crowdlending? Alt du må vite før du investerer

5. Bli digital markedsføringskonsulent

Som digital markedsfører hjelper du bedrifter med annonsering på sosiale medier og andre steder på nettet.

Dette kan være en god yrkesvei å gå enten du ha fast jobb med mulighet til å jobbe hjemmefra, eller hvis du har en drøm om å starte for deg selv. 

Som digital markedsfører er datamaskinen ditt viktigste verktøy, noe som gir friheten til å jobbe hjemmefra – eller fra hvilket som helst annet sted du ønsker. Som digital markedsfører selv, er dette noe jeg alltid har satt stor pris på.

Vil du starte opp for deg selv, er alt som må til for å skape en fulltids inntekt hjemmefra, 4-8 bedriftskunder som betaler deg månedlig.

Det er nemlig vanlig at bedriftene betaler et sted mellom 10.000 og 50.000 kroner i måneden for tjenestene fra en digital markedsfører. 

Med andre ord kan dette være lønnsomt, og du trenger ikke veldig mange kunder for å kunne kjenne det godt i økonomien din.

6. Kjøp og selg ting (flipping)

Å kjøpe inn, fikse opp og selge brukte varer – såkalt flipping, er enkelt å starte opp med, og er noe man kan jobbe med hjemmefra, selv om du nok må ut av huset en gang iblant. 

Typiske ting som er populært å flippe er møbler og interiør, sportsutstyr, elektronikk, mobiltelefoner, hvitevarer, klær og luksusprodukter som dyre klokker og vesker. Her er det bare å bruke fantasien og interessen din for å se muligheter.

Flipping er noe som egner seg godt ved siden av annet arbeid, men faktisk er det flere som har lykkes såpass godt med dette, og som har skapt suksess-bedrifter: 

  • Mathias begynte eksempelvis med salg av én sofa på Finn, og endte opp med å starte bedriften Miljøsofa som nå har videresolgt mer enn 250 brukte sofaer og blitt suksess.
  • Norsk Ombruk AS tar inn brukte og ødelagte hvitevarer som blir reparert, vasket og solgt på ny gjennom Finn.no og egen butikk. Bedriften omsatte for rundt 20 millioner kroner i 2021.

Les også: 13 gode ting å flippe for å tjene penger

7. Kjøp og selg biler

Kjøp og salg av biler kan være kjempe lønnsomt om du vet hva som skal til for å lykkes. Alt handler om å fokusere på de rette bilene og gjøre gode handler. Gjør du ting riktig, kan du regne med å tjene alt fra 5 til 15 % av bilens verdi per handel. For en bil til 200.000 kroner betyr det 10.000 – 30.000 kroner i profitt. 

Mesteparten av jobben med bilsalg gjøres hjemmefra, og dette er noe du også kan skalere opp til å bli en heltids inntekt om du ønsker det.

Høres kjøp og salg av bil ut som noe for deg, kan du lese artikkelen vår om bilflipping her.

8. Utleie av ting og utstyr

Utleie av ting og utstyr som du allerede har, kan være en super side-hustle som du kan gjøre hjemmefra. 

Typisk utstyr som er populært å leie ut er ting som verktøy, kamerautstyr, tilhengere, sportsutstyr, skibokser og lignende. Her gjelder det bare å se mulighetene.

Du kan leie ut via finn.no, eller hygglo.no som baserer seg mer på utleie og delingsøkonomi.

Enklest er det nok å lykkes med mye utleie i sentrale strøk, der kundegrunnlaget er størst. 

Videre gjelder det å finne seg noen nisjer man kan spesialisere seg på. Kanskje du kan bli utleiekonge innenfor eksempelvis verktøy i din kommune?

9. Utleie av bil

Mange av oss har en bil, men når man tenker over det, står bilen veldig mye stille uten å bli brukt. 

Hvorfor ikke utnytte tiden bilen uansett står i ro, på å leie den ut? Dette kan være en kjempegod måte for å få inntekt hjemmefra, og spesielt hvis du bor i et sentralt område. 

Getaround (Tidligere Nabobil) gjør det kjempeenkelt å komme i gang. Vil du ta skrittet videre, kan du etterhvert bygge deg opp en liten flåte av utleiebiler som du leier ut på fast basis. 

Sjekk for eksempel ut markedet for varebiler i nærheten av deg – Mange trenger varebil en gang i blant til flytting og lignende oppdrag, og ønsker å leie en.

10. Utleie av rom hjemme hos deg med AirBnb

Eier du din egen bolig og har et ledig rom, eller er bortreist i perioder? Å leie ut et rom, hele leiligheten, huset eller hytta på AirBnb kan være lønnsomt og er noe mange har som en enkel inntektskilde hjemmefra. 

Leier du ut i en periode på mindre enn 30 dager, kan du faktisk tjene 10.000 kroner helt skattefritt, og om leieperioden har varighet på 30 dager eller mer, kan du leie ut for 20.000 skattefritt. Går du over skattefri-grensen, er det skatt på kun 22 % som slett ikke er verst.

11. Selg digitale og fysiske produkter på Etsy og Epla

Etsy er en netthandelsplattform som lar deg åpne din egen butikk og selge fysiske eller digitale produkter til mennesker i hele verden. Du kan selge både digitale og fysiske produkter, men med tanke på frakt er det enkleste for oss i Norge å selge digitale produkter.

Her slipper du å lage din egen nettbutikk fra bunn, og du får umiddelbart tilgang til et enormt publikum.

Digitale ting å selge kan være prints, fotografier, mockups, excel-maler, e-bøker, musikk og film. Den store fordelen med å selge digitale produkter er naturligvis at du verken trenger lagerplass eller å forholde deg til frakt.

Epla er et Norsk alternativ til etsy, hvor du kan selge fysiske ting du har laget selv, samleobjekter, kunst og klær.

Les også: Hvordan tjene penger på Etsy?

12. Jobb hjemmefra som Virtuell assistent (VA)

Som virtuell assistent kan du gjøre alle slags administrative oppgaver som kan utføres på nettet. Med andre ord er dette et perfekt yrke å jobbe med hjemmefra!

Som VA tar du oftest på deg oppdrag for andre bedrifter, men det er også enkeltpersoner som ønsker å ha en virtuell assistent. 

Arbeidsoppgavene kan være ting som å fylle inn tall i dokumenter, svare på e-poster, publisere innlegg på sosiale medier, utføre research på nettet, booke reiser og hotell, korrekturlese, oversette, og organisere arrangementer. 

Alt mulig du kan tenke deg at noen trenger hjelp til på nettet av oppgaver, er noe du kan hjelpe til med. Kanskje er det noe du har erfaring med fra tidligere som du kan tilby?

Du kan jobbe som virtuell assistent som frilanser, eller få deg fast jobb som virtuell assistent i et firma som allerede har spesialisert seg på å videreformidle virtuelle assistenter.

13. Jobb hjemmefra med Kundeservice

Det finnes hundrevis av nettbutikker og andre bedrifter som trenger hjelp til god kundeservice over nett – Blant annet via chat, e-post og telefon. Her er det både mulig med fast jobb du kan gjøre hjemmefra, eller tidsbaserte oppdrag du kan uføre som frilanser.

Hvis det er viktig for deg å kunne jobbe hjemmefra og du er på jakt etter en relativt enkel jobb som ikke krever høy utdannelse, kan dette være noe å se nærmere på!

14. Jobb hjemmefra som Tekstforfatter / oversetter

Liker du å skrive? Som frilans tekstforfatter kan du ta på deg varierte skriveoppdrag for både Norske og utenlandske bedrifter. 

Oppdrag kan for eksempel være å skrive artikler for nettaviser og magasiner, skrive bloggposter, nyhetsbrev og e-bøker, eller lage produktbeskrivelser til nettbutikker. Tekst til poster i sosiale medier som Instagram og Facebook er også naturlige oppgaver.

Å være tekstforfatter krever at du er over gjennomsnittet god til å skrive og at språkkunnskapene er på plass. Mest av alt er det viktig at du liker å skrive og sette deg inn i nye temaer og emner.

I en stadig mer internasjonal verden behøver bedrifter også å oversette innholdet sitt både online og offline til flere språk. Som oversetter av tekst kan du få i oppdrag å oversette alt fra komplette nettsider og nettbutikker til brosjyrer og nyhetsbrev.

Når bedrifter skal oversette innholdet sitt er det faktisk ikke nok å bruke Google Translate eller kunstig intelligens. 

Da trengs det profesjonelle oversettere som virkelig kan formulere seg på språket det skal oversettes til, på en selgende og og smart måte. 

Å oversette fra engelsk til norsk vil være den mest opplagte oppgaven du kan ta på deg – men hvis du har ferdigheter i enda flere språk skaper det enda større muligheter for å kunne jobbe hjemmefra.

15. Bli konsulent innen sosiale medier

Sosiale medier er ekstremt viktig for mange bedrifter å mestre. Få bedrifter har imidlertid ekspertisen innad i selskapet og derfor er mange villige til å hyre inn frilansere eller konsulenter for å utføre arbeidet. 

Arbeid med sosiale medier kan i stor grad utføres hjemmefra, og hvis du liker å lage engasjerende innlegg med kreative bilder og video kan dette være noe for deg.

Hva med å eksempelvis spesialisere deg på engasjerende innhold på TikTok?

Å administrere sosiale medier for bedrifter betyr i de fleste tilfeller at du også vil administrere annonse-plattformene til sosiale medier som Facebook og Instagram, så det kan være en stor fordel å skaffe seg enda dypere kunnskap om digital markedsføring.

16. Jobb hjemmefra med IT-sikkerhet

Både bedrifter og statlige virksomheter er under konstante IT-trusler, og som konsulent innen IT-sikkerhet (cyber security) er dette noe du kan hjelpe til med.

Hvis du har interesse for IT og datasystemer, kan dette være et yrke som virkelig er verdt å se nærmere på. Etterspørselen for kunnskap innen datasikkerhet er høy, og lønnen ligger i det øvre sjiktet. 

Faktisk er dette et av yrkene vi har skrevet om i artikkelen om yrker med kort utdanning og høy lønn

Når du i kombinasjon med høy lønn ofte kan jobbe med dette hjemmefra, skiller yrket seg ut som et spennende alternativ!

17. Programmering og utvikling

Som programmerer / utvikler, er jobben din nesten hundre prosent basert på å jobbe på datamaskinen. Flere og flere arbeidsgivere innen bransjer som dette tilrettelegger for  hjemmekontor enten hver dag, eller flere ganger i uken.

Hvis du jobber for deg selv i eget firma som konsulent eller frilanser, er alle muligheter til stede for å jobbe 100 % hjemmefra. 

Programmerere og IT-utviklere er noen av de mest ettertraktede og best betalte frilanserne på markedet, så hvis du er på jakt etter et nytt yrke kan dette virkelig være noe å se nærmere på. 

Det finnes mange kurs om programmering på nettet, både gratis og som koster penger. 

HTML, Python, CSS og JavaScript er bare noen av programmeringsspråkene du kan lære deg fra bunnen av på nett.

18. Jobb med Webutvikling hjemmefra

Alle bedrifter trenger en nettside, og derfor kan du jobbe hjemmefra som webutvikler. 

I dag er det relativt enkelt å lage en nettside, men bedrifter har sjeldent ansatte med ferdighetene som skal til og tiden som trengs for å utføre jobben.

Derfor velger de fleste bedrifter å hyre inn et byrå eller en frilanser til å lage hjemmesidene sine for dem. 

Som webutvikler trenger du ikke nødvendigvis noen formell utdannelse, men det er viktig å ha et øye for godt design. 

Hvis du er flink til å skrive tekst og formulere selgende budskap er det også et stort pluss. De fleste kunder vil også forvente at du kjenner godt til søkemotoroptimalisering (SEO).

19. Drift av egen nettbutikk hjemmefra

De siste årene har det vært en enorm vekst i antall nettbutikker og mange av nettbutikkene drives hjemmefra. 

I følge SSB handlet Nordmenn på nett for 231 milliarder kroner i 2021, så her er det store muligheter.

Den eneste begrensningen med å drive en nettbutikk hjemmefra er selve plassbehovet. 

Hvis du skal ha mange varer på lager vil det være kjekt å ha godt med plass i et eget rom, kjeller eller garasje. Det finnes også løsninger for å ha inventaret på et fjernlager som sender ut varene på dine vegne. 

Det er ikke lett å lage og drifte en vellykket nettbutikk, men det er fullt mulig å få til. Her gjelder det å finne en nisje du kan spesialisere deg på, og hvor det er godt nok kundegrunnlag samtidig som konkurransen ikke er for høy.

Husk at en nettbutikk ikke nødvendigvis må begrense seg til Norge, men Norge er stort og det er gode muligheter for å lykkes her. 

Hvis du går med en tanke om å starte egen nettbutikk, anbefaler jeg også at du lærer deg grunnleggende digital markedsføring. Det holder nemlig ikke å ha en flott nettbutikk hvis ingen finner deg!

Les: Hvordan komme i gang med egen nettbutikk

20. Droppshipping

Dropshipping innebærer også at du starter din egen nettbutikk, men her selger du produkter uten å ha varene på eget lager. Produktene du selger sendes i stedet direkte fra produsenten av varene eller fra en distributør. 

Dette frigjør deg totalt fra å måtte ha et varelager, og du slipper å bruke tid på å pakke og sende ut varer – noe som faktisk tar en god del tid hvis du driver nettbutikk med litt omsetning.

Her kan du heller ha fullt fokus på å markedsføre nettbutikken din, og du kan jobbe 100 % hjemmefra. 

En av utfordringene med dropshipping ligger i det å sikre seg at leverandøren som sender produktene, sender som de skal og at produktene holder en høy nok kvalitet. Leveringstid er også en viktig og krevende faktor her, for å holde kundene dine fornøyde.

21. Regnskapsfører

Regnskapsfører er nok et yrke som passer ypperlig til å jobbe hjemmefra. De fleste regnskapsførere jobber dagen lang på datamaskin, og har ikke behovet for å møte opp fysisk på kontoret hver dag. 

I dag er det mange regnskapsbyråer som tilrettelegger for at man kan jobbe hjemmefra, og hvis du driver for deg selv, er hvertfall mulighetene for å jobbe hjemmefra tilstede.

22. Prosjektleder

Hva du gjør som prosjektleder avhenger fullstendig av bransje og selskapet du jobber i, men i mange bransjer er dette arbeid som kan gjøres hjemmefra. 

Som prosjektleder har du ansvaret for å planlegge, gjennomføre og evaluere ulike prosjekter. Det meste av arbeid som dette gjøres på PC, og for å kommunisere med medarbeidere kan man snakke over nett. 

Mange prosjektledere har i dag derfor muligheten til å jobbe hjemmefra enten fast, eller sammen med delvis tilstedeværelse på kontor.

23. Grafisk designer

Om du er kreativ og har sansen for godt design, kan det å tilby visuelle designtjenester være en veldig god måte for å jobbe hjemmefra. 

Som grafisk designer kan du jobbe enten som frilanser eller som ansatt i firma. Jobben utføres naturligvis på datamaskin, noe som betyr at du kan jobbe hjemmefra. 

Som grafisk designer kan du designe alt fra logoer, brosjyrer, nyhetsbrev, visittkort, reklame og hjemmesider, til poster i sosiale medier og mye mer.

Her er mulighetene mange og etterspørselen stor, men vær også oppmerksom for stor konkurranse fra utlandet, som nevnt tidligere.

24. Jobb hjemmefra som privatlærer

Er du god i et spesifikke skolefag som matematikk, musikk eller språk? Hva med å jobbe som privatlærer?

Dette kan være en genial måte for å jobbe hjemmefra, og kanskje spesielt hvis du er student.

Det finnes flere nettsider som kobler privatlærere til elever, og en av de mest populære er Superprof.no

Her kan du registrere deg og ta privatlærer-oppdrag enten over nett hjemmefra eller i person.

25. Profesjonell gaming

Innen gaming er det flere måter for å skaffe seg en inntekt, og siden du sitter klistret til PC-skjermen når du spiller, er det naturlig at du kan jobbe med dette hjemmefra.

Å bli proff gamer er på ingen måte enkelt, men etterhvert er det blitt mange som tjener mer enn nok til livets opphold på nettopp dette.

Måter for å jobbe med gaming hjemmefra er flere: 

  • Streaming (Film deg selv som spiller og skap engasjerende innhold for seerne dine)
  • Bli proff-spiller (Tjen penger på å delta i konkurranser)
  • Spillutvikling (Utvikle dine egne spill eller jobb som utvikler i et spillutvikling-selskap)

Les også: Hvordan tjene penger på gaming? 

26. Animatør

Som animatør lager du visuelle effekter og animasjoner for dataspill, filmer og tv. Selv om arbeidsmarkedet for dette ikke er enormt i Norge, kan det være gode penger å tjene som eksempelvis frilanser rettet mot det internasjonale markedet. 

Dette er spesialkompetanse som relativt få har og som du kan ta godt betalt for dersom du er flink og kreativ.

27. Lag en Youtube kanal

Youtube har eksplodert i popularitet de siste årene og det er mange eksempler på folk som lever godt av youtube kanaler som de har laget hjemmefra. 

Dette kan være personlig vlogging av dagligdagse hendelser, men de fleste youtube kanaler handler om bestemte temaer eller nisjer – som for eksempel matlaging, elektronikk, trening, gaming, snekring eller lignende.

I mange tilfeller trenger du ikke engang å være foran kameraet selv for å lykkes på youtube.

Husk at for å lykkes med Youtube må du regne med å måtte publisere kvalitetsinnhold jevnlig over lang tid før du ser de store resultatene.

28. Bli influencer i sosiale medier

Å lykkes som influencer er på ingen måte enkelt, men det er heller ikke mange av de andre forslagene på denne listen.

Ved å bygge opp en stor følgerskare i sosiale medier, kan du ende opp med å tjene virkelig gode penger – og selvfølgelig er dette jobb du kan gjøre hjemmefra. 

Husk at du ikke behøver å promotere “deg selv” for å bli influencer – hva med å lage en profil for en bestemt nisje – for eksempel innen matlaging, snekring, gaming, mekking, personlig økonomi eller lignende? 

Som influenser kan du tjene penger på sponsede innlegg, betalte partnerskap, annonsevisninger, affiliate marketing, salg av egne produkter og merkevarer, samt andre muligheter som kan dukke opp.

Les også: Hvordan tjener man penger på sosiale medier?

29. Jobb hjemmefra med din egen Blogg

Blogging og å lage nettsider har alltid vært en populær måte for å tjene penger på nett, og hvis du har en godt besøkt blogg, finnes det flere måter for å gjøre den lønnsom. 

Arbeidet gjøres naturligvis hjemmefra. 

Du kan plassere banner-annonser på bloggen, benytte annonselenker eller selge egne produkter som e-bøker, kurs og tjenester. 

Det er få i Norge som lever av å blogge på heltid, men for å skape en ekstra inntekt ved siden av fulltidsjobb eller studier er blogging en god mulighet.

De fleste som tjener penger på blogg er ikke typiske rosabloggere som skriver om seg selv. I stedet skriver de nyttige artikler som hjelper lesere innenfor spesifikke nisjer og temaer. 

Det er på ingen måte lett å lykkes med blogging og du må forberede deg på å legge inn mye arbeid og tid før du ser eventuelle resultater. 

Likevel er det mulig å få til hvis du legger inn den rette innsatsen. I likhet med å drive en youtube kanal, selge nettkurs, eller å investere, er en fordel med blogging at du kan få passive inntekter som ikke krever mye arbeid etter du har publisert innholdet.

Hvis du vil lære mer om hvordan du kan starte din egen blogg og skape inntekt fra den, anbefaler jeg å besøke Deltidsblogger.no. Der finner du en god steg- for steg oppskrift på hvordan du starter din egen blogg.

30. Affiliate markedsføring

Affiliate markedsføring handler om å markedsføre andres produkter og bli belønnet for hvert salg du genererer. Du blir en slags mellommann mellom kunden og de som selger produktet.

Hvis noen handler et produkt eller tjeneste via deg, får du en liten andel av salget – vanligvis mellom 5 og 20 %. Affiliate markedsføring kan gjøres på flere måter: 

Du kan for eksempel gjøre det via din egen nettside / blogg, hvor du promoterer andres produkter og tjenester, eller du kan benytte sosiale medier som Instagram, TikTok og Youtube for å skape trafikk til affiliate-tilbudene du samarbeider med.

Les også: Hvordan tjene penger på affiliate marketing?

31. Kjøp og selg domenenavn

Når vi først snakker om nettsider og blogg, er det naturlig å nevne kjøp og salg av domenenavn. Domenenavn, altså adresser til nettsider, kan nemlig være god butikk å kjøpe og selge. Dette er på ingen måte en fulltidsjobb, men det kan være en fin hobby for å tjene ekstra penger. 

Domenenavn er rimelige i innkjøp og koster bare rundt 100 kroner i året hos eksempelvis one.com. Likevel kan både bedrifter og privatpersoner kan være villig til å betale mye mer for det rette domenenavnet, og det kan det være gode penger å tjene på å flippe domener.

Det dyreste domenenavnet solgt noen gang er Voice.com som ble solgt for spinnville 300 millioner kroner i 2019. Her hjemme i Norge ble et forbrukslån-domene solgt for 1 million kroner i 2018.

I tillegg til at det er en viktig faktor at domenenavnet er catchy, kan også attributter som hvor gammelt domenenavnet er, og hvor mange nettsider som allerede lenker til domenenavnet spille inn på verdivurderingen. 

Selv om ikke mange kan leve av å flippe domenenavn, kan det fort bli en god timelønn hvis du får solgt noen domener over tid. Dessuten er det ganske enkelt!

32. Lag og selg dine egne nettkurs

Å lage ditt eget nettkurs kan være en god måte for å jobbe hjemmefra. Folk som vil lære seg noe nytt ser gjerne til nettkurs, og de er villige til å betale godt for det rette kurset.

Er det noe du er god på, som du kan lære bort til andre? Enten det er noe innen fagfeltet ditt på jobben som kan læres bort til andre, eller ting som språk, musikkinstrumenter eller hobby, kan det være muligheter for at dette blir lønnsomt. 

Selv om det tar tid og innsats å lage et godt nettkurs, er det enklere enn noen gang å både gjøre og å selge. 

Du kan publisere kurset ditt på en plattform som Udemy (en slags netflix for nettkurs) og omtrent få kunder automatisk, eller selge det på din egen nettside og stå for markedsføringen selv. 

Oppsummering om måter å jobbe hjemmefra

Stadig flere vanlige yrker gir muligheten til å jobbe hjemmefra, og det finnes mange måter for å skape ekstra inntekter, som du kan starte opp på egenhånd hjemmefra.

Så lenge datamaskin eller mobil er det viktigste verktøyet til å utføre jobben din, er du på god vei til en fremtid der du er fri fra en tradisjonell arbeidsplass.

Helt til slutt skal vi se litt på fordelene og ulempene med det å jobbe hjemmefra, for alt som glitrer er selvsagt ikke gull, gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden og så videre..

Å jobbe hjemmefra har mange fordeler:

Å jobbe hjemmefra kan gi en enorm frihet. Du får kanskje mer fleksible arbeidstider og spesielt hvis du driver for deg selv kan du velge når og hvor du vil jobbe fra. 

Du trenger ikke nødvendigvis å jobbe hjemme heller – du kan like godt jobbe på reise i utlandet, eller på hyttetur i fjellet.

Du får mer tid til å være med familie og venner når du selv ønsker og du kan gjøre ærender midt på dagen. Rushtrafikken trenger du ikke å tenke på – og du kan ha treningssenteret helt for deg selv på dagtid. 

Dessuten kan det å jobbe nettbasert være lønnsomt – Hele verden er koblet til nettet, og det betyr at potensialet for kunder og oppdragsgivere er enormt. 

..Men det finnes også ulemper:

Ja, det gir en enorm frihet å jobbe hjemmefra, men dette er frihet under ansvar. Hvis du ikke er har god selvdisiplin, er kanskje ikke dette noe for deg. 

Hjemme er det fort gjort å bli distrahert av alt annet enn selve arbeidet, som husarbeid, mat, ærender, sosiale medier, nettaviser og andre familiemedlemmer. 

Mange som har jobbet hjemmefra mer eller mindre frivillig de siste årene, har også opplevd ensomheten som følger med. 

Det å ha noen kollegaer å prate med og samarbeide med er en viktig og naturlig del av hverdagen til mange av oss.

Les også: Hvordan tjene penger på nett? Metodene som fungerer seriøst

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar