Økonomi

Betalte Undersøkelser – 9 Beste for å tjene penger i 2024

Betalte undersøkelser er en av de enkleste måtene å skaffe seg litt ekstra inntekt hjemmefra og de er tilgjengelig for de fleste av oss.

Her går vi gjennom det du trenger å vite, inkludert hvilke tilbydere du bør registrere deg hos for å starte på riktig spor. Vi har også samlet våre beste tips og triks for å tjene mest mulig med betalte undersøkelser.

Hva er betalte undersøkelser?

Betalte undersøkelser handler om å få betalt for å svare på markedsundersøkelser. Det er gjerne store selskaper, forskningsinstitutter og politiske partier som utfører undersøkelsene. Det er enkelt å delta og det kan være en fin måte for å tjene ekstra penger på hjemmefra.

Selv om betalingen ikke er veldig stor, er det få andre inntektsmuligheter som lar deg tjene penger samtidig som du gjør andre ting som å sitte på bussen eller ligge på sofaen og se på TV:

Tips: For å tjene mest mulig kan det være lurt å registrere seg hos flest mulig for å få bli tilsendt mange nok undersøkelser.

Slik kommer du i gang

Det første du må gjøre er å registrere deg hos undersøkelse-tilbyderne. Du kan starte med én, men vi anbefaler å registrere deg hos flere av dem for å øke antall undersøkelser å svare på.

Det er helt gratis og enkelt å registrere seg tjenestene i denne artikkelen. Vanligvis må du oppgi en del demografisk informasjon som hvor gammel du er, hvor i landet du er fra, om du er gutt eller jente og lignende ved registrering.

Når du har registrert deg vil du motta tilbud om å svare på spørreundersøkelser med jevne mellomrom via e-post. Fordi du får e-post hver gang nye undersøkelser er tilgjengelig, anbefaler vi å opprette en egen e-post adresse til dette formålet. Det gjelder spesielt om du registrerer deg hos flere forskjellige tilbydere.

9 Best betalte spørreundersøkelser

Det finnes mange tjenester for betalte undersøkelser og dessverre er ikke alle like pålitelige. Her har vi derfor samlet 9 populære tjenester som er trygge å registrere seg hos, og som faktisk gir utbetalinger.

1. iSay IPSOS

iSay er spørreundersøkelse-plattformen til Ipsos – et av verdens største selskaper innen markedsanalyse. Med røtter tilbake til 1975 og mer enn 5.000.000 deltakere er iSay et godt sted å starte for deg som vil tjene penger på undersøkelser. 

Når du har opprettet brukerkonto hos iSay får du jevnlig e-poster med tilgjengelige spørreundersøkelser å svare på. 

Hos iSay tjener du poeng som enten kan veksles i penger via PayPal, eller SuperGavekortet – et allsidig gavekort som kan brukes hos mer enn 100 forskjellige nettbutikker, inkludert Zalando, Clas Ohlson, McDonalds, H&M, Ticketmaster, Jula og Foodora.

Normalt får du mellom 10 og 90 poeng per undersøkelse, og når du har spart opp 500 poeng kan du veksle oppsparte poeng til penger og gavekort.

iSay har godt omdømme og scorer hele 4,2 av 5 mulige poeng hos Trustpilot.

2. Meningstorget

Meningstorget.no er en populær klassiker når det gjelder betalte undersøkelser, og er kjent for å både ha et godt utvalg undersøkelser og godt fornøyde deltakere. Hos Meningstorget får du betalt i enten gavekort eller penger.

MeningsTorget med sine 62 millioner deltakere på verdensbasis, en av de største og eldste tilbyderne på markedet for betalte spørreundersøkelser. I Norge er tjenesten kjent som Meningstorget, men i resten av verden går selskapet under navnet Opinion World.

I tillegg til at du kan tjene penger, gir Meningstorget deg mulighet til å veksle poeng du sparer opp i gavekort fra kjente nettbutikker som H&M, Zalando, CDON.COM, Bauhaus, DinSko, G-Sport, Peppes Pizza, ToysRus og Kicks.

Du kan også veksle poengene dine i lodd der du kan vinne opp til 35.000 kroner 2 ganger i halvåret.

Meningstorget har 4 av 5 mulige stjerner hos Trustpilot.

Les mer om Meningstorget her

3. YouGov

YouGov er en stor og populær internasjonal aktør for spørreundersøkelser med mer enn 40.000 Norske deltakere. Alt fra store bedrifter bedrifter til politiske partier, skoler og institutter bruker data fra YouGov sine undersøkelser for å ta avgjørelser.

YouGov skiller seg litt fra de andre aktørene på listen ved at de også tar opp større samfunnsspørsmål enn kun kjøpsvaner. Her kan du forvente å få spørsmål om både politikk og andre viktige temaer i samfunnet.

Det er enkelt og gratis å bli med hos YouGov, og du får velkomstbonus på 100 poeng når du har registrert deg.

Hos YouGov kan du tjene penger via PayPal, eller velge blant et stort utvalg gavekort fra kjente nettbutikker som H&M, XXL, TV2 Sumo, Zalando, IKEA, Nordisk Kino, The Body Shop, Vero Moda, Burger King, CDON, VING, KICKS, Peppes Pizza og flere.

Du kan få utbetalinger og gavekort på 100 kr. (1500 poeng), 300 kr. (3000 poeng) eller 500 kr. (4000 poeng). Foretrekker du å støtte veldedighet, kan du donere pengene dine til Norsk Folkehjelp.

YouGov scorer 4.6 av 5 mulige poeng hos Trustpilot.

4. MonoSurveys

Hos MonoSurveys er det enkelt å tjene penger eller gavekort på å svare på spørreundersøkelser. Du kan få penger betalt direkte til PayPal kontoen din, til et Paysafecard eller som Amazon gavekort. 

For å komme i gang hos MonoSurveys er alt du trenger å gjøre for å komme i gang å opprette en konto og bekrefte kontoen din i e-posten du får – så får du tilgang til et stort utvalg undersøkelser. 

Det er det finske markedsundersøkelse-selskapet Liidimedia Oy som som står bak MonoSurveys, og undersøkelsene er varierte: De kan handle om alt fra forbrukervaner til politikk, biler, idrett, elektronikk, mat eller kjærlighet. 

Du får beskjed på forhånd om hvor lenge undersøkelsene vil ta, og du ser på forhånd hvor mange poeng du kan tjene på å svare. Hvor mye du tjener avhenger som vanlig av hvor lang undersøkelsen er og kan variere fra rundt 5 til 40 kroner per undersøkelse. 

Du kan ta ut pengene dine etter du har tjent opp grensen på 10 euro (100 kroner), eller velge Amazon gavekort når du har nådd 5 euro (50 kroner).

5. Toluna

Toluna Influencers er en populær side, spesielt i utlandet – hvor du kan delta i Norske markedsundersøkelser og meningsmålinger. I tillegg til å tjene penger på undersøkelser hos Toluna, kan du også delta i lotteri der du kan vinne enda mer penger.

Hos Toluna tjener du opp poeng som du kan veksle i enten gavekort hos kjente nettbutikker – eller direkte til Paypal for betaling i penger.

I tillegg til betalte spørreundersøkelser og lotteri har Toluna små spill og andre oppgaver der du kan vinne ekstra bonuspoeng.

Toluna scorer 4.1 av 5 mulige poeng hos Trustpilot.

6. Norstat panelet

Norstatpanelet er meningspanelet til Norstat Norge. Norstat er en av Europas ledende leverandører av betalte spørreundersøkelser. Hos Norstat tjener du gavekort og kinobilletter, eller du kan gi bort til veldedige formål hvis du ønsker det.

Undersøkelsene til Norstat handler om alt fra å evaluere ulike produkter, reklamer og nye merkevarer – til mer samfunnsrelaterte temaer som politiske meninger og aktuelle saker som nyheter.

Hos Norstatpanelet får du belønning i form av:

  • Norstat “mynter” som kan veksles inn i nyttige gavekort, digitale koder for bruk i kiosker og donasjoner til veldedige formål.
  • Stjerner som er knyttet til Norstatpanelets lojalitetsprogram.
  • Lodd som gir vinnersjanser i Norstatpanelets kvartalsvise lotteri.

Les mer om Norstat panel her

7. LoopsterPanel

LoopsterPanel er en ganske ny tjeneste for betalte spørreundersøkelser i Norge, men har eksistert siden 2017 i markeder som Tyskland og England. Selskapet er Tysk, holder til i Hamburg og har mer enn 400 000 medlemmer. 

Hos LoopsterPanel tar det kort tid å registrere seg, og du kan ta ut penger via Paypal eller velge gavekort hos Amazon for de opptjente poengene dine.

Du kan ta ut belønningen din allerede fra 10 Euro (Ca 100 Norske kroner).

Normal belønning ligger på mellom 2 – 35 kroner per fullførte undersøkelse, og avhenger av lengde og omfang. 

Som medlem hos LoopsterPanel får du invitasjoner til å delta i betalte undersøkelser på nett, men du kan også få invitasjon til å prøve ut fysiske produkter. Du blir alltid spurt på forhånd, og du trenger ikke å delta hvis det ikke passer for deg. 

Før hver undersøkelse hos LoopsterPanel får du vite hva den aktuelle belønningen for undersøkelsen vil være på forhånd, og også hvor lang tid undersøkelsen vil ta. Det er enkelt å melde seg ut igjen om du ikke vil være med lenger.

8. M3 Panel

Hos M3 Panel tjener du poeng som kan brukes på et stort utvalg produkter i gavebutikken deres. M3 Panel er en kjent leverandør av betalte spørreundersøkelser og har egne paneler i hele Skandinavia. 

Vår erfaring er at det er godt utvalg undersøkelser å ta, og at det er stort utvalg premier, gavekort og produkter i gavebutikken, som inneholder alt fra elektronikk til parfyme. Dessuten gjør M3 det enkelt å svare på spørreundersøkelser enten vi er på mobil, PC eller nettbrett. 

Du kan også velge å donere bort det du har tjent til veldedige organisasjoner! 

Les mer om M3 panel her.

9. Swagbucks

Swagbucks er mest populær i utlandet, men det er også mulig for oss nordmenn å registrere oss. Ulempen er at det er lite utvalg norske undersøkelser, og det senker muligheten til å tjene penger betraktelig. Når det er sagt, kan tjenesten være verdt å sjekke ut.

Som hos konkurrentene, tjener du poeng for hver undersøkelse du svarer på. Poengene kalles naturligvis «Swagbucks», og opptjente swagbucks kan brukes på gavekort hos internasjonale nettbutikker som Amazon og Walmart. Du kan også ta ut poengene dine i form av penger via PayPal.

I tillegg til undersøkelser, har Swagbucks et omfattende cashback-system tilknyttet mange populære nettbutikker. Cashback betyr at du får penger tilbake hver gang du handler noe, så da har du altså mulighet til å tjene swagbucks når du handler i disse nettbutikkene.

Tips for å tjene penger på betalte undersøkelser

Registrer deg hos flere paneler

For å tjene mest mulig på betalte undersøkelser, er det smart å registrere seg hos så mange som mulig tilbydere. Jo flere av sidene på listen du registrerer deg på, jo flere spørreundersøkelser blir du tilsendt – og får dermed mulighet til å tjene mer penger. 

Hvor ofte du får tilbud om å svare på spørreundersøkelser vil variere fra uke til uke og tjeneste til tjeneste. 

Obs: Husk å ikke registrer deg med flere e-postadresser hos samme undersøkelse-side. Det er ikke lov, og du vil risikere å bli utestengt og miste opptjent belønning. Du kan også bli utestengt av å ikke svare ordentlig på spørsmål.

Bruk en egen e-post adresse

Hvis du virkelig skal gå inn for å tjene godt med penger på betalte undersøkelser, kan det være smart å opprette en ekstra e-post adresse dedikert til formålet.

Registrerer du deg hos mange tilbydere, vil du få en del e-post om nye undersøkelser. Har du en egen e-post adresse for dette slipper du å få tilbud om å svare på spørreundersøkelser i den vanlige innboksen din.

Vår erfaring er at det enkleste er å opprette en ekstra gmail konto.

Svar ærlig og følg reglene

Det er kjedelig å miste belønningen sin for å ha opptrådt uærlig, så forsøk så godt du kan å være ærlig når du fyller ut de betalte undersøkelsene. Du kan dessverre bli straffet for å oppgi feil informasjon om deg selv og for å gi falske eller repeterende svar på spørsmål.

Det er kun tillatt å registrere seg med én bruker hos hver spørreundersøkelse-tjeneste. Det er heller ikke tillatt å svare repetitive svar for å lure tjenester til å gi deg belønninger.

Å ikke følge reglene vil føre til at du blir utestengt og mister belønning. Bruk gjerne så mange forskjellige tjenester du vil for å tjene penger, men ikke juks.

Se opp for falske undersøkelse-tilbydere

Det finnes mange tjenester for betalte undersøkelser, og ikke alle har like gode hensikter. Ved å velge en av nettsidene vi har listet opp på denne siden vil du være trygg.

Det innebærer at undersøkelse-sidene er gratis å bruke, tar godt vare på din personlige informasjon, og faktisk betaler deg for innsatsen du legger inn ved å svare på undersøkelsene.

Vær ekstra varsom på nettsider som lover belønninger som er for gode til å være sanne, eller som krever betaling for å bli med. Dette er sannsynligvis falske sider.

Ta ut pengene raskt

Vår erfaring er at det kan være smart å ta ut pengene eller belønningene så fort man har nådd minimumsbeløpet. Enkelte av tjenestene har nemlig restriksjoner på når du kan bruke poengene dine og hvor lenge de vil være gyldige.

Ofte stilte spørsmål om betalte undersøkelser

Hvilke krav stilles for å delta i betalte undersøkelser?

Det kreves verken utdanning eller erfaring for å svare på betalte undersøkelser, og derfor er det blitt en populær måte å tjene ekstra penger for eksempelvis unge og studenter. De ulike tjenestene på markedet opererer med forskjellige aldersgrenser:

Hva er aldersgrensen på betalte undersøkelser?

Aldersgrensen på de mest populære undersøkelse-sidene er:

TjenesteAldersgrense
I-Say (IPSOS)14 år
YouGov16 år
Meningstorget18 år
MonoSurveys18 år
Aldersgrense for betalte undersøkelser

Hvordan fungerer betalte undersøkelser?

De fleste tjenestene for betalte spørreundersøkelser fungerer på samme måte:

Du registrerer deg gratis på nettsiden deres, så får du tilgang til et stort utvalg undersøkelser man kan svare på via e-post. Hvor mange undersøkelser du blir tildelt avhenger av din demografi – med andre ord alder, bosted og kjønn.

Hvordan tjene penger på spørreundersøkelser?

Når du tar spørreundersøkelser på nettsidene i denne artikkelen, samler du opp digitale poeng. Jo flere spørreundersøkelser du tar, jo flere poeng samler du opp. Poengene du sparer opp kan veksles i ekte penger, eller du kan bruke de på gavekort hos kjente nettbutikker. 

Hvorfor får man betalt for å ta spørreundersøkelser?

Både forskere, politiske partier og store bedrifter er avhengig av å vite mer om personer i samfunnet, deres meninger og vaner.

Når eksempelvis bedrifter skal lage nye produkter og tjenester, vil de være sikre på at endringene vil slå godt an i markedet for å ikke tape penger. Derfor er de villige til å betale gode penger for å få svar på det de lurer på – og det er grunnen til at vi kan tjene penger på spørreundersøkelser. 

Hva må du svare på i betalte undersøkelser?

Selve spørreundersøkelsene vil kunne spørre om alt fra interessene dine til kjøpsvaner, meninger om samfunnet og dine forhold til ulike merkevarer og produkter.

Du kan få spørsmål om hvilke butikker du oftest handler i eller hva slags produkter du foretrekker, og noen spørsmål kan være så enkle som “hvilket pålegg liker du best av Nutella og Nugatti?” eller «Hvor ofte handler du på butikken?».

Er det trygt å tjene penger på undersøkelser?

Ja, det er trygt å tjene penger på undersøkelser så lenge du benytter en av tjenestene vi har skrevet om i denne artikkelen. Det er alltid greit å være skeptisk til å oppgi informasjon om seg selv på internett, men leverandørene vi har listet opp er seriøse aktører som ikke vil dele den personlige informasjonen din med andre.

Det eneste du må være oppmerksom på er at undersøkelse-tjenestene kan sende deg mange eposter. Vi anbefaler derfor å opprette en egen e-post adresse som du kun benytter på spørreundersøkelse-sider.

Kan man tjene penger på betalte undersøkelser?

Ja, du kan faktisk tjene penger på spørreundersøkelser. Bedrifter og forskere er avhengig av å forstå privatpersoners meninger og kjøpsvaner, og er villig til å betale for å få denne viktige innsikten.

Kan man jukse på betalte spørreundersøkelser?

Du kan alltids prøve å jukse på spørreundersøkelsene og bla raskt gjennom, men selskapene som tilbyr spørreundersøkelsene gjenkjenner brukere som jukser og kan slette belønningene hvis du ikke svarer ordentlig. Det er også viktig å ikke registrere deg med flere brukerkontoer på samme navn.

Oppsummering om betalte spørreundersøkelser

Selv om betalte undersøkelser ikke er noe du blir rik av, er det fullt mulig å tjene litt penger på det. Vær imidlertid forberedt på at det vil ta litt tid og innsats før det blir nevneverdige summer av det.

Uansett er betalte undersøkelser relativt lett-tjente penger, og det er heldigvis ikke så hardt arbeid å klikke seg gjennom undersøkelsene. 

Er du ute etter noe å tjene penger på som ikke krever mye av deg, er undersøkelser et godt alternativ, men det finnes mange andre gode måter å skape ekstra inntekt på også, hvis du er villig til å virkelig legge inn arbeidsinnsats.

Når det er sagt, er det fint å kunne ha noe produktivt å drive med samtidig som man for eksempel sitter på bussen eller ser på serie. Når du deltar i spørreundersøkelser på nett, er du med på å påvirke beslutninger og gjøre en liten forskjell både i bedrifter og samfunnet forøvrig. Rett og slett får du være med og si din mening samtidig som du tjener penger.

Les også:
Hvordan tjene penger på nett: 43 måter som fungerer
29 måter å skape passiv inntekt

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar