Teknologi

Strim: Norges beste strømmetjeneste i 2024? Vi har testet

Trenger du flere gode filmer og serier å se på? Eller vil du samle alle strømmetjenestene i én pakke og samtidig spare litt penger?

Den Norske strømmetjenesten Strim samler alt innhold fra HBO Max, Viaplay Film og Serier, TV2 Play, SkyShowtime, Nordisk Film + og et stort utvalg TV-kanaler i én pakke.

Slik får du tilgang til et enormt utvalg innhold på ett sted. 

Det hørtes ut som en fristende tjeneste som vi selvfølgelig måtte teste ut. 

Hvis du vil sjekke utvalget og prøve Strim selv, har de ofte gode kampanjer og ingen bindingstid:

-> Se gjeldende kampanjer hos Strim nå

Hva er Strim? 

Skjermbilde av strim i bruk

Strim er en strømmetjeneste fra RiksTV som samler flere strømmetjenester og TV-kanaler i én pakke. Målet er at Strim skal være Norges mest komplette strømmetjeneste.

Med Strim får du tilgang til alt innhold fra:

 • HBO Max
 • TV2 Play Basis / TV2 Play Film og Serier
 • Viaplay Film og Serier 
 • SkyShowtime
 • Nordisk Film +
 • NRK TV
 • En rekke TV-kanaler som TV Norge, TV3, TV4 og Max. 

I tillegg kan du utvide med sportspakker som inneholder 8 sportskanaler, TV 2 Play Premium og Viaplay Total.

Prøv selv -> Se tilbud hos Strim nå

Hvorfor vurdere Strim som strømmetjeneste?

Strim er en tiltalende strømmetjeneste og det er flere gode grunner til å prøve den ut: 

 • Praktisk med alt innhold samlet i én tjeneste
 • Se direkte TV uten tradisjonell TV-pakke
 • Du kan spare penger på å bytte til Strim
 • Alt på én regning
 • Ingen bindingstid
 • Mer enn 240.000 filmer og serier

Alt innhold samlet på ett sted

Å ha alle strømmetjenestene samlet på ett sted er praktisk! Det er rett og slett deilig å slippe å forholde seg til et stort utvalg ulike apper og nettsider for å finne frem til det man vil se. 

Hvem har vel ikke opplevd å lete etter en film eller serie i en app, for så å komme på at den befinner seg på en helt annen app? Med Strim finner du alle filmer og serier i ett søkefelt.

I tillegg til et enormt utvalg av filmer og serier kan du se direkte TV i appen, slik at du slipper å ha et eget TV-abonnement. 

TV-Kanaler og direkte TV

Hvis du fortsatt liker å se TV på “gamlemåten”, lar Strim deg gjøre det med et stort utvalg TV-kanaler.

Alle Strim-pakkene har TV-kanaler, og hvor mange kanaler du får tilgang til avhenger av hvilket abonnement du velger. 

Du kan se programmene som sendes direkte eller spole deg frem og tilbake. Du får også tilgang til TV-arkivet til de ulike kanalene, slik at du kan se alle programmer som er sendt de siste syv dagene. TV-guide funksjonen gir god oversikt over hva som sendes på de ulike kanalene hver dag.

Strim abonnement og pris

Strim byr ofte på gunstige velkomsttilbud, enten i form av gratis prøveperioder eller kampanjepris. Når tilbudet er over, kan du velge mellom ulike abonnement-kombinasjoner, avhengig av hvilket innhold du ønsker tilgang til.

Du kan selv skreddersy pakkene i kombinasjonen som passer best for deg, men du må minimum abonnere på Strim Mye. Pris for sportskanalene kommer i tillegg:

AbonnementInnhold Pris
Strim Litt9 TV kanaler329
Strim Mye13 TV-kanaler + HBO Max, Viaplay Film & Serier, TV 2 Play Basis, Nordisk Film + og SkyShowtime449,- 
Strim MestAlt i «Strim Mye» + TV2 Play Film og Serier, Brit Box, BBC Nordic + 7 Kanaler499,- 
Sportskanaler8 Sportskanaler+100,-
Sport Basis8 Sportskanaler, TV 2 Play Premium+300,-
Viaplay TotalAll sport fra Viaplay og TV2 Play+749,-
Sport Premium8 Sportskanaler, TV 2 Play Premium, Viaplay Total+949,-
Strim abonnement og priser 2024

Spar penger på å samle strømmetjenestene dine

Hvis du allerede har abonnement hos flere strømmetjenester, vil du kanskje også kunne spare penger ved å gå over til Strim. Har du et tradisjonelt TV-abonnement i tillegg, vil du kunne spare enda mer.  

Her er en oversikt over hva de ulike strømmetjenestene ville kostet hver for seg, sammenliknet med abonnement hos Strim: 

Viaplay Film og Serier159
HBO Max99
TV 2 Play Film og Serier159
SkyShowtime99
Nordisk Film +
Totalt516,-
Strim Mye449
Strim Mest499
Så mye sparer du på å bruke Strim – 2024

Om du hadde abonnert på de 5 inkluderte strømmetjenestene, ville du spart 67 kroner hver måned ved å gå over til Strim Mye. Det tilsvarer 804 kroner i året.

Aller mest vil du spare hvis du i tillegg bytter ut den vanlige TV-pakken din med ren strømming hos Strim. 

-> Prøv Strim Nå

Hvordan er Strim å bruke? Vår erfaring:

Brukergrensesnittet til Strim er enkelt og brukervennlig, både på Smart-TV, i nettleseren og i mobilappen. Har du brukt andre strømmetjenester tidligere er det derfor lett å finne frem. 

Tjenesten er ikke like fancy som Netflix med forhåndsvisning av trailere og lignende, men alt det viktigste er på plass og det er lett å navigere seg rundt, både på desktop og mobil.

Som hos andre strømmetjenester er hovedsiden delt inn i ulike kategorier som topp 10, nylig lagt til, anbefalte filmer, krim og mysterier, komedier og populære dokumentarer.

Du får med andre ord god oversikt med en gang du logger inn. 

Det er lett å finne frem til serier, filmer, direkte-tv og programmer i ulike kategorier. Du kan også legge til favorittprogrammene dine i en liste slik at du raskere finner frem til de neste gang. 

Savner bedre sortering av innholdet

Det vi savner hos Strim er en mer detaljert sortering av innholdet.  Per i dag er det nemlig ingen måter for å se alle utgivelser under hver kategori. Vi kunne ønske at det for eksempel var mulig å se alle komedier samlet på én side og alle serier fra HBO Max på en annen side. Isteden får vi kun foreslått et begrenset utvalg fra hver kategori og må søke oss frem for å finne titlene vi leter etter.

Søkefunksjonen løser til en viss grad problemet, men i tilfellene der man ikke vet helt hva man vil se på, ønsker man gjerne å bla gjennom et stort utvalg under hver kategori for å få inspirasjon.

Slik kan du bruke Strim 

Strim kan brukes på mange ulike måter:

 • I nettleseren på PC / MAC
 • App på mobil (Google Play og App Store)
 • Apple TV og Android TV
 • Samsung Smart-TV
 • Chromecast

I vår test av Strim benyttet vi både:

Samsung Smart-TV, kombinasjonen app på android telefon og chromecast til TV, Samt nettleser på desktop koblet via chromecast til TV. Appen på mobil var stabil og koblet seg til chromecasten som den skulle hver gang uten problemer. TV-appen og desktop-appen fungerte også som forventet.

Video og lydkvalitet

Videokvaliteten hos Strim er det samme som hos innholdsleverandørene og varierer derfor fra hvem sitt innhold du ser på. Innholdet fra Disney, HBO Max og SkyShowtime har for eksempel bitrate på 6400 og oppløsning 1920×1080. De lineære kanalene og øvrig innhold har bitrate 5000 og 1280×720 oppløsning. 

Det samme gjelder for lydkvaliteten, der HBO Max har Dolby Sorround i 320 kbps, mens TV-kanalene og SkyShowtime er i 2.0 stereo 196 kbps. 

Konklusjon om Strim

Strim er lett å bli glad i og vi har vært fornøyde i testperioden.

Å ha alt samlet på ett sted er grunn nok til å prøve ut tjenesten i seg selv, men når man også kan spare tusenlapper i året på å bytte, er valget enda enklere. 

Selv om appen har sine mangler – spesielt med tanke på sortering av innholdet, er totalopplevelsen god og vi forventer at den vil bli bedre med tiden. 

Strømmetjenesten er relativt ny og det kommer jevnlige oppdateringer av både apper og nettleserversjonen på løpende bånd. Det samme gjelder mengden innhold, som vi forventer vil vokse på sikt. 

-> Se gjeldende kampanjer hos Strim nå

Har du testet Strim selv? Legg gjerne en kommentar om hva du synes om tjenesten!

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

1 Comment

 1. Jeg blir belastet hver måned av STRIM.Har ikke bestillt dette.Vlg stryk meg som abbonent

Skriv en kommentar