Økonomi Teknologi

Horde – Dette må du vite om Økonomi appen: Test og erfaringer

Vurderer du å bruke Horde-appen, men er usikker på hvordan den fungerer?

Selv sier Horde at deres formål er å gjøre deg til sjef i din egen økonomi – men er appen faktisk til hjelp? 

Det er ingen tvil om at markeds-stuntene til Horde har gitt stor oppmerksomhet i media, men her skal vi se nærmere på hvordan Horde-appen faktisk fungerer og hva du kan bruke den til. Vi har testet appen og deler våre erfaringer med deg:

Vi tror du liker: 49 Måter å skape ekstra inntekter hjemmefra

Hva er Horde?

Horde er en spareapp med mål om å gjøre privatøkonomien til oss nordmenn bedre og mer oversiktlig. Appen skal gjøre det enklere å få de beste økonomiske avtalene på markedet – enten det gjelder strøm, lån, forsikring eller underholdning. 

Med Horde får du full oversikt over dine kredittkort og forbrukslån, og mulighet til å si opp disse. Du får også oversikt over alle dine bankkontoer på étt sted, og muligheten til å administrere vennelån. I dag har Horde mer enn 200.000 Norske brukere, og det er helt gratis å registrere seg i appen.

Annonse: Med uScore kan du kredittsjekke deg selv gratis, se din gjeld, sjekke betalingsanmerkninger og sette opp budsjett tilpasset din økonomi

Dette kan du bruke Horde-appen til

3 Skjermbilder fra Horde-appen plassert i iphone mockups (2)
Skjermbilder fra Horde-appen 20. Sept 2022

1. Få oversikt over forbruket ditt og hvor mye du kan spare

Under “Mitt forbruk” sammenlignes utgiftene og inntektene dine anonymt med andre Horde-brukere i lignende økonomisk situasjon, slik at du kan se hvor mange prosent som betaler mer eller mindre enn deg i forskjellige kategorier: 

  • Mobil
  • Internett
  • Underholdning
  • Strøm
  • Forsikring
  • Dagligvare

Her får du også opp forslag til tilbud som kan hjelpe deg spare penger i hver kategori, som er helt valgfritt å benytte. 

Det viktigste med denne funksjonen er at du selv blir oppmerksom på at det kan være verdt å finne ut av bedre alternativ enn avtalene du har i dag, for å spare penger i hverdagen.

2. Få oversikt over din usikrede gjeld og mulighet til å spare

I Horde-appen får du full oversikt over dine kredittkort, forbrukslån og faktureringskort. Her får du se tilgjengelig kreditt, nåværende saldo og rente hos alle bankene du har lån hos, og en klar oversikt som viser om du har høyere eller lavere rente enn gjennomsnittet på lignende lån.

Hvis du vil refinansiere til billigere lån, kan du gjøre det med noen få tastetrykk – og det er naturligvis her Horde tjener pengene sine.

Du kan også nedbetale gjelden din direkte i appen ved å trykke på “Betal ned”, eller si opp eventuell  ubenyttet kreditt som er registrert på deg. 

Dessverre får du ikke opp boliglån, billån og studielån i Horde, fordi lån som dette ikke er pålagt å registreres i Gjeldsregisteret. 

3. Oversikt over alle dine kontoer

Hvis du kobler Horde til nettbanken din, får du full oversikt over alle kontoene dine direkte i appen. Du kan også samle kontoer du har i forskjellige banker, slik at du kan se alt på samme sted. 

På mange måter kan Horde dermed ta over deler av rollen til nettbanken din, fordi du kan overføre penger og se transaksjoner og betalinger direkte i appen. Med andre ord en nyttig funksjon for å få oversikt over forbruket ditt, inntekten din, hva du faktisk bruker og hvor mye du sparer.

4. Administrere lån til og fra venner og familie

Ofte vil det være praktisk å kunne låne penger venner og familie imellom, enten det er store eller små beløp. Horde-appen gjør det enkelt å administrere private lån som dette, slik at alt går som det skal. 

i Horde-appen kan man enkelt sette opp lånesum, rente og nedbetalingstid. Du kan til og med sette en valgfri rente på opp til 10 %. En nedbetalingsplan lages automatisk med avdrag og renter, og begge kan følge med på lånets utvikling. Lånet kan også betales ned før avtalt tid.

5. Opptjen poeng (Horde-rewards)

Ikke helt ulikt hva kredittkortselskaper gjør, har Horde utviklet sitt eget poeng-system der du får poeng av å gjøre diverse ting i appen – for eksempel å nedbetale gjeld. Belønningene du kan bruke poengene dine på er alt fra gavekort, til større premier som en ny mobiltelefon. Du kan også kjøpe Horde sin egen «merch» som t-skjorter og hettegensere.

Er Horde svindel eller trygt å bruke?

Horde er et Norsk betalingsforetak med konsesjon fra Finanstilsynet. Appen er trygg å bruke, og er ikke svindel.

Innlogging foregår med Bank-ID og all personlig informasjon du gir i appen, lagres kun lokalt på mobiltelefonen din og er ikke tilgjengelig for andre enn deg selv. Du kan når som helst slette brukeren din.

Annonse: Hva er din kredittscore? Kredittsjekk deg selv gratis med uScore!

Hvordan kan Horde være gratis?

Horde tjener penger på samarbeidsavtaler med leverandører som vises frem i appen. Hvis du for eksempel velger en ny og billigere strøm leverandør via Horde-appen, vil Horde kunne få betalt for å ha vervet deg. På denne måten kan appen være gratis for oss brukere.

Velger du å refinansiere dyr, usikret gjeld i Horde-appen til en billigere avtale, er det Horde som står bak finansieringen og som tjener på dette. Du trenger ikke å benytte deg av noen av tilbudene for å få godt utbytte av Horde, og i vår testperiode har vi heller ikke blitt tilsendt reklame fra Horde sine samarbeidspartnere. 

Hvem står bak Horde?

Det er Alf Gunnar Andersen som er daglig leder og gründer i Horde. Han er også styreleder i Fintech Norway, og har over 10 års fartstid i finansbransjen. 

Til Shifter har han fortalt at grunnen til at han startet Horde i første omgang, var et samlivsbrudd som tvang han til å ta opp et forbrukslån. Opplevelsen med skjulte kostnader og gebyrer opprørte gründeren, og han ble inspirert til å gjøre noe med det.

Øvrige eiere av Horde er i største grad småaksjonærer som har investert i selskapet via folkefinansiering / crowdfunding, hvor de har hentet inn 25 millioner kroner fra 1000 investorer. 

Les også: Gode forretningsideer for deg som vil starte opp selv

Vår erfaring med Horde og konklusjon

Vi har selvfølgelig testet ut Horde og er godt fornøyd med hvor nyttig og oversiktlig appen er.

Undertegnede hadde eksempelvis ubenyttet kreditt hos Bank Norwegian som var glemt av, og som jeg fikk sagt opp ved å bruke appen. Denne ubrukte kreditten ville potensielt påvirket hvor mye boliglån jeg kunne fått neste gang.

Det å kunne refinansiere dyr gjeld til bedre rente, kan være kjempe-lønnsomt for mange. Ikke minst er det viktig å vite om gjelden sin, slik at man har kontroll på den. Når det er sagt, trenger du ikke Horde appen for å refinansiere dyr gjeld, men det er nyttig at det er inkludert i appen.

Når det er sagt, både håper og forventer vi at appen skal bli enda smartere og mer funksjonell over tid. Det har også Horde uttalt at de jobber med. Skal vi gi trekk for noe, er det at de er litt vel hyppige på å sende ut nyhetsbrev på e-post, men så er dette også noe man enkelt kan melde seg av.

Vår dom er at appen er verdt å teste ut!

Les også: De 9 beste spare-appene – Sjekk ut disse!

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar