Økonomi

9 Beste spare-apper for bedre økonomi i 2024: Prøv disse!

Er det noe vi alle kan bli bedre på, er det å spare penger. Her har vi samlet noen av de mest populære spareappene på markedet, slik at du kan finne den eller de som passer akkurat deg best.

Selv om de vanlige bank-appene har blitt bedre på å gi oversikt over økonomien vår, finnes det mange alternative apper som kan hjelpe oss bedre med sparing spesifikt. Appene du kan lese om her vil hjelpe deg med alt fra automatisk sparing, til budsjettering, å bli kvitt dyr gjeld, bli flinkere til å investere – og å vise deg tydelig hvor i økonomien din du har størst potensial for å spare penger.

9 Spareapper du bør sjekke ut nå:

1. uScore

uScore iphone mockup

uScore (tidligere Defero) er en gratis spareapp hvor du kan kredittsjekke deg selv gratis, se din usikrede gjeld, sjekke betalingsanmerkninger og sette opp budsjett tilpasset din økonomi. I dag har uScore mer enn 700.000 Norske brukere, så dette er populært.

Appen gir deg godt innblikk i din egen personlige økonomi og du får sett de samme tallene som bankene ser når de kredittvurderer deg. 

For deg som vil spare penger, kan du fylle ut alle dine faste og variable utgifter i appens budsjettfunksjon, samt eiendeler, gjeld og inntekter. Da vil du få en klar oversikt på hvor mye du går i overskudd / underskudd hver måned, og appen vil gi deg forslag til hvordan du kan spare penger i de forskjellige kategoriene.

2. Kron

Skjermbilder fra Kron sin app i iphone mockups

Kron sin app har som mål å hjelpe deg spare og investere mer av pengene dine på en enkel måte, og det til en rimelig pris. Det Kron skiller seg ekstra godt ut på, er nemlig deres særs konkurransedyktige priser på indeksfond, som i skrivende stund er de aller rimeligste i landet, ifølge forbrukerrådet.

Registrer deg hos Kron her og få 200 kr i velkomstbonus!

Med Kron kan du enkelt sette opp faste spareavtaler på valgfritt beløp og dato hver måned, slik at du sikrer deg at pengene forsvinner ut fra lønnskontoen og rett til sparing – Slik at du ikke rekker å bruke dem opp.. Det er smart!

Verdt å nevne er at Kron har Norges mest fornøyde spare- og investeringskunder ifølge EPSI, og de slår dermed både Handelsbanken og Nordnet på kundetilfredshet.

3. Nordnet

Nordnet app skjermbilder

Nordnet (annonse) er nordens største nettmegler for aksjer og fond, og har en lekker og brukervennlig spareapp som lar deg investere og følge med på sparingen din på farten. I tillegg til å investere i aksjer, fond og tusenvis av børsnoterte fond (ETFer) til bedre pris enn mange konkurrenter, kan du opprette vanlig sparekonto i appen og følge med på utviklingen av denne. Vær oppmerksom på at det er forbundet risiko ved å investere penger.

4. DNB Spare

DNB spare app skjermbilder

Med DNB sin spare-app er det lett å komme i gang med fast sparing, enten det er på sparekonto eller i aksjer og fond. Appen er mest naturlig å bruke for deg som har DNB som bank, men kan også vise kontoer fra andre banker. 

I DNB Spare kan du sette opp fast sparebeløp hver måned, eller velge et bestemt beløp som blir spart hver gang du drar kortet – såkalt mikrosparing. Appen gir full oversikt over alle kontoene dine, samt fond, aksjer og pensjon. 

«Spare» har også en digital fonds-rådgiver og du kan handle aksjer og fond på Oslo børs og 15 andre børser verden rundt. Spare-appen er brukervennlig, har et pent utseende og er enkelt å komme i gang med. 

Du kan lese mer om Spare-appen hos DNB.no

5. Horde

3 Skjermbilder fra Horde-appen plassert i iphone mockups (2)

Horde er en app som vil gjøre det enklere å ha full kontroll på sin egen økonomi. I dag har appen mer enn 200.000 Norske brukere. Horde er nyttig og har flere funksjoner som er verdt å merke seg:

 «Mitt forbruk»

Når du kobler Horde til nettbanken din, kan du sammenligne utgiftene og inntektene dine anonymt med andre Horde-brukere i lignende økonomisk situasjon som deg selv. Du får se hvor mange prosent av brukerne som betaler mer eller mindre enn deg i forbruks kategorier som mobil, internett, underholdning, strøm, forsikring og dagligvare. Det viktigste med denne funksjonen er at du selv blir oppmerksom på at det kan være penger å spare ved å bytte leverandører eller å skjerpe inn forbruket ditt.

I appen er det også forslag til leverandører du kan velge for å spare penger.

Se all forbruksgjelden din

Har du full kontroll på forbrukslån og kredittkort som er registrert på deg? I Horde-appen får du full oversikt over alle dine kredittkort og forbrukslån. Appen gjør det enkelt å si opp ubenyttet kreditt, eller å refinansiere den du allerede har til en lavere rente. 

Vennelån

Via appen kan du administrere lån til og fra familie og venner. Når man skal låne eller låne ut penger privat, er det alltid smart å ha en juridisk avtale, og det lages automatisk i appen. Du kan også sette en valgfri rente på pengene du låner ut, slik at du tjener penger på renter.

Laste ned Horde gratis her.

6. Lunar

Lunar app skjermbilder

Lunar er en økonomi-app kombinert med digital bank som kan gjøre det enklere å spare penger og håndtere økonomien din. Du kan også investere i aksjer og fond direkte i Lunar-appen. I dag har lunar mer enn 500.000 brukere.

Når du oppretter bruker hos Lunar, får du samtidig tilsendt et tomt betalingskort som du kan overføre penger til hvis du ønsker. Alt du bruker kortet til blir sporet i Lunar-appen, slik at du får ekstremt god oversikt over forbruket ditt. Appen gjør det rett og slett enklere å se hva du faktisk bruker pengene dine på.

God sparefunksjon

I Lunar kan du sette opp spesifikke sparemål som for eksempel “reise til syden” eller “ny iphone” og få god oversikt over hvor langt du er på vei til å nå målet ditt. Du kan også sette opp automatisk sparing, enten med et fast beløp i måneden, eller med mikrosparing. Med mikrosparing kan du velge at appen automatisk runder opp beløpet hver gang du bruker kortet ditt. 

Sparing i aksjer og fond

Lunar-appen lar deg også spare i Aksjer, fond og ETF-er. Appen gjør det brukervennlig og enkelt å investere, med et språk du forstår. Du kan følge aksjer og fond i appen og bli kjent med dem før du kjøper, også kan du investere med et lite sveip. Kurtasjen er lav og kun 29 kroner. 

Det er gratis å laste ned og bruke Lunar, men det finnes også tilleggstjenester du kan velge å betale for om du vil.

Les også: Alt du må vite om Lunar-appen

7. YNAB – You need a budget

YNAB Budsjett-app skjermbilde

YNAB er appen for deg som vil ta kontroll over økonomien din ved å budsjettere. Dette er en kjempepopulær, engelsk app som også fungerer for oss i Norge.

Dette er en budsjett-app som faktisk fungerer. Når det er sagt, må du legge inn en god del tid hvis du skal få fullt utbytte av YNAB appen.

I appen skal du nemlig dedikere hver eneste krone du har til et bestemt formål. Du skal ta for deg alle utgifter, også de som ikke er vanlige, faste utgifter. Her skal alt med, også de uforutsette utgiftene som at bilen må på verksted, skattesmell eller kommunale avgifter. 

Det som er bra er at ved å planlegge for alle disse utgiftene, setter du av et mindre beløp hver måned som vil dekke de store utgiftene i fremtiden. Faktisk har denne appen som mål at du skal kunne leve på forrige måneds inntekt, altså at du lever av pengene du tjente i september, i oktober. 

For å hjelpe deg å klare det, forteller appen deg “hvor gamle” pengene du bruker er. 

Klarer du å nå målet om å leve på forrige måneds lønning denne måneden, kan du få et mer avslappet forhold til pengene dine, føle på mer kontroll og hindre at du havner i fella med kredittkort og dyr gjeld.

Les også:
7 Tips til deg som vil bli flinkere til å spare penger
33 Praktiske sparetips som fungerer

8. Mattilbud appen

Mattilbud app skjermbilder

Skal du spare penger, er et av de enkleste grepene man kan ta å kutte i matutgiftene. Å handle på tilbud kan ha mye å si for hvor mye penger du bruker på mat i løpet av måneden. 

Mattilbud appen er genial, fordi den samler alle tilbudsavisene fra matbutikker på ett sted. 

Da kan du sjekke hvilke butikker som har de beste tilbudene på forhånd før du drar på butikken, og du kan sjekke hva som er på tilbud når du står på butikken og skal handle.

9. Dreams

dreams spare-app skjermbilde

Dreams er en app fra Storebrand som passer for både deg som vil spare til spesifikke mål, og for deg med dyr gjeld som vil gjøre det enklere og raskere å betale ned lånene dine.

Sparing i Dreams

I appen setter du opp spesifikke mål som du vil spare til, og aktivere automatisk sparing. Du kan velge et fast beløp som blir spart hver uke / måned, eller aktivere “tyven” som stjeler tilfeldige småbeløp fra kontoen din som går rett til sparemålet. Sparingen i appen er gøy å følge med på, fordi du kan laste opp bilde av sparemålet ditt og se hvor langt du er på vei i et barometer. 

Hvis du sparer til noe sammen med venner eller familie, kan det opprettes et felles sparemål. Da sparer dere på hver deres konto, men kan følge med på hverandres fremgang og gi hverandre et dytt i riktig retning. 

Merk at det koster 15 kroner pr. måned å spare med Dreams.

Nedbetaling av gjeld i Dreams

Dreams-appen kan i likhet med Horde og uScore brukes til å samle usikret lån og kredittkortgjeld, slik at du får mulighet til å betale ned dyr gjeld raskere. Renten settes på individuell kredittvurdering, og du kan se renteeksempel på Dreams sine hjemmesider.

Les også: 19 Tips for bedre personlig økonomi

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar