Økonomi

IPSOS I-SAY – Vår erfaring med undersøkelse-siden i 2024

Betalte undersøkelser kan være en lettvint måte å skaffe seg en ekstra slant penger eller gavekort. Samtidig får man delt meningene sine om både merkevarer, produkter, politikk og samfunnsrelaterte spørsmål. 

IPSOS I-Say er en av de eldste og mest populære plattformene i Norge og verden for betalte spørreundersøkelser, og et godt sted å starte hvis du vil tjene opp belønninger. 

IPSOS er kjent for å være pålitelige og rause med belønninger i forhold til tilsvarende tjenester, og er et trygt valg om du er bekymret for hvem du deler opplysningene dine med. 

Her skal vi se nærmere på alt du trenger å vite om IPSOS I-Say:

 • Hva er IPSOS I-say, og hvem står bak?
 • Er tjenesten til å stole på?
 • Hvordan fungerer belønningene og hvor mye kan du tjene?
 • Hvilke alternativ til Ipsos I-say finnes? 

Hva er IPSOS I-SAY?

IPSOS I-Say er en tjeneste som lar deg få belønninger for å svare på spørreundersøkelser. Belønningen du får er poeng som du kan bruke på gavekort, veksle i penger via PayPal eller donere til veldedige formål. Du kan delta i undersøkelser direkte i nettleseren, eller via Ipsos I-Say sine mobilapper for iPhone og Android.

Ipsos I-Say er en av de mest populære og best rangerte spørreundersøkelse-tjenestene i verden, med fornøyde deltakere og tilstedeværelse i over 80 ulike land. Selskapet som står bak Ipsos I-Say heter IPSOS AS:

Hva er Ipsos?

Ipsos er et fransk selskap som tilbyr markedsundersøkelser, meningsmålinger, mediemålinger, mystery shopping og samfunnsforskning. Selskapet ble grunnlagt i 1975, og har i dag virksomhet i 87 forskjellige land og mer enn 19.000 ansatte. Ipsos er børsnotert på Euronext Paris, og har vært det siden 1999.

Viktige fakta om Ipsos I-say:

 • Millioner av brukere fra mer enn 50 land
 • Utført mer enn 25 millioner undersøkelser
 • Utdelt flere millioner i belønninger
 • Meget god rangering hos Trustpilot (4.2 / 5.0)

Erfaringer med Ipsos I Say: Svindel eller trygt?

skjermbilde av trustpilot score for Ipsos I-say

Basert på både våre egne, og andre sine erfaringer, kan vi slå fast at Ipsos I-Say er helt trygt å bruke og fungerer som det skal. 

Ipsos I-Say har 4,2 av 5 mulige poeng hos Trustpilot basert på hele 47.000 anmeldelser – noe som er et svært godt resultat til å være en tjeneste for betalte undersøkelser. 

Det gode omdømmet tyder på at Ipsos i-say brukerne er godt fornøyd med tjenesten, og at belønningssystemet fungerer som det skal.

Hvordan få belønninger med Ipsos I-Say?

Når du svarer på undersøkelser med Ipsos I-Say tjener du poeng som du kan veksle i gavekort via SuperGavekortet, eller penger via Paypal. 

Dette er belønningene du kan få hos Ipsos:

 • 50 kr SuperGavekort
 • 100 kr SuperGavekort
 • 200 kr SuperGavekort
 • Zalando Gavekort
 • Penger på PayPal
 • Digitalt forhåndsbetalt Mastercard
 • Donere til et veldedig formål (Ipsos foundation)

SuperGavekortet kan brukes på alle gavekort hos GoGift, som har gavekort til 150 forskjellige butikker, blant annet Jula, IKEA, Zalando, Boozt, Foodora, H&M, Clas Ohlson, XXL, Jernia, McDonalds, Jysk, Ticketmaster og Ving. 

Du kan også velge å få belønningen din i form av penger direkte til PayPal kontoen din, eller til et forhåndsbetalt mastercard som du kan betale med de fleste steder.

Ønsker du å bidra til en bedre verden, kan du donere poengene dine til den veldedige organisasjonen IPSOS Foundation, som ble stiftet i 2014 og jobber for bedre tilgang til skole og utdanning for underprivilegerte barn og unge over hele verden. 

Hvor mye kan du tjene med Ipsos I-Say?

Hos Ipsos I-say tilsvarer 1000 poeng ca 100 kroner. Hvor mange poeng du får per undersøkelse, varierer fra undersøkelse til undersøkelse og du kan se hvor mange poeng hver undersøkelse betaler, før du deltar. 

Poengene du tjener blir synlig inne på brukerprofilen din få minutter etter du har fullført en undersøkelse. 

Å svare på betalte undersøkelser er ikke noe du tjener masse penger på, men det er enkelt og noe du kan gjøre samtidig som du gjør andre ting. I tillegg får du delt dine meninger og bidratt til at akkurat dine meninger faktisk er med på å gjøre forskjell hos alt fra bedrifter til myndigheter og veldedige organisasjoner. 

På jakt etter flere inntektsmuligheter?
29 Måter å skaffe ekstra inntekt som fungerer

Hvorfor får man betalt for å delta i undersøkelser?

Bedrifter, forskere og myndigheter er villige til å betale godt for å få innsikten de trenger til å ta avgjørelser. Da går de til aktører som IPSOS for å få statistikken de trenger for å kunne ta avgjørelsene. IPSOS er igjen avhengig av deltakere som svarer på undersøkelsene deres, og nettopp derfor er det mulig å tjene penger og andre belønninger på dette.

Alternativ til Ipsos I-Say

Det er ingen mangel på tilbydere av betalte undersøkelser, da det er stor etterspørsel etter meningene til publikum om alt fra produkter, merkevarer og problemstillinger i samfunnet.

Vil du tjene mest mulig penger på undersøkelser, kan det være en god idé å registrere seg hos flere tilbydere, for å få tilgang til flest mulig undersøkelser. Gjør du det, anbefaler vi å opprette en egen e-post til formålet, da det kan komme en del mail om tilgjengelige undersøkelser.

Konkurrenter til I-Say som er verdt å nevne er Norstat, YouGov, Meningstorget, Monosurveys og M3 Panel. Du kan lese mer og registrere deg hos dem her:

Les også:

Konklusjon om IPSOS I-Say

Det er mange aktører å velge i på jakten etter betalte spørreundersøkelser, og dessverre er enkelte av dem useriøse. Velger du IPSOS, kan du heldigvis være trygg på at du velger en god plattform som er seriøs, har en pålitelig nettside og som faktisk betaler ut belønningene du tjener opp. Selskapet bak tjenesten har lang historie og mer enn 45 års erfaring, med millioner av deltakere i undersøkelsene sine, og noen av de største bedriftene i verden på kundelisten sin.

Les også:

37 Måter å tjene penger på nett som faktisk fungerer

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar