Økonomi

3 Billige Mobilabonnement for 2024 – Beste Akkurat Nå

Det kan være mye penger å spare på å bytte til et billigere mobilabonnement. Noen få hundrelapper i måneden blir fort til tusenlapper i løpet av året, og når de fleste mobilabonnement har like god dekning, er det lite vits å kaste penger ut av vinduet.

I dag er det mange rimelige mobilabonnement å velge mellom, og å bytte til en billigere avtale er gjort på få minutter. Ofte er det mye penger å spare på å gå fra en kjent mobiloperatør til en billigere utfordrer. 

Her har vi samlet noen av de billigste mobilabonnementene akkurat nå, for å gjøre det enklest mulig for deg å spare penger!

Dette koster et mobilabonnement

Prisen på et vanlig mobilabonnement i Norge koster normalt fra  99,- til 699,- pr måned, og avhenger av hvor mange GB data som er inkludert hver måned, hastighet, samt antall taleminutter, SMS og MMS. 

Enkelte mobiloperatører har også tilleggstjenester, som tilgang til spesifikke apper og nettaviser. For et gjennomsnittlig abonnement med 8 GB data, fri tale og SMS må du regne med å betale mellom 229,- og 399,- pr måned.

Billige Mobilabonnement

1. PlussMobil – Fra 99,- til 379,-

PlussMobil er en soleklar prisvinner på mobilabonnement, med 1 GB data fra kun kr 99,- opp til ubegrenset data for 379,- uten bindingstid. PlussMobil har full Telenor-dekning og er kåret til best i test i 3 av 4 kategorier på bytt.no. 

Billigst blir abonnementet hvis du kan klare deg med 1000 SMS og 1000 Taleminutter i måneden – Har du større behov kan du gå for Fri SMS og ubegrenset taletid for noen kroner ekstra i måneden.

Dette koster PlussMobil:

PlussMobilPris
1 GB99,-
8 GB195,-
10 GB239,-
15 GB269,-
25 GB289,-
Ubegrenset data379,-
Plussmobil Abonnement inkludert 1000 taleminutter og 1000 sms
PlussMobil – Fri Tale og SMSPris
1 GB119,-
8 GB229,-
15 GB299,-
30 GB349,-
PlussMobil abonnement med fri tale og sms

2. OneCall – Fra 179,- til 479,-

Med OneCall får du mye for pengene, samtidig som det er mobilselskapet med mest fornøyde kunder 5 år på rad, ifølge Norsk Kundebarometer. Alle mobilabonnement fra OneCall har fri tale og SMS inkludert, samt Telia-dekning og ingen bindingstid. Pris fra 179,- til 479,- pr måned. 

Dette koster OneCall:

OneCall – Fri tale og SMSPris
1 GB179,-
7 GB279,-
10 GB329,-
20 GB379,-
Ubegrenset data479,- 
Onecall abonnement med fri tale og sms

3. Talkmore – Fra 229,- til 489,-

Talkmore er hakket dyrere enn OneCall, men tar det igjen med full Telenor-dekning. Talkmore er kundefavoritt hos bytt.no og havner på andreplass hos Norsk Kundebarometer. Med Talkmore får du full Telenor-dekning, Data Rollover, samt Fri tale og SMS inkludert i alle datapakker. Pris fra 229,- til 489,- pr måned. 

Dette koster Talkmore:

Talkmore – Fri tale og SMSPris
1 GB229,-
8 GB329,-
15 GB379,-
25 GB429,-
Ubegrenset data489,- 
Talkmore abonnement med fri tale og sms

Hvorfor er noen mobilabonnement billigere enn andre?

Det er flere faktorer som avgjør hva et mobilabonnement koster, og som regel er det en sammensetning av:

  • Hvor mye data som er inkludert i abonnementet
  • Hvor mange taleminutter som er inkludert i abonnementet
  • Antall SMS og MMS inkludert
  • Velkomsttilbud, kampanjer og rabatter
  • Datahastighet
  • Mobiloperatøren sin markedsposisjon

Hvis målet er å finne billigst mulig mobilabonnement, er siste punkt viktig å bite seg merke i. 

De mest kjente operatørene har sterke merkevarer og tar høy pris bare fordi de kan, mens utfordrerne med mindre kjente navn presser prisene nedover. Derfor er det hos de mindre kjente mobiloperatørene du gjerne får de beste prisene, selv om dekningen er like god. 

Billigst mobilabonnement for de unge

Aller billigst mobilabonnement får du om du er ung. Nesten samtlige operatører byr på ekstra gode priser for deg under 30 eller som er student. Både PlussMobil, Telia, Ice, Telenor og Talkmore har ekstra gode priser for deg under 30 år, og Onecall tilbyr studentpakke med 15 GB til ekstra god pris. 

Betyr billig mobilabonnement dårlig dekning?

Nei, et billig mobilabonnement betyr ikke at du får dårlig dekning. I Norge har vi tre forskjellige mobilnettverk: Telenor, Telia og Ice. 

Telenor er desidert størst, med over 7500 basestasjoner. Telia følger etter med rundt 6800 basestasjoner, mens Ice per i dag har 3200 basestasjoner, med ytterligere 3900 under planlegging. Der Ice i dag ikke har dekning, leier de dekning hos Telia. 

Alle andre mobiloperatører leier mobilnett av enten Telia og Telenor, så for en gjennomsnittlig mobilbruker i et tett befolket område er det i praksis være svært liten forskjell på dekningen hos ulike mobilabonnementene man kan velge mellom.

Velg et billig mobilabonnement med fornøyde kunder

Lav pris er noe av det viktigste når det kommer til valg av mobilabonnement, men vel så viktig er at mobilselskapet har fornøyde kunder. God pris er plutselig ikke like viktig hvis du ikke får hjelpen du trenger hos kundeservice, opplever teknisk ustabilitet eller om det skjer kluss med regninger. Sjekk derfor kundetilfredsheten hos sammenligningstjenester som Bytt.no og Norsk Kundebarometer før du bestemmer deg.

Slik sammenligner du priser på mobilabonnement

Å sammenligne priser på mobilabonnement er ofte enklere sagt enn gjort. Tilbyderne har gjerne forskjellige skalaer på antall GB, samtidig som enkelte skiller på fri SMS og tale, eller om man er begrenset til et spesifisert antall SMS og ringeminutter. Heldigvis finnes det mange gode sammenligningstjenester og artikler som denne for å få deg på rett spor. Her har vi forsøkt å gjøre det så enkelt som mulig for deg, ved å liste opp 3 billige og populære alternativ.

Hvordan bytte mobilabonnement?

Å bytte mobilabonnement er enklere enn noen gang, og du beholder selvfølgelig telefonnummeret ditt ved bytte til et billigere abonnement. 

Alt du trenger å gjøre er å bestille abonnement hos den nye mobiloperatøren din, så går resten automatisk. 

Innen noen dager mottar du et nytt SIM-kort i posten. Når du har satt det nye SIM-kortet i telefonen din vil den fungere helt likt som før, men det kan være at du må sette opp BankID på mobil på nytt. Er du usikker på hvordan du gjør det, kan enten den nye mobiloperatøren eller banken din hjelpe til med det.

Data og datapakker

De fleste mobilabonnementer tilbyr en viss mengde data inkludert i abonnementet, og noen abonnementer tilbyr også ubegrenset data samt data rollover. Rollover betyr at dataen du ikke har brukt blir overført til neste måned. 

Er du usikker på databehovet ditt, er det smart å sjekke “dine sider” hos operatøren du har i dag for å se data-forbruket du har hatt tidligere. 

Bruker du mye data, bør du velge abonnement med flere GB, eller strekke deg til en avtale med ubegrenset data.

Bruker du generelt lite data, kommer du aller billigst unna med å velge så lite data som mulig. De aller fleste mobiloperatører lar deg justere datamengden når du selv ønsker, eller kjøpe ytterligere datapakker ved behov, så det er ikke krise å velge feil når du bestiller abonnementet ditt.

Dataroaming – Hva er det?

Roaming er når du bruker mobiltelefonen din i utlandet. Hvis mobilabonnementet ditt ikke inkluderer roaming, kan det føre til ekstrakostnader når du er på reise. Det er lite som er mer surt enn å få en stor ekstraregning etter en allerede dyr ferie, så det er alltid lurt å sjekke roaming-vilkår og priser før du bestemmer deg for mobilabonnement – spesielt hvis du reiser mye. Flere rimelige mobilabonnement har i dag roaming inkludert i store deler av europa.

Bindingstid for Mobilabonnement

Enkelte mobilabonnementer har bindingstid, noe som betyr at du er låst til avtalen og må betale et straffegebyr hvis du avslutter abonnementet før tiden. Det er vanligst med bindingstid på mobilabonnement inngått i sammenheng med kjøp av telefon eller annet utstyr, der du får produktene til rabattert pris mot å binde deg til mobiloperatøren. 

Hva er beste måte å finne et billig mobilabonnement?

For å finne frem til billige mobilabonnement bør du bruke gratis sammenligningstjenester du finner på nettet, og studere nettsidene til mobiloperatørene nøye. Som regel er det utfordrerne i markedet som byr på de billigste mobilabonnementene.

Oppsummering om billige mobilabonnement

Ved å bytte til et billig mobilabonnement kan du spare mye penger, uten å gå på kompromiss med dekning, kvalitet og kundeservice. Dekningen er tilsvarende den du får hos hos Telia og Telenor, og de billige selskapene kommer godt ut på kundetilfredshet-undersøkelser. Det er raskt og enkelt å bytte til et nytt mobilabonnement, så her er det bare å komme i gang med sparingen 🙂

Spare mer penger? Les også: 

Billige Treningssentre – De 7 beste på pris

7 Spare-apper for bedre økonomi

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar