Bøker Teknologi

7 Beste Lydbok-Apper i 2024: Disse ble Best i Test

Lydbøker har tatt Norge med storm, og i dag har Norske forlag større inntekter fra lydbok-apper, enn fra salg av pocketbøker. Dette har ført til stor konkurranse om kundene og mange apper som lar deg lytte til bøker på farten. Her ser vi nærmere på hvilken app som er det beste valget!

Alle lydbok-appene vi har testet er gode apper, med store utvalg lydbøker – både på Norsk og utenlandsk. BookBeat og Nextory er våre favoritter. Det er kun små differanser i pris, brukervennlighet og utvalg som skiller appene fra hverandre. Hvilken app som passer best for deg, vil være opp til dine personlige preferanser. Vårt tips er å benytte seg av gratis prøveperiode hos flere av dem, slik at du finner ut hvilken du liker best.

Disse lydbok-appene har vi testet

Lydbok-appGratis prøveperiodePris fra kr
1. Bookbeat60 dager gratis79,-
2. Nextory45 dager gratis149,-
3. Fabel30 dager gratis89,-
4. Storytel30 dager gratis209,-
5. Podimo45 dager gratis79,-
6. Audible30 dager gratis79,-
7. Pickatale30 dager gratis89,-
Lydbok-apper i Norge

7 Beste lydbok-apper

1. Bookbeat

Best på pris for deg som lytter under 100 timer i måneden

Skjermbilder fra BookBeat lydbok-app

Bookbeat er et av de ferskeste tilskuddene i lydbok-markedet, men har likevel rukket å bygge opp et enormt utvalg lydbøker og e-bøker på hele 500.000 titler, fordelt på Engelsk og Norsk. Hos Bookbeat finner du alt fra bestselgende romaner og krim, til biografier, sakprosa, personlig utvikling, barnebøker, klassikere og mye mer.

Brukervennlighet: Bookbeat

Bookbeat er lett å komme i gang med og å finne frem i. For å lete frem til bøker kan du velge mellom ulike kategorier, bruke søkefunksjonen eller å gå til inspirasjon-fanen hvor du får gode tips. 

I likhet med de andre lydbok-appene vi har testet, har Bookbeat de viktigste funksjonene som sovetimer, bokmerker, justering av spillehastighet og casting til andre enheter på plass. Du kan også laste ned alle bøkene til telefonen din, slik at du kan høre lydbøker uten å ha nett. Verdt å nevne er dessuten at Bookbeat er kompatibel med Apple Carplay og Android Auto, noe som er et stort pluss om du bruker dette for å lytte i bilen.

Er du en som foretrekker å lese e-bøker fremfor å lytte, kan du gjøre det med alle utgivelsene hos Bookbeat. Her blar du gjennom boka omtrent som om det var i virkeligheten, og kan velge mellom lyst, mørkt eller sepia tema, samt velge mellom 3 ulike fonter og flere forskjellige tekst-størrelser.

Alt i alt er appen veldig god, og Bookbeat har blitt en av våre favoritter i løpet av testperioden.

Annonse – Ekstra lang prøveperiode

Abonnement og priser

Hos BookBeat får du valget mellom tre abonnementstyper: 

AbonnementPris
Basic99,- mnd
Premium149,- mnd
Unlimited189,- mnd
Ekstra bruker49,- mnd
Bookbeat pris

2. Nextory

Stort utvalg både Norske og utenlandske bøker

Nextory - skjermbilder fra appen

Nextory er Europas største lydbok-app med flere millioner nedlastinger og vår klare testvinner. Utvalget bøker er enormt med mer enn 1 million boktitler, og de tilbyr gratis prøveperiode på 45 dager. Hos Nextory finner du bøker i alle typer sjangre – alt fra de mest populære bokseriene til mer sære utgivelser. Appen har et moderne utseende og er lett å bruke.

Brukervennlighet: Nextory

Det første som møter deg når du logger inn er utvalgte nyheter topplister. I søkefunksjonen kan du bla i kategorier eller søke opp akkurat det du vil lese. Når du klikker inn på en bestemt bok, får du et godt og rask overblikk om boka med sammendrag, vurderinger fra andre brukere og lignende utgivelser. 

Er du utelukkende interessert i lydbøker eller kun e-bøker, kan du huke av for dette i innstillingene slik at du bare får opp det du er interessert i. Appen lar deg høre lydbøker og lese e-bøker uten nett. Videre er viktige funksjoner som sove-timer og justering av lesehastighet på plass. 

Du kan selv skrive vurderinger av bøker og dele bøker med venner slik at de også får en gratis prøveperiode. 

Annonse – Ekstra lang prøveperiode

Abonnement og priser

Etter den gratis prøveperioden kan du velge mellom tre forskjellige abonnement:

AbonnementPris
Sølv139,- mnd
Gull189,- mnd
Familie239,- mnd
Pris på Nextory

Les hele vår test av Nextory her

3. FABEL

Best på pris og Norske bøker

Fabel lydbok app skjermbilde

FABEL er en Norsk lydbok-app hvor du finner et stort utvalg lydbøker, både på Norsk og Engelsk. Fabel har gratis prøveperiode på 30 dager, og deretter koster det 139,- kr i måneden for abonnement med full tilgang til alle lydbøker.

Hvis du ikke vil ta steget og betale for et helt abonnement, kan du også kjøpe tilgang til én og én bok – noe som er svært fleksibelt hvis du ikke lytter så veldig mye hver måned. . 

Brukervennlighet: FABEL 

Appen til Fabel ser både pen og moderne ut, og det er enkelt å finne frem til lydbøkene du vil høre på. Her er det bare å søke deg frem – eller bla gjennom kategorier og anbefalte bøker. 

Som de andre appene i denne artikkelen tillater Fabel at du laster ned og hører på lydbøker uten internett. Du kan også legge til bøkene du ønsker som favoritter og sortere dem i din egen “bokhylle”. Forøvrig fungerer Fabel godt på tvers av ulike enheter, og den vil alltid starte opp igjen der du slapp sist – uansett enhet, noe som er svært praktisk. 

Annonse – Ekstra lang prøveperiode

Abonnement og priser

AbonnementPris
Én Bok79,- mnd
Basis139,- mnd
Familie189,- mnd
Familie Pluss229,- mnd
Pris på Fabel

4. Storytel

Bra på utvalg og fornuftig pris

Storytel lydbok app skjermbilde

Storytel lar deg høre på tusenvis av Norske lydbøker på mobil eller nettbrett. Opprinnelig er Storytel svensk-utviklet, og er størst i Norden på lydbøker, noe som betyr et enormt utvalg Norske utgivelser i tillegg til engelske. 

Med abonnement på Storytel kan du høre på et helt ubegrenset antall lydbøker hver måned på mobil eller nettbrett. Du kan også laste ned lydbøkene fra Storytel til mobilen og høre uten å bruke internett og mobildata.  

Etter gratisperioden koster abonnement 189 kr per måned. Du har da ubegrenset tilgang til alle lydbøkene i appen. Er det flere i familien som vil høre lydbok, har Storytel familiepakkene Family og Family Plus som koster 229 og 279 kr avhengig av antall brukere.

Brukervennlighet: Storytel

Det første man oppdager etter å ha lastet ned Storytel er at appen har et pent, oversiktlig og brukervennlig design. Appen gjør det enkelt å velge ut bøker fra topplisten eller bla i kategorier basert på sjangere eller temaer som norske romaner, barnebøker, biografier eller faktabøker.

Du kan bla i de automatiske anbefalingene Storytel gir deg, eller søk deg frem til favoritt-forfattere og utgivelser. Du kan også sortere lydbøkene basert på spilletid, slik at du kan finne en lydbok du kan høre ferdig i løpet av en reise. 

Når du har funnet frem til lydbøker du vil høre kan du legge dem til i “bokhyllen” din slik at du enklere finner dem igjen ved senere anledning.  Storytel lærer seg også hvilke typer bøker du liker og gir deg personlige anbefalinger basert på lyttehistorikken din.

Annonse – Ekstra lang prøveperiode

Abonnement og priser

AbonnementPris
Student139,- mnd
Standard189,- mnd
Family229,- mnd
Family Plus279,- mnd
Pris på Storytel

5. Podimo

For deg som hører mest på podkast og litt på lydbøker

Skjermbilde av podimo lydbok app

Med Podimo kan du høre både lydbøker og podcast. Appen har størst fokus på podcast, men byr i samarbeid med Aschehoug på hundrevis av lydbøker, noe som er praktisk om du ønsker tilgang til begge deler i samme app.

Utvalget bøker er bredt, og vi finner alt fra populære utgivelser innen skjønnlitteratur, fantasi og krim – til biografier, personlig utvikling, idrett, vitenskap og mer. Når det gjelder podkaster har du mange å velge mellom: Her finner du alt fra favoritter fra NRK, VG og Plan B, til et stort utvalg eksklusive podcaster du kun finner hos Podimo.

Brukervennlighet: Podimo

Podimo har forøvrig de fleste funksjoner man kan forvente av en lydbok – og podcast app på plass: Sovetimer, hastighetsregulering og mulighet for casting er på plass. Du kan også lagre favoritter i ditt eget bibliotek og laste ned utgivelser slik at du kan lytte uten nett. Det Podimo imidlertid mangler, er anmeldelser av lydbøkene. Vi savner også et bedre utvalg barnebøker.

Abonnement og priser

Når den gratis prøveperioden på 45 dager er over, har Podimo to abonnement du kan velge mellom: 

AbonnementPris
Premium79,- mnd
Premium +169,- mnd
Pris på Podimo

6. Audible

For deg som foretrekker Engelske bøker

Audible lydbok app skjermbilde

Audible er lydbok-appen til Amazon og her finner du hundre tusenvis av lydbøker, de fleste på engelsk. Amazon sitt nettbutikk-imperium startet som kjent med å selge bøker på nett, og at selskapet i dag har lydbok-appen med flest utgivelser i samlingen sin er et naturlig resultat. 

Om du er på jakt etter engelske lydbøker vil Audible være et svært godt valg. Er du kun ute etter Norske bøker bør du heller velge en av de Norske alternativene.

Abonnement hos Audible fungerer på en litt annen måte enn hos de Norske lydbok-appene:

Når du betaler for abonnement hos Audible, får du utdelt et visst antall “credits” i måneden. Credits benyttes for å kjøpe lydbøker i appen. 1 bok koster 1 credit og du kan kjøpe 1 valgfri bok i måneden med et grunnleggende abonnement. Du får 1 credit hver måned med basis abonnement til 7,9 euro i måneden. I tillegg får du tilgang til tusenvis av orginale Audible lydbøker og podcaster. 

Audible tilbyr en 30 dagers gratis prøveperiode der du kan få én gratis lydbok til odel og eie, samt tilgang til tusenvis av orginale Audible utgivelser og podcaster.

Brukervennlighet: Audible

Audible er som forventet brukervennlig og ser svært bra ut. Det er enkelt å bla gjennom kategorier, og inne i hver kategori får du forslag til bestselgere og nye utgivelser. 

Audible gir deg anmeldelser fra profesjonelle anmeldere, samtidig som du kan lese brukeranmeldelser. Funksjoner vi liker spesielt godt er at man kan stille inn hastigheten til fortellerstemmen opp til 3 ganger opprinnelig hastighet. Dette kommer godt med i lydbøker med trege fortellere.

Blir du distrahert et øyeblikk fra lydboken kan du også enkelt hoppe 30 sekunder tilbake i fortellingen med et enkelt tastetrykk, noe som er kjekt i en travel hverdag. Foretrekker du å høre lydbøker fra forskjellige enheter vil du også sette pris på at Audible synkroniseres sømløst på tvers av alle enhetene dine.

Abonnement og priser

AbonnementPris
Vanlig79,- mnd (7,9 EUR)
Pris på Audible

7. Pickatale (Kun for barn)

Det beste valget for barna

Pickatale lydbok-app for barn: skjermbilde på ipad og telefon

Pickatale er den eneste lydbok-appen som er spesielt utviklet for barn og som kun inneholder barnebøker – mer enn 3000 av dem. Her finnes barnebøker for barn i alle aldre, fra 0 til 12 år. 

Alle bøkene kan lyttes til som lydbok, blas gjennom og leses av barna selv, eller en kombinasjon av begge. Pickatale har 30 dagers gratis prøveperiode og fungerer fint på både telefon og nettbrett. Når prøveperioden er over, koster det 89,- i måneden for abonnement. Da får man full tilgang og kan ha flere brukere. 

Brukervennlighet: Pickatale

Når man oppretter bruker på Pickatale, velger man et passende ikon og brukernavn, samtidig som man fyller inn året barnet er født. Det siste er viktig, fordi Pickatale automatisk viser frem bøker som er tilpasset barnets alder. 

Hvis det er flere søsken som skal bruke Pickatale, er det enkelt å opprette flere brukere med ulike årstall og bytte mellom disse. Det er også en forhåndsdefinert bruker for foreldre som gir full tilgang til alle bøkene i appen. 

Vel inne i appen er det enkelt å lete seg frem til kategorier og bøker. Bok-forslagene som dukker opp er som nevnt basert på barnets alder og ulike kategorier. Ved å klikke inn på hver enkelt bok, får man opp en rask beskrivelse av hva boka handler om, hvilken alder den passer for og hvor lang tid det tar å høre lydboka. Her ser man også hvilket lesenivå boka passer for, rangert fra grunnleggende til avansert. 

Alle bøkene hos Pickatale kan høres som lydbok, eller leses på egenhånd. Samtidig som lyden spilles av, kan barnet følge med på boka, akkurat som i en fysisk bildebok. Forskjellen i Pickatale er at boka er interaktiv, slik at man kan trykke rundt på bilder og figurer og få forklaringer på hva ting er. Man kan også stille inn avspillingen til å vise kun tekst mens den leses opp. 

Her kan man justere skriftstørrelse, avspillingshastighet og velge mørkt tema hvis man ønsker.

Abonnement og priser

AbonnementPris
Vanlig89,- mnd
Pris på Pickatale

Konklusjon: Test av lydbok-apper

Som oppsummering kan vi konkludere med at nivået er høyt når det kommer til lydbok apper her i landet, og det er derfor vanskelig å kåre en klar vinner. Når det er sagt, er det etter vår mening BookBeat og Nextory som skiller seg ut i størst positiv forstand. BookBeat blir testvinner, med Nextory hakk i hel. Vil finne din favoritt selv, kan du som nevnt benytte deg av gratis prøveperioder i opp til 45 dager før du bestemmer deg for å abonnere.

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar