Praktisk Info

26 gode ting å gjøre når man kjeder seg: Se listen!

annonselenker info

Alle kjeder seg iblant og det er helt normalt. Enten du kjeder deg alene eller sammen med venner er det kjedelig å ikke ha noe å gjøre. Derfor har vi laget denne listen med 26 ting å gjøre når du kjeder deg!

Når man først får litt tid til overs er det deilig i begynnelsen. Du kan slappe av og se på TV-serier eller film, eller du kan ligge rett ut på sofaen og ikke gjøre noen verdens ting.

Men så skjer det. Du har “rundet” Netflix og kjenner plutselig at du kjeder deg. Det forsvinner ikke heller – det føles bare verre jo mer du tenker på det. 

Les også: 39 Morsomme ting å gjøre med venner

26 ting å gjøre når du kjeder deg:

1. Høre lydbok helt gratis ?

Å høre på lydbok når du kjeder deg er genialt, enten du vil lære noe nytt eller bare høre på spennende bøker. Du kan ligge rett ut og slappe av til en god bok – eller høre samtidig som du gjør andre ting som å rydde, trene eller andre ting du kan lese om på denne listen. 

Det enkleste er å bruke en app som Bookbeat eller Nextory. Begge disse har lange gratis prøveperioder, så her kan du lytte gratis i over én måned i hver app.

Les også: Slik hører du lydbøker gratis

2. Se nye filmer og serier ?

Er du tom for gode filmer og serier å se på? Den Norske strømmetjenesten Strim samler alt innhold fra HBO Nordic, TV2 Sumo, Viaplay og Paramount+ i én pakke, slik at du får tilgang til et enormt utvalg prisbelønte filmer og serier på samme sted. Hvis du har abonnement hos mer enn én strømmetjeneste, vil du mest sannsynlig spare penger ved å gå over til et av Strim sine abonnement. 

3. Gå en tur ?‍♂️

Å gå en tur er godt for deg – ikke bare fysisk, men også for humøret! Enten du vil komme i litt bedre humør eller få ny inspirasjon og energi er å gå tur perfekt å gjøre når man kjeder seg.

Det er godt å komme seg bort fra skjermen og få beveget kroppen litt, enten du er alene eller sammen med venner. Kom deg ut og gå tur – enten i nabolaget eller i skog og mark 🙂 

4. Svar på betalte spørreundersøkelser ?

Har du tid til overs og lyst til å tjene ekstra penger eller få gavekort hos kjente nettbutikker? 

Å svare på betalte undersøkelser er en lettvint måte for å få litt ekstra penger å rutte med når du ikke har noe annet viktig å gjøre. Det er lett å komme i gang, og du kan fint svare på undersøkelser samtidig som du ser på serie, hører på lydbok eller musikk. De mest populære tjenestene for betalte spørreundersøkelser er:

Les også: Topp 9 sider med betalte nettundersøkelser

5. Kom i gang med sparing og investering ??

Har du vurdert å starte med månedlig sparing i fond, eller kanskje bare få deg noen gode sparevaner?

Uansett hva sparemålet ditt er, er det er lite som slår følelsen av å se pengene sine vokse seg større i verdi, enten det er på sparekonto eller med aksjer og fond. Kanskje er dette et godt tidspunkt for å sette seg inn i hvordan investering fungerer og komme i gang?

Det er enkelt å komme i gang med sparing og investering i din egen nettbank, eller med en spesialisert megler som Nordnet og Kron.

Les også: Investering for nybegynnere – Gode ting å investere i

6. Ta en liten treningsøkt  ?️‍♀️

Push-ups, sit-ups, sprett-hopp og å løfte vekter er alle ting du fint kan gjøre hjemme! Det er godt for deg, og du kommer til å få mer energi og inspirasjon til å gjøre noe morsomt etterpå. 

7. Sjekk kredittscoren din!

Visste du at alle har en kredittscore, og at denne scoren kan bestemme om vi får godkjent lån, mobilabonnement, forsikring, kredittkort og mer?

En god kredittscore kan gi deg lavere renter og bedre vilkår den gangen du skal søke lån til ting som bolig og bil. På motsatt side, kan en dårlig kredittscore gjøre at du ikke får lån eller mulighet til å kjøpe ting på avbetaling i det hele tatt.

Derfor er det viktig å være klar over sin egen score, og å gjøre det kan man for å holde den så god som mulig. Hos uScore.no er det helt gratis å sjekke din egen score.

8. Start en side-hustle ?

Har du en gründer i magen? Mye fritid til overs og ønske om ekstra inntekt? Det finnes haugevis av spennende muligheter for deg som vil starte et prosjekt ved siden av jobb eller skole for å tjene ekstra penger. Du kan se nærmere på måter å tjene penger på nett, eller sjekke ut andre gode forretningsidéer her.

Kanskje blir det du begir deg ut på, en fin ekstra-inntekt eller noe du kan leve av på heltid?

9. Lær noe nytt på Youtube ?

Det er haugevis av interessante ting å lære på Youtube, og det er fort gjort å slå ihjel litt for mange timer med videoer der. På Youtube kan du lære alt fra å plystre med fingrene til å lage bål eller hvordan du sier “Hei” på 50 ulike språk. Selvfølgelig kan du også lære hvordan du tjener penger på YouTube.

Her er mulighetene mange!

10. Lag en Youtube kanal ?

Å starte en Youtube kanal er gøy og det kan til og med gi deg en ekstra inntekt hvis du virkelig legger inn innsatsen. 

Hva du skal lage videoer om? 

Det kan være alt fra å lage tullete videoer for vennene dine, eller en mer seriøs kanal som fokuserer på å underholde folk som er interessert i et spesielt tema. Trening, friluftsliv, motor, baking, matlaging, strikking, musikk, gaming, snekring, fotball.. Det er ekstremt mange temaer man kan lage youtube videoer innenfor, og du trenger heller ikke å vise ditt eget ansikt.

Kanskje klarer du etterhvert å tjene penger på YouTube?

Les også: Hvordan tjene penger på sosiale medier?

11. Spill dataspill ? (Gratis)

Enten du er stor-gamer eller en som egentlig aldri spiller spill, så er gaming en fantastisk måte for å slå ihjel tid når du kjeder deg. Det er gøy å spille og tiden flyr når man gjør det.  Selv om du ikke er en gamer finnes det mange morsomme spill du kan spille, som for eksempel The Sims hvor du kan bygge hus og simulere familier. 

Det finnes mange gode gratis spill til både PC, Playstation og Xbox.

12. Bak noe godt ?

Baking er gøy og resultatet er godt! Nystekte boller, cookies, muffins, brød eller kake er alltid godt! Bare det å lage Vafler er en koselig aktivitet å gjøre hvis du kjeder deg. 

13. Ommøblere rommet ?

Enten det er soverommet, stua eller et annet rom som føles litt kjedelig, så har du nå mulighet til å freshe det opp. Bare det å ommøblere rommet vil gjøre at det føles nytt og fresht. Kanskje du kan kombinere ommøbleringen med noen nye puter og litt maling her og der? 

14. Male møbler ?

Har du en gammel kommode, et skrivebord, skap eller annet møbel stående som kunne trengt et en ny farge? Det er fort gjort å gi et gammelt og kjedelig møbel en ny og fresh look. Finn frem maling med en kul farge og en pensel, så er du i gang! 

15. Lag et kunstverk ?‍?

Hva med å male et kunstverk du kan henge på veggen? Se i boder og skap om du har gamle maling med farge stående og lek deg frem med kreativiteten din.

Skaff et ordentlig lerret, eller bruk papir eller papp du har liggende i stedet. Det går fint an å bruke vegg-maling eller møbel-maling, men den bør helst være vann-tynnet akrylmaling slik at den ikke lukter så mye. 

16. Lage TikToks 

TikTok har tatt verden med storm – og ikke uten grunn. TikTok er avhengighetsskapende og det kan være kjempegøy å lage TikToks, enten du er alene eller med venner.

Her gjelder det å være kreativ og ha det gøy! For å gjøre TikToks ekstra fancy, kan du leke deg med redigering i apper som Splice, inShot og Video Star der du kan legge på egne lyd- og videoeffekter. 

17. Strikke eller hekle 

Strikking er kjempepopulært for å få tiden til å gå. Du kan lage noe nyttig du kan ha på deg, og det er gøy å se at plagget blir til. Mange føler strikking er litt som terapi. Med strikking gjelder det å begynne rolig med oppskrifter du kan klare. 

Det finnes massevis av strikkekurs og oppskrifter rundt på nettet. Du kan for eksempel starte med denne artikkelen om strikking for nybegynnere. 

18. Rydde i klesskapet

Å rydde i skap er kanskje ikke det morsomste man kan gjøre, men det er kjempedeilig å få ut gamle klær man ikke bruker og få bedre plass til nye ting. Husk at klær og andre tekstiler skal leveres i en kles-container, som innsamlings-boksene til Røde Kors eller Fretex!

19. Dra på kino 

Hvem liker ikke å dra på kino? Det er lite som slår å se en god film i en skikkelig kinosal, gjerne med popcorn og noe godt å drikke på. Å dra på Kino er kanskje mest naturlig å gjøre med venner, men det er også mange som liker å dra på kino alene. Du er tøff hvis du gjør det!

20. Dra på bowling med venner

I likhet med kino, har de fleste byer en bowling. Bowling er gøy og gir et avbrekk fra alt det man gjør til vanlig! Få tak i venna og invitere dem med. 

Les også: 39 Morsomme ting å gjøre med venner

21. Dra på LazerTag med venner

LazerTag er en kjempemorsom aktivitet som finnes i hele landet. Her spiller man på lag og løper rundt med laserpistoler i en labyrint og leker en vennlig form for “krig”. Veldig gøy og samtidig kjempegod mosjon da du virkelig får opp pulsen der du løper rundt. 

22. Dra på Escape Room med venner

Escape Room finnes i mange av landets byer og er en kjempegøy og utfordrende aktivitet som kan gjøres sammen med venner, kolleger og familie.


23. Se på dyre ting hos Finn.no og Jamesedition.com ?

Hva er vel bedre enn å dagdrømme seg bort til et liv fylt med rikdom og luksus? Hopp over til Finn.no, finn frem boliger, fritidseiendom, biler og båter sortert etter “høyeste pris først” og drøm deg bort!

Blir Finn.no for kjedelig og traust for deg? Jeg liker det! Da er mitt tips Jamesedition.com, som byr på de aller dyreste tingene i hele verden. Her finner du alt fra overdådige eiendommer til yachter og privatfly som koster godt over milliarden. 

Les også: Hvordan bli rik? 4 Tips for å lykkes

24. Utforske ny musikk og artister ?

Det er fort gjort å gå litt lei musikken man hører mest på. Hvis du kjeder deg, er dette en god mulighet for å utforske ny musikk og finne nye artister!

Et godt tips for å finne ny musikk som ligner på den du allerede liker, er å bruke “song radio” funksjonen i Spotify. Høyreklikk på en sang du liker, trykk på  “Go to Song Radio”, så får du en hel spilleliste med lignende sanger. 

Spotify har også haugevis av ferdiglagde spillelister som ligger klare for deg å utforske hvis du vil utvide horisonten din enda mer med nye sjangre og artister. 

25. Rydde opp i spillelistene dine 

I en travel hverdag er det fort gjort det blir rot i spillelistene våre hos Spotify og andre musikktjenester. Når du kjeder deg har du endelig muligheten til å rydde opp i kaoset! 

Legg riktige sanger i korrekte spillelister, gi spillelistene dine gode navn og sortere dem i en naturlig rekkefølge. Du kan også lage spilleliste-cover i eget design hvis du vil det.

Tips ? ! Bruk emojis i spillelistenavn for å gjøre det enklere å kjenne dem igjen når du er på farten og scroller gjennom.

26. Lær deg Yoga ?‍♀️

Noen dype trekk med pusten og andre Yoga-øvelser er en kjempegod måte for å unngå å kjede seg. Finn en matte eller noe annet du kan gjøre øvelser på og lær teknikkene du trenger for å lykkes på Youtube. En av de mest populære Yoga-kanalene på Youtube heter Yoga With Adriene har hele 8 millioner abonnenter. 

27. Ring / Facetime en venn eller et familiemedlem ☎️

Det er fort gjort å glemme å holde god kontakt med de man er glad i. Plukk opp telefonen og ring eller bruk facetime for å snakke med en gammel venn eller en i familien! 

28. Plante planter ?

Planter skaper liv i rommet og forskjellige planter har ulike personligheter og varierende behov. Ta en tur på nærmeste hagesenter og finn noen flotte planter du kan ta vare på! 

29. Planlegg neste ferietur ✈️

Hvilke steder har du lyst til å besøke det neste året, hva vil du oppleve når du er der og hvem vil du reise med? Få inspirasjon til steder å reise til på Instagram og Google Maps, eller se på flybilletter på nettet. Skriv ned planene dine! ☀️

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

52 Kommentarer

    • Det var liksom litt vanskelige ting å gjøre når man er hos en venn. Vi har ikke escape room eller lazertag der jeg bor og hva vis det ikke er noen filmer man kan se, eller ikke har nok penger, eller ikke får se på skjerm.

    • Jeg vet absolutt ikke noe jeg skulle egentlig være med venner idag men det ble ikke noe av og det er søndag og sentret er ikke åpen og masse andre ting her på leknes I Lofoten

   • Men mamma sa at jeg kan ikke drive på skjerm så da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre av de jeg leste

  • Jeg synes det var mange bra tips men mamma og pappa vil helst at jeg ikke ser på skjerm og mye av det er det. Men ellers fornøyd;)

  • Hei! Utrolig bra utvalg med ting p gjøre når man kjeder seg 😀 men kunne du laget en for de som ikke har venner?

   • Arne Golberg Svar

    Kanskje vi skriver en egen artikkel om det! Håper du fant noe bra å gjøre alene likevel ?

 1. Hei dette synes jeg var originalt bra, men kan dere sende en sms når dere poster neste argument angående de fleste HBO filmene.

  Geniale tips til hva man kan gjøre når man er på sjøen?

  Mvh Ben Dover

 2. Detter var litt dårlige tips?? F.eks alle har ikke sparekonto eller har alt planlagt ferien sin eller at det koster penger og dra på kino osv.

 3. Kan dere skrive hva man kan gjøre inne når det regner.????

  • det va lit dårlige tips, fordi det e ikkje alt man kan gjere kvis foreldrane dine ikkje gjer deg lov te å se på skjerm eller du ikkje har nok penga te å gå på kino eller noko sånt. kunne dokk skreve en ny liste med ting man kan gjere uten venner og som ikkje kostar ein einaste krone. ellers va det gode tips, sånn som lag ein ny youtube kanal. ikkje alle har mobil heller. eg skjønne at du prøvde men kan du laga ein annen liste?

 4. Hei! Det tipsene dere kom med var skikkelig gode kan dere også komme med flere lister feks. Hva man kan gjøre på en tegnværs dag☔️ eller ute i sola☀️ eller ute på vinteren☃️?

 5. Wenche Jensen Svar

  Høres fint ut jeg vil egentlig flytte for her jeg bor er det veldig kjedelig. Jeg bodde et sted før og der har jeg en venn føler meg ensom

 6. Det var gode ting man kunne gjøre her men vi har ikke tid til å gjøre alt det må du huske

 7. det va lit dårlige tips, fordi det e ikkje alt man kan gjere kvis foreldrane dine ikkje gjer deg lov te å se på skjerm eller du ikkje har nok penga te å gå på kino eller noko sånt. kunne dokk skreve en ny liste med ting man kan gjere uten venner og som ikkje kostar ein einaste krone. ellers va det gode tips, sånn som lag ein ny youtube kanal. ikkje alle har mobil heller. eg skjønne at du prøvde men kan du laga ein annen liste?

 8. Hei, det var ganske gode tips men jeg har ikke noe jeg kan bake og det er kveld så jeg kan ikke gå på escape rom og ikke kino osv gjerne lag flere lister

 9. Mari hoppland volland Svar

  Det er vanskelig å gjøre dette på vinteren i norge

Skriv en kommentar