Teknologi

HelloFresh Norge: Test med våre erfaringer etter 6 uker

HelloFresh har raskt blitt Norges mest populære matkasse, og du har kanskje allerede hørt gode ord om den fra venner og familie allerede.

Slik det fungerer er at du én gang i uken får levert en stor pakke på døren med detaljerte oppskrifter og alle ingrediensene du trenger til måltider for hele uken. Du velger selv hvor mange retter dere skal ha i uken og til hvor mange personer. Praktisk og enkelt!

Slik har vi testet Hellofresh

Vi har hatt Hellofresh abonnement i 6 uker, og spist totalt 18 forskjellige matretter. Vi har valgt å få 3 matkasser ukentlig, noe som har passet godt for to unge voksne med hektisk timeplan og varierte middagsplaner.

mange hellofresh oppskrifter på kjøkkenbenken

Våre erfaringer med Hellofresh

Etter å ha brukt HelloFresh i over 6 uker, må vi raskt oppsummert si at vi har vært veldig fornøyde med matkassen. Det er også derfor vi har fortsatt med Hellofresh såpass lenge. Maten er god, oppskriftene er varierte, porsjonene er store nok i vårt tilfelle og det blir enkelt og gøy å lage god og sunn mat. 

Det å få akkurat stor nok mengde mat levert på døren hver uke har ført til færre turer på butikken, mindre impulskjøp og dermed både sparte penger og mindre matsvinn. Maten har vært kjempegod, og flere ganger har vi sagt til oss selv at “dette er jo noe man kunne fått servert på restaurant!”

En matkasse fra HelloFresh er derfor absolutt å anbefale om du vurderer å prøve en uke eller to. Likevel er det alltids noe man kan gi trekk for, som du kan se her:

Fordeler med HelloFreshUlemper med HelloFresh
Stort utvalg av gode og spennende matretterNoen få retter har føltes litt vel enkle for prisen
Enkle oppskrifter med bilder og fremgangsmåteDe mest fancy rettene koster litt ekstra
Frisk, sunn og næringsrik matFort gjort å glemme å endre måltider i appen
Veldig praktisk med mat levert på dørenFor noen som spiser mer enn normalt, kan kanskje porsjonene oppleves som små
Mindre impulshandel er penger spartMinimum 2 personer, egner seg dermed ikke for deg som bor alene med mindre du er flink til å spise rester
Mindre matsvinn: Du får akkurat de ingrediensene du trenger
Ingen bindingstid
Fordeler og ulemper med HelloFresh

Stor meny og godt utvalg

Hellofresh har et stort utvalg forskjellige retter å velge mellom, og selv om vi ofte har valgt retter manuelt, har vi vært godt fornøyd med rettene vi har fått anbefalt automatisk. Her er det lagt opp til variert og sunt kosthold med god fordeling på grønnsaker og kjøtt. 

De aller fleste rettene vi har spist har vært kjempegode på smak, og vi har fått oppleve mange gode matretter vi ikke ville funnet på å lage ellers. For vår del har vi fått et mer variert kosthold, både med tanke på smak, og at det er sunnere og mer næringsrikt innhold. Flere av rettene kommer vi til å ta med oss videre og lage i fremtiden også.

Èn gang har vi opplevd å få samme rett to ganger, noe vi antar kommer fra at vi har stokket om og bestilt samme rett manuelt tidligere. Dette er ikke noe stort problem, men når man bruker en tjeneste som HelloFresh er det fint å få testet ut så mye som mulig forskjellig.

Hvor repeterende matkassen blir etter flere måneder har vi ikke fått testet ut, men det er ganske mange retter på rullering og det kommer stadig nye varianter inn i menyen. Uansett er det verdt å dobbeltsjekke i appen hva som er anbefalt for neste ukes matkasse, så du ikke får det samme om igjen med mindre du ønsker det.

Hellofresh middag servert utendørs

Gode oppskrifter gjør matlagingen til en lek

Å lage mat med HelloFresh er både gøy og enkelt, så her blir matlagingen til en trivelig opplevelse. Oppskriftene er enkle å følge, og forklarer steg- for steg hva du må gjøre med både bilder og tekst. Her er alt lagt til rette for at selv amatører kan lykkes godt på kjøkkenet. 

Det gir absolutt mestringsfølelse når to amatør-kokker klarer å lage middag (på det vi selv mener) er restaurant-nivå.

Bra råvarer og ingredienser

Når det kommer til ingrediensene har vi jevnt over vært veldig fornøyd. Her får man råvarer av god kvalitet, i akkurat den mengden man trenger. Skal vi sette fingeren på noe, har det kommet ett fedd med hvitløk som var litt dårlig og som vi byttet ut. Vi synes også majonesen og aiolien som følger med i enkelte retter kan være litt sur i smaken, men det er såklart en smakssak og kan naturligvis byttes ut.

Hellofresh ingredienser på kjøkkenbenken

Sparer vi penger med HelloFresh?

I vårt tilfelle har det ikke nødvendigvis vært å spare penger som har vært grunnen til å benytte HelloFresh, men det er klart at færre turer til butikken fører til mindre impulskjøp. På magisk vis er det blitt mye mindre potetgull, søtsaker og is i skuffer og skap her hjemme etter noen uker med matkasse.

Mest penger sparer du med en av HelloFresh sine rabattkoder, som du kan få fra venner som allerede er HelloFresh kunder, eller via kampanjer som denne:

Hellofresh skjermbilder i iphone mockup

Slik fungerer HelloFresh i praksis

Hvis du ikke har prøvd matkasse tidligere, lurer du sikkert på hvordan ting foregår med matkasse fra HelloFresh. Alt går veldig enkelt for seg, og dette er trinnene det går i:

Nettside og app

Etter å ha opprettet HelloFresh-abonnement, får du logge inn på HelloFresh sine nettsider eller app hvor du får administrere hvilke retter du får tilsendt. Den tekniske løsningen er god, og det er enkelt å finne frem og endre på hvilken mat du vil ha tilsendt. Det er her du velger hvor mange matkasser du vil ha i avtalen din, og hvor mange personer dere er.

Bestilling av matkasser

Hver uke får du forslag til retter som HelloFresh tror du vil like. Matkassen får du tilsendt påfølgende søndag. Vil du bytte ut én eller flere av rettene, står du fritt til å velge hvilken rett du vil fra utvalget deres, som vanligvis er 25 forskjellige retter hver uke. 

Endrer matbehovet deres fra uke til uke, er det enkelt å legge til ekstra retter, eller å pause abonnementet i opptil 5 uker av gangen – perfekt hvis du for eksempel skal på ferie. Hvis du ikke aktivt går inn og gjør endringer, vil du få de anbefalte rettene tilsendt automatisk.

Levering av matkasse fra HelloFresh

Når tiden er inne for å få matkassen fra HelloFresh levert, får du SMS fra posten samme dag. Klikker du på lenken i meldingen, får du opp estimert leveringstid samt budbilen sin plassering i kart, slik at du ser nøyaktig hvor den befinner seg i forhold til deg. 

Inne på lenken kan du oppgi ytterligere leverings-informasjon hvis det er nødvendig for å finne frem til døren din.

Matkassens innhold

Matkassen du får levert fra HelloFresh inneholder alle ukens retter, samt kjøleelementer, oppskrifter og en konvolutt med tilbud fra HelloFresh sine samarbeidspartnere:

innholdet i hellofresh matkasse

Ingrediensene til de ulike rettene er sortert i store papirposer markert med farge og bokstaver, slik at det er enkelt å vite hva som skal brukes til hver rett og til hvilken oppskrift. Du får akkurat det du trenger av hver ingrediens, så du slipper å måtte ta vare på ingredienser du aldri får brukt, noe som fører til mindre matsvinn.

Oppsummering om matkasse fra Hellofresh

Alt i alt har det vært en kjempefin opplevelse å abonnere på HelloFresh, så dette er noe vi også vil fortsette med fremover i tid. Vurderer du å prøve ut, er det verdt å gi det et forsøk, og det er heller ingen bindingstid.

Som nevnt har vi valgt å ha matkasse 3 ganger i uken, slik at vi står fri til å dra på middagsbesøk til andre, ha noen enklere og billigere middager iblant, og kanskje lage helgemat som pizza og taco i helgen.

Det er jo ikke slik at man må ha abonnementet aktivt hver uke heller, og vi vet om flere som eksempelvis har HelloFresh annenhver uke eller én gang i måneden for å få litt påfyll av nye retter og matvarer i hverdagen.

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar