Økonomi

uScore: Trygt eller svindel? Grundig gjennomgang av tjenesten

Vurderer du å bruke tjenesten uScore (tidligere Defero), men er motvillig til å gi fra deg personlig informasjon til et firma du ikke kjenner til?

Det er alltid smart å være på vakt når det kommer til nye tjenester, for personlig informasjon vil vi ikke ha på avveie. Når tjenesten samtidig er gratis å bruke, er det fort gjort å tenke at det kan være ugler i mosen. Så la oss nå se – Er uScore trygt å bruke, eller er det svindel?

Her har vi samlet alt du trenger å vite om tjenesten i én artikkel:

Hva er uScore? 

uScore er en gratis tjeneste hvor du kan kredittsjekke deg selv, se din gjeld, sjekke betalingsanmerkninger og sette opp budsjett tilpasset din økonomi. 

Tjenesten gir deg godt innblikk i din egen personlige økonomi og du får sett de samme tallene som bankene ser når du kredittvurderer deg. Du kan også se hvor mye du kan spare ved å benytte seg av lånetilbud som er tilpasset din økonomi, samt benytte deg av ID-sikkerhet funksjonen som sikrer deg mot ID-tyveri.

I dag har uScore mer enn 740.000 Norske brukere. 

Selv sier uScore at deres mål er å gjøre det enklere for folk flest å få kontroll på sine egne data – og ikke minst, hvilken verdi disse tallene kan gi.

Tidligere har vi tipset om hvordan du kan se din kredittscore og sjekke betalingsanmerkninger med uScore.

Er uScore svindel eller trygt å bruke? 

uScore er et legitimt selskap og det er ingen tvil om at tjenesten er trygg å bruke. uScore samarbeider blant annet med Credisafe, som er verdens mest brukte kredittbyrå. Innlogging hos uScore foregår med BankID og all dataen din er kryptert. Det betyr at informasjonen din er uleselig for uvedkommende og at det kun er deg selv som kan se dine data.

Videre er ledelsen i uScore er personer med lang erfaring fra bank, IT – og kredittinformasjons-bransjen. Kreditt-data er sensitiv og personlig informasjon som man naturligvis ikke vil skal komme på avveie. Selv forklarer uScore at de bruker store ressurser på å sikre at dataene til alle brukere er trygge. 

uScore er også tydlige på at de aldri vil selge sine brukeres informasjon videre til tredjeparter. 

Hvordan kan uScore være gratis å bruke?

Siden uScore for det meste er gratis, er det naturlig å spørre seg hvor selskapet tjener pengene sine. 

I tillegg til å tilby premium-abonnement hvor du blant annet kan overvåke deg mot ID-tyveri, har uScore kommersielle samarbeid med banker og andre tilbydere av finansielle tjenester inne på plattformen.

Hvis du benytter deg av et lånetilbud du får presentert hos uScore.no, vil uScore få betalt av banken eller leverandøren hvis du blir kunde av dem. 

Du trenger ikke å benytte deg av noen av tilbudene for å få utbytte av tjenesten, og i vår testperiode har vi heller ikke blitt tilsendt reklame fra uScore sine samarbeidspartnere. 

Dette kan du bruke uScore til :

Kredittsjekke deg selv

skjermbilde av Kredittvurdering hos defero

Lurer du på hva din kredittscore er? Hos uScore får du svaret så fort du har opprettet en gratis bruker. 

Kredittscore er tallet som viser hvor kredittverdig du er som forbruker – Altså hvor stor risiko det innebærer å låne deg penger. Skalaen går fra 1 til 100, der en score på 100 er best. 

Banker og andre aktører er lovpliktet å undersøke kredittscoren din før de låner deg penger eller tar betalt for en vare på senere tidspunkt. 

Hvis du har for lav kredittscore, kan du risikere å få høy rente, eller i verste fall få avslag på lån og produkter på avbetaling som mobiltelefon. 

Hos uScore får du god oversikt over hva din Kredittscore er helt gratis. Du ser akkurat det samme som bankene ser og får en grundig forklaring på hvorfor scoren din er som den er. 

Hos andre tilbydere som Experian og Bisnode koster det 49 kroner å kredittsjekke seg selv. 

Se din samlede gjeld

uScore samarbeider med gjeldsregisteret som har oversikt over all usikret gjeld blant privatpersoner i Norge.

Ved å koble brukeren din til gjeldsregisteret med BankID får du oversikt over alle dine aktive kredittkort, forbrukslån og kundekreditt-kontoer på ett sted. 

Her får du også se hvor mye du kan spare på å flytte gjelden din til en av uScore sine anbefalte banker, med konkrete rentetilbud. 

Se om du har betalingsanmerkninger

Å ha en eller flere betalingsanmerkninger kan være ødeleggende for en personlig økonomi, og kan hindre deg i å få lån og muligheten til å tegne abonnement på blant annet mobiltelefon. 

Betalingsanmerkninger er som en sort prikk på det økonomiske rullebladet ditt, og det er derfor viktig å sjekke om du har betalingsanmerkninger. 

Hos uScore ser du enkelt om du har betalingsanmerkninger, og du får konkret oversikt over hvem du skylder penger til. 

Få lånetilbud tilpasset din økonomi

Visste du at renten du får på lån i banken avhenger av kredittscoren din? Enten du er nysgjerrig på om du kan spare penger på å flytte lånene dine til en annen bank, eller trenger et godt forhandlingskort i samtale med banken – kan tilbudene hos uScore hjelpe deg. 

Hos uScore får du se lånetilbud basert på din egen kredittscore og overordnede økonomi. Kanskje får du deg en overraskelse når du ser hvor mye du kan spare på flytte lånet ditt. 

Du kan få tilbud på:

  • Refinansiering av dyr gjeld
  • Boliglån
  • Billån
  • Forbrukslån

Tjenesten for sammenlikning er grei, men vi synes det er litt for få tilbydere tilstede på plattformen i skrivende stund. Vi håper og forventer derfor at uScore får flere samarbeidspartnere på banen ettersom brukermassen øker. 

Lag budsjett

skjermbilde av budsjett hos defero

Med uScore får du en nyttig og kul funksjon for å sette opp ditt eget budsjett. 

Her kan du føre inn alle inntektene og eiendelene dine, samt og utgifter og gjeld, så får du et godt overblikk over din personlige økonomi, overskudd eller underskudd. 

Budsjettfunksjonen er detaljert med mange ferdig utfylte punkter. Du kan også lage egendefinerte punkter tilpasset din økonomi. 

Hvis du vil se hvordan økonomien din stiller seg i forhold til SIFO sitt referansebudsjett, kan du enkelt legge inn tall direkte derfra. 

Dashbordet oppdateres i sanntid når du fyller ut budsjettet, slik at det alltid er oppdatert. 

Overvåkning av ID-tyveri (Premium)

Overvåkning av ID-tyveri er en nyttig og populær funksjon hos uScore, dog er den forbeholdt de med premium abonnement til kr 39,- i måneden. 

Visste du at mer enn 600 000 norske e-postadresser og passord kan enkelt kjøpes på nett, og at over 150.000 Nordmenn har vært utsatt for ID-tyveri de siste to årene? 

Dette vil uScore gjøre noe med, ved hjelp av premium-utvidelsen “uScore ID-Sikkerhet”.

uScore og samarbeidspartneren Experian overvåker kriminelle nettsider og forum på steder som the dark web og samler inn data for å bekjempe dette. 

Tjenesten overvåker alle dine betalingskort, telefonnummer, epostadresser og pass-nummer. Du velger selv hva du vil overvåke. Hvis informasjonen din blir forsøkt solgt eller delt  på nett, vil du automatisk bli varslet. 

Bruk uScore gratis eller velg premiumkonto

De fleste tjenestene hos uScore er gratis og du får godt utbytte av å bruke gratisversjonen. Hvis du ønsker, kan du som nevnt oppgradere til premium-versjonen, som byr på noen ekstra funksjoner.  Den mest spennende premium-funksjonen er “uScore ID-Sikkerhet”, men du kan også gjøre et par andre ting: 

  • Få en realistisk markedsverdi på boligen din basert på tall fra Norges ledende boligvurdering-selskap.
  • Se markedsverdien på bilen din, basert på data fra auksjonssider, bilforhandlere, samt informasjon om bilens egenskaper og årsmodell 

En premiumkonto hos uScore koster 39 kr i måneden eller 348 kroner i året. 

Vår erfaring og konklusjon om uScore

Først og fremst: uScore er en legitim tjeneste som er trygg å bruke. Vi liker hvor enkelt det er blitt å få kontroll på egen kredittinfo, se kredittscoren sin og sjekke om man har aktive betalingsanmerkninger. I motsetning til andre tilbydere av kredittsjekk, er dessuten uScore gratis å bruke. 

Når man i tillegg får nyttige funksjoner som å sette opp sitt eget detaljerte budsjett, kan det absolutt være verdt å prøve ut tjenesten. 

Når det kommer til lånetilbudene man kan velge blant, savner vi imidlertid et større utvalg. Ettersom uScore er et relativt ungt selskap, har vi troen på at utvalget av samarbeidspartnere vil øke i takt med at brukermassen økes.

Alt i alt tenker vi at uScore er en velutviklet tjeneste som kan være nyttig og interessant for de fleste å sjekke ut. 

Kilder: 
Gjeldsregisteret
Shifter
uscore.no

Les også: 

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar