Teknologi

Er Nextory beste lydbok-app i 2024? Test og Erfaringer

Nextory har raskt blitt en av landets mest populære lydbok-apper. Med markedets største utvalg av lydbøker kombinert med lang gratis prøveperiode og en brukervennlig app er det lett å forstå hvorfor.

Her kan du lese vår test av Nextory og se både hva vi og andre mener om appen.

-> Prøv Nextory gratis i hele 45 dager her

Hva er Nextory?

Nextory er en av Europas største strømmetjenester for lydbøker og e-bøker. Selskapet ble stiftet i Sverige i 2015 av Shadi Bitar og Ninos Malki med et mål om å gjøre verden mer interessert i å lese, bidra til økt velstand og personlig utvikling. 

I dag har Nextory-appen mer enn 1 million boktitler i samlingen sin, og er tilgjengelig i 10 forskjellige land. Populariteten til Nextory er i stor vekst med en økning av betalende brukere på 80 prosent i 2021, og en fortsatt høy vekst i 2022 med millioner av nedlastinger.

Det som skiller Nextory fra andre kjente lydbok-apper som Storytel og Fabel, er at Nextory ikke er eid av et forlag og dermed er helt uavhengig. Nextory er et rent teknologiselskap som fokuserer på å lage den best mulige strømmetjenesten for lydbøker, fremfor å fokusere på å promotere bøkene som passer dem best.

Raskt oppsummert: Fordeler og ulemper med Nextory

Er du på jakt etter en god lydbok-app kan vi trygt anbefale Nextory. Her finner du markedets beste utvalg lydbøker, kombinert med en av de beste appene til formålet. 

Vi setter stor pris på å kunne lytte til både Norske og Engelske bøker, og at mange av bøkene kan leses som e-bok. Alle bøkene er tilgjengelig for nedlasting slik at du kan lytte uten nett, noe som er perfekt på reise. Viktige funksjoner som søvntimer og bokmerker er på plass, og i testperioden har vi ikke opplevd problemer med appen. 

Selvfølgelig vil det være noen spesifikke boktitler man ikke finner, men for den jevne bokleseren vil utvalget til Nextory dekke behovet. 

Det eneste virkelige trekket er at enkelte brukere har opplevd tekniske problemer med nedlasting av bøker og søkefunksjonen.

☺︎ Fordeler☹︎ Ulemper
Stort utvalg både Norske og Engelske lydbøkerEnkelte har opplevd tekniske problemer
Offline lytting – Last ned og lytt på reise
Brukervennlig design
Justering av lesehastighet
Sove-funksjon med timer
Bokanmeldelser av brukere
Enkel deling av bøker med venner
Ingen bindingstid
Lang gratis prøveperiode
Både lydbøker og E-bøker
Fordeler og ulemper med Nextory

-> Prøv Nextory gratis i hele 45 dager her

Vår erfaring med Nextory: Slik er appen å bruke

Skjermbilder fra vår test av Nextory
Skjermbilder fra vår test

I testperioden på to uker har vi brukt Nextory i det daglige på både Iphone og Android. Her er våre erfaringer:

Rask og enkel registrering

Det er fort gjort å registrere seg og å opprette abonnement med gratis prøveperiode. Du registrerer deg på hjemmesiden, registrerer betalingskortet ditt og laster ned appen. Når du logger inn i appen, kan du velge om du vil ha kun Norske bøker eller Engelske og Svenske bøker i tillegg.

Stort utvalg av bøker

Det første som møter deg når du logger inn i Nextory, er fanen som heter utforsk. Her får du se de siste nyhetene innen aktuelle sjangre, forslag til populære bokserier og bøker som er anbefalt til deg. Bok-anbefalingene baserer seg på hva du har lest og forbedret seg etterhvert som vi benyttet appen.

For å dykke dypere i forskjellige sjangre, kan du gå til søk fanen. Her kan du søke med fritekst på tittel og forfatter, eller bla i ferdige kategorier. Krim, Biografier og essays, Romaner, Fellgood og romantikk, Personlig utvikling, Barnebøker, Sanne historier, Spenning, Fakta, Samfunn og Debatt, Fantasy og science fiction er noen av alternativene.

Hver kategori har sine respektive underkategorier, noe som gjør det enkelt å finne frem til bøkene du leter etter.

Søkefunksjon

Søkefunksjonen fungerer godt, og her finner vi alt fra Jo Nesbø til Abid Raja, Erlend Loe og Astrid Lindgren. Populære bokserier som Harry Potter, Ringenes Herre, Outlander og The Hunger Games er naturligvis på plass. Det samme er mer spesielle sakprosabøker og bøker om personlig utvikling, men her må vi ofte klare oss med Engelske utgaver, noe som går helt fint for vår del.

Bokoversikt

Når du klikker inn på en bestemt bok, får du et godt overblikk om boka:

  • Informasjon om forfatter, innleser og lydbokens varighet
  • Lytte nå eller laste ned (lydbok eller e-bok)
  • Utdrag eller forklaring på hva boken handler om. Du kan også lytte til utdrag fra lydboka.
  • Vurderinger og anmeldelser fra andre bruker
  • Lagre boken til senere eller merk som lest
  • Send boken til venner

Avspilling

Fanen for avspilling er veldig likt som i andre strømmetjenester. Du kan spole frem og tilbake ved å dra på skjermen, eller bruke knappene som hopper 15 sekunder frem eller tilbake. Du kan selv velge avspillingshastighet, legge inn bokmerker og aktivere sovetimer. 

Bokmerke-funksjonen er nyttig når du har vært borte fra appen en stund, og sove timeren er perfekt hvis du liker å sovne med lyden av lydbok i bakgrunnen.

Ditt bibliotek

I fanen “Biblioteket mitt” får du full oversikt over bøker du holder på å lese, bøker du har lagret fordi du vil lese de senere, og et eget punkt som heter lesedagbok.

I lesedagboken ser du statistikk på hvor mange bøker du har lest / lyttet til, hvor mange lesetimer du har, antall anmeldelser du har gitt og hvor mange sjangre / forfattere du har lyttet til. Her kan du også sette deg spesifikke lesemål – for eksempel at du skal lese 10 bøker på 3 måneder, og få oppfølging som oppmuntrer deg til å nå lesemålet ditt.

Innstillinger og deling

Under Innstillinger kan du når som helst huke av om du vil ha tilgang til lydbøker, e-bøker eller begge deler. Du kan også justere hvilke språk du vil skal vises. 

I tillegg kan du legge til flere profiler i kontoen din for venner og familie. Her kan du spesifisere om det skal være barneprofil. Du kan også anbefale Nextory til vennene dine og la dem få 30 dager gratis lytting.

Andre sine erfaringer med Nextory

Før man skal bestemme seg for å ta i bruk en tjeneste som Nextory er det alltid smart å sjekke hva andre brukere av appen erfarer.

App Store: 4,8 av 5,0 mulige stjerner

Play Store: 4,5 av 5,0 mulige stjerner

Positivt: Nextory får jevnt over gode skussmål fra kundene sine hos App Store og Google Play Store, hvor godt utvalg og brukervennlig app til en god pris ofte går igjen. De får også skryt for god kundeservice. 

Negativt: Enkelte brukere har møtt på tekniske problemer med appen. Problemer med søkefunksjonen og nedlasting av bøker trekkes frem. Noen få har opplevd at appen ikke åpner seg, og at lyden har stoppet etter 5 sekunder.

Skal vi tro Nextory sine kommentarer er problemene være løst i skrivende stund. Vi har heller ikke erfart noen av de nevnte problemer i vår test.

Nextory abonnement og priser

Nextory koster fra 139 til 189,- for standard abonnement. Etter den gratis prøveperioden kan du velge mellom tre forskjellige abonnement: Sølv, Gull og Familie. Med sølv er du begrenset til 30 timer lytting og lesing i måneden, mens gull gir ubegrenset lytting og lesing. Familieabonnement lar 2-4 profiler lytte og lese ubegrenset samtidig. 

Du kan ha opptil 4 profiler på vanlig sølv og gull abonnement, men kun 1 profil kan da lytte samtidig. 

AbonnementEgenskaperPris pr mnd
Sølv30 Timer lesing og lytting hver måned.139,- 
GullUbegrenset lesing og lytting hver måned.189,-
FamilieUbegrenset lesing og lytting hver måned for 2-4 personer samtidig.239,- til 339,- 
Abonnement og pris hos Nextory

Disse alternativene finnes til Nextory

Markedet for lydbok-apper er hett, og det finnes nok av konkurrenter å velge blant. Verdt å nevne er Fabel, Storytel, Bookbeat og til dels Podimo. Selve appene er nokså like, og det bunner i grunn ut i smak og behag, og selvfølgelig utvalg. Vår erfaring er at Nextory har det beste utvalget og er et naturlig sted å starte. Alle lydbok-appene byr på gratis prøveperioder, så det er fritt frem å prøve ut og høre lydbok gratis og se hvilken du liker best selv:

Konklusjon om Nextory

Er du på jakt etter en brukervennlig lydbok-app med stort utvalg og lang gratis prøveperiode til en god pris, trenger du ikke å lete mye lenger. I vår test har appen fungert utmerket, og vi har ikke møtt på de tekniske problemene enkelte brukere tidligere har varslet om. 

Alt i alt er vi godt fornøyd, og lydbok-appen fra Nextory er den beste vi har testet hittil. 

-> Prøv Nextory gratis i hele 45 dager her

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar