Teknologi

Hør lydbok gratis: 9 Beste muligheter for gratis lydbøker

Lydbøker er mer populært enn noen gang – men visste du at det finnes mange muligheter for å høre lydbok gratis?

De fleste lydbok-appene på markedet tilbyr lange gratis prøveperioder, og hver av dem lar deg lytte kostnadsfritt i alt fra 14 til 60 dager. Hvis du benytter deg av alle tilbud vi har samlet på denne siden, kan du faktisk høre lydbøker gratis 164 dager i strekk!

I tillegg til å benytte gratis prøveperioder, finnes også muligheter som å benytte bibliotekets egen app, eller å lete på Youtube og Spotify.

Les også: Test av 7 lydbok apper – Hvilken er best i test?

Slik hører du lydbøker gratis

1. BookBeat – Gratis lydbøker i 60 dager

Skjermbilder fra BookBeat lydbok-app

Bookbeat er en av de nyeste (men også beste) lydbok-appene i Norge, og byr på hele 60 dager gratis lytting. Med over 800.000 lydbøker på Norsk og engelsk – både for store og små – bør du kunne få mye ut av denne muligheten. I tillegg til gratis lydbøker, har Bookbeat også støtte for vanlige e-bøker hvis du foretrekker det.

Hør gratis lydbøker i 60 dager med Bookbeat her

2. Nextory – Gratis lydbøker i 45 dager

Nextory - skjermbilder fra appen

Hos Nextory finner du lydbøker i alle slags sjangre, og du kan benytte deg av en generøs, gratis prøveperiode på 45 dager.

Nextory er blant Nordens mest populære lydbok-apper, og kan stille med over 400.000 norske og engelske lydbøker og e-bøker. Her finner du med høy sannsynlighet bøkene du leter etter – enten det er for voksne eller barn.

Hør gratis lydbøker med Nextory i 45 dager

3. Fabel – Lytt gratis i 4 uker

Fabel lydbok app skjermbilde

Fabel er en helnorsk lydbok app som i dag byr på en god miks av både Norske og engelske lydbøker. Med Fabel kan du høre lydbøker gratis i hele 4 uker, og dessuten er appen blant de beste på pris når prøveperioden er over.

Start 4 ukers gratis prøveperiode hos Fabel her

4. Storytel – Hør gratis i 14 dager

Storytel lydbok app skjermbilde

Storytel er blant Nordens største aktører innen lydbøker, og har mer enn 500.000 norske og engelske lydbøker du kan få gratis tilgang til i 14 dager.

5. Podimo – Gratis i 14 dager

Podimo er først og fremst en podcast-app, men byr også på et stort utvalg lydbøker via sitt samarbeid med Aschehoug forlag. Med Podimo kan du høre lydbok gratis i 14 dager.

6. Bookbites – Bibliotekets gratis lydbok app

Skjermbilde av Bookbites - bibliotekets gratis lydbok-app

Hvis du har lånekort hos biblioteket, kan du bruke lånekortet til å låne gratis lydbøker og høre dem med bibliotekets egen app, Bookbites.  Bookbites-appen fungerer for deg med lånekort hos bibliotekene i Vestfold og Telemark, Agder, Innlandet, Nordland, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestland og Viken.

Med Bookbites får du tilgang til et stort utvalg gratis lydbøker og e-bøker i de fleste typer sjangre, både for voksne og barn, men merk at utvalget er mindre enn hos de andre appene på lista.

7. Hør gratis lydbøker på Youtube

Youtube logo

Selv om utvalget lydbøker på Youtube er begrenset grunnet opphavsrett, er det mulig å finne gratis lydbøker på den populære strømmetjenesten, både med Norsk og engelsk tale.

8. Gratis lydbøker på Spotify

Spotify fokuserer først og fremst på musikk og podcast, men det ligger overraskende mange lydbøker ute på den populære strømmetjenesten, selv om man må lete litt rundt for å finne frem. Særlig på Norsk er det lydbøker for barn som er lett å finne frem til på Spotify.

Vårt tips er å søke på lydbok eller audiobook i søkefeltet, og navigere videre til fanen for spillelister. Du kan også finne lydbøker under fanen for Podkaster og Innhold.

9. NLB – Gratis lydbøker for deg med lesevansker

NLB logo

NLB tilbyr gratis lydbøker til alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom. Dette er et supert tilbud for de som for eksempel har dysleksi eller ADHD.

NLB har et stort utvalg gratis lydbøker for både voksne, ungdom og barn. Her finner du bøker innen alle typer sjangre – alt fra krim til noveller, historiske romaner, fantasy og biografier.

Merk at NLB ikke er åpent for alle, men at du kan søke om gratis medlemskap dersom du har:

  • Svekket syn som ikke lar seg korrigere med briller
  • Dysleksi og andre lesevansker
  • ADHD
  • Fysisk funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig å lese en bok (for eksempel CP, ME og Parkinson)
  • Kognitive utfordringer og/eller språkvansker på grunn av sykdom eller skade

Hvorfor lytte til gratis lydbøker?

Å ha en gratis lydbok å høre på er gull verdt, enten du vil lære noe nytt eller bare drømme deg bort til en annen verden. Lydbøker er perfekte på reise, så vel som når du slapper av hjemme eller vil ha noe i bakgrunnen når du jobber.

Hvordan høre lydbok gratis?

Den enkleste måten å høre på lydbok gratis er å registrere seg hos en lydbok-app som tilbyr gratis prøveperiode. Gratis-periodene varierer fra 14 til 60 dager, og hvis du registrerer deg hos flere av dem på rekke og rad, kan du lytte gratis i nesten et halvt år totalt. Merk at du må være ny kunde hos lydbok-appene for å benytte deg av gratis-tilbudet. Du kan også skaffe deg lånekort hos biblioteket og bruke biblioteket sin egen app for å lytte gratis.

Oppsummering om gratis lydbøker

Som du ser er det mange måter for å høre lydbøker helt gratis. Det beste utvalget finner du hos lydbok-appene hvor du kan benytte gratis prøveperioder. Ulempen her, er at du må betale for abonnement hvis du vil høre lengre enn prøveperioden, men så kan du også prøve flere apper på rekke og rad og slippe unna å betale i lange perioder.

Et godt alternativ til gratis-perioder, er å skaffe seg et lånekort hos biblioteket og få tilgang til Bookbites appen. Da får du tilgang til gratis lydbøker i lang tid, selv om du må belage deg på å velge blant bøker biblioteket selv har valgt ut (anbefalingene fra biblioteket er som regel gode!). 

Siste alternativ er å lete deg frem andre steder på nettet, som på youtube eller andre norske og utenlandske nettsider. På grunn av opphavsrett kan dette være en tidkrevende prosess, men det kan godt være at du finner noe interessant.

Les også: Test av 7 lydbok-apper: Hvilken er den beste?

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

2 Kommentarer

  1. Hei,
    Er det noen som vet hva skjedde med nettsida lydbok.online. Den har jeg brukt masse, men jeg finner den ikke lengre. Det står at sida ikke kan laste/åpnes. Noen som vet noe?

Skriv en kommentar