Praktisk Info

39 Gode ting å gjøre med venner – Ute og inne: Se listen! (2024)

annonselenker info

Å være sammen med venner både viktig og gøy, men man kan jo ikke sitte og stirre i veggen sammen hele dagen. De beste minnene kommer av å gjøre noe morsomt sammen!

Å finne ut av hva man skal gjøre er imidlertid ikke alltid lett, og derfor har vi laget en liste med 39 ting å gjøre sammen med venner, slik at dere får litt inspirasjon!

Her finner du ting å gjøre med venner hjemme, ting å gjøre med venner ute, ting å gjøre med venner på vinteren og ting å gjøre med venner over nett. 

Les også: 29 ting å gjøre når du kjeder deg

Ting å gjøre med venner hjemme ?

Dette er idéene for dere som helst vil holde dere hjemme og ikke føler for å gå ut:

Spille kort

Å spille kort kan være en god løsning hvis dere har lite å gjøre. Kortspill som Idiot, Vri åtter, Krig, Hopp i havet og Gris, er både morsomt og lett å lære. 

Det koster ingenting å spille hvis du allerede har en kortstokk, og hvis ikke du har, er det både billig og enkelt å få tak i. Vil dere prøve et nytt kortspill, har StudentTorget laget en artikkel med 5 kortspill man kan lære på 5 minutter

Spille brettspill

Det er lite som slår en koselig spillkveld med gode brettspill og venner. Du og vennene dine har sannsynligvis noen gode brettspill liggende, så samle dem og arrangere en brettspillkveld!

Har ingen av der spill, vil kostnaden fortsatt være relativt lav hvis du deler det mellom flere venner. 

Gaming-kveld

Ikke så gira på brettspill? Hva med en kveld sammen med spilling på PC eller konsoll? Enten det er action-fylte skytespill, bilspill, eventyrspill, The Sims eller dansespill, er det alltid gøy å spille med venner!

Hva med å lage en liten turnering med premie til vinneren?

Hvis dere er 2 personer, finnes en del spill hvor dere kan spille “Split screen” sammen med hverandre. Hvis du / dere har flere kontroller, er disse spillene verdt å sjekke ut:

 • A way out
 • It Takes Two
 • Unravel
 • Rocketleague
 • Fortnite
 • Minecraft. 

Les også: 9 Gode gratis spill for PC, MAC, Xbox og PS4

Film eller serie-maraton 

Enten det er en helt ny serie, en gammel serie, eller kanskje en hel film-serie: Å ha et maraton med venner er koselig og det er gøy å se på noe bra!

Her er noen forslag til hva dere kan gjøre: 

 • Velg ut en skuespiller dere liker og se så mange filmer av dem som mulig
 • Se noen filmer dere aldri ville sett ellers. Hvis dere for eksempel oftest ser komedier eller action, så sjekk ut en Sci-fi film eller interessant dokumentar
 • Lukk øynene og velg en helt random film som dere MÅ se
 • Hvis dere vil se noen virkelig gode filmer, sjekk ut topplisten av verdens beste filmer hos IMDB her. Kanskje kan dere lage en tradisjon av å se på gode filmer, og jobbe dere nedover listen?

Se gjennom gamle videoer og bilder

Har dere vært mye sammen opp gjennom årene? Å se gjennom gamle minner dere har hatt sammen i form av bilder og videoer er både gøy og koselig! Her er det bare å grave dypt i kamerarullen og lete frem!

Tjen litt penger på betalte undersøkelser! ?

Vil dere tjene litt ekstra penger eller få spennende gavekort? Det er flere gode tjenester for betalte spørreundersøkelser. Det er gratis å registrere seg, og ved å ta svare på mange undersøkelser kan det bli en fin liten ekstra inntekt!

Å svare på undersøkelser er enkelt og kan gjøres imens dere gjør andre ting, som å se på film eller serie. Spørsmålene man får kan være om alt fra politikk og samfunn til spørsmål rundt produkter og tjenester.

Tips: Registrer dere hos flere tilbyderne, så får dere tilgang til flest mulig undersøkelser og dermed mulighet til å tjene mest mulig. Dette er de mest populære tjenestene for betalte undersøkelser i Norge:

Les også: Hvordan tjene penger på betalte undersøkelser?

Start en liten bedrift sammen

Når vi allerede er inne på temaet økonomi – Hva med å starte en liten bedrift sammen så dere kan tjene litt ordentlig med penger? Det er mange gode forretnings-idéer der ute, og det kan være så enkelt som å måke snø og klippe gress i nabolaget. Det finnes også mange interessante måter å tjene penger på nett – enten det er på sosiale medier, med nettbutikk eller å gjøre oppdrag som frilanser.

Start med Investering sammen ?

Er du og vennene dine interessert i å få bedre personlig økonomi? Hva med å starte en liten «investerings-klubb» hvor dere deler tips og råd om investering, slik at pengene deres kan vokse til nye høyder? Kanskje kan dere finne noe spennende å investere i sammen?

For nybegynnere er aksjefond det vanligste stedet å starte, men det finnes også mange andre typer investeringer.

Merk: All investering innebærer risiko og du kan tape penger.

Les også: Investering for nybegynnere

Bake noe godt

Nystekte boller, kanelboller, brød eller kake: Baking er gøy og resultatet smaker godt! Bare det å lage noe enkelt som vafler er en koselig aktivitet å gjøre hvis du og vennene vil finne på noe hjemme. 

Hvis dere er i det kreative hjørnet kan dere leke dere med masse forskjellig kakepynt. Kanskje dere kan ha en bake-konkurranse og konkurrere om hvem som lager den beste kaken? 

Lag et måltid med en ny oppskrift

Inviter venner over på besøk og lag middag sammen! Finn noen interessante oppskrifter på nettet dere ikke har prøvd før, eller finn opp deres egne retter! Kanskje blir det en ny favorittrett? 

Ha en photoshoot

Hvem trenger vel ikke noen nye og fine bilder av seg selv og hverandre til å legge i minneboka eller ha på sosiale medier? Vær kreative med lokasjon, bakgrunn og belysning. Kanskje kan dere dra ut på et nytt sted for å ta bilder? Dere trenger selvfølgelig ikke bare ta bilder av dere selv. Landskap, dyr, ting og detaljer er også morsomt å ta bilder av! 

Ha en spa-dag sammen

Gjør hjemmet ditt til et spa i noen timer! Rydd litt og skap en avslappende atmosfære med stearinlys, dempet belysning og beroligende musikk eller omgivelseslyder. 

Server lett, sunn snacks og drinker som yoghurt-bowls, smoothies, grønn te og agurk-vann, og gi hverandre manikyr, massasje og ansiktsmasker.

For ekstra avslapping kan dere finne en guidet meditasjon på YouTube og praktisere mindfullness.

Sjekk kredittscoren deres!

Kredittscore


Visste dere at vi alle har en kredittscore, og at scoren kan bestemme om dere får godkjent lån, mobilabonnement, forsikring og kredittkort?

En god kredittscore gir lavere renter og bedre vilkår den gangen man skal søke lån til ting som bolig og bil. En dårlig kredittscore kan gjøre at man ikke får lån eller mulighet til å kjøpe ting på avbetaling i det hele tatt.

Derfor er det viktig å være klar over sin egen score, og å gjøre det kan man for å holde den så god som mulig. Hos uScore.no er det helt gratis å sjekke din egen kredittscore. Du registrerer deg med BankID, og så får du full oversikt over din økonomiske status. 

Hvem av dere har best score?

Arranger en byttedag

Er du lei av det du har i klesskapet? Istedenfor å kjøpe nytt – som både er dyrt og lite miljøvennlig, kan dere arrangere en bytte-dag der dere utveksler klær med hverandre. En fin måte for å sparer penger, spare miljøet og få nye plagg samtidig!

Se på Youtube-videoer sammen

Youtube har tonnevis av helt gratis underholdning! Fail-videoer er kanskje spesielt morsomt.. 

Er det noen youtubere du vil anbefale for vennene dine? Bestem dere for annenhver video og kjør i gang!  Sleng helst opp Youtube på TV-skjermen eller PC-en, så dere slipper å se på mobilen. 

Lage TikToks sammen

Å lage TikToks sammen med venner kan være kjempegøy og dere kan være så kreative som dere bare vil. Her gjelder det å være kreativ og ha det gøy med det dere lager!

Kanskje går dere viralt og blir tik tok-stjerner? For å gjøre TikToks ekstra fancy, kan man leke seg med redigering i apper som Splice, inShot og Video Star der du kan legge på egne lyd- og videoeffekter. 

Les også: Hvordan tjene penger på sosiale medier som Tiktok og Instagram?

Skrive bucket list

En bucket list handler gjerne om ting man vil gjøre før man blir gammel, men man kan også lage lister over ting du vil gjøre de neste ukene eller månedene. For eksempel kan man lage en sommer-bucketlist eller en vinter-bucketlist. 

Sommerlista kan inkludere ting som å overnatte på en øy, lære seg å stupe eller dra på festival. Lager dere vinter-lister, kan dere inkludere ting som å lage en snøhule, lage et kult pepperkakehus, gå på skøyter, stå på snowboard og lignende. Dere kan også lage lengre lister med ting dere vil gjøre og oppleve for eksempel de neste 5 årene eller enda lengre. 

Bli med i en konkurranse – del på premien?

Ofte er det morsomme konkurranser på nett der man kan være med i trekning av skikkelig gode premier. Hvis dere går flere venner sammen og melder dere på konkurransen, øker dere naturligvis sannsynligheten for å vinne.

Og hvis en av dere vinner, kan dere jo dele på premien!

Det går raskt å bli med og alt man vanligvis må gjøre er å svare på noen enkle spørsmål, men det pleier å være 18 års aldersgrense på konkurranser som dette. Vær oppmerksom på at de fleste konkurranser på nettet er en del av annonseringen av et produkt eller tjeneste. Det kan hende at du blir påmeldt et e-post nyhetsbrev, eller at du må gi fra deg telefonnummeret ditt slik at en selger kan ringe deg for et tilbud på en tjeneste.

Lag en dans

Enten dere har erfaring med dans fra før av, eller vil prøve det for første gang, kan å lage sin egen dans være kjempegøy! Her kan dere finne på nye dansetrinn og være kreative. Kanskje kan dere opptre og ha show for noen andre? 

Lær dere Yoga

Yoga er kjempepopulært, så kanskje dere skal prøve det ut sammen? Det finnes mange how-to videoer om Yoga på Youtube.

Yoga ser kanskje enkelt ut, men dere vil fort se at dette kan være tungt og slitsomt! Kanskje får dere en god latterkule ut av det. 

Lag musikk sammen

Å lage musikk sammen kan være kjempegøy, og dere får utfolde kreativiteten. Det finnes flere gratis eller rimelige musikk-programmer som lar dere lage helt egen musikk på mobilen eller PC-en.

Det trenger heller ikke å være så veldig vanskelig. Med gratis programvare som Magix Music Maker Free (Windows), Arcade by Output (Windows + Mac), Garageband (Mac) kan dere prøve dere frem med ulike ferdig-samples. 

Hvis dere har instrumenter, kan dere kanskje starte deres eget band? Vent.. Kanskje er dette starten på en karriere full av berømmelse? 

Ta en roadtrip

Hvis en av dere har tilgang på bil, hvorfor ikke dra på roadtrip? Det er lite som slår å kjøre bil langt av sted, oppdage nye steder, snakke sammen (eller være stille) og høre på musikk!

Ingen bil? Ta en sykkeltur da vel!

Planlegg en ferie eller utflukt

Planlegg en drømmeferie eller utflukt dere har lyst til å dra på sammen!

Hvilke steder vil dere besøke det neste året og hva vil dere gjøre når dere er der? Få inspirasjon til steder å reise til på Instagram og Google Maps, eller se på flybilletter hos de største flyselskapene. Skriv ned planene deres og avtal når det er avreise. 

Lag en tidskapsel

En tidskapsel er en tett boks hvor dere kan lagre minnene deres, som dere ikke kan åpne før om et visst antall år. Dette krever litt jobb og innsats, men kan være veldig fint!

I boksen kan dere legge bilder, gjenstander og skrive brev til dere selv i fremtiden hvor dere gir et glimt av hverdagslivet i dag, eller til de andre som boksen er ment å bli åpnet av. Boksen kan være noe så enkelt som en skoeske, men hvis den skal begraves i bakken bør det helst være en rustfri beholder med ordentlig tetning.

Dette kan være en kjempefin aktivitet for to venner, en større vennegjeng eller en skoleklasse. Tenk hvor gøy det vil være å få et glimt av hvordan livet var i dag, om for eksempel 10 eller 20 år!

Visste du at.. De mest kjente tidskapselene i verden skal ikke åpnes før om flere tusen år:

 • Sivilisasjonens krypt ble begravet på 1930-tallet og skal åpnes i år 8113
 • Westinghouse-tidskapslene ble gravet ned i 1939 og 1965 og skal åpnes i år 6939. 
 • The Voyager Golden Records er sendt ut i verdensrommet, og inneholder plater med opptak og beskrivelser av hvordan livet på jorden er. 

Spill nødt eller sannhet

Nødt eller sannhet er en enkel og morsom lek hvor dere ikke trenger noe som helst, annet enn hverandre! Her får dere vite mer om hverandre hva dere er villige til å gjøre. 

Arranger en tema-fest

Tema-fester er ofte de morsomste! Her kan man leke seg masse med dekorasjoner, kostymer, mat og musikk. Dette er noen temaer dere kan prøve ut: 

 • Tropisk
 • Toga-party
 • 70-talls, 80-talls eller 90-talls
 • White-party
 • Romersk
 • Maskerade
 • Casino-night

Tegne eller male

Å tegne og male er noe de fleste av oss liker.  Finn frem tegnesakene, sett på noe god musikk og slå kreativiteten løs! Kanskje kan dere konkurrere om å lage det beste bildet? Hva med å lage portretter av hverandre?

Lag en adjektivhistorie

Adjektivhistorier kan være gøy, enten man er voksen eller ung. Adjektiv er ord som betegner egenskaper ved substantiver. Noen eksempler på adjektiver er ordene stor, gammeldags, grønn, kul, rutete etc. 

Med en adjektivhistorie lager man først en historie, helt uten adjektiv. Det er deltakerne som skal fylle ut alle adjektivene. Lag deres egen historie fra bunn av, eller finne en mal på nettet som passer. 

Konkurrer om å løse Rubiks kube

Har en av dere en Rubiks kube? Forsøk å finne ut hvordan den løses, og konkurrer om hvem som klarer det raskest! 

Les også: Hvordan løse Rubiks kube på 1 minutt?

Ting å gjøre med venner på nett ?


Det er ikke alltid man har mulighet til å være sammen med vennene sine, men det er heldigvis også mulig å være sosial over nett!


Spill sammen over nett med mobilen

Flere sosiale medier har spill der man kan spille mot hverandre, opp til mange personer samtidig. Snapchat har for eksempel Ludo-club, Chess Quest, Golf-spill, Tennis-spill og mye mer. Opprett en gruppe og få med vennene på spill!

Dette kan være kjempegod underholdning hvis dere ikke er samme sted, men likevel vil være sosiale og ha det gøy sammen. For å gjøre det enda mer sosialt, kan dere snakke i telefonen samtidig som dere spiller. 

Ting å gjøre med venner ute ?

Venner som bader i sjøen i Oslo

Prøv en gratis time på treningsstudio

På tide å komme seg i bedre form? Mange treningssenter tilbyr gratis time på treningsstudio. Ta med vennene, dra en tur dit og prøv ut senteret!

Ha en skattejakt

Hva med å lage deres egen skattejakt? Lag en liste over ting dere må finne i området dere befinner dere i, eller drar til. Det kan for eksempel være ting som en hund, et morsomt skilt, en spesiell type blomst, en sportsbil, en statue, eller en gjenstand verdt mer enn 10.000 kroner. 

Dere kan lage listen på forhånd og gå sammen, eller dele dere opp i lag og ta bilder av tingene som bevis. 

Spill en sport / idrett

Kanskje er det en bane for volleyball, fotball eller basketball i nærheten? Eller en åpen slette? Finn frem en ball og få med vennegjengen ut og spille!

Dra i svømmehallen

Greit, svømmehallen koster litt penger. Men det kan også være en veldig morsom opplevelse som er verdt pengene – Spesielt på vinteren når man ikke kan bade gratis i sjøen og andre vann. 

Spille Minigolf

Minigolf er en veldig morsom aktivitet som er rimelig og passer godt for to personer eller en vennegjeng!

Dra på kino 

Kino er nok en ting som koster penger, men å dra med venner på kino er en koselig opplevelse som ofte er verdt det! Tips: Gjør det billigere ved å ta med brus og snacks hjemmefra!

Dra på joggetur eller gåtur sammen

Frisk luft og mosjon er noe alle av oss har godt av, både fysisk og mentalt! Å jogge eller gå tur sammen er en fin måte å være sosial på, samtidig som man får trent og vært ute i frisk luft. 

Dra på telttur / camping

Hvis du og vennene dine har camping-utstyr som telt, liggeunderlag og soveposer, er en telttur en kjempefin aktivitet man kan ha det mye morsomt med! Det trenger ikke være så langt unna heller – Kanskje det er plass til telt i hagen eller i en skog like i nærheten? 

Dra på stranden / en badeplass

Er det sol og sommer, så er det lite som slår bading og å slappe av i sola. Ta med badetøy, litt snacks og drikke til en badeplass eller nærmeste strand og hopp i vannet! 

Gå på tur i egen by

Bor dere i en by? Hva med å være turist i sin egen by? Vet du egentlig hvilke butikker og kafeer som ligger rundt om i hjembyen din? Dra på utforskning – kanskje finner dere en skjult skatt? 

Besøk en lekeplass

Man blir aldri for gammel til å leke! Vent til barna har dratt hjem derfra, og lek i vei med husker og de andre apparatene (hvert fall de som tåler vekten deres) Kanskje har det dukket opp noe nytt og morsomt siden sist dere var på lekeplass?

Dra på sykkeltur

Det er fint å gå tur, men med sykkel kommer man seg mye lengre! Sykkelen lar dere utforske nye områder sammen. Kanskje kan dere prøve dere på terrengsykling eller noen triks? Husk hjelm!

Overnatte under åpen himmel

Har dere sovet utendørs, med bare stjernehimmelen over dere før? Det er en minnerik opplevelse! Finn frem soveposer (og kanskje myggspray) og finn dere en fin plass for å titte på stjernene. 

Ting å gjøre med venner på vinteren ☃️

Venner som står på ski i gamle dager

Brr! Vinter i Norge kan være kaldt og kjipt, men byr også på noen fantastiske ting å finne på utendørs med venner! Lite er så flott som Norge på vinteren, med masse snø og sol. Kle dere godt og kom dere ut i naturen: 

Finn en akebakke og ak! 

Aking er dritgøy. Hvis dere ikke har akebrett, finnes det billige og raske varianter på butikker som Biltema og Jula – kanskje til og med på nærmeste matbutikk. 

Dra på langrennstur

Langrenn er ikke for alle, men å dra på langrenntur med gode venner kan være en kjempefin opplevelse. Finn en løype i nærheten, ta med noe godt i sekken og spenn på skiene. 

Kanskje finner dere en bakke hvor dere kan lage hopp? 

Dra på tur med spark

Spark er et gammeldags, gøyalt og koselig fremkomstmiddel. Når det er nok snø eller is ute, er det kjempegøy å race rundt med spark. Kanskje naboene eller noen i familien har en? Finn noen bakker og kos dere, men vær forsiktig – det er lett å miste kontrollen..

Slalom / Snowboard og Miniski

Er det en bakke i nærheten? Finn frem slalom-ski, snowboard, miniski, snow-blades eller hva enn deres preferanser er. Husk at man ikke er avhengig av en heis for å ha det gøy i bakken!

Lag en snøhule

Å leke ute i snøen er kjempegøy så lenge man har nok klær på seg. En morsom aktivitet er å lage en snøhule. Her kan man lage sitt egne lille fort, med ulike rom og avdelinger. PS: Ikke lag snøhule i veikanten, hvor biler og måke-biler kan komme til skade. 

Har du og vennene dine tips til flere morsomme ting å gjøre sammen? 

Kom gjerne med tips i kommentarfeltet!

Les også: 29 ting å gjøre når du kjeder deg

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

14 Kommentarer

 1. Dette er det dårligste jeg har sett i hele mitt liv. Jeg skjønner ikke hvordan det går ann å være så inkompetent. Er dere 9 år eller?? Det finner jeg meg ikke i!!!

Skriv en kommentar