Økonomi

49 Måter å skape ekstra inntekt i 2024

På jakt etter strategier som kan gi deg ekstra inntekt? Å finne seg en ekstrajobb, side inntekt eller «sidehustle» kan være en god plan for å lage seg romsligere økonomi, uten å måtte spare seg til fant. 

Her har vi samlet 49 gode tips til ekstrajobber du kan starte med på egen hånd ved siden av jobb og studier, og de fleste har ingen eller lave oppstartskostnader. Flere av tipsene på listen har mulighet til å gi deg betydelige ekstrainntekter så lenge du legger inn arbeidsinnsatsen som skal til.

49 Tips for å skape ekstra inntekt hjemmefra:

Klikk for å se hele listen:
 1. 1. Lei ut tingene dine
 2. 2. Selg tjenester som frilanser
 3. 3. Tjen penger på småjobber – Helt skattefritt
 4. 4. Svar på betalte undersøkelser
 5. 5. Prøv deg som mystery shopper
 6. 6. Få inntekt ved hjelp av kunstig intelligens 
 7. 7. Start en Youtube-kanal 
 8. 8. Bli UGC-skaper
 9. 9. Investere i aksjemarkedet
 10. 10. Crowdlending: Tjen penger på renter
 11. 11. Kjøp utbytteaksjer
 12. 12. Boligflipping
 13. 13. Investere i utleieleiligheter
 14. 14. Start en blogg for å tjene ekstra penger
 15. 15. Tjen penger på sosiale medier
 16. 16. Affiliate Marketing
 17. 17. Bli Markedsføringskonsulent / Start ditt eget byrå
 18. 18. Skap ekstra inntekter fra Streaming
 19. 19. Print on demand
 20. 20. Flipping av ting
 21. 21. Leie ut bilen din på nettet
 22. 22. Selg ting du allerede har
 23. 23. Selg ting du har laget på Epla og Etsy
 24. 24. Investere i Kryptovaluta
 25. 25. Selge bildekunst som plakater
 26. 26. Start en podcast
 27. 27. Skriv og publiser dine egne E-bøker
 28. 28. Bli virtuell assistent
 29. 29. Få vervebonus fra apper
 30. 30. Bli sykkelbud
 31. 31. Still opp som statist
 32. 32. Bli med i fokusgrupper
 33. 33. Få cashback når du handler
 34. 34. Finn en ekstrajobb
 35. 35. Få ekstra inntekt som privatlærer
 36. 36. Tjen ekstra penger fra musikk
 37. 37. Lag og selg nettkurs
 38. 38. Start en nettbutikk
 39. 39. Dropshipping
 40. 40. Drop Servicing
 41. 41. Bli salgskonsulent
 42. 42. Kjøp og selg brukte biler
 43. 43. Lage nettsider for bedrifter
 44. 44. Kjøp og selg domenenavn
 45. 45. Få betalt for å teste nettsider og apper
 46. 46. Foto og videoproduksjon
 47. 47. Selg bilder og video som stock-foto
 48. 48. Lag design til klær, mobildeksler og mer
 49. 49. Lag gele-negler for venner og kjente
 50. Oppsummering om å skape ekstra inntekt
 51. Noen siste ord om ekstrajobb og sidehustles i Norge
 52. Så mye kan du tjene skattefritt

1. Lei ut tingene dine

Å leie ut ting som du eier via Hygglo.no er en kjempesmart måte for å skaffe seg ekstrainntekter. Alt fra kamerautstyr til skiboks, tilhenger, droner, campingutstyr og verktøy kan leies ut til folk som trenger det, og dessuten er forsikring inkludert. Kanskje kan du spesialisere deg innen en nisje og bli kongen av utleie av for eksempel elektrisk verktøy i ditt område?

Slik tjener du penger på utleie av ting og utstyr

2. Selg tjenester som frilanser

Hvis du er på jakt etter en ekstrainntekt med frihet til å jobbe når og hvor du vil, kan du prøve deg som frilanser og ta oppdrag for bedrifter. Det er mange tjenester som egner seg godt å utføre som frilanser, og Christine tjener for eksempel 15.000 kroner i måneden som tekstforfatter ved siden av fulltidsjobben sin.

Dette er noen tjenester som passer å tilby som frilanser: 

 • Tekstforfatter og oversetting
 • Videoredigering og produksjon
 • Musikkproduksjon
 • Grafisk design
 • Voiceover
 • Markedsføring og sosiale medier
 • Regnskap
 • IT- og apputvikling

3. Tjen penger på småjobber – Helt skattefritt

Å ta småjobber for andre privatpersoner kan være både hyggelig og lønnsomt, ikke minst fordi du kan tjene hele 6000 kroner skattefritt fra hver oppdragsgiver i året. Det betyr at inntektspotensialet er stort så lenge du har nok oppdragsgivere. 

For å finne oppdrag kan du bruke tjenester som MinSmåjobb.no og Luado.no, eller forhøre deg i nabolaget, med familie og venner. Eksempler på småjobber du kan tilby er:

 • Maling og vedlikehold
 • Vasking av bolig og bil
 • Dyrepass og lufting
 • Plenklipp og snømåking
 • Transportoppdrag
 • Flyttehjelp 

19 Småjobber du kan starte med i dag

4. Svar på betalte undersøkelser

En av de enkleste måtene for å få litt ekstra inntekt på, er å svare på betalte spørreundersøkelser. Å svare på undersøkelser gir ikke høye inntekter, men er til gjengjeld veldig enkelt og kan gi noen hundrelapper eller tusenlapper ekstra i måneden hvis du går inn for det.

For å tjene mest mulig kan det være smart å registrere seg hos flere tilbydere, for å få tilgang til mest mulig undersøkelser. Det er mange tilbydere av betalte spørreundersøkelser, og de vi har testet og anbefaler er samlet her: 

5. Prøv deg som mystery shopper

Som Mystery-shopper jobber du som en slags “undercover” kunde som sjekker og noterer hvor god kundeopplevelsen er i forskjellige butikker. Som mystery-shopper kan du få i oppdrag både å besøke og handle hos alt fra klesbutikker og restauranter til bilbutikker. 

Hvor mye du kan tjene som mystery shopper varierer, men hvis du fullfører flere oppdrag i løpet av en uke kan du tjene inntil 2500 kroner per dag. For å komme i gang som mystery shopper, kan du registrere deg hos selskaper som SeeYou og Ukjent kunde

6. Få inntekt ved hjelp av kunstig intelligens 

Kunstig intelligens er litt som å ha en personlig assistent som kan hjelpe deg med komplekse arbeidsoppgaver, inkludert oppgaver som gjør det mulig å tjene ekstra penger. Med verktøy som Chat GPT, Midjourney og Dall-E kan du produsere alt fra digital kunst til tekst og software.

For eksempel kan AI hjelpe deg å skrive e-bøker og bloggartikler, kode apper og annen software, eller lage kunst du kan selge eller benytte for å få mange følgere i sosiale medier. Siden kunstig intelligens er såpass nytt, er det også muligheter for å tjene penger på å lære både bedrifter og privatpersoner om kunstig intelligens via nettkurs og som konsulent.

7. Start en Youtube-kanal 

På YouTube kan hvem som helst bli programleder i sitt eget show, og det er fullt mulig å skape seg en solid ekstrainntekt eller heltidsinntekt fra YouTube selv uten å vise sitt eget ansikt; Bare se til 24-åringen Olaf som tjener mer enn 5 millioner i året på Gaming-kanalen Red Arcade.

Lager du godt nok innhold over tid kan YouTube bli veldig lønnsomt, og det er flere norske Youtubere som lever godt av dette på heltid. På YouTube kan du få inntekter fra YouTube sitt partnerprogram, affiliate markedsføring, samarbeid med merkevarer, samt fra salg av digitale og fysiske produkter. 

Hvordan tjene penger på Youtube: 9 Eksempler og tips

8. Bli UGC-skaper

UGC står for User Generated Content, og handler om å skape innhold til sosiale medier som Snapchat og Tik Tok for bedrifter. Se for deg at du i likhet med en influencer lager innhold rundt et produkt eller tjeneste med mobilen din, bare at du ikke trenger en eneste følger for å tjene penger på det. Dette er UGC, og det er mulig å tjene flere tusen kroner per oppdrag.

UGC noe alle kan starte med så lenge man satser og tar kontakt med bedrifter, og det kan være virkelig lønnsomt hvis du blir flink. Både Silje Nygård (25) og Trine Fossum (23) lever av UGC på heltid, og lærte seg det de trengte for å komme i gang på Tik Tok.

9. Investere i aksjemarkedet

Å investere i aksjemarkedet kan gi deg ekstra inntekt og hjelpe deg mot sparemål og økonomisk frihet. Du kan investere passivt i aksjefond som går helt av seg selv, eller aktivt plukke aksjer på egen hånd.

Aksjefond er det enkleste og tryggeste valget for nybegynnere, og mer enn 2 millioner nordmenn sparer i fond.

På kort sikt er investering i aksjemarkedet risikabelt, men over tid er det få investeringer som har gitt bedre avkastning, og derfor er aksjemarkedet anbefalt som langsiktig sparing av de fleste spare-eksperter. Jo tidligere du kommer i gang med investering, jo større avkastning vil du kunne få over tid, og det viktigste er å skape en god vane for å spare og investere pengene dine jevnlig.

Aksjefond for nybegynnere

Investering for nybegynnere

10. Crowdlending: Tjen penger på renter

Crowdlending er en form for folkefinansiering hvor du investerer i lån til eiendomsutviklere og tjener penger på rentene de betaler for lånet. Med crowdlending kan du få avkastning på mellom 7 og 15 prosent i året, og utbetalingene kommer månedlig. Kameo er nordens største plattform for investering i lån. Der er det gratis å registrere seg, og du kan investere så lite som 500 kroner for å komme i gang.

Slik investerer du i crowdlending

11. Kjøp utbytteaksjer

Utbytteaksjer er aksjer i selskaper som betaler ut deler av overskuddet sitt til de som eier aksjer i selskapet. Hvis du investerer i utbytteaksjer, kan du få disse utbetalingene ved jevne mellomrom og etterhvert bygge deg opp en fin, passiv inntekt.

Slik kjøper du aksjer

12. Boligflipping

Boligflipping handler om å kjøpe en sliten bolig, pusse den opp til dagens standard og selge med profitt innen kort tid. Dette er en populær strategi for å skape ekstra inntekt, og her er det mulig å tjene virkelig store summer per bolig du pusser opp. 

Spesielt lukrativt blir det om du kan bo i boligen ett år sammenhengende før salg, for da blir nemlig fortjenesten skattefri. Er du håndverker fra før av har du ekstra gode forutsetninger for å lykkes, men det er mange eksempler som Ole Marvin og Emilie, som har tjent mye penger på boligflipping uten å ha relevant erfaring fra tidligere.

Boligflipping – Dette trenger du å vite

13. Investere i utleieleiligheter

En annen populær strategi for å skape inntekter fra eiendom, er å investere i utleieboliger. Med leietakere som betaler husleie hver måned, får du passiv inntekt som i teorien kan dekke både faste kostnader knyttet til å eie boligen, og gi deg noen ekstra kroner i tillegg.

Utfordringen med utleie av bolig er å få regnestykket til å gå i pluss, for så fort du har mye lån på boligen går mesteparten av inntektene rett til renter og avdrag, samt felleskostnader og skatt. 

Les mer om å tjene penger på eiendom her

14. Start en blogg for å tjene ekstra penger

Å starte din egen blogg eller nisjenettsted kan være en god måte å skape ekstra inntekter. Dette går ut på å publisere artikler innenfor et bestemt tema for å rangere høyt på søk hos Google, for så å tjene penger ved å ha annonser og affiliate tilbud i innholdet ditt. 

Det er vanskelig å tjene mye penger på egen blogg, men inntektene som kommer er i stor grad passive, noe som betyr at de kommer igjen og igjen, lenge etter du har skrevet innholdet ditt.

Slik tjener du penger på din egen nettside/blogg

15. Tjen penger på sosiale medier

Det er fullt mulig å tjene penger på sosiale medier som Instagram, TikTok og Snapchat, enten ved å promotere deg selv, eller ved hjelp av anonyme profiler innenfor et bestemt tema. På sosiale medier kan du få inntekter fra sponsede innlegg og betalte partnerskap, annonsevisninger, affiliate marketing, samt salg av egne produkter og tjenester.

Slik tjener du penger på sosiale medier

16. Affiliate Marketing

Affiliate marketing er å promotere andre sine produkter og få betalt hvis noen kjøper produktet eller tjenesten. Du registrerer deg hos en annonsør og får en unik sporingslink, og hvis noen følger denne lenken og kjøper noe, får du betalt. Det er vanlig benytte affiliate marketing for å tjene penger på nettsider, i sosiale medier og på Youtube.

For eksempel kan du legge inn affiliatelenker i beskrivelsen på Youtube, i innlegg på bloggen din eller på sosiale medier og få betalt hver gang noen kjøper noe eller registrerer seg via lenken din. Typisk får du betalt en fast sum per kunde, eller en fast prosent av hva kunden handler for.

Hvordan tjene penger med affiliate marketing i Norge

17. Bli Markedsføringskonsulent / Start ditt eget byrå

Hvis du virkelig vil satse og starte opp noe selv som kan gi deg betydelige inntekter – enten på deltid eller heltid, kan det å bli digital markedsføringskonsulent være et godt sted å starte. Som markedsføringskonsulent hjelper du bedrifter å få flere kunder via annonsering på sosiale medier og Google, og du kan tjene alt fra 5000 til 50.000 kroner i måneden fra hver kunde.

Høres dette ut som noe for deg, kan du lese mer om kurset til Agency Academy som lærer deg det du trenger for å komme i gang.

18. Skap ekstra inntekter fra Streaming

Streaming, altså at du filmer skjermen din samtidig som du spiller spill og strømmer dette via en plattform som YouTube eller Twitch, kan være en god og morsom måte for å skape ekstra inntekter. Som streamer kan du få inntekter fra abonnenter, annonsering, affiliate markedsføring og sponsorater. Både norske Emilie og Jonas lever av streaming på heltid, så her er det faktisk gode muligheter for å tjene bra med penger.

Slik tjener du penger på gaming

19. Print on demand

Print on demand (POD) handler om å selge ting som T-skjorter, Hettegensere og mobildeksler med trykk, uten at du trenger å gjøre jobben med å trykke og ha produkter på lager selv. Alt du trenger å gjøre er å designe selve trykket og få solgt produktene, så gjør en partner som Gelato, Printify eller Printful jobben med å trykke og sende ut produktene dersom de blir solgt. Print on demand er en populær “side hustle” for mange og konkurransen er høy, men det kan være mulig å skape gode ekstrainntekter fra dette.

20. Flipping av ting

Flipping er å kjøpe billige ting, fikse opp og selge med fortjeneste. Er du heldig, kan du gjøre gode kjøp som gir deg fortjeneste selv uten at du behøver å fikse gjenstanden. Her kan det være bra med penger å tjene, og faktisk har flere skapt store og levedyktige bedrifter basert på flipping.

For å lykkes med flipping er det viktig å kjøpe ting du kan tjene nok penger på, og det er lurt å spesialisere seg innen et bestemt tema som du kan bli ekspert på. Typiske ting som er populært å flippe er møbler og interiør, sportsutstyr, elektronikk, hvitevarer, klær, klokker og vesker.

13 Smarte ting å flippe for å tjene ekstra penger

21. Leie ut bilen din på nettet

Å leie ut bilen din på en bildedelingstjeneste som Getaround (tidligere Nabobil), kan være en god måte å skaffe ekstra inntekter på. Bil er gjerne en stor kostnad, men mesteparten av tiden står den faktisk stille uten å bli brukt. 

Leier du ut bilen, vil det hjelpe deg å dekke kostnader knyttet til bilholdet, samtidig som du kan gå mye i pluss hvis bilen din blir populær. Får du mersmak og merker at prosjektet virkelig er lønnsomt, kan du vurdere å kjøpe inn flere biler å leie ut.

22. Selg ting du allerede har

En av de enkleste måtene for å skaffe penger på en rask og enkel måte, er å selge unna ting du allerede har. Det meste kan selges, og ting som ikke har stor verdi for deg lenger kan ha stor verdi for andre. Har du store, verdifulle gjenstander som gir mye penger ved salg, er det naturligvis fint – men mange små salg kan også gi deg en god inntekt.

Har du ting som du ikke helt vet hva er verdt, bør du søke det opp på nettet; Kanskje er det verdt mer enn du tror?

23. Selg ting du har laget på Epla og Etsy

Hvis du har som hobby å lage håndlagde ting som smykker, kunst, pyntegjenstander eller strikkede plagg, kan du lage din egen lille butikk og selge det på norske epla.no eller utenlandske Etsy. Etsy passer også for deg som selger digitale produkter som kunst og printables. 

Slik kan du tjene penger på Etsy

24. Investere i Kryptovaluta

Hvis du er komfortabel med risiko og er interessert i ny teknologi, kan investering i kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum og mindre kjente valutaer være en spennende måte for å skaffe ekstra inntekt. Vær oppmerksom på at her er det mye risiko involvert, og du bør derfor aldri investere mer enn du har råd til å tape. 

Likevel er det nettopp denne risikoen som gjør kryptomarkedet attraktivt, fordi det kan være mulig å tjene mye penger hvis du klarer å bli med på oppturene, og selge deg ut før nedturene kommer.  Vi anbefaler å benytte en norsk kryptobørs hvis det er første gang du skal kjøpe kryptovaluta.

25. Selge bildekunst som plakater

Hvis du lager kunst som malerier, fotografier, tegninger eller grafisk design, kan du forsøke å publisere kunsten din i nettbutikker som selger plakater og få en sum hver gang noen kjøper kunsten din for å ha på veggen. Eksempler på nettbutikker som dette er Printler, Posterlounge og Society6.

26. Start en podcast

Å starte sin egen podcast kan være en god mulighet for å skape ekstra inntekter, og hvem som helst kan publisere sin egen podcast via en gratis tjeneste som Spotify for Podcasters.

Med podcast kan du få inntekter fra automatiske annonser, inngå avtaler med annonsører og sponsorer, eller selge dine egne produkter og tjenester. Blir podcasten din virkelig populær, kan du være heldig og lande en lukrativ avtale med podcast-tjenester som Podimo eller Podme.

27. Skriv og publiser dine egne E-bøker

Bor det en forfatterspire i deg? Da kan du tjene penger på å skrive e-bøker og publisere dem hos Amazon Kindle Direct Publish og få 70 prosent av inntektene, eller selge dem via din egen nettside og sosiale medier. Hvis du ikke liker å skrive selv, kan du benytte kunstig intelligens til å skrive for deg.

28. Bli virtuell assistent

Som virtuell assistent hjelper du bedrifter med å utføre enkle arbeidsoppgaver som å punche inn tall i dokumenter, poste i sosiale medier, booke møter og kundeservice. Jobber som dette kan du finne på Finn.no, filansbasen.no og Linkedin, eller på utenlandske portaler som Upwork og Fiverr.

29. Få vervebonus fra apper

Vervebonus er belønning du får for å rekruttere venner og kjente til produkter og tjenester, og her er det faktisk mulig å lage seg en fin liten ekstra inntekt. Ofte er det apper og tjenester relatert til økonomi som tilbyr vervepremier, og eksempler er strømleverandører, matkasser, mobilselskaper, og apper relatert til investering.

30. Bli sykkelbud

Å være sykkelbud hos tjenester som Foodora og Wolt kan være en fleksibel ekstrajobb hvor du både får penger, mosjon og frisk luft. Begge selskaper kan tilby rask jobb, og ofte er alt du trenger å gjøre å søke på nettet, signere kontrakt, hente leverings-utstyr og så ta de oppdragene du selv vil. Det kreves som regel at du har fylt 18 år og har ditt eget fremkomstmiddel.

31. Still opp som statist

Visste du at du kan stille opp som statist eller skuespiller og tjene alt fra 500-3000 kroner og oppover per oppdrag? Filmbransjen har behov for statister i alle aldre, og du kan også være heldig å finne godt betalte skuespiller-oppdrag ved å registrere deg på statist.no.

32. Bli med i fokusgrupper

Fokusgrupper er noe bedrifter og forskere arrangerer i tillegg til spørreundersøkelser, for å få en enda dypere innsikt og forståelse for et tema. I en fokusgruppe sitter du enkelt og greit sammen med en gruppe på 4-8 andre mennesker og prater løst om et tema. 

Temaet kan være alt fra samfunnsrelatert til å handle om bestemte merkevarer, produkter og tjenester. Samtalen tar som regel 1-2 timer, og man blir kompensert med gavekort eller penger for å delta.

33. Få cashback når du handler

Med cashback får du en liten sum tilbake hver gang du handler med bankkortet ditt. Mange forbinder cashback med kredittkort, men det er fullt mulig å dra nytte av cashback uten   kredittkort også.

For eksempel kan du registrere bankkortet ditt hos Trumf og få cashback hver gang du handler hos Norgesgruppen sine butikker og et stort utvalg nettbutikker. Det er ikke mange kronene du sparer for hver handel, men i løpet av et år kan det bli til flere ekstra tusenlapper som du enten kan ta ut i penger eller bruke på andre ting.

34. Finn en ekstrajobb

Hvis du har behov for ekstra penger i en periode kan du vurdere å ta deg en ekstrajobb. Det er mange ekstrajobber som gir godt betalt, og hvis du finner en arbeidsplass hvor du kan jobbe mange timer når du først er i gang, trenger du ikke å bruke så mange dager i måneden for at det skal bli en del penger ut av det heller.

Noen interessante jobber å se nærmere på kan være:

 • Vikarlærer
 • Brukerstyrt personlig assistanse (BPA)
 • Butikkjobber med lange åpningstider
 • Diverse jobber i helsevensenet hvor du kan få kveldstillegg og helgetillegg

35. Få ekstra inntekt som privatlærer

Er du skoleflink eller ekstra god i et fag? Enten det er matematikk, språk, piano eller noe helt annet, kan du registrere deg som privatlærer hos Superprof.no og ta oppdrag over nett eller hjemme hos elever, både i hverdager og helgen. En god inntektsmulighet for deg som er student!

36. Tjen ekstra penger fra musikk

Å produsere musikk kan bli en god ekstrainntekt over tid. Det er enklere enn noen gang å produsere musikk hjemmefra, og du kan tjene penger både på å produsere musikk du gir ut selv, og musikk for andre artister. Det er også mulig å tjene penger på å skrive låter for andre artister, samt å selge musikken din som stock-musikk andre kan laste ned og bruke fritt.

37. Lag og selg nettkurs

Er det noe du er god til, som du kan lære bort til andre? Da kan du lage ditt eget nettkurs og publisere det på en plattform som Udemy, eller selge det via din egen nettside og sosiale medier. Folk kan være villig til å betale godt for det rette kurset, så her kan inntektspotensialet være stort, samtidig som det i stor grad kan bli passive inntekter etter at du har laget selve kurset. 

38. Start en nettbutikk

Netthandel er super-populært, og flere av nettbutikkene som er store i dag, ble startet som hobbyprosjekt hjemmefra av noen som ønsket seg ekstra inntekter. Å lykkes med egen nettbutikk er langt fra enkelt, men det er mulig å få til så lenge du finner produkter som faktisk selger, og klarer å få nok trafikk til nettbutikken din til at det blir salg. 

Slik tjener du penger på nettbutikk

39. Dropshipping

Med dropshipping driver du din egen nettbutikk uten å ha varelager. Når kunden handler noe i nettbutikken din, sender du bestillingen videre til produsenten av varen eller en grossist, som så sender pakken direkte til kunden din. 

At du ikke trenger å ha lager selv, betyr at du kan bruke mer av tiden din på å utvikle bedriften og fokusere på markedsføring og salg. Ulemper er at det kan bli lang leveringstid for kundene dine dersom produktene sendes fra utlandet, og at du ikke har like god kontroll på kvaliteten av det du selger.

Slik lykkes du med Dropshipping i Norge

40. Drop Servicing

Drop-servicing er å selge digitale tjenester uten å utføre dem selv. Dette kan være tjenester som å designe logoer, lage nettsider, redigere videoer eller design av brosjyrer – alt av tjenester som kan utføres av andre personer (eller kunstig intelligens) på internett for deg. 

Se for eksempel for deg at du har en nettside hvor du tilbyr logodesign for bedrifter eller russebusser til 10.000 kroner. Når en kunde bestiller hos deg, gir du oppdraget videre til en frilanser i utlandet som kan gjøre arbeidet for kun 1000 kroner. 

41. Bli salgskonsulent

Er du god på salg eller er villig til å lære deg å bli det, kan det være mye å tjene på å selge andre sine produkter og tjenester som salgskonsulent og motta provisjon for disse salgene. 

For å komme i gang som salgskonsulent, må du først selge deg inn hos bedriftseiere som ønsker mer salg. Nøkkelen her er å finne bedrifter som selger produkter og tjenester av høy verdi til bedriftsmarkedet, hvor hvert salg er verdt nok til å kunne gi deg en god provisjon på flere tusen kroner. 

Lykkes du med alt fra å selge deg inn hos bedriftene du vil selge for, og å skaffe kunder for dem igjen, er dette en forretningsidé du virkelig kan leve godt av. 

42. Kjøp og selg brukte biler

For de fleste av oss er bil et tapsprosjekt, men det kan også være mulig å tjene penger på bil, så lenge man gjør riktige handler og får bilen til lavest mulig pris i utgangspunktet. Lærer du deg hvilke biler som er lønnsomme å flippe og strategiene som skal til for å lykkes, kan det være mulig å skaffe seg en morsom ekstra inntekt fra bilflipping

43. Lage nettsider for bedrifter

Nå til dags trenger så godt som alle bedrifter en god nettside, og det er høy betalingsvilje for profesjonelle nettsider som ser bra ut, og ikke minst konverterer de som besøker dem til å bli kunder. Hvis du lærer deg både å lage nettsider og å selge inn tjenesten til bedrifter, kan du ta betalt alt fra 20.000 til 100.000 eller mer for en komplett WordPress-nettside. 

44. Kjøp og selg domenenavn

Kjøp og salg av domenenavn har lenge vært en stor business, og er noe mange driver med hjemmefra for å få ekstra inntekt. I utgangspunktet koster et domenenavn bare en hundrelapp, men gode domenenavn selges jevnlig til mye høyere priser på auksjoner og nettportaler som spesialiserer seg på dette. 

Det er flere eksempler på norske domener som har gått for millionbeløp. Nordmannen André Eiksem var heldig og snappet opp by.com for 35.000 kroner på gutterommet i 1996 og solgte det videre i 2016 for 8 millioner kroner. Det dyreste domenet noen gang solgt var for øvrig cars.com som gikk for 872 millioner dollar i 2014. 

45. Få betalt for å teste nettsider og apper

På nettsider som Usertesting, Enroll og Utest kan du få betalt for å teste ut brukervennligheten til diverse nettsider og apper. Inntjeningen er på samme nivå som med betalte undersøkelser, og det er omtrent like enkelt å gjøre. 

46. Foto og videoproduksjon

Om du er fotointeressert, kan du forsøke å ta på deg foto og film-oppdrag som bryllupsfoto, dronefoto og familieportretter. 

47. Selg bilder og video som stock-foto

Hvis du er glad i film og foto, kan du også tjene penger på å publisere innholdet ditt som stock foto på nettsider som shutterstock og adobe stock, og få betalt hver gang noen laster ned noe du har laget. 

48. Lag design til klær, mobildeksler og mer

Er du kreativ og kan lage kule design som kan trykkes på klær og annet utstyr? Amazon Merch lar deg laste opp dine egne design som trykkes på ting som t-skjorter, hettegensere, mobildeksler og lignende. 

Det eneste du trenger å gjøre er å laste opp designet ditt, og hvis noen kjøper et produkt med ditt design, får du betalt. Her gjør du arbeidet med å lage design én gang, så kan resten gå helt av seg selv og gi deg en passiv, ekstra inntekt over lang tid.

49. Lag gele-negler for venner og kjente

De fleste jenter er opptatt av å ha fine negler, og mange bruker både tid og penger på å gå til neglesalong. Ved å kjøpe inn en startpakke for å lage gelenegler til rundt 600 kroner, kan du lære deg å gjøre jobben og skape deg en side-hustle av å lage negler på venner og kjente. 

Oppsummering om å skape ekstra inntekt

Som du ser finnes det mange måter å skaffe seg ekstra inntekt hjemmefra. Det enkleste å komme i gang med er investering, men det er også verdt å utforske andre muligheter, for det er faktisk mulig å bygge opp betydelige ekstrainntekter om man virkelig går inn for det.

Tenk over hva du kan eller er villig til å lære deg, og ikke minst hva du kan trives med i lengden. Skal du begi deg ut på noe med mål om å skape solide ekstra-inntekter over tid, bør det være noe du liker å holde på med, for det vil ikke alltid være enkelt.

Noen siste ord om ekstrajobb og sidehustles i Norge

Ikke bare kan det å ha en ekstrajobb og ekstra inntekt hjelpe deg å spare mye mer penger hver måned – det kan også hjelpe deg i tøffe økonomiske perioder, for eksempel ved permisjon eller mellom jobber. Det er alltid godt å ha flere ben å stå på – og du vet aldri hva resultatet av innsatsen din kan bli før du har prøvd!

Vær oppmerksom på at det å bygge opp ekstrainntekter krever mye tid, og det er slett ikke sikkert at du vil lykkes på verken første, andre eller tredje forsøk. Men hvis du får det til – da er det lite som slår følelsen av å være i gang!

Så mye kan du tjene skattefritt

Husk at du kan tjene en del tusenlapper skattefritt i året. Ifølge Skatteetaten er inntekter fra hobby skattefritt, mens næring er skattepliktig. Skillet mellom hobbyinntekter og næring er uklart, men i hovedsak bør du kontakte skatteetaten hvis du ser at du får en høyere stabil inntekt som kan regnes som næring over tid.

Skatteetaten svarer godt på spørsmål og gir deg råd hvis inntektene kan regnes som næring og vil i så fall be deg opprette et enkeltpersonforetak eller AS. Ser du at du begynner å tjene en god del penger, bør du sette til side en del av det til skatt.

Les også: Hvordan tjene penger på nett

Vil du lære mer om ekstra-inntekter og personlig økonomi? Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar