Økonomi

Hvordan tjene penger på å flippe bil? Bilflipping enkelt forklart

De fleste er vant til å tape penger på bil, og mange tror at bil er et pengesluk som aldri vil lønne seg. Men hva om det ikke trenger å være tilfellet?

Hva om du faktisk kan eie en bil uten at det koster deg noe, eller at du til og med kan gå i pluss slik at du får en god ekstra inntekt fra kjøp og salg av biler?

Hvis du lærer deg det som skal til for å lykkes med å flippe biler, kan det bli til en solid ekstra inntekt som kan hjelpe økonomien din til nye høyder.

Kjøp og salg av biler har alltid vært god butikk for de som virkelig har lært seg det – bare se på alle bilbutikkene rundt omkring. Mange av disse har blitt startet som en “side-hustle” og vokst seg store derfra.

Noe av det som gjør bilflipping ekstra interessant som sideinntekt, er at det ikke trenger å ta all verdens tid, i forhold til andre ting man kan gjøre for å tjene penger hjemmefra. Ved å flippe biler kan du kunne se resultater etter bare uker hvis du lærer deg de riktige strategiene og vet hvilke biler du skal fokusere på.

Annonse: Gratis flippe-kalkulator og e-bok om flipping av biler fra Bilflipp Akademiet

Hva er bilflipping?

Bilflipping handler i korte trekk om å kjøpe en bil billig og selge den til en høyere pris. Det kan du få til ved å gjøre en skikkelig god handel på en hel og fin bil og selge den videre med profitt innen kort tid, eller du kan kjøpe biler som trenger litt kjærlighet og fikse den opp for så å selge med fortjeneste. Det enkleste og mest lønnsomme for de fleste er å kjøpe en bil som allerede er bra og som man kan selge videre uten ekstra arbeid.

Hvem passer bilflipping for?

Flipping av biler passer for alle som ønsker seg en ekstra inntekt. De fleste som setter i gang har interesse for bil fra før av, men dette er noe alle kan komme i gang med. Det er tross alt å tjene penger som er målet her, og er du litt ambisiøs og villig til å legge inn innsatsen som trengs, kan du få til dette. Er du bilinteressert som meg og får muligheten til å kjøre rundt i mange forskjellige biler er selvfølgelig det en veldig fin bonus!

Hvor mye kan du tjene på å flippe biler?

Du kan tjene alt fra 10.000 – 100.000 kroner per bil du flipper, avhengig av bilens pris og hvor god handel du klarer å gjøre. Typisk kan du forvente å tjene 5 -15 % av bilens verdi hvis du får handelen til å klaffe. For en bil til 200.000 betyr det fra 10.000 – 30.000 kroner i profitt, og for en bil til 500.000 betyr det alt fra 25.000 til 75.000 kroner i profitt.

Som du skjønner er det ikke mange biler som skal til for at du får en god slant ekstra å rutte med i måneden.

Hva skal til for å tjene penger på flipping av bil?

For de fleste er bil et tapsprosjekt. Man kjøper gjerne en bil for å ha den i flere år, og blir sittende igjen med alt vedlikehold og verditap selv. Service er påkrevd og dyrt, uforutsette reparasjoner er dyrt og dekk må byttes. Gjerne har man billån og renter over lengre perioder, samtidig som bilen taper seg i verdi. 

Kanskje har du gitt litt for høy pris for bilen i utgangspunktet, og selger den litt for billig – kanskje i innbytte hos forhandler som gir enda lavere pris enn om du hadde solgt den privat.

For å tjene penger på flipping av bil, er nøkkelen å unngå så mange av punktene ovenfor som mulig.

For å lykkes med å flippe biler er det viktig å:

  1. Lære deg hvordan du gjør en god handel som sikrer deg bilen til lavest mulig pris i utgangspunktet
  2. Sikre riktig type finansiering for deg
  3. Kjøpe riktig bilmodell til riktig tid og pris (Viktig!)
  4. Selge bilen videre innen kort tid med profitt, slik at du unngår vedlikeholdskostnader og verditap, men isteden går i pluss.

Hva slags biler kan du flippe?

Når det kommer til hva slags biler du skal flippe, gjelder det å speide seg ut et knippe bilmodeller du kan spesialisere deg på og bli ekspert på, slik at du med en gang ser om det dukker opp en god handel, og at du vet hva du kan selge bilen for igjen.

Du kan flippe alt fra populære og rimelige familiebiler og førstegangsbiler, til dyrere biler i 500.000-600.000 kroners klassen. Holder du deg innenfor dette pris-spekteret vil det alltid være noen som har råd til å kjøpe bilene du flipper. Går du noe særlig høyere, vil markedet raskt bli smalere igjen.

Hvordan komme i gang med flipping av bil?

For å komme i gang med flipping av bil har du to muligheter. Du kan begi deg ut på det selv, eller ta et kurs som lærer deg alt du trenger å vite, fra folk som har hatt suksess med det samme før deg og som holder på med det samme akkurat nå.

Det absolutt beste kurset innenfor flipping av bil, er Bilflipp Akademiet. Høres flipping av bil interessant ut, anbefaler jeg å laste ned den gratis e-boken deres som gir mer innsikt i hva det går ut på.

Hos Bilflipp lærer du hvordan du aktivt kjøper og selger biler for å skape en solid ekstra inntekt, av noen av de beste hodene i bransjen. Er du enda mer ambisiøs, kan kurset og miljøet rundt også lære deg å ta steget videre og skape din egen bilforhandler. Er målet ditt hovedsakelig å ikke tape penger på bilhold i fremtiden, passer kurset også for deg.

Kurs som dette er ikke for alle, men det er for deg som vil investere i deg selv og få kunnskap du virkelig kan tjene penger på. 

Er det en ting som er sikkert, er det at kurset er en skikkelig god snarvei for å komme i gang og lykkes med en gang. Skal du lære deg alt fra bunn av selv uten veiledning vil det ta timesvis å sette deg inn i forskjellige bilmodeller, og du må prøve deg frem med ulike fremgangsmåter for å gjøre gode forhandlinger uten å nødvendigvis vite om du vil lykkes eller ikke.

Oppsummering om å tjene penger på bil-flipping

Kjøp og salg av bil er noe folk har tjent penger på i alle år, både på deltid og heltid. Tross alt er det en grunn til at det finnes så mange bilforhandlere – rett og slett kan det være veldig lønnsomt. Det er fullt mulig å kunne tjene gode penger på bil også som privatperson, så lenge du har dybde-kunnskapen som trengs for å gjøre riktige handler. 

En av de største fordelene med å flippe bil som ekstrainntekt, er at det er noe man raskt kan komme i gang med og se resultater av.

Forretningsmodellen høres kanskje kulest ut for deg som allerede er bilinteressert, men dette er noe som kan fungere godt også for deg uten nevneverdig interesse for bil, men til gjengjeld har ønske om å skape deg en biinntekt og er villig til å jobbe for det.

Det vil alltid være en risiko for at bilkjøp ikke vil lønne seg, og derfor gjelder det å skaffe seg kunnskapen som må til for å hindre dette og isteden gå i pluss, enten ved å ta et kurs som lærer deg hvordan du går frem, eller ved å lære seg av egen prøving og feiling.

Annonse: Gratis flippe-kalkulator og e-bok om flipping av biler fra Bilflipp Akademiet

Les også: Smarte forretningsidéer du kan starte opp nå

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar