Økonomi

43 Måter å tjene penger på nett – Som faktisk fungerer

På jakt etter måter å tjene penger på nett eller noe annet som gir deg mulighet til å tjene penger hjemmefra?

Her har vi samlet 43 måter å tjene penger på nett, med ting som passer både for deg som ønsker noe helt enkelt, og for deg som vil legge inn innsatsen som trengs for å skape større inntekter eller finne noe du potensielt kan leve av over tid.

Min anbefaling er å lese godt gjennom hele listen for å finne noe som passer akkurat deg, for her er det samlet mange gode ideer!

43 Måter å tjene penger på nett hjemmefra:

1. Start en YouTube kanal

Å starte en Youtube-kanal kan være en smart og morsom måte for å tjene penger på nett, og det er mange som tjener godt nok på YouTube til at det er en solid ekstrainntekt eller at de kan leve av det på fulltid. En stor fordel med YouTube er at plattformen kan gi deg passive inntekter i lang tid etter du har publisert noe.

På YouTube kan du lage innhold innenfor alle slags temaer, og de fleste YouTube-kanalene som er store i dag, har blitt startet hjemmefra på lavt budsjett. De vanligste inntektene fra YouTube er fra annonser via YouTube sitt partnerprogram, affiliate markedsføring, samarbeid med merkevarer, samt salg av fysiske og digitale produkter. 

Mulighetene på YouTube er store, og man trenger heller ikke å vise ansiktet sitt for å lykkes. Et godt eksempel på det, er den norske 24-åringen Olaf Uhre som tjener mer enn 5 millioner kroner i året på gaming-kanalen Red Arcade.

Slik tjener du penger på YouTube

2. Bli influencer på sosiale medier

Ved å bygge opp en stor følgerskare i sosiale medier, enten det er Instagram, TikTok eller Snapchat, kan det være mye penger å tjene. For å klare det, kan du profilere deg selv eller lage anonyme profiler med innhold rundt bestemte temaer. 

I sosiale medier kan du tjene penger på sponsede innlegg, betalte partnerskap, annonsevisninger, og salg av fysiske og digitale produkter. Blir du skikkelig populær kan det dukke opp lønnsomme muligheter som å lansere dine egne merkevarer, holde foredrag og opptre på TV. 

Slik tjener du penger på sosiale medier

3. Betalte undersøkelser

Å svare på betalte spørreundersøkelser er en enkel måte for å tjene ekstra penger som ikke krever forhåndskunnskaper. Selv om du ikke blir rik av betalte undersøkelser, er det noe du kan gjøre samtidig som du gjør andre ting, og det er veldig enkelt å komme i gang med.

Du får betalt enten i penger eller gavekort hos kjente nettbutikker, og hvor mye du tjener varierer fra undersøkelse til undersøkelse. For å tjene mest mulig, kan det være smart å registrere seg hos flere av tilbyderne fordi det er begrenset hvor mange undersøkelser du får tilgang til hos hver av dem. Vær oppmerksom på at du vil få en del mail, så vurder å opprette en egen e-postadresse for undersøkelser hvis du skal registrere deg hos mange. 

Dette er tjenestene vi anbefaler for betalte undersøkelser: 

4. Affiliate marketing

Affiliate markedsføring er å promotere andre sine produkter / tjenester og få betalt hver gang noen blir kunde. Dette er en av de mest populære strategiene for å tjene penger på nett, og er noe av det jeg personlig har tjent mest på fra nett de siste årene.

Måten det fungerer på er at du registrerer deg hos et affiliate nettverk som kobler deg opp med bedrifter du kan promotere. Her får du en unik sporingslink, og hvis noen klikker på og foretar et kjøp via lenken din, får du provisjon for salget. Provisjonen kan være en fastpris, eller en bestemt prosent av salget.

For å kunne tjene penger på affiliate markedsføring, må du bygge deg opp et publikum enten på sosiale medier, youtube eller lage din egen nettside / blogg som får nok trafikk til å kunne skape kunder.

Slik fungerer Affiliate Marketing i Norge

5. Bli UGC skaper

Som UGC skaper får du betalt for å lage innhold som brukes av bedrifter til promotering i sosiale medier som TikTok, Facebook, Snapchat og Instagram. Se for deg at du lager reklameinnhold som en influenser, bare at du ikke trenger en eneste følger, fordi bedriften som betaler deg kun bruker innholdet i sine egne kanaler.

Det har blitt mer og mer populært for merkevarer å bruke vanlige personer i reklamene sine på sosiale medier, og dette er noe du kan starte med helt uten erfaring så lenge du er komfortabel foran mobilkameraet ditt. Å være UGC skaper har mange fordeler, blant annet kan du jobbe når det passer deg selv fra hvor du vil, og det kan være godt betalt.

Dine penger har skrevet om Trine (23) og Silje (25) som begge tjener nok på UGC til å leve av det. De fant informasjon om hvordan de skulle lykkes som UGC på TikTok og satset derfra ved å ta kontakt med bedrifter på egen hånd.

6. Tjen penger med Chat GPT og kunstig intelligens

Kunstig intelligens som Chat GPT og Midjourney kan hjelpe deg å tjene penger på mange forskjellige måter, og du kan kombinere det med flere idéer på denne listen for å lykkes. 

Eksempler på måter å tjene penger med kunstig intelligens er å:

 • Lage kunst med AI som Midjourney og Dall-E: For eksempel kan du selge kunst som stock-bilder og NFT-er, du kan kombinere det med print on demand, eller bygge opp en profil på Instagram innen en spesifikk nisje for å skape et publikum. Du kan også bruke det til å utvikle ting som logoer til bedrifter.
 • Skrive og selge e-bøker: 20 år gamle Joe har tjent over 1 million dollar på å selge e-bøker han har laget med Chat GPT. Du kan lage og selge bøker om alle slags temaer, enten det er fagbøker eller romaner.
 • Koding av apper og annen software: Kunstig intelligens begynner å bli virkelig god på å skrive kode, så ved å bruke de riktige forespørslene kan du få den til å lage alt fra apper til annen type software som kan selges til både privatpersoner og bedrifter.
 • Bli AI-konsulent: Du kan hjelpe bedrifter med implementering av kunstig intelligens i organisasjonen og holde foredrag.
 • Lag og selg nettkurs om AI: Blir du god i et felt innenfor AI vil kan du lage og selge nettkurs om temaet

7. Tjen penger med Crowdlending

Crowdlending er å investere i lån til bedrifter, for å tjene penger på renter. Selskapene som låner penger er eiendomsselskaper som skal utvikle eiendom og som trenger enklere tilgang på penger enn hva de får i en vanlig bank. For deg som har penger å investere, kan du nyte godt av høye renter på mellom 5 og 15 prosent, som blir innbetalt månedlig til din konto. 

Hos Kameo kan du starte med så lite som 500 kroner og investere i eiendomsselskaper. Det er gratis å registrere seg. Du kan lese mer om å investere i lån med crowdlending her.

8. Ta oppdrag som frilanser

Å være frilanser betyr at du utfører jobber for andre, uten å være tilknyttet et firma. Det er mange tjenester som egner seg godt å utføre som frilanser, og spesielt de som kan utføres på nettet.

Det er mange som lever av å være frilanser og enda flere som har det som sideinntekt. Christine tjener for eksempel 15.000 kroner i måneden som tekstforfatter ved siden av fulltidsjobben sin.

Eksempler på tjenester du kan tilby som frilanser er:

 • Grafisk design
 • Tekstforfatter
 • Oversetting
 • Digital assistent
 • IT-utvikling
 • Videoredigering
 • Voice over
 • Søkemotoroptimalisering
 • Publisering på sosiale medier

Høres frilansing ut som noe for deg, kan du opprette profil på nettsider som Fiverr.com, Upwork, ProZ.com eller den norske Frilansbasen.no. Du kan også finne frilans-jobber på LinkedIn.

9. Bli markedsførings konsulent

Hvis du er seriøs og vil ha potensial til å tjene skikkelig med penger på nett, kan det å bli selvstendig digital markedsførings konsulent være et smart valg. Som markedsførings konsulent hjelper du bedrifter få flere kunder ved å bruke annonsering på Google og spesielt sosiale medier. 

Denne jobben kan bedrifter være villig til å betale mellom 10.000 og 50.000 kroner for hver måned, så her er det mulig å skaffe seg en solid heltids inntekt innen relativt kort tid, i et yrke der du kan jobbe fra hvor som helst i verden.

Høres dette ut som noe for deg, anbefaler jeg å sjekke ut det grundige kurset til Agency Academy som lærer deg alt fra hvordan du skaffer dine første kunder, til å utføre selve arbeidet og drive ditt eget firma. 

10. Start med investering

Investering kan ta sparepengene dine til nye høyder, og er et viktig verktøy både for å holde tritt med prisveksten i samfunnet og for å skape økonomisk frihet for deg selv. Jo tidligere du kommer i gang med investering, jo høyere avkastning vil du kunne oppnå over tid. 

Det er mye forskjellig du kan investere i, og hva du bør investere i avhenger av tidsperspektivet ditt og din risikotoleranse. Et godt sted å starte er å gjøre som mer enn 2 millioner nordmenn før deg, nemlig å investere i aksjefond. Føler du deg ekstra risikovillig, kan du begi deg ut på enkeltaksjer, men vær oppmerksom på at det innebærer høyere risiko. 

Investering for nybegynnere – En rask startguide

Beste investeringer – Fra lav til høy avkastning

11. Start din egen nettside

Med din egen nettside / blogg kan du tjene penger med affiliate marketing og automatiske display annonser. Å bygge en nettside som faktisk tjener penger tar lang tid, og er ikke så enkelt som man kanskje skulle tro – men hvis du holder ut, kan det bli til en stabil inntektskilde som kan gi deg høye nok inntekter til at du får en komfortabel ekstra-inntekt, og potensielt heltids-inntekt over tid. 

Hovedsakelig er det 2 strategier å velge mellom hvis du vil tjene penger med din egen nettside: Du kan lage en nettside som den du leser på nå, med nyttige artikler som dukker opp naturlig på Google, eller du kan kjøre annonser for å få nok trafikk inn til nettsiden din. 

Å lage din egen nettside er relativt enkelt og en av de mest populære plattformene å bruke er WordPress. Domenenavn koster rundt en hundrelapp og webhotell ca. 1000 kroner i året med WordPress ferdig installert. 

Slik kan du tjene penger med egen nettside

12. Tjene penger på Gaming

Den store drømmen for mange er naturligvis å kunne leve av gaming, og faktisk er det mulig å få til. Metoder for å tjene penger på gaming er blant annet å delta i turneringer, bli proff e-sportsutøver, spille “play to earn” spill, spillutvikling, salg av spillkontoer og skins, å anmelde spill, streaming og YouTube.

13. Streaming

Streaming – Altså at du filmer skjermen din samtidig som du spiller og strømmer dette til seere fra hele verden, kan være skikkelig lønnsomt. Det høres rart ut, men det er faktisk millioner av mennesker som foretrekker å se på andre spille, fremfor å spille selv.

Som streamer kan du tjene penger på abonnenter, annonsering, affiliate markedsføring og sponsorater. Nåløyet for å tjene penger på streaming er trangt, men både norske Jonas og Emilie lever av streaming på heltid, så mulighetene er godt tilstede.

14. Spillutvikling

Spillindustrien er enorm, og det finnes mange måter for å tjene penger på å lage sine egne spill, enten det er til mobil eller PC.

Som inspirasjon kan du lese om norske Nora (19) som har tjent millioner av kroner på å utvikle sitt eget Roblox-spill på kveldstid og som kunne kjøpe sitt eget hus allerede som 18-åring. Hun tjener blant annet penger på at spillere kjøper gjenstander på innsiden av spillet.

Skulle du ikke lykkes med ditt eget spill, er spillutviklere høyt ettertraktet i arbeidsmarkedet, og lærdommen din kan brukes til å skaffe drømmejobben.

15. Leie ut ting og utstyr

Hygglo.no kan du leie ut all slags ting og utstyr som verktøy, tilhengere, kamerautstyr, skiboks, festutstyr, turutstyr og sportsutstyr. Ting du har liggende hjemme og ikke alltid bruker, kan leies ut til andre i nærheten og by på en fin inntekt for deg. Kanskje kan du spesialisere deg innen et felt og bli kongen av utleie av for eksempel verktøy i området ditt?

16. Start din egen nettbutikk

Netthandel blir stadig mer populært, og det er fullt mulig å tjene penger med sin egen nettbutikk. Det finnes flere gode ferdigløsninger som Shopify og Wix som gjør det enkelt å bygge selve nettbutikken og motta betalinger, så den største utfordringen ligger i det å finne ut hvilken nisje du skal fokusere på, hvilke produkter du skal selge og hvordan du kan få kunder til å besøke nettbutikken din.

Her gjelder det å tenke over:

 • Er det deler av markedet som ikke er fullt av konkurranse?
 • Hvilke produkter kan du selge for å skille deg fra konkurrentene?
 • Er det produkter du selv kunne ønske det var enklere å få tak i?

Det finnes leverandører av de fleste typer produkter i utlandet hvis du leter skikkelig, og kanskje kan du finne en produsent som lager geniale produkter man enda ikke får tak i i Norge på en enkel måte.

Slik tjener du penger med egen nettbutikk

17. Dropshipping

Dropshipping er å drive sin egen nettbutikk uten at man håndterer varene som selges. Istedenfor å ha varer på lager, sendes produktene direkte fra produsenten til kunden din. Forretningsidéen er både enkel og genial, og dropshipping har fungert godt for mange, men det er ikke uten utfordringer.

Fordelene er at dropshipping er relativt enkelt å komme i gang med, samtidig som at oppstartskostnaden er relativt lav. Når du ikke er avhengig av å ha varer på lager har du stor frihet til å bytte ut produkter som ikke selger, og samtidig har du gode muligheter til å skalere butikken ved å bruke all tiden din på markedsføring og å finne nye produkter.

Ulempene med dropshipping er at det kan bli lang leveringstid for kundene dine, noe som igjen fører til mer kundeservice for deg som driver butikken. Retur og leveranser kan bli et problem, fordi det er du som har solgt varene som har ansvaret. Dette er viktig å være klar over, men heldigvis finnes det gode leverandører i Europa med rask leveringstid, så det er muligheter for å komme seg unna disse utfordringene. Les mer om det her: 

Slik kan du lykkes med dropshipping i Norge

18. Print on demand

Med print on demand (POD) kan du selge alt fra t-skjorter og hettegensere til mobildeksler med trykk som du har designet selv. Alt du trenger å gjøre er å lage selve designet og selge produktet i din egen nettbutikk eller hos en plattform som Etsy.  

Når noen kjøper produktene dine, sendes bestillingen videre til en print on demand partner som Printify, Gelato eller Printful. De gjør prosessen enkel, og produserer, trykker og sender ut produktene direkte til kundene dine. 

Print on demand er en populær strategi for å tjene penger på nett og det er mye konkurranse, men hvis du klarer å lage design som selger og samtidig klarer å skaffe nok trafikk til nettbutikken din, kan det absolutt være penger tjene penger på dette.

19. Lag og selg nettkurs

Å produsere og selge nettkurs er en populær strategi for å tjene penger på nett. Folk som vil lære seg noe nytt ser gjerne til nettkurs, og de kan være villige til å betale godt for det rette kurset. Du kan lage kurs innen de fleste temaer som interesserer deg og selge det via en plattform som Udemy, eller på din egen nettside og stå for markedsføringen selv. 

Som eksempel fant jeg en nordmann som har laget et enkelt norskkurs for utenlandske på nettkurs-plattformen Udemy. Kurset varer 1 time, og er solgt til 1.900 personer. Med en pris på 329 kr pr deltaker blir det 625 000 kr i salg for et kurs han har brukt kanskje noen dager på å planlegge og filme, med andre ord en meget god timelønn.

20. Flipping av ting på Finn

Flipping innebærer å kjøpe en gammel og slitt gjenstand, fikse den opp og selge videre med gevinst. Dette er noe alle kan gjøre og som man kan tjene godt med penger på. Typiske gjenstander som er populært å flippe er møbler og interiør, sportsutstyr, elektronikk, hvitevarer, klær og luksusprodukter som klokker og vesker. 

For å lykkes med flipping av ting er det viktig å kjøpe ting du kan tjene nok penger på, og det er lurt å spesialisere seg innen en bestemt nisje du kan bli ekspert på.

15 Gode ting å flippe for å tjene penger

21. Selg ting du har laget på Etsy og Epla

Enten du lager fysiske ting som keramikk, hjemmelaget såpe, lys eller digitale produkter som grafisk design, kan du tjene penger på å selge det du produserer på nettet. 

Ved å bruke en plattform som Etsy eller Epla oppretter du din egen lille “butikk” hvor du selger produktene dine. Det er mange som har tjent gode penger på Etsy, for eksempel personen som har solgt 5.500 eksemplarer av dette printet for 250 kroner, noe som har resultert i en omsetning på 1,3 millioner kroner.

Hvis du legger inn arbeidet som skal til og har tilgang til et så enormt publikum som Etsy har, er det bare en god dose kreativitet, forretningssans og flaks som skal til for å lykkes.

Hvordan tjene penger på å selge hos Etsy

22. Utleie av bolig på AirBnB og Finn

Eier du din egen bolig og har ledig rom? Står hytta tom mesteparten av tiden, eller skal du på ferie uten behov for å bruke boligen din selv? Utleie av rom, hele boligen eller hytta på Finn eller AirBnB er en god måte å få inn ekstra penger.

Faktisk kan du leie ut hele boligen din for inntil 20.000 kroner helt skattefritt, så lenge leieforholdet har varighet på 30 dager sammenhengende. Er varigheten mindre enn 30 dager, kan du tjene 10.000 kroner skattefritt.

Hvordan tjene penger på eiendom

23. Start en Podcast

Podcast har eksplodert i popularitet de siste årene, og mange tjener bra med penger på podcastene sine, også i Norge. Med podcast kan du tjene penger med automatiske annonser, inngå egne avtaler med annonsører, promotere dine egne produkter og tjenester, eller du kan være heldig og lande en lukrativ avtale med et podcast-firma som Podimo eller Podme.

Å starte sin egen podcast er i utgangspunktet enkelt og gjøres via eksempelvis Spotify for Podcasters, men vær forberedt på å bruke mye tid på planlegging, skriving, innspilling og redigering. Skal du tjene særlig penger vil det være viktig å lage innhold som engasjerer, og å publisere podcast jevnlig over lang tid.

24. Tjen penger med kryptovaluta

Det meste som har med kryptovaluta å gjøre innebærer høy risiko, men høy risiko betyr gjerne også gode muligheter for å tjene penger. I dag eier mer enn 400 000 nordmenn kryptovaluta, hvorav mange har tjent mye penger og mange har tapt mye penger. 

Markedet for kryptovaluta går mye opp og ned, og det er viktig å starte rolig og å bygge opp kunnskap rundt temaet før du begynner å investere mye penger. Uansett hvor komfortabel du blir i krypto-universet, er min sterke anbefaling at du aldri bør investere mer enn du har råd til å tape. 

Slik kjøper du kryptovaluta

25. Test nettsider og apper

Flere nettsider gir deg belønning for å teste nettsider og apper. Hvor mye du får utbetalt, avhenger av hva testingen innebærer, mens noen aktører gir fast pris per test. Populære brukertest-tjenester verdt å sjekke ut er Enroll, Utest og Usertesting. Du kan også finne brukertest-oppdrag på freelance nettsider som Fiverr og Upwork.

26. Skrive og selge e-bøker

Er du glad i å skrive, kan du skrive og publisere dine egne e-bøker. Du kan selge e-bøkene via Amazons Kindle Direct Publish og få 70 prosent av inntektene, eller selge dem via din egen nettside eller sosiale medier. Det kan være smart å skrive bøker innen et spesifikt fagfelt du har kompetanse om, men det er også mulig å få suksess med helt andre sjangre.

27. Selg unna ting du ikke bruker

Vil du tjene penger umiddelbart, er det smart å se seg rundt hjemme. Har du noe du kan klare deg uten, som du er villig til å selge? Alt fra gamle klær til elektronikk, spill, filmer, møbler og sportsutstyr kan enkelt selges på Finn, Tise og Facebook marketplace.

Store og verdifulle gjenstander er selvfølgelig morsomt å selge, men husk at også mange små salg kan bli mye penger over tid! Finner du noe som du ikke vet hva er verdt, bør du søke opp produktet på nettet. Kanskje har du noen skatter som er mer verdt enn du trodde?

28. Ta småjobber for andre

Du kan ta småjobber for andre privatpersoner for inntil 6000 kroner per oppdragsgiver i året – helt skattefritt. Småjobber kan du finne på MinSmåjobb.no og luado.no, eller ved å forhøre deg rundt i nabolaget. 

Mulighetene er mange og du kan gjøre ting som plenklipping, snømåking, maling og vedlikehold, barnepass, vask og polering av biler, lufte og passe hunder, vaske hus, vaske vinduer, handle og tilby transport av eksempelvis hageavfall eller flyttehjelp. At skatteregelen gjelder per oppdragsgiver betyr at du kan tjene relativt mye på kort tid uten å måtte skatte av det – så lenge du ikke gjør oppdrag som havner innenfor yrket ditt. 

19 Småjobber du kan starte med i dag

Måter å tjene penger skattefritt

29. Bli privatlærer på nett

Er du god i et spesifikt fag, for eksempel matematikk, musikk eller språk? Da kan du ta oppdrag som privatlærer! Dette er en kjempesmart måte for å tjene ekstra penger, og kanskje spesielt hvis du er student.

Du kan jobbe som privatlærer både på nett eller undervise i person. Det finnes flere nettsider som kobler privatlærere til elever, og en av de mest populære er Superprof.no.

30. Selg studie-notatene dine

Er du student eller nylig ferdig med studiene dine? Da kan du faktisk tjene penger på å legge ut skoleoppgaver du har skrevet på nettsider som Studocu og Filefora. Et godt tilskudd for studenter med dårlig råd!

31. Selg kunst og foto som plakater

Er du kunstner og lager malerier, tegninger, foto eller grafisk design? Da kan du publisere kunsten din på nettsider som selger plakater, og få en sum hver gang noen kjøper kunsten din for å pryde veggen sin. Et godt sted å starte er hos Printler, Posterlounge og Society6.

32. Selg design til klær og tilbehør

Er du kreativ, liker å tegne og lage design? Noen nettsteder lar deg laste opp design du har laget, som så trykkes på klær og tilbehør som mobildeksler og selges. Hvis noen kjøper et produkt med designet ditt, får du betalt. Her gjør du arbeidet med å lage selve designet én gang, men designet kan bli solgt igjen og igjen over tid, så her er det penger å tjene om designet slår an.

Amazon Merch er en av tjenestene du kan sjekke ut. Der får du ca. 60 kroner for hver T-skjorte som selges, og mer for dyrere produkter. Du trenger bare å laste opp designet ditt, så gjør Amazon resten av jobben med produksjon, salg og kundeservice.

33. Tjen penger på å lage musikk

Hvis du lærer deg å lage musikk, kan det potensielt bli en god inntektskilde over tid. Det er enklere enn noen gang å produsere musikk hjemmefra, og du kan tjene penger både på å produsere musikk du gir ut selv, og musikk for andre artister. Det er også mulig å tjene penger på å skrive låter for andre artister, samt å selge musikken din som stock-musikk andre kan laste ned og bruke fritt.

Det som er kult med å gi ut musikk i dag, er at så lenge musikken din slår an og blir strømmet over tid, vil du kunne få passiv inntekt fra musikken du har laget i lang tid etterpå. Ifølge Mikkel Christiansen fra Broiler kan du regne med å tjene 45.000 kroner per million streams, så du trenger volum for å tjene mye, men når ballen begynner å rulle kan det bli en god inntekt.

34. Lage nettsider for bedrifter

Nesten alle bedrifter er avhengig av å ha en god nettside, og siden de færreste bedrifter har kunnskapen til å lage nettsider selv, kan du ta jobben med å lage nettsider for dem. Vanlig markedspris for en komplett nettside kan være alt fra 30.000 til 500.000 kroner avhengig av funksjoner, så her er det mulig å tjene godt så lenge du lærer det som trengs, inkludert det å selge deg inn hos bedriftene. Det er fullt mulig å lære seg å lage flotte WordPress nettsider for eksempel på YouTube.

35. Lag din egen app

Det er flere måter å tjene penger på apputvikling. Du kan ta betalt for å utvikle apper for bedrifter, eller du kan lage dine egne apper som du tjener penger på. 

Med egne apper er det flere inntektsmuligheter – blant annet kjøp i appen, annonsering, sponsoravtaler, affiliate markedsføring og abonnementer. Utfordringen ligger gjerne i å få nok brukere inn i appen, så her er det viktig å gjøre grundig research før du setter i gang, og å legge en klar strategi for hvordan du faktisk kan tjene penger på prosjektet.

36. E-post outreach for bedrifter

E-post egner seg ikke bare til å sende ut nyhetsbrev til ditt eget publikum. Du kan også sende ut tusenvis av e-poster på vegne av bedrifter innen bedriftsmarkedet for å hjelpe dem å få nye kunder. En ny kunde i B2B markedet kan være verdt vanvittig mye penger, og derfor er det mulig å få godt betalt for dette. 

Her må du først selge deg inn hos en bedrift for å få oppdraget – så er neste steg å kjøpe inn lister med relevante e-postadresser du kan sende mail til. Her snakker vi tusenvis av e-poster som du sender ut med noen få tastetrykk ved hjelp av automasjon-software, så her er det stort potensial uten at selve arbeidet behøver å ta mye tid.

37. Lag nettleser-utvidelser

Utvidelser (extentions) til nettlesere som Chrome og Firefox kan tjene seriøse summer hver måned, så om du interesserer deg for koding er dette noe du burde se nærmere på.

Nettleser-utvidelsen Honey ble nylig solgt til Paypal for 4 milliarder dollar, Grammarly er verdt 1 milliard dollar og Adblock er estimert til å tjene over 35 millioner kroner i måneden. Dette er ekstreme eksempler, men det er også mange mindre utvidelser som drar inn gode beløp hver måned for skaperne sine. 

Det er flere måter for å tjene penger på nettleser-utvidelser: Annonser som vises når personer bruker utvidelsen, rent salg, abonnement, in-app kjøp, annonselenker, donasjoner og mer.

38. Kjøp og selg domenenavn

I utgangspunktet koster et domenenavn rundt 100 kroner, men bedrifter kan være villig til å betale mye større summer for å sikre seg det riktige domenenavnet. Klarer du å snappe opp gode domenenavn, kan det dermed være penger å tjene på videresalg. 

I 2018 kunne Dagens Næringsliv rapportere at et norsk forbrukslån-domene ble solgt for 1 million kroner, og året etter ble det amerikanske domenet Voice.com solgt for hele 300 millioner norske kroner. 

Dette er ekstreme tilfeller, men daglig blir domener handlet for alt mellom 500 og 500.000 kroner på «bruktmarkedet». Norske domenenavn kan selges på eksempelvis Finn.no, og utenlandske domener kan selges på nettsider som Sedo.com og Godaddy.

39. Få betalt for bilder og video

Folk og bedrifter trenger gode bilder og filmer til bruk på hjemmesider og i markedsføringen sin, og er villig til å betale for det rette innholdet. Ved å publisere bilder og video du har laget på stock-foto plattformer som Shutterstock, Adobe Stock og Getty, tjener du penger hver gang noen laster ned bildet ditt. For å tjene best mulig bør du sette deg inn i hva som er populære stiler på de ulike markedsplassene, og laste opp så mye bilder/video du kan innenfor forskjellige nisjer.

40. Bli virtuell assistent

Som virtuell assistent (VA) jobber du gjerne som frilanser og hjelper gründere og bedrifter utføre forskjellige oppgaver som kundeservice, møtebooking, skriving, research på nettet og å punche inn tall i dokumenter. Her styrer du i stor grad hverdagen din selv, og kan jobbe fra hvor du selv vil. Oppdrag som dette kan du være heldig å finne på Finn.no og LinkedIn, eller du kan lete på frilanser-nettsider som Fiver, Upwork og Frilansbasen.no

41. Tjene penger på nyhetsbrev

Å sende ut nyhetsbrev på e-post er først og fremst for deg som allerede har en nettside / blogg eller nettbutikk. Ved å jevnlig sende ut nyhetsbrev på e-post til lesere og kunder, kan du skape mersalg, både i form av fysiske produkter, tjenester og affiliate tilbud.

42. Leie ut bilen din

Å leie ut bilen din på en delingstjeneste som Getaround (tidligere Nabobil) er en god måte å tjene ekstra penger. Bil er noe av det dyreste vi har, og den har gjerne løpende kostnader enten vi bruker den eller ei.

Ved å leie ut bilen din får du dekket store deler av kostnadene knyttet til bilholdet, og du får ekstra penger å rutte med. Enkelte har tatt steget videre fra sin egen bil, og har ekspandert til å leie ut en flåte med biler, eksempelvis varebiler som egner seg til flytting.

43. Drop-Servicing

Drop-servicing er å selge digitale tjenester uten å utføre dem selv. Dette kan være tjenester som å designe logoer, lage nettsider, redigere videoer eller design av brosjyrer – alt av tjenester som kan utføres av andre på internett for deg. 

Du kjøper tjenesten billig hos en tilbyder fra utlandet – for eksempel på Fiverr, og selger tjenesten videre til en kunde i Norge som er villig til å betale mer. For eksempel kan du selge tjenesten “design av logo” for 5000 kroner, og kjøpe tjenesten for 500 kroner på Fiverr – Da sitter du igjen med en pen fortjeneste.

Oppsummering om å tjene penger på nett

Som du nå har sett, finnes det massevis av muligheter for deg som vil tjene penger på nettet – både for deg som vil ha noe enkelt med lite inntektspotensial, og for deg som virkelig vil satse.

Grunnen til at jeg laget denne listen i utgangspunktet, er at jeg selv har brukt mye tid tidligere på å lese lignende artikler og sett mange dårlige forslag. Her har jeg samlet ting jeg vet faktisk fungerer og som har gitt resultater for andre, slik at det skal være lettere for deg å finne noe relevant som du kan sette i gang med. 

Én ting er sikkert, og det er at vi er heldige som lever i en tid hvor det faktisk er mulig å tjene penger på ting som å publisere morsomme filmklipp på sosiale medier, å filme at man spiller videospill eller å prate i en podcast. Så enkelt hadde ikke besteforeldrene våre det!

Noe har imidlertid ikke endret seg, og det er at virkelig gode resultater ikke kommer av seg selv. Hvis målet ditt er å tjene en del penger, så vil det kreve mye arbeid over tid, enten det er på nett eller ute i den fysiske verden. 

Mitt beste råd er å følge magefølelsen, være nysgjerrig og lærevillig. Start med noe, jobb litt med det hver dag, og ikke gi deg eller hopp videre til en annen idé for tidlig. Er du heldig, så finner du noe du faktisk synes er gøy å jobbe med, slik at det føles mer som lek enn arbeid. 

Les også:

Smarte forretningsidéer du kan starte med i dag

11 Yrker med høy lønn og kort utdanning

49 Tips til ekstra inntekt

39 Måter å tjene penger fort

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.