Økonomi

37 Måter å Tjene Penger på Nett og Hjemmefra i 2023

Er du på jakt etter måter for å tjene penger på nett eller noe annet som lar deg tjene penger hjemmefra?

De fleste av oss ønsker å ha mer penger, enten det er for å få hjulene til å gå rundt i hverdagen, at vi vil unne oss noe fint, eller rett og slett ha mulighet til å spare mer.

Sannheten er at du kan spare så mye du vil, men det som hjelper mest når det kommer til sparing, er å øke inntektene dine.

Selv har jeg vært så heldig at jeg har tjent flere hundre tusen på nett ved siden av heltidsjobb de siste årene, og her vil jeg dele mine beste tips til hvordan du kan komme i gang selv.

I denne listen finner du inntektsmuligheter som passer for deg som:

 • Vil ha noen ekstra hundrelapper i måneden uten stor arbeidsinnsats
 • Vil få bedre avkastning på sparepengene dine
 • Vil legge inn arbeidet som kreves for å tjene 10.000 kroner eller mer hver måned

Noen av forslagene på listen er enkle å komme i gang med og har begrenset inntektspotensiale, mens andre har mulighet til å gi så store inntekter over tid at de kan erstatte din eksisterende inntekt.

Realiteten er at hvis du ønsker ekstraordinære resultater, så må du jobbe hardt for det – samme om det er på nett eller ute i den fysiske verden. Kommer du over måter for å tjene penger som virker “for gode til å være sanne”, så er de gjerne det.

La oss sette i gang!

37 Måter å tjene penger på nett og hjemmefra som fungerer nå:

1. Betalte undersøkelser

Du blir ikke rik av å ta undersøkelser på nett, men er du ute etter noen kjappe hundrelapper uten hard innsats er det verdt å se nærmere på!

Hos undersøkelse-tilbyderne nedenfor kan du både tjene penger og få gavekort hos kjente nettbutikker.

For å komme i gang må du oppgi demografisk informasjon som hvor du er fra, om du er jente eller gutt og hvor gammel du er. Undersøkelsene vil ofte også spørre om interessene dine, kjøpsvaner og forhold til ulike merkevarer.

For å tjene mest mulig på spørreundersøkelser er det lurt å registrere seg hos så mange av sidene som mulig, for å få tilsendt flest mulig undersøkelser. Det er fordi det er begrenset hvor mange undersøkelser du vil få tilgang til fra hver tilbyder i uken.

Det kan være lurt å benytte en e-post du ikke bruker så ofte når du registrerer deg, siden det vil komme en del e-poster med invitasjon til å delta i undersøkelsene.

Noen av de mest populære undersøkelse-sidene er:

Les: Slik kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser

2. Tjene penger på sosiale medier – Bli influencer

Lykkes du med å bygge opp en stor følger base på TikTok, Instagram, Snapchat, Youtube, Twitch eller noe annet, kan det være virkelig mye penger å tjene.

Å tjene penger på sosiale medier er ikke lett, men det er fullt mulig å oppnå med hardt arbeid og innsats over tid.

På sosiale medier kan du tjene penger på sponsede innlegg, betalte partnerskap, annonsevisninger, salg av egne produkter og merkevarer, samt andre muligheter som kan dukke opp.

Hvis du skal bygge deg opp på sosiale medier, er det to veier å gå: Du kan bygge opp din egen merkevare – Tenk Sophie Elise – Eller bygge opp anonyme profiler. 

Om du ikke er komfortabel med å vise frem deg selv, er det nemlig mulig å tjene penger på sosiale medier anonymt, med å eksempelvis lage kontoer innen diverse temaer.

Les: Slik tjener man penger på sosiale medier

3. Crowdlending – Tjen penger på eiendom

Visste du at du kan tjene penger på å investere i lån til eiendomsprosjekter?

Med crowdlending er det du som låner ut penger og som tjener penger på rentene som blir betalt inn. Når du har investert kommer inntekten helt passivt med månedlige utbetalinger.

Kameo og Monio (annonse) er Norges største plattformer for å investere i eiendomslån. Med dem kan du investere fra så lite som 500 kr og tjene penger på renter hver måned. Et gjennomsnittlig lån hos Kameo har historisk gitt 9,5 % rente og hos Monio 7,9 %.

Avkastningen varierer mellom 5 % og 15 % avhengig av risikoklasse på lånet. Det betyr at ved å investere 100.000 kroner i et lån, vil du etter et år kunne sitte igjen med 115.000 kroner. Det er en hel del bedre enn rentene du får i banken. 

For å komme i gang med crowdlending er alt du trenger å gjøre er å:

 • Svare på noen spørsmål om erfaringen din med investeringer.
 • Koble til en bankkonto og signere med BankID.

Når du har registrert deg, kan du se alle lån det er mulig å investere i. Du betaler ingenting før du går aktivt inn og velger lån du vil investere i og ingenting trekkes automatisk fra kontoen du har oppgitt. Merk at all investering innebærer risiko og kan føre til tap av midler.

Les: Hva er Crowdlending og hvordan komme i gang?

4. Tjen penger på Youtube

Liker du å lage eller redigere videoer? Da kan det å starte en YouTube-kanal være en morsom måte for å tjene penger på nett.

Det er flere norske Youtubere som lever av inntekt fra Youtube på fulltid, både med Norske og engelske videoer. Selv har jeg en bekjent som tjener over 200.000 kroner i måneden fra Youtube, og det er på deltid ved siden av annen jobb. 

Et godt Norsk eksempel er gaming-kanalen Red Arcade som ble startet av en Norsk 19 åring. Allerede i 2017 tjente kanalen 1,7 millioner kroner i året. Det kanalen gjør er å klippe sammen andre sine morsomme gaming-videoer og publisere dem. 

På Youtube kan du tjene penger på annonsene som blir vist på kanalen din, produktplassering og annonselenker. 

På Youtube gjelder det å finne en nisje du virkelig kan spesialisere deg på. Det kan være alt fra gaming til mote, sminke, fail-videoer, test av ulike produkter eller andre ting du har interesse for. Tenk for eksempel over alle slags “How-to” videoer som kan lages i forskjellige kategorier.

5. Tjen penger på streaming

Når vi først er inne på spill og gaming, må jeg også nevne streaming på Youtube og Twitch. Streaming – Altså at du filmer skjermen din samtidig som du spiller, og strømmer dette til seere fra hele verden, kan være kjempe lønnsomt.

Det høres rart ut, men det er millioner av mennesker som heller foretrekker å se på andre spille enn å spille selv.

Nåløyet for å tjene penger på streaming er trangt, men både Norske Jonas og Emilie lever av streaming på heltid, så mulighetene er godt tilstede. 

Som streamer kan du tjene penger på abonnenter, annonsering, affiliate markedsføring og sponsorater.

6. Tjen penger på din egen podcast

Foretrekker du å snakke istedenfor å være på film? Podcast har eksplodert i popularitet de siste årene, og mange tjener mye penger på podcastene sine. 

Med podcast kan du tilby bedrifter å annonsere i løpet av sendingen, eksempelvis i begynnelsen, midten og avslutningsvis. I tillegg kan du selge dine egne produkter/tjenester under podcasten.

Lykkes du med podcasten din, kan du være så heldig å få en lukrativ avtale med et podcast-firma som Podimo eller Podme.

Podcast er ikke den enkleste måten å tjene penger på nettet siden det går mye tid og planlegging til skriving, innspilling og redigering av en podcast, men det er fortsatt verdt å vurdere hvis du føler dette kan være noe for deg.

7. Selg tjenester som frilanser

Å være frilanser betyr at du gjør oppdragsbaserte jobber for andre, uten å være tilknyttet et firma. Det er mange tjenester som egner seg godt å utføre som frilanser, og spesielt tjenester som utføres digitalt på nettet.

Det er mange som lever av å være frilanser på nett, og enda fler som har det som sideinntekt. Christine tjener for eksempel 15.000 kroner i måneden som tekstforfatter ved siden av fulltidsjobben.

Eksempler på tjenester du kan tilby som frilanser er:

 • Grafisk design
 • Tekstforfatter
 • Oversetting
 • Digital assistent
 • IT-utvikling
 • Videoredigering
 • Søkemotoroptimalisering
 • Publisering på sosiale medier

Hvis frilansing høres ut som noe for deg, kan du opprette profil på nettsider som Fiverr.com, Upwork, ProZ.com eller den norske Frilansbasen.no. Du kan også finne frilans-jobber på Linkedin.

8. Bli digital markedsfører

Om du er seriøs med å tjene skikkelige penger på nett og er villig til å legge inn arbeidet som trengs, er det å bli markedsføringskonsulent en smart vei å gå.

Bedrifter er villig til å betale mellom 10.000 og 50.000 kroner per måned for å få flere kunder via nettet og sosiale medier.

Å lære deg hvordan du annonserer på sosiale medier, samt hvordan du skaffer bedriftskunder til ditt eget firma er relativt enkelt sett i forhold til hvor mye penger du kan tjene. 

Noe av det beste med å starte sitt eget firma som markedsføringskonsulent, er at det er 100 % nettbasert. Det betyr at du kan jobbe fra hvor som helst, og når du selv vil. Som digital markedsfører selv, er dette noe jeg setter enormt stor pris på.

Høres dette ut som noe for deg, anbefaler jeg å sjekke ut det grundige kurset til Agency Academy. (markedsføring) 

Kurset er beregnet for deg ikke har kunnskap om digital markedsføring fra før av, men som faktisk ønsker å komme i gang med å starte en bedrift og tjene dine egne penger. De skandinaviske kursholderne vet godt hva de snakker om, og har selv lykkes med inntekter på mellom 200.000 og 800.000 kroner hver måned av å gjøre det samme.

Å lære seg digital markedsføring kan være en god måte å starte gründerreisen, enten på deltid ved siden av eksisterende jobb / studier, eller på fulltid. 

Les: Alt du må vite om kurset til Agency Academy

9. Tjen penger på aksjer og fond

Å investere i aksjemarkedet kan være en lønnsom, lærerik og morsom måte for å tjene penger. Først og fremst er det å investere i aksjemarkedet et godt verktøy for å få sparepengene dine til å vokse over tid. 

Historisk har aksjemarkedet gitt god avkastning og gjort at mange har tjent mye penger.

Enkelt forklart er én aksje en eierandel i et firma. Du kan eksempelvis kjøpe aksjer i Netflix, Coca Cola eller Google. Presterer selskapet godt, går prisen per aksje opp og du har tjent penger når du selger.

Du kan investere i enkeltaksjer, eller i aksjefond hvor du sprer pengene dine utover hundrevis av forskjellige selskaper. Å investere i fond er det tryggeste valget for de aller fleste. 

Det vil alltid være en risiko for at enkeltaksjer faller i verdi, og ved å investere i et fond sprer du risikoen din mye bedre utover. Merk at det alltid er risiko ved å investere penger i aksjemarkedet.

Les:
Sparing i aksjefond for nybegynnere
Hvordan tjene penger på aksjer?

10. Tjen penger på kryptovaluta

For deg som er ute etter mer spenning og potensielt større oppside enn du kan få i aksjemarkedet, kan det å investere i kryptovaluta være en måte å tjene penger på.

Kryptovaluta er kjent for å både stige mye og synke mye i verdi innenfor korte tidsrom og er derfor ansett å være fylt med risiko. Historisk har likevel kryptovaluta gitt god avkastning over tid.

Det er finnes flere måter for å investere i kryptovaluta, og den enkleste og tryggeste måten er å kjøpe kryptovaluta hos en Norsk børs som FIRI (annonse) hvor du registrerer deg med BankID eller Vipps. 

Kryptovaluta er høy-risiko og du kan tape pengene dine. Vær forsiktig og aldri investere mer enn du har råd til å tape. Det er 18 års grense for å registrere seg hos Firi.

Les: 9 Måter å tjene penger på kryptovaluta

11. Affiliate marketing

Affiliate markedsføring er å promotere andre sine produkter / tjenester og få betalt hver gang noen blir en kunde. Dette er en av de mest populære måtene for å tjene penger på nett, og er noe av det jeg personlig har tjent mest på fra nett de siste årene.

Måten det fungerer på er at du registrerer deg hos et affiliate nettverk som kobler deg opp med bedrifter du kan promotere. Her får du en unik sporingslenke, og hvis noen foretar et kjøp via lenken din, får du provisjon for salget. Provisjonen kan være en fastpris, eller en bestemt prosent av salget.

For å kunne tjene penger på affiliate markedsføring, må du bygge deg opp et publikum enten på sosiale medier, youtube eller lage din egen nettside / blogg som får nok trafikk til å kunne skape kunder.

Les: Slik fungerer Affiliate Marketing i Norge

12. Start din egen nettside / blogg

Det er flere måter for å tjene penger på å lage sin egen nettside eller blogg. De vanligste måtene for å skape inntekt fra en nettside er å plassere bannerannonser på siden og å benytte affiliate markedsføring.

Det kan ta lang tid før man klarer å tjene penger på sin egen nettside, og dette er ikke noe for deg som er ute etter å tjene penger fort. Hvis du derimot holder ut og klarer å skape en populær nettside med mange tusen lesere, kan dette være en stabil måte for å tjene penger på nett over lang tid. 

Hovedsakelig er det 2 strategier du kan velge mellom her: 

 • Lage nyttig innhold innenfor en spesifikk nisje og fokuser på gratis, organisk trafikk fra søkemotorene. Du kan anbefale produkter og tjenester i form av annonselenker for de som besøker nettsiden din, eller fokusere utelukkende på automatiske bannerannonser (Google Adsense, Ezoic).
 • Bruke betalt annonsering fra f eks Google Ads og sosiale medier for å få trafikk til nettsiden din. Her er utfordringen å få inntektene du tjener fra affiliate-tilbud til å gå opp med utgiftene du bruker på annonsering. Får du regnestykket til å gå opp, er dette noe som kan skaleres til å bringe inn virkelig god omsetning.

Å lage din egen nettside er relativt enkelt og en av de mest populære plattformene å bruke er WordPress. Domenenavn koster rundt en hundrelapp og webhotell ca. 1000 kroner i året med WordPress ferdig installert. 

Les: Hvordan tjene penger med din egen nettside?

13. Start din egen nettbutikk

Å starte din egen nettbutikk kan være god mulighet for å tjene penger på nett. Folk handler mer og mer på nett, og I dag finnes det mange tekniske ferdig-løsninger som gjør det enkelt å komme i gang med sin egen butikk.

Selv har jeg vært med på å ta en nettbutikk fra 500.000 til 6 millioner i årlig omsetning og sett på nært hold at dette kan fungere godt å tjene penger på nettbutikk, selv med en som er startet opp på deltid.

Den største utfordringen ligger i det å finne ut hvilken nisje du skal fokusere på, og hvordan du kan få kunder til å besøke nettbutikken din.

Her gjelder det å tenke over:

 • Finnes det noen deler av markedet som ikke er fullt av konkurranse?
 • Hvilke produkter kan du selge for å skille deg fra konkurrentene?
 • Er det produkter du selv kunne ønske det var enklere å få tak i?

Det finnes leverandører av de fleste typer produkter i utlandet hvis du leter skikkelig, og kanskje kan du finne en produsent som lager geniale produkter man enda ikke får tak i i Norge på en enkel måte.

Hvis du er interessert i å starte din egen nettbutikk, anbefaler jeg å lese:

Les: Hvordan tjene penger med egen nettbutikk?

14. Tjen penger på Dropshipping

Drop-shipping innebærer at du starter din egen nettbutikk. Forskjellen er at du ikke rører produktene du selger. Isteden blir de sendt rett fra produsenten til kundene dine, slik at du slipper å håndtere varelager og frakt.

I nettbutikken din publiserer du produkter, og i det noen handler hos deg, blir bestillingen automatisk sendt videre til produsenten av produktet eller et varehus et annet sted i verden.

I utgangspunktet virker dropshipping som den perfekte forretningsmodellen på nett, men det er mer enn nok utfordringer involvert. Ikke bare kan frakt, kundeservice og returer bli et problem, men du skal også være flink på markedsføring og ha penger til annonsering for å få regnestykket til å gå opp. 

Standard fremgangsmåte for å starte med dropshipping er å lage en nettbutikk med shopify og benytte en plugin som oberlo til å importere produkter direkte fra aliexpress (kina), men det trenger ikke å være den eneste måten å gjøre det på. Selv ville jeg funnet interessante produsenter nærmere Norge som selger produkter av høy verdi hvor kundene er villige til å vente litt med å få pakkene sine.

15. Print on demand

Med print on demand (POD) kan du selge alt fra t-skjorter til mobildeksler med trykk du har laget selv. Selskaper som Printify og Printful produserer og trykker selve produktene for deg. Faktisk sender de også ut produktene direkte til kunden din. Alt du trenger å gjøre er dermed å lage selve designet og selge produktet i din egen nettbutikk. 

Når noen handler i nettbutikken din, blir bestillingen sendt videre til print on demand partneren hvor produktet blir ferdigprodusert og enten sendt til deg, eller direkte til kunden din. Med andre ord blir dette en form for drop shipping, hvor du ikke trenger å røre varene du selger.

Print on demand er en velkjent måte for å tjene penger på nett, men vær oppmerksom på at det ikke er så enkelt som det kanskje høres ut som. For det første må du lage design som andre er villige til å betale for, og for det andre må du få nok trafikk inn til nettbutikken din slik at det faktisk blir salg.

16. Selg ting du har laget selv på Etsy eller Epla

Enten du lager fysiske ting som keramikk, hjemmelaget såpe, lys eller digitale produkter som grafisk design, kan du tjene penger på å selge det du produserer på nettet. 

Ved å bruke en plattform som Etsy eller Epla, trenger du ikke engang å lage din egen nettbutikk. Hos disse sidene lager du isteden din egen lille “butikk” hvor du selger produktene dine. 

Det er mange suksesshistorier om personer som har tjent gode penger på etsy. Her for eksempel, er et print som har solgt 5 500 eksemplarer til en pris på 250 kroner hos Etsy. 

Det betyr 1,3 millioner kroner i omsetning for denne personen på kun ett print. Det sier litt om mulighetene som ligger her for å tjene penger.

Hvis du legger inn arbeidet som skal til og har tilgang til et så enormt publikum som etsy har, er det bare en god dose kreativitet, forretningssans og flaks som må til for at du skal lykkes. Lager du fysiske produkter, kan det enkleste være å selge på Epla.

Les: Hvordan tjene penger på å selge hos Etsy

17. Tjen penger på å teste nettsider og apper

Flere nettsider gir deg belønning for å teste nettsider og apper. Hvor mye du får betalt avhenger av testens omfattelse, mens noen aktører gir fast pris per test. Populære brukertest-tjenester verdt å sjekke ut er:

Du kan også finne brukertest-oppdrag på freelance nettsider som Fiverr og Upwork.

18. Selg studie-notatene dine

Er du student eller nylig ferdig med studiene dine? Da kan du faktisk tjene penger på å legge ut skoleoppgaver du har skrevet på nettsider som Studocu og Filefora.

Endelig litt lønn for strevet!

19. Selg ting du allerede har

Vil du tjene penger umiddelbart, kan det være smart å se seg rundt hjemme. Er det noe du kan klare deg uten, som du er villig til å selge?

Mange opplever at det å eie færre ting gir en stor frihetsfølelse, og å selge ting du allerede har kan være en god måte for å tjene penger. 

Store og verdifulle gjenstander er gøy å selge, men husk at også mange små salg kan bli mye penger sammenlagt.

Finner du noe som du ikke vet hva er verdt, bør du søke det opp på nettet. Kanskje har du noen skatter som er mer verdt enn du trodde?

Les: Slik lykkes du med salg av brukte ting på finn

20. Flipping av ting

Flipping innebærer å kjøpe en gammel og slitt gjenstand, fikse den opp og selge videre med gevinst. Dette er noe alle kan gjøre og som man kan tjene godt med penger på!

Her kan du kjøpe noe gammelt, pusse opp og selge – Eller du kan være heldig å snuble over gode handler som du kan selge videre for høyere pris umiddelbart. 

Typiske ting som er populært å flippe er møbler og interiør, sportsutstyr, elektronikk, hvitevarer, klær og luksusprodukter som dyre klokker og vesker. 

For å lykkes med flipping av ting er det viktig å kjøpe ting du kan tjene nok penger på, og det er lurt å spesialisere seg innen en bestemt nisje du kan bli ekspert på.

Les: 13 Gode ting å flippe for å tjene penger

21. Boligflipping

Boligflipping handler om å kjøpe en sliten bolig, pusse den opp til å bli et drømmehjem og selge videre med gevinst. Er du handy og lærevillig eller håndverker av yrke er dette noe du kan tjene virkelig godt på.

Selv om boligflipping krever en del startkapital, kan det også være veldig lønnsomt og en god måte for å tjene penger ved siden av jobb og studier. Her er potensialet til stede for å tjene flere hundre tusen og kanskje over en million kroner på hver bolig du flipper, men sett deg godt inn i risikoen som er involvert.

Selv har jeg flere venner som driver aktivt med boligflipping, og andre eksempler du kan lese om i media er Emilie og Andreas.

Les: Slik tjener du penger på Boligflipping

22. Flipping av biler

Et alternativ til å flippe boliger kan være å flippe biler. Biler finnes i alle prisklasser, og i noen tilfeller kan det være gode penger å tjene på å kjøpe riktige biler til god pris og selge videre for en relativt rask profitt – bare se på alle bilforhandlerne rundt om i landet.

Gjør du gode handler kan du ende opp med å tjene alt fra 5-15 % av bilens verdi, så med noen biler av viss verdi i året kan dette bli en god sideinntekt.

Les: Slik tjener du penger på flipping av biler

23. Bli privatlærer på nett

Er du god i et spesifikt fag, for eksempel matematikk, musikk eller språk? Da kan du tjene penger på å bli privatlærer!

Dette kan være en genial måte for å tjene penger, og kanskje spesielt hvis du er student.

Du kan jobbe som privatlærer både på nett eller undervise i person. Det finnes flere nettsider som kobler privatlærere til elever, og en av de mest populære er Superprof.no.

24. Lage hjemmesider for bedrifter

Siden de fleste bedrifter verken har tid eller kunnskap til å lage hjemmesider selv, er dette noe som er vanlig å outsource til frilansere og byråer. Små og mellomstore bedrifter betaler gjerne mellom 20.000 – 150.000 kroner for nye hjemmesider, avhengig av størrelse og kompleksitet.

Å lage hjemmesider er noe du kan lære deg på egenhånd hvis du er litt teknisk anlagt og har et godt øye for design. Vet du i tillegg hvordan du skal selge deg inn hos bedriftene, kan dette være noe å tjene mye penger på over tid.

Kanskje kjenner du noen i familie eller omgangskrets som har bedrift og burde ha ny nettside? Si du vil prøve deg på å lage hjemmeside for dem gratis eller til en god pris for å få en referansekunde.

Et annet alternativ kan være å lage eksempelsider for bedrifter du selv finner på. Når du føler deg komfortabel kan du ringe rundt og sende e-poster til bedrifter, vise frem eksemplene du har laget og be om oppdrag. 

25. Lag din egen app

Det er flere måter å tjene penger på app-utvikling. Du kan ta betalt for å utvikle apper for bedrifter, eller du kan lage dine egne apper som du tjener penger på. 

Generelt er dette metodene for å tjene penger på din egen app:

 • Kjøp i appen (in-app purchases)
 • Annonser i appen
 • Sponsor-avtaler
 • Annonselenker
 • Abonnement
 • Rent salg

Mange drømmer om å lage en suksessfull app, men problemet er ofte å få inn nok brukere. 

Her er det viktig å gjøre grundig research før du setter i gang, og legge en klar strategi for hvordan du faktisk kan tjene penger på appen din.

26. Lag nettleser-utvidelser

Dette er litt nerdete, men visste du at nettleser-utvidelser (extensions) til nettlesere som Chrome og Firefox kan tjene skikkelig mye penger? Hvis du kan koding eller lærer deg å kode, er dette verdt å sjekke ut.

Nettleser-utvidelsen Honey ble nylig solgt til paypal for 4 Milliarder dollar. Grammarly er verdt 1 Milliard dollar og Adblock er estimert til å tjene over 35 millioner kroner i måneden. Gmass, Closet Tools og Css Scan omsetter alle for opp mot 1 million kroner i måneden.

Det er flere måter for å tjene penger på utvidelser som dette: Annonser som vises når personer bruker utvidelsen, rent salg, abonnement, in-app kjøp, annonselenker, doneringer og mer.

27. Lag og selg nettkurs

Å lage ditt eget nettkurs kan være en smart måte for å tjene penger. Folk som vil lære seg noe nytt ser gjerne til nettkurs, og de er villige til å betale godt for det rette kurset.

Er det noe du er god på, som du kan lære bort til andre? Enten det er noe innen fagfeltet ditt på jobben som kan læres bort til andre, eller ting som språk, musikkinstrumenter eller hobby, kan det være muligheter for at dette blir lønnsomt. 

Som eksempel fant jeg en Nordmann som har laget et enkelt Norskkurs for utenlandske på nettkurs-plattformen Udemy. 

Kurset varer 1 time, og er solgt til 1.900 personer. Med en pris på 329 kr pr deltaker blir det 625 000 kr i salg for et kurs han har brukt kanskje noen dager på å planlegge og filme. 

Ganske god timebetaling der altså. 

Selv om det kan ta tid og innsats å lage et godt nettkurs, er det enklere enn noen gang å både lage og å selge. 

Du kan publisere kurset ditt på en plattform som Udemy (en slags netflix for nettkurs) og omtrent få kunder automatisk, eller selge det på din egen nettside og stå for markedsføringen selv.

28. Spillutvikling

Spillindustrien er enorm, og det finnes mange måter for å tjene penger på å lage sine egne spill, enten det er til mobil eller PC.

Som inspirasjon kan du se til Norske Nora som har tjent millioner av kroner på å utvikle sitt eget Roblox-spill på kveldstid og som kunne kjøpe sitt eget hus allerede som 18-åring.

Hun tjener blant annet penger på at spillere kjøper gjenstander på innsiden av spillet.

Skulle du ikke lykkes med ditt eget spill, er spillutviklere høyt ettertraktet i arbeidsmarkedet, og lærdommen din kan brukes til å skaffe drømmejobben.

Les: Hvordan tjene penger på gaming?

29. Kjøp og selg domenenavn

Det er mange som har tjent mye penger på kjøp og salg av domenenavn.

Saken er at i utgangspunktet koster et nytt domenenavn under 100 kroner. Likevel kan bedrifter være villige til å betale mye større summer enn dette for å sikre seg gode og catchy domenenavn på annenhåndsmarkedet.

I 2018 kunne Dagens Næringsliv rapportere at et Norsk forbrukslån-domene ble solgt for 1 million kroner. Året etter ble det amerikanske domenet Voice.com solgt for 30 millioner dollar, nærmere 300 millioner norske kroner (!!!).

Dette er ekstreme tilfeller, men daglig blir domener handlet for alt mellom 500 og 500.000 på «bruktmarkedet». Størst marked er naturligvis for catchy engelske navn med .com domene.

Du kan kjøpe domenenavn til under 100 kroner hos en leverandør som One.com (både .com og .no) og selge de enten til fastpris eller på auksjon. Norske domenenavn kan du forsøke å selge på for eksempel Finn.no, mens .com domener kan selges på nettsider som Sedo.com.

30. Selg dine egne bilder og video

Er du glad i å ta bilder eller filme video? Det finnes mange nettsider hvor du kan legge ut bilder og film du har laget selv for å selge de og tjene penger.

En av de mest populære sidene heter Shutterstock. Bedrifter og markedsførere av alle slag trenger bilder og video til nettsider, annonser og hva enn det måtte være.

Stock foto sider har ofte enorme brukerbaser, og hvis noen laster ned bildet/videoen din får du betalt. 

Bruk tid på å sette deg inn i hva som er populære stiler på de ulike markedsplassene, og forsøk å finne din egen nisje og laste opp så mye bilder/video innenfor nisjen som du kan. 

Jo større utvalg du har, jo større er sjansene for å lykkes.

31. Gi ut din egen bok

Har du en drøm om å bli bestselgende forfatter?

Med Amazons Kindle Direct Publish kan du publisere dine helt egne digitale bøker for et enormt publikum. Du bestemmer selv prisen du vil selge boken din for, og du beholder 70% av inntektene selv. 

Amazon Kindle er verdens største markedsplass for digitale bøker, og det er mange som har tjent seg søkkrike på boksalg gjennom markedsplassen deres.

Amazon lar deg også publisere “vanlige” bøker og lydbøker. Her er det mange muligheter for deg som elsker å skrive, enten det er en roman, biografi eller fagrelaterte bøker.

At det er enklere enn noen gang å gi ut en bok, betyr også mer konkurranse, men hvis du klarer å skrive en god bok, vil du fortsatt ha gode forutsetninger for å lykkes.

Her er 3 tips for å øke sannsynligheten for å lykkes med din egen bok:

 • Sørg for at boken er innenfor en nisje, sjanger eller et marked uten FOR mye konkurranse, men fortsatt et godt grunnlag med lesere
 • Legg god innsats i å lage et tiltalende bok-cover design og en god beskrivelse av boken. Dette er kanskje de to viktigste punktene for å få solgt boken din
 • Forsøk å lage en komplett bok-serie slik at du kan dominere hele markedet du ønsker å selge bøker i. 

32. Ta småjobber – Helt skattefritt

Visste du at du kan ta småjobber / strøjobber for andre privatpersoner for inntil 6000 kroner per oppdragsgiver i året – helt skattefritt? 

Det betyr at du kan tjene 6000 kr hos Fru Andersen, 6000 kr hos Familien Svendsen og 6000 kr hos tante Kjersti. Med andre ord kan dette bli mye penger så lenge du har nok forskjellige arbeidsgivere. 

Mulighetene er mange og du kan gjøre ting som plenklipping, snømåking, maling og vedlikehold, barnepass, vask og polering av biler, lufte og passe hunder, vaske hus, vaske vinduer, handle og tilby transport av eksempelvis hageavfall eller flyttehjelp. 

Noen begrensninger er det her: 

 • Du kan ikke gjøre småjobber innen yrket ditt. Er du mekaniker, kan du med andre ord ikke fikse bilen for folk skattefritt – da blir dette svart arbeid.
 • Arbeidet må skje i arbeidsgivers hjem, hage, hytte eller på bilen

Les: 13 Måter å tjene penger skattefritt

33. Få deg en deltidsjobb

Å ta seg en deltidsjobb kan være en god måte for å tjene penger i en periode du eksempelvis vil spare ekstra mye penger.

Deltidsjobber er vanligst for unge og studenter, men det er fullt mulig å ta seg en deltidsjobb ved siden av eksisterende yrke.

Hvis målet er å tjene bra med penger på deltidsjobben, bør du se etter arbeidsplasser med lange åpningstider slik at du kan jobbe mange timer når du først er i gang. 

Husk at du også kan søke på jobb på steder som ikke har utlyst noen stilling. Mange arbeidsplasser kan ha bruk for en ekstra ansatt selv om de ikke har utlyst stillingen. 

34. Utleie av tingene dine

Visste du at du kan tjene penger på å leie ut ting du har liggende hjemme? 

Det kan være alt fra verktøy til idrettsutstyr, skiboks, kamerautstyr, droner, prosjektorer, sykler, tilhengere, ski og lignende. Her er det kun fantasien som setter grenser. 

Det flere eksempler på personer som har gjort utleie av ting om til en solid ekstra-inntekt. 

Hvis utleie av ting høres ut som noe for deg, bør du sjekke ut Hygglo.no hvor du kan leie ut tingene dine. 

Les: Slik tjener du penger på å leie ut ting

35. Utleie av rom, hus eller hytte

Eier du din egen bolig og har ledig rom? Står hytta tom mesteparten av tiden, eller skal du på ferie uten behov for å bruke boligen din selv? Utleie av rom, hele boligen eller hytta på Finn eller AirBnB er en god måte for å tjeneles penger.

Faktisk kan du leie ut hele boligen din for inntil 20.000 kroner helt skattefritt, så lenge leieforholdet har varighet på 30 dager sammenhengende. Er varigheten under 30 dager, er det 10.000 kroner skattefritt. Hytte kan leies ut for 10.000 kroner skattefritt i året. Går over skattegrensa, er skatten kun 22 %. 

Les: Hvordan tjene penger på eiendom?

36. Lei ut bilen din eller flere biler

Å leie ut bilen din på en bildelings-tjeneste som Getaround (tidligere nabobil) kan være enkel måte for å tjene penger. Du kan leie ut din egen bil når du ikke trenger den, eller satse og kjøpe inn en ekstra bil for å leie ut. 

Det er flere som tjener godt på på utleie av biler innen en spesifikk nisje, som varebiler til bruk til flytting, eller små campingbiler som kan leies ut til turister og reiselystne Nordmenn.

En gammel bruktbil trenger ikke å være store investeringen, og kan fort betale seg helt ned og gi overskudd i løpet av kort tid. Før du hopper i det, bør du sjekke konkurransen i ditt nærområde og se hvor ofte biler blir utleid.

37. Start ditt eget vaskebyrå

Å tjene penger på vasking er kanskje ikke det mest glamorøse på lista, men husk at det er mange “kjedelige” forretningsidéer som blir store suksesser. 

Her kan du gå fra dør til dør og spørre om folk trenger hjelp til vindusvask eller husvask, eller du kan banke på hos bedrifter.

Prakteksempelet på et vellykket vaskebyrå er historien om Ghazi og Patrick som startet sitt eget vaskebyrå som 18-åringer uten relevant utdanning. Alt de trengte for å komme i gang var en rusten mopp, en bøtte og stort pågangsmot. I dag har de mer enn 200 ansatte og hjelper flere hundre bedrifter med å holde lokalene sine rene.

Les: 25 Smarte forretningsideer å starte opp nå

Oppsummering om å tjene penger

Som du nå har sett, finnes det haugevis av muligheter for deg som vil tjene penger hjemmefra, enten det er på nett eller ikke. Vi er heldige som lever i en tid som gjør det mulig å tjene penger hjemmefra, enten det er ved å publisere morsomme filmklipp på sosiale medier, å filme at man spiller dataspill, pusser opp møbler eller å lage nyttige kurs.

Det kanskje enkleste er å investere pengene man allerede har for å få de til å vokse, men det er mange andre spennende måter for å tjene penger på som er verdt å utforske.

Grunnen til at jeg laget denne listen er at jeg selv har brukt mye tid tidligere på å lese lignende lister, og opplevd mange dårlige forslag. Her har jeg samlet ting jeg vet faktisk fungerer, slik at det skal være lettere for deg å finne noe relevant.

De fleste kan faktisk starte opp noe hjemmefra på deltid som kan vokse og gi betydelige ekstra-inntekter over tid, så lenge man er lærevillig og legger inn hardt arbeid over tid.

Min erfaring med å tjene penger på nett

Helt siden ungdomsårene har det å kunne tjene penger på nett vært en tiltalende tanke for meg, og jeg har brukt timesvis på å lese lister som den du leser nå, og å se på Youtube-videoer for å dykke grundigere inn i ulike inntekts-muligheter på nett.

Jeg forstod etterhvert at det å lære seg ulike former for digital markedsføring var verdt å gjøre, og det var det som satt i gang ballen for meg. Når du vet hvordan sosiale medier fungerer, hvordan digital annonsering fungerer, hvordan man lager nettsider og hvordan man skaffer bedrifter kunder på nettet, så står du ganske fritt til å tjene penger på hvilken som helst måte. I dag kommer alle inntektene mine fra nettet – nærmere bestemt fra nettbutikk, digital annonsering for bedrifter, flere nettsider som den du leser på nå og diverse investeringer.

Mitt beste råd er å følge magefølelsen, vær nysgjerrig og lærevillig. START med noe, jobb litt med det hver eneste dag, og ikke gi deg for tidlig. Uansett hva du går for på denne listen, så vil det kreve mye hard jobbing over tid å skape resultater. Når resultatene kommer, er alt slitet verdt det. Den økonomiske hverdagen din blir raskt mye bedre når du tjener 10.000 kroner ekstra eller mer hver måned.

Ikke la skatt være et hinder

Husk at du kan tjene en del penger skattefritt hvert år, så ikke vær redd for å sette i gang med noe som kan gi deg ekstra inntekter. Hovedregelen er at hvis du merker at du kommer til å tjene en del penger på det du driver med, kan det gå fra å være hobbyinntekt til næring. 

Isåfall bør du kontakte skatteetaten og forhøre deg om deres vurdering av saken, og vurdere å starte et enkeltpersonforetak eller AS. Skatteetaten svarer godt på spørsmål og gir deg råd hvis det er tilfellet.

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt. Det innebærer drift av nettbutikk, digital markedsføring og nettsiden du leser på nå.