Økonomi

Slik kan du tjene penger på å selge hos Etsy i Norge

Har du lyst til å selge produkter du har laget selv på nettet? Da kan Etsy være en plattform verdt å sjekke ut. Hos Etsy kan du selge egenproduserte ting, alt fra håndlagde produkter til heldigitale produkter som prints, maler og bilder.

Her skal vi se nærmere på hvordan du kan ta i bruk etsy for å tjene penger på nett, og hvordan du enklest kan komme i gang med Etsy i Norge.

Hva er Etsy?

Etsy er en netthandelsplattform som lar deg åpne din egen butikk og selge fysiske eller digitale produkter. Plattformen egner seg godt for å komme i gang med salg på nettet for nybegynnere siden du får tilgang på et stort publikum fra hele verden, og du slipper å sette opp din egen nettbutikk fra bunn av.

En stor fordel med å selge hos Etsy, er at det allerede er mange mennesker i handlemodus der, som er klare til å kjøpe de rette produktene. Bare i 2021 var det over 90 millioner kunder og 7,5 millioner selgere hos Etsy.

Hvis du vil nå ut til et internasjonalt publikum med produktene dine, er Etsy et godt valg. Skal du fokusere kun på Norge, kan det være verdt å sjekke ut den lignende tjenesten Epla.no.

Hva kan du selge på Etsy?

På etsy kan du selge både digitale og fysiske produkter. Med tanke på frakt er det enkleste for oss i Norge å selge digitale produkter

Selgere i Norge må stå for frakten selv, og det kan være vanskelig å beregne riktig fraktkostnader til utlandet, samtidig som det blir dyrt for kundene dine. 

Det enkleste å selge av fysiske produkter vil være “print on demand” der et annet selskap trykker og sender ut varene for deg.

Digitale produkter

Digitale produkter er nedlastbare filer kunder kjøper av deg og umiddelbart kan laste ned. 

Det kan være ting som digitale prints, fotografier, mockups, excel-maler, e-bøker, musikk og film. 

Den store fordelen med å selge digitale produkter er naturligvis at du verken trenger lagerplass eller å forholde deg til frakt. Ønsker kunden å henge opp printet på veggen sin, må de selv sende filen videre til et trykkeri og stå for den biten selv.

Når det gjelder digitale produkter, skiller etsy mellom Instant downloads, som er filer kunden umiddelbart kan laste ned, og Made to order, som er filer du tilpasser før det sendes til kunden. Made to order kan være ting som tilpassede digitale bryllupsinvitasjoner eller bilder som skal redigeres.

Fysiske produkter

Skjermbilde av flere produkter hos etsy.com
T-skjorter med trykk hos etsy.com

På Etsy kan du også kjøpe og selge fysiske produkter. Etsy fokuserer i stor grad på håndlagde produkter, interiørartikler og brukte gjenstander, men man kan også kjøpe og selge eksempelvis nye klær.

Noe som kan være høyst aktuelt for oss i Norge er å selge klær med trykk ved hjelp av print on demand. Med print on demand er det du som står for design av trykket, men en annen bedrift som faktisk har plaggene, trykker på dem og sender ut til kundene når plagget blir bestilt.

Ved å eksempelvis benytte en print on demand tilbyder i USA, er ikke lenger lang leveringstid og fraktkostnader noe problem. Noen populære print on demand tilbydere er Printful og Printify.

Hvor mye penger kan du tjene på Etsy?

Du kan tjene alt fra ingen penger til mye penger hos Etsy. Alt avhenger av hvor populær butikken og produktene dine blir. Potensialet er stort, og det er mange butikker som om omsetter for millioner av kroner i året på etsy.

Selger du et digitalt print til 150 kroner som bli kjøpt 4000 ganger, har du plutselig solgt for 600.000 kroner og sitter igjen med 561.000 kroner etter avgiftene til Etsy. Dette må du naturligvis igjen skatte av, som med det meste av ekstra inntekter.

Så mye koster det å selge på Etsy

Å publisere et produkt hos Etsy koster ca 2 kroner (0,2 dollar). I tillegg tar Etsy et transaksjonsgebyr på 6,5 % av hvert salg. Det betyr at selger du noe for 100 kroner, sitter du igjen med 93,5 kroner. Det kan også komme noen betalingsavgifter. 

Hvis du ønsker, kan du i tillegg betale for annonsering inne på Etsy som gir produktene dine mer synlighet i søk. Annonser koster 15 % av verdien til produktene dine.

Hvordan lykkes med å selge på Etsy?

Å få suksess med egen butikk hos Etsy er ikke enkelt, men det er mulig. Får du det først opp og gå, vil det kunne være en relativt passiv inntekt, men spesielt i begynnelsen vil det kreve mye arbeidsinnsats, prøving og feiling.

Mitt råd vil være å finne andre personer på blogger, youtube og sosiale medier (eller kanskje et kurs) som faktisk har lykkes med salg på Etsy før deg, slik at du slipper å gjøre alle nybegynnerfeil og heller får de beste rådene og et best mulig utgangspunkt for å lykkes. 

Å tjene penger på Etsy handler om å: 

  • Velge riktige produkter å selge
  • Lage en fin butikk
  • Lag gode annonser med bra bilder
  • Sette deg inn i strategier for å få mer trafikk og salg
  • Tilpasse og videreutvikle butikken din i takt med nye trender

Selv om du får tilgang til et enormt publikum hos Etsy, må du likevel regne med å måtte “få ut ordet” om produktene dine på andre plattformer for å få opp salget, spesielt i begynnelsen.

Hvor stor synlighet du får i søkeresultatene hos Etsy henger nemlig sammen med antall salg du har.  For å skape blest om produktene dine kan eksempelvis du gå ut i egne sosiale kanaler som instagram, tiktok, snap eller pinterest, eller forsøke å få promotering gjennom andre influencere, bloggere og youtubere med et relevant publikum for deg.

Hvordan starte med salg på Etsy i Norge?

Å starte sin egen butikk på Etsy er nokså enkelt, og er godt tilpasset Norge. Du må gjennom 6 steg for å opprette en butikk:

1. Preferanser for butikken

2. Gi butikken et navn (Ikke så farlig – du kan endre navnet opp til 5 ganger)

3. Legg inn produkter (Du kan vente med dette)

4. Hvordan du vil få betalt (Er du privatperson eller bedrift, hvilket land holder du til, hvilket Norsk kontonummer du ønsker betalingen til )

5. Sett opp betaling (ditt bankkort etc for å betale avgifter ved salg og publisering)

6. Send inn kopi av ID (førerkort, ID-kort, pass etc) for å bevise at du er en ekte person


Når registreringen er fullført, kan du begynne å tilpasse butikken din med logo, tekst og produkter.

Oppsummering om å tjene penger på Etsy

Å tjene penger på Etsy er fullt mulig, også for oss i Norge. Men vær forberedt på at du må legge inn et godt stykke arbeid for å lykkes. Klarer du å knekke koden og setter deg inn i strategiene som brukes av de beste, er mulighetene for å tjene bra med penger til stede.

Siden de fleste kundene hos Etsy er internasjonale og flesteparten fra USA, er det gjerne digitale produkter og print on demand som er det mest aktuelle for oss å selge. Da slipper vi å tenke på både lager, pakking og fraktkostnader. 

Hvis du vil selge dine egenproduserte produkter, kan du sjekke ut det Norske alternativet Epla.no.

Et annet alternativ hvis du er interessert i salg av varer på nettet, er naturligvis å starte din helt egne nettbutikk hvor du har større kontroll, men også i større grad må markedsføre for å få inn kunder.

Les også: Hvordan starte og tjene penger på nettbutikk?

Les også: Hvordan tjene penger på egen nettside?

Les også: Gode forretningsidéer å starte med nå

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar