Bøker

5 Beste bokklubber for barn – Se Gratis Velkomstgaver

Ser du etter en god bokklubb for barn eller baby? Her har vi samlet de beste bokklubbene for barn – fra de yngste som begynner med tavlebøker og bildebøker til de eldre som allerede er godt i gang med lesing. Enten du leser høyt til baby eller vil finne nye favorittbøker for en mer etablert leser, vil du kunne finne bokklubben for deg og ditt barn her. 

Gratis velkomstgaver 

Når du blir medlem av en bokklubb får du mulighet til å velge blant et stort utvalg velkomstgaver – enten i form av gavekort eller ferdiglagde gavepakker. Velkomstgavene er gratis og forutsetter normalt at du er medlem av bokklubben i ett år. Dette er noen av pakkene du kan velge blant:

5 Beste bokklubber for barn i Norge:

Gutt som lurer på hvilken bokklubb som er best i test

1. Barnas Egen Bokverden (Tanum Bokklubber)

Barnas Egen Bokverden eies av Cappelen Damm og er landets største bokklubb for barn. I denne bokklubben får du populære barnebøker fra alle de Norske forlagene. Barnas Egen Bokverden sitt slagord er “Bokklubben som vokser med barnet” og de har et alderstilpasset bokutvalg for barn mellom 0 og 14 år. 

Som medlem i Barnas Egen Bokverden sin bokklubb får du jevnlig tilsendt et innholdsrikt medlemsblad. I medlemsbladet er det tilbud på hovedbøker med opptil 40 % rabatt på utvalgte bøker tilpasset barnets alder. Du får også tilgang til andre unike medlemstilbud og mulighet til å delta i konkurranser med spennende premier. 

Dyktige redaktører velger ut de beste bøkene og tipser deg om bøkene som vil passe best for ditt barn. Alle bøkene har gode priser og du får maks rabatt på de nyeste barne- og ungdomsbøkene. 

Fordeler med Barnas Egen Bokverden: 

 • Gratis velkomsttilbud: Barnas Egen Bokverden har til en hver tid svært gode velkomsttilbud du kan benytte deg av ved innmelding.
 • Bokserie-klubber: I tillegg til den vanlige bokklubben har Barnas Egen Bokverden også bokserie-klubber som Karsten og Petra-klubben, Leseløve og Løveunge-klubben samt Mummi-klubben. 
 • Ingen kjøpsplikt: Barnas Egen Bokverden har Ingen krav til minstekjøp. Du forplikter deg kun til å være medlem i ett år. Hvis du vil avbryte abonnementet er alt du trenger å gjøre å betale for velkomstpakken. 
 • Unike medlemskupp : Når du er medlem av Barnas Egen Bokverden kan du velge og vrake i ulike medlemskupp på relevante produkter. I noen tilfeller får du hele 80 % rabatt på medlemskupp. Dette kan være bøker, men også andre relevante ting til barna som kosedyr, leker, klær og utstyr eller andre fine produkter til hus og hjem som også de voksne får bruk for.
 • Norges største bokklubb: Barnas Egen Bokverden er bokklubben i Norge med flest medlemmer og har mange fornøyde kunder. 

2. Barnas Beste Bok: Eventyrbøker

Barnas Beste Bok er en del av Barnas Egen Bokverden, og spesialiserer seg på eventyr.

Som abonnent får du opp til 8 spennende bok-pakker som består av eventyrbøker og plakater med motiver fra bøkene.

Fordeler med Barnas beste bok:

 • Ingen Bindingstid
 • 8 Bokpakker med eventyrbok og plakat
 • Gratis velkomstpakke – Du betaler kun 79 kr for frakten.
 • Du trenger kun å kjøpe én bokpakke – så kan du si opp når som helst.

3. DisneyKlubben

Hvem husker vel ikke sitt første møte med Løvenes Konge, Skjønnheten og Udyret eller Jungelboken? Med Disneyklubben kan man være sikker på at leseopplevelsen blir magisk.

Som medlem i Disneyklubben får du jevnlige tilsendt Disney-pakker. Du kan selv velge intervallen på disse og de blir annonsert på forhånd på e-post slik at du kan avbestille eller endre intervall for hvor ofte du får tilsendt nye pakker.

Pakkene inneholder en klassiker-bok, en Andeby-bok, en Disney-figur + lydbok i app. Prisen er 209,- per Disneypakke, inkludert frakt.

Disneyklubben har ingen bindingstid eller kjøpsplikt og du har full angre- og returrett. Velkomstpakken til Disney Klubben er gratis og ekstra innholdsrik. Du betaler kun frakt på 59,- for denne.

Fordeler med Disneyklubben:

 • Innholdsrik velkomstgave
 • Alle bøker du kjøper kan også lastes ned som e-bøker i Gobokens app
 • Enkel administrering av medlemsskap på mine sider
 • Ingen krav om minstekjøp
 • Ingen bindingstid etter første 6 måneder

4. Goboken: Min første ABC

Goboken bokklubb byr på håndplukkede barnebøker i aldersgruppen 0-6 år. En av de mest populære konseptene til Goboken er «Min første ABC», der barna kan lære seg bokstavene.

Når du blir medlem av Goboken kan du velge en valgfri, gratis velkomstpakke. Medlemskapet fungerer slik at du får tilbud om en ny bokpakke cirka en gang i måneden, men du kan selv velge hvor ofte du vil motta nye bøker. 

Bøkene hos Goboken er nøye utvalgt på bakgrunn av barnets alder, tilbakemeldinger fra andre medlemmer og råd fra lese-eksperter. Alle bøker blir forhåndsmeldt på e-post og det er lett å endre bøker eller avbestille månedens bok på “min side”. 

Fordeler med Goboken bokklubb: 

 • Bestem intervall selv: Hos Goboken kan du selv bestemme hvilket intervall hovedbøkene skal sendes ut – noe som er veldig praktisk hvis du synes det kommer nye bøker for ofte. 
 • Ingen bindingstid eller minstekjøp: Goboken har ingen bindingstid og heller ingen krav til minstekjøp. Du har full angre- og returrett hos Goboken. Det er også enkelt å utsette, avbestille eller sette medlemskapet på pause om du ønsker det. 
 • Høyt rabatterte bøker Hos Goboken bokklubb får du i snitt – 30% rabatt på bøker i forhold til hos bokhandler. Du kan også velge forhåndsbetaling på 6 bokpakker og oppnå enda høyere rabatt. 
 • Gratis velkomstpakke: Goboken har flotte velkomstgaver tilpasset alderen til barna. Velg en valgfri, gratis velkomstpakke ved innmelding. 
 • Fornøyde kunder: Goboken er opptatt av å ha fornøyde kunder, noe profilen deres hos Trustpilot og Facebook viser. Goboken bokklubb har også mer enn 16.000 likes på Facebook.

5. Bokklubben Barn (Bokklubben)

Bokklubben Barn illiustrasjonsbilde med logo

Bokklubben Barn er Norges eldste bokklubb for barn. Bokklubben – som også har bokklubber for voksne – ble startet allerede i 1961 og har siden oppstarten hatt mer enn 3 millioner medlemmer. Det er H. Aschehoug & Co og Gyldendal Norsk Forlag som står bak Bokklubben Barn. 

Hos Bokklubben Barn får du tilbud om de beste og mest populære barnebøkene – både klassikere og helt nye bøker. Alle bøkene hos Bokklubben Barn er med full rabatt.

Bøkene hos Bokklubben Barn er sortert inn i aldersgruppene 0-3 år, 3-6 år, 6-9 år og 9-12 år. Klubben har også en egen bokklubb for ungdom over 12 år. Bokklubbens redaktører leser og kontrollerer bøker hvert år og velger ut de aller beste bøkene til deg og barna.

Fordeler med Bokklubben Barn: 

 • Egen app: Bokklubben har en egen app der du kan administrere abonnementet ditt, legge til eller avbestille bøker. 
 • Én gratis bok i året: Som medlem i Bokklubben barn får du en helt gratis bok i året. 
 • Gratis frakt på hovedbøker: Bokklubben Barn gir gratis frakt på alle hovedbøker
 • Bonuspoeng: Ved kjøp av bøker sparer du opp 5 % bonus som du kan bruke til å dekke deler av, eller hele beløpet du vil handle for neste gang. 
 • Ingen kjøpsforpliktelser: Bokklubben Barn har ingen kjøpeplikt, men du må stå som medlem i et år. Hvis du vil melde deg ut før det er gått et år må du betale for velkomstpakken du fikk ved innmelding. 
 • Rabatt på kulturelle arrangementer: Bokklubben samarbeider med diverse kulturinstitusjoner rundt i landet, og som medlem får du rabatt på en rekke arrangementer. 
 • Fornøyde kunder: Bokklubben har lenge vært en av Norges mest populære bokklubber og har mer enn 20.000 likes på Facebook.
 • Gaver og interiør: I tillegg til å ha et stort utvalg bøker tilbyr også Bokklubben interiør- og kjøkkenprodukter, trening og skjønnhetsprodukter og lignende til konkurransedyktige priser fra kjente merkevarer. Kanskje ikke det viktigste med å være med i en bokklubb, men det er en fin bonus.

Hvorfor bli med i en bokklubb for barn? 

Ved å bli medlem i en bokklubb oppdager barna gleden av å lese og får en god start på språkutviklingen. Når du er medlem av en bokklubb er alle bøkene du mottar lest, kontrollert og anbefalt av fagpersoner slik at du kan være sikker på å få barnebøker av høy kvalitet som både er underholdende, lærerike og pedagogiske. 

Bøkene du mottar fra en bokklubb kan være gode, gamle klassikere så vel som spennende nyheter. Bokklubbene deler også opp bøkene i aldersgrupper slik at det er enkelt å sikre seg bøker tilpasset riktig nivå.

Bokklubber gir rabatterte bøker 

En av de største fordelene med å være medlem i en bokklubb for barn er at du får bøker til ekstra gode priser. Ca én gang i måneden vil du motta et medlemsblad med nye rabatterte bøker, bokanmeldelser og andre gode tilbud i posten.

Hovedbøker

Mellom 1 og 2 ganger i måneden får man tilbud om en ny hovedbok. Så lenge du er medlem av bokklubben vil hovedbøkene sendes hjem til deg automatisk i en fast tidsintervall dersom de ikke avbestilles på forhånd. Det er enkelt å avbestille boka i forveien hvis du ikke ønsker å kjøpe den. 

Bokklubbene har Ingen kjøpeplikt

Det er ingen av bokklubbene i denne artikkelen som har kjøpsplikt. Det betyr at du ikke behøver å kjøpe bøker for å være medlem og få velkomstgave. Når det er sagt, så vil hovedbøkene bli automatisk utsendt og fakturert med mindre du husker å avbestille den aktuelle boka i tide. Husk derfor å være tidlig ute med å avbestille hvis det er bøker du ikke vil kjøpe. 

PS: Hvis du kun ønsker gratis velkomstpakke.. 

Hvis du ønsker å benytte deg av gratis velkomstpakker uten å kjøpe en eneste bok er det fullt mulig. Ingen av bokklubbene vi har omtalt har kjøpsplikt. Så lenge du passer godt på å avbestille bøker i tide, kan du dermed få velkomstpakke gratis og være medlem et år helt uten å betale en krone.

Derfor er det viktig å lese bøker for og med barn

Å begynne å lese bøker med barna tidlig åpner veien til litteratur og lesing. Med stadig fallende lesekunnskaper er det viktigere å stimulere leselyst i tidlig alder enn noen gang tidligere. Men mest av alt er det viktig å lese med barna fordi det er gøy! Barna får brukt fantasien og man skaper gode minner ved å lese sammen.

Å lese bøker for barn er viktig på mange måter og kan bringe med seg mange fordeler. Noen av de store fordelene med å lese bøker for – og sammen med barn er at det:

 • Hjelper barnet å utvikle språk og ordforråd
 • Stimulerer fantasien og trener barnet i å se for seg bilder og idéer
 • Utvikler følelsesliv og evne til å føle empati 
 • Gir kunnskap om alt mellom himmel og jord
 • Vekker nye spørsmål og gir barnet ting å tenke over
 • Lærer barnet om etiske spørsmål samt rett og galt
 • Lesing kan gi selskap hvis man er ensom senere i livet
 • Hjelper barnet blir bedre på skolen
 • Det er koselig å lese sammen

Oppsummering om bokklubber for barn

Uansett hvilken av bokklubbene du velger vil du mest sannsynlig bli fornøyd med valget. Bokklubbene vi har omtalt har vært her i mange år og flere av dem har hatt millioner av fornøyde kunder opp gjennom årene. Her gjelder det å finne frem til bokklubben du selv føler vil være riktig match for deg og dine barns ønsker og behov. Finn frem til de beste velkomstgavene og nyt gode lesestunder sammen med barnet eller barna! 

Les også: Bokklubber for voksne: Norges 7 største bokklubber + velkomstpakker

Kilder benyttet i denne artikkelen:

https://www.barnboksakademin.com/
https://barnebokinstituttet.no/
https://no.wikipedia.org/wiki/Bokklubb

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar