Teknologi

Gratis podcast: 5 Beste apper for å høre gratis

Vil du høre på podcast gratis? Her har vi samlet 5 gode tjenester for å høre podcast kostnadsfritt.  

Å ha en gratis podcast å høre på når du jobber, rydde, trener eller er på kjøretur kan være gull verdt. Med en god podcast kan rett og slett dagen bli litt bedre, morsommere og mer interessant. 

Apper som Spotify, Google Podcasts, Apple Podcast og Pocket Casts gjør det enkelt å lytte, og best av alt: som oftest er det gratis å høre på podcast.

Her har vi laget en oversikt over de beste podcast-appene på markedet som lar deg høre podcast helt gratis. 

Les også: Hør lydbøker gratis – 7 Gode lydbok-apper

Podcast øker i popularitet

Podcast har tatt av i popularitet de siste årene og øker stadig i popularitet.

Podcast startet som en praktisk måte for å lytte til radioprogrammer etter de var sendt på luften, men har blitt en stor og viktig del av mediehverdagen til flere og flere. 

Undersøkelser viser at andelen Nordmenn som lytter til podcast månedlig har økt fra 24 prosent i 2017 til 43 prosent i 2020. 

Spesielt er det de under 40 år som hører på podcast og mest den mest populære sjangeren er humor. 

5 tjenester for å høre podcast gratis

1. Hør podcast gratis med Spotify

Skjermbilde av podcast hos spotify

Visste du at Spotify har et enormt utvalg podcaster? Over halvparten av Nordmenn over 18 år bruker Spotify for å lytte på musikk, men selv om Spotify fortsatt har størst fokus på musikk, finner du også et gigantisk utvalg podcaster hos dem. 

Hvis du allerede har en Spotify-bruker, er dette en god måte for å høre gratis podcast på. Hos Spotify finner du både de største, Norske podcastene og et stort utvalg engelskspråklige podcaster.  Spotify har også eksklusive utgivelser som The Joe Rogan Experience. 

Hvordan høre podcast hos Spotify?

For å finne frem til podcaster på Spotify, går du til siden for søk. Scroll litt ned, så dukker det opp et kort det står Podcast på. Her finner du et stort utvalg ulike podcast-kategorier: Komedie, Krim, Historie, Næringsliv eller Sport og Fritid? Valget er ditt. 

Spotify har også topplister med de mest populære podcastene i Norge og de mest populære episodene. 

Du kan også søke fritt etter podcaster du allerede kjenner til i søkefeltet. Podcaster du velger å følge vil lagres i biblioteket ditt og du kan også lagre spesifikke episoder. 

Bruk Spotify gratis eller velg Premium 

Spotify har en gratisversjon med reklame. Hvis du ikke vil ha reklame, må du oppgradere til Spotify Premium. Spotify Premium har gratis prøveperiode på 1 måned. Når den gratis prøveperioden er over, koster det kr 119,- i måneden. 

2. Hør podcast gratis med Podme og Podimo

Skjermbilde av podimo podcast og lydbok app

Podimo og Podme har raskt blitt populære podcast-apper, og selv om disse koster penger, gir de mulighet til å lytte gratis med gratis prøveperioder.

Utvalget podcaster hos både Podme og Podimo er stort og du finner de fleste populære podcaster fra produsenter som NRK, VG, Plan B og flere. I tillegg har begge disse tjenestene fått samlet en rekke eksklusive podcaster du nå kun kan høre hos dem.

3. Hør Podcast gratis med Google Podcasts (Android)

Skjermbilde av Google podcast

Google Podcasts er en gratis app som er ferdig installert på de fleste Android telefoner. Hvis du ikke finner den på telefonen din, kan du søke på “podcast” i Google Play-butikken, så vil den raskt dukke opp. 

Med Google Podcasts får du et kjempestort utvalg av populære podcaster – helt gratis. Her er det ingen premiumversjon – alt er rett og slett gratis. 

Med Google Podcast finner du de aller fleste populære Norske podcaster og utenlandske podcaster. Med mindre du vil høre på podcaster som er eksklusive til Podimo og Spotify, vil du ha det du trenger her. 

Hvordan er Google Podcast å bruke?

Podcast-appen til Google er enkel å komme i gang med og har de funksjonene man forventer av en gratis podcast-app. På fanen for søk får du rask oversikt over populære programmer og episoder. Du kan også søke fritt på podcaster du allerede vet om. 

Det vi imidlertid savner her er ferdig definerte kategorier som Humor, True Crime og Sport. Dette finnes hos både Spotify og Podimo og gjør det enklere å utforske nye podcaster hvis man ikke allerede vet hva man vil høre på. 

Når du har funnet frem til podcaster du vil høre på, kan du abonnere på dem slik at du får enklere tilgang til dem neste gang. Ved å “like” episoder med et hjerte, vil du få anbefalinger til nye podcaster basert på hva du har likt tidligere. 

Under avspilling av podcaster kan du enkelt spole frem og tilbake, stille inn sovetimer eller legge nye episoder i kø. Det er også mulig å caste videre til andre enheter i nærheten.

4. Apple Podcast (iPhone)

Skjermbilde av apple podcast

Apple podcast er podcast-appen for deg med iPhone og andre Apple-produkter. Appen er allerede ferdig installert på iPhone og er gratis å bruke. 

Hos Apple podcast finner du over en million ulike podcaster. De aller fleste populære, Norske podcaster er på plass og du får naturligvis et enormt utvalg av utenlandske podcaster. 

Mesteparten av podcastene er helt gratis, men det er enkelte eksklusive programmer som koster penger å høre på. 

Hvordan er Apple Podcast i bruk?

Apple er eksperter på å lage gode brukeropplevelser og det merkes også i Podcast-appen deres. Her er det meste logisk plassert, animasjoner er flotte og utseendet er pent. 

“Utforsk” fanen er stedet du går for å finne nye podcaster å lytte til. Her får du gode anbefalinger og podcastene er delt opp i tydelige kategorier som “”Nytt og interessant”, “Krim fra virkeligheten” og “Have a laugh”. Du finner også enkelt frem til topplister over mest populære programmer og episoder. 

Når det gjelder avspilling fungerer det som du forventer. Det er enkelt å spole og hoppe frem og tilbake i episodene. Sove-timeren er på plass og denne er den beste vi har prøvd. Her kan du stille inn på om avspillingen skal slutte når episoden er ferdig, etter en viss tid eller i slutten av et spesifikt kapittel. 

Som avslutning fungerer podcast-appen til Apple svært godt sammen med tilbehør som Apple Watch, AirPods, Siri, Car play og Airplay. 

5. Hør podcast gratis med Pocket Casts

Skjermbilde av Pocket casts

Pocket Casts er en kjempepopulær og gratis podcast-app med stor følgerskare. Her finner du de fleste Norske podcastene du kan ønske deg samt et hav med utenlandske podcaster. 

Appen er enkel å komme i gang med og har har alt man trenger i en podcast-app. For å finne nye podcaster å høre på, går du til discovery fanen. Her finner du podcaster som trender og hvis du scroller litt ned kan du se de mest populære podcastene i Norge. 

Noe av det vi liker best med appen er at podcastene du har abonnert på er det første som møter deg hver gang du kommer inn i appen. 

Det gjør at du slipper å bruke tid på å lete rundt for å finne frem til det du hører mest på. 

En annen funksjon vi setter spesielt pris på er “Trim silence”, som stripper bort stillheten mellom samtaler underveis i podcasten og gjør at du sparer tid når du lytter. 

Oppsummering om å høre Podcast gratis

Som du ser, er det nå en hel del muligheter for å høre podcast helt gratis. Noen apper og tjenester er hundre prosent gratis, mens andre har gratis prøveperioder du kan benytte hvis du vil ha tilgang til de mest eksklusive podcastene.

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar