Økonomi

8 Beste Investerings-apper: Enkel investering på mobilen

På jakt etter en god app for investering? Med telefonen du har i lomma kan du investere i både aksjer og fond, råvarer, kryptovaluta og crowdlending takket være brukervennlige investerings-apper. 

Her har vi samlet 8 av de mest populære investerings-appene på markedet, slik at det skal være enda enklere for deg å komme i gang og å få avkastning på sparepengene dine.

7 Populære apper for investering

Finansielle verdipapirer kan øke og minke i verdi. Det er risiko for å ikke få tilbake pengene du har investert.

1. Nordnet

Investere i et stort utvalg aksjer, fond og børsnoterte fond 

Nordnet app skjermbilder

Nordnet (annonse) har lenge vært en populær leverandør av aksje- og fondshandel blant privatpersoner og har i dag over en million kunder i Norden.

Appen til Nordnet er brukervennlig for nybegynnere, samtidig avansert nok for de viderekommende. Du kan handle aksjer på de fleste børser i verden og kan velge mellom et enormt utvalg fond og børsnoterte fond.

Nordnet er kjent for å ha rimelige avgifter (kurtasjer) og gir gode markeds-oppdateringer for deg som er opptatt av å følge med på utviklingen i aksjemarkedet. Appen til Nordnet er enkel å bruke og du får et stort utvalg investeringer som er vanskelig å finne bedre alternativ til.

Nordnet er et sikkert valg for deg som ønsker full kontroll på investeringene dine og vil investere i alt fra aksjer og fond til mer avanserte produkter. 

Besøk Nordnet her (annonse) eller les hvordan du kommer i gang på Nordnet her

2. KRON

Enkel investering og Norges rimeligste Indeksfond

Kron logo
Kron app skjermbilder

Kron er appen for deg som ønsker en enkel måte å investere i fond, til en veldig konkurransedyktig pris. Kron har flere år på rad vært best i test i Forbrukerrådets pris-oversikt for indeksfond, og de har også vunnet priser for best kundetilfredshet innen sparing og investering.

Annonse: Få 200 kr i startbonus hos Kron via denne lenken

Hos Kron kan du velge fritt mellom 400 forskjellige fond, eller gå for et av de anbefalte pakkene: Indeksfond, Krons utvalgte, teknologi, miljøbevisst, likestilling, eiendom og likt som oljefondet. 

Det beste med appen til Kron er hvor enkelt den er å bruke, og hvor rimelig sparingen er. Appen ser rett og slett veldig bra ut og det er lett å følge med på utviklingen på sparingen. Hvis du ønsker, kan appen gi deg automatiske markeds-oppdateringer med push når det er viktige hendelser i markedet. 

Når du i tillegg kan investere i indeksfond til markedets beste pris (0,17%), er det lite som taler for å velge noe annet, så lenge det kun er fondssparing du skal ha.

3. FIRI

Norges største kryptobørs

Har du lyst til å kjøpe kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum på mobilen? Norges største kryptovaluta-børs FIRI (annonse) sin app er brukervennlig og gjør kjøp og salg av kryptovaluta enklere enn noen gang. 

Med Firi får du tilgang til de mest populære kryptovalutaer på markedet og det er lett å komme i gang. Du registrerer deg med e-post eller via Vipps og signer med BankID, så er du i gang. 

Overføring av penger gjør du med direkte overføring fra banken din inne i appen. Hvis du vil sette opp fast, månedlig sparing har du mulighet til det. Det er 18 års aldersgrense på registrering hos Firi. 

Merk: Investering i kryptovaluta innebærer risiko og kan føre til tap av midler.

Les også: Anmeldelse og erfaringer med kryptobørsen FIRI

4. DNB Spare

Spar penger, handle fond og aksjer

DNB spare app skjermbilder

Med DNB sin spare-app er det lett å komme i gang med investering, enten det er i aksjer eller fond. Appen er mest naturlig å bruke for deg som har DNB som bank, men appen kan også vise kontoer fra andre banker. 

Du kan sette opp et fast sparebeløp hver måned, eller velge at et bestemt beløp blir spart hver gang du drar kortet. I Spare-appen får du full oversikt over kontoene dine, samt fond, aksjer og pensjon. Appen har også en digital fondsrådgiver og du kan handle aksjer og fond på Oslo børs og 15 andre børser verden rundt. 

Forøvrig er spare-appen er brukervennlig, har et pent utseende og er enkelt å komme i gang med. 

Les mer om Spare-appen hos DNB.no

5. eToro

etoro-mockup

eToro er en av verdens mest populære apper for investering. Hos eToro kan du enkelt investere i aksjer, børsnoterte fond (ETF-er), råvarer og mer på mobilen. En spesielt populær funksjon hos eToro er «CopyTrader» som lar deg automatisk kopiere handlene til profesjonelle investorer og få samme avkastning som dem.

Den største fordelen med å benytte eToro, er at de tar 0 % i kurtasje (handelsavgift). Det er flott, men problemet er at de tar igjen med avgifter andre steder – blant annet med 5 dollar avgift for å ta ut penger fra appen, og 10 dollar avgift for å ikke være aktiv på kontoen i løpet av siste 12 måneder.

Appen til eToro er relativt enkel å bruke, men pass på, for det kan være litt fort gjort å være i gang med mer avanserte investeringsprodukter enn hva du kanskje trodde i utgangspunktet, med høy gearing og lignende.

6. Lunar

Enkel investering i aksjer og fond + Smarte sparefunksjoner

Lunar logo
Lunar app skjermbilder

Lunar er en mobilbasert bank som lar deg investere i aksjer og fond på en enkel og forståelig måte. Når du har opprettet Lunar-brukeren din, tar det kun et par minutter å komme i gang med investering via appen.

Hos Lunar er alt lagt opp til at det skal være så enkelt som mulig å investere for nybegynnere og alt er forklart på et språk alle forstår. Det er ingen minimumsgrense for hvor lite du kan investere, så her kan du føle deg frem med små beløp i begynnelsen.

Du kan følge med på fond og aksjer du vurderer før du bestemmer deg, og kan investere med et enkelt sveip. For kjøp av aksjer er avgiften (kurtasjen) kun 29 kroner, noe som er konkurransedyktig.

I tillegg til investering, byr Lunar på mange smarte funksjoner for deg som vil spare og ha bedre kontroll på økonomien din. For eksempel kan du sette opp spesifikke sparemål som “ny telefon” og se hvor langt du er på vei til å nå målet ditt. Du kan også sette opp automatisk sparing, for eksempel at appen automatisk runder opp beløpet når du bruker kortet ditt, slik at du sparer litt hele tiden uten at du merker det. 

Når du oppretter bruker hos Lunar, får du samtidig tilsendt et tomt betalingskort som du kan overføre penger til (gratis). Alt du bruker kortet til blir sporet i appen, slik at du får oversikt over forbruket ditt. Appen gjør det rett og slett enklere å se hva du faktisk bruker pengene dine på. 

Les også: Alt du må vite om Lunar

7. NBX – Nordic Block Exchange

Investering i NBX appen

Nordic Block Exchange er nok en Norsk kryptobørs med egen app. NBX er grunnlagt av Bjørn Kjos, som også startet flyselskapet Norwegian. Hos NBX kan du kjøpe de fleste store kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Chainlink (LINK) og Uniswap (UNI) direkte på mobilen din.

Det er enkelt å komme i gang hos NBX: Du oppretter bruker, logger inn med BankID og overfører penger med vanlig bankoverføring. Kjøp av kryptovaluta utføres via enkel handel (QuickBuy) eller avansert handel, med full oversikt over ordredybde, prisutvikling og TradingView. 

Les også: Beste Norske kryptobørser

8. Kameo 

Investere i lån med Crowdlending 

Kameo investering skjermbilde

Hos Kameo investerer du i lån til bedrifter og tjener penger i form av rentene bedrifter betaler på lånet. Kameo har ikke egen app, men kan brukes på mobil, og er et interessant tilskudd for deg på jakt etter alternative ting å investere i – særlig innenfor eiendomsbransjen.

Historisk avkastning ligger på mellom 5 og 15 % i året, og de fleste investeringene gir faste månedlige utbetalinger slik at du får en form for passiv inntekt. Som regel er det eiendoms-bedrifter som søker lån og du velger selv hvem du vil låne ut penger til. 

Les også: Anmeldelse og erfaringer med Kameo

Konklusjon om Investerings-apper

Som du nå har sett finnes det mange apper som gjør det enklere å spare penger og å investere penger rett fra telefonen. Hvilken eller hvilke du bør gå for er individuelt og handler mest om hva målet ditt og preferansene dine er. For vår del er Kron best for fond, Nordnet en god miks for både aksjer og fond, og Firi er valget for kryptovaluta.  

Kanskje bør du prøve ut litt forskjellige, så du finner ut hvilken som passer best for deg. Har du noen gode alternativ vi ikke har nevnt i artikkelen? Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor!

Les også:
Aksjefond for nybegynnere – Dette må du vite
Investering for nybegynnere – Dette kan du investere i

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar