Økonomi

10 Strategier for å Tjene penger med Kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens som ChatGPT har tatt verden med storm, og hvis du har prøvd deg frem med AI-verktøy har du kanskje tenkt på muligheten for å tjene penger med den nye teknologien. Her har jeg samlet 10 strategier jeg ville prøvd ut selv hvis jeg skulle tjent penger med kunstig intelligens:

Les også: 43 Måter å tjene penger på nett

1. Lag en AI Influenser

Med kunstig intelligens kan du lage din helt egen influencer og sette i gang arbeidet som skal til for å få tusenvis av følgere i sosiale medier. Du kan bygge en fantasi-person som ser ut akkurat slik du vil, og få denne til å posere i spennende omgivelser – gjerne i kombinasjon med merkevarer som betaler for å vise frem produktene sine. 

Aitina Lopez er et eksempel på en virtuell influencer laget ved hjelp av kunstig intelligens. Med over 250.000 følgere, kan profilen hennes tjene over 100.000 kroner i måneden ved hjelp av sponsorer og abonnenter på en tjeneste som ligner Onlyfans. Her er det kun fantasien som setter grenser, og mulighetene bør være mange for å lage interessante, fiktive personer folk ønsker å følge:

2. Produsere innhold til sosiale medier med AI

Bilde – og video generering med AI gir mulighet til å fremstille både realistisk og urealistisk innhold du kan bruke for å få følgere og tjene penger i diverse nisjer i sosiale medier. Du kan drømme opp og lage innhold som enda ikke finnes, for eksempel av landskaper, arkitektur, interiør, mennesker, motor eller idrett for å nevne noe. 

Du kan til og med bruke AI til å skrive gode bildetekster som engasjerer. Lærer du deg samtidig strategiene for å bygge opp et stort publikum, kan du etterhvert få nok følgere til at du kan tjene penger med innholdet ditt.

3. Gi ut bøker skrevet av kunstig intelligens

Er det én ting kunstig intelligens er ekstra god på, så er det tekst. Du kan derfor bruke AI til å skrive spennende og interessante bøker som du kan selge som E-bøker, lydbøker og fysiske bøker. 20 år gamle Joe har for eksempel tjent over 10 millioner kroner på å selge e-bøker skrevet ved hjelp av Chat GPT. Vil du satse videre, kan du utvide til å lage lydbøker og bruke AI til å lese inn teksten for deg også.

4. Bruk kunstig intelligens til å skrive artikler

Enten du har din egen nettside hvor du publiserer artikler, har fast jobb som skribent eller arbeider som frilanser, kan kunstig intelligens hjelpe deg å produsere enorme mengder artikler til en brøkdel av tiden det tar å skrive på egen hånd – bare pass på å faktasjekke og finspisse teksten før du sier deg ferdig.

5. Del og selg kunnskap om AI

Når ny, disruptiv teknologi lanseres, vil det alltid være behov for kunnskap om den nye teknologien både hos privatpersoner og i næringslivet. Lærer du deg mye om kunstig intelligens, enten generelt eller blir ekspert innen et spesifikt tema – kan det være gode muligheter til å tjene penger på å selge kunnskapen din i form av kurs, nettsider, nettkurs, bøker, foredrag og konsulenttjenester.

6. Prøv deg som AI-konsulent

Som konsulent kan hjelpe bedrifter med eksempelvis implementering av kunstig intelligens i organisasjonen. Jo mer penger bedriften potensielt kan spare eller tjene på å implementere AI i driften, jo bedre kan du ta betalt for tjenestene dine.

7. Få fast jobb innen kunstig intelligens

I skrivende stund er det mer enn 100 ledige stillinger på Finn.no som inneholder kunstig intelligens i stillingsbeskrivelsen. Personer som ønskes er alt fra forretningsutviklere til selgere, prosjektledere og IT-utviklere. Ønsker du å jobbe med AI på heltid, er mulighetene altså til stede, og det meste tyder på at tilbudet av relevante arbeidsplasser vil øke i fremtiden.

8. Lag apper og software med AI

Skjermbilde fra ChatGPT som viser at kunstig intelligens kan skrive kode

Hvis du foretrekker å starte ditt eget AI-prosjekt hjemmefra for å skape ekstra inntekter, kan du se nærmere på å utvikle apper, software og chrome utvidelser ved hjelp av AI. På bildet nedenfor har jeg bedt ChatGPT hjelpe meg å lage en web-applikasjon:

9. Investere i AI selskaper

Hvis du har penger å investere, kan du posisjonere deg slik at du drar nytte av den raske utviklingen innen kunstig intelligens. Det er flere børsnoterte selskaper som investerer stort i AI, og noen av dem er: 

  • NVDA (Nvidia Corp) 
  • SYM (Symbotic Inc)
  • AI (C3.ai Inc)
  • UPST (Upstart Holdings INC)
  • SOUN (SoundHound AI Inc)
  • PATH (UiPath Inc)
  • PRO (Pros Holdings Inc)

Du kan kjøpe aksjer direkte i disse selskapene, eller investere i aksjefond som allerede eier aksjer i noen av de nevnte selskapene.

Guide: Slik kjøper du aksjer

10. Investere i AI-relatert kryptovaluta

Skjermbilde fra Coinmarketcap som viser kryptovaluta innen AI og big data

Etter hvert er det flere kryptovalutaselskaper som fokuserer på kunstig intelligens. Ved å investere i de rette valutaene, kan du være heldig å treffe blink med en som virkelig tar av. Vær imidlertid svært forsiktig når det gjelder krypto, og aldri investere mer enn du har råd til å tape:

Guide: Slik kjøper du kryptovaluta

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar