Økonomi

Slik kan du tjene 1000 kr på én dag (og hver dag)

Det er mulig å tjene 1000 kroner på én dag, og det trenger heller ikke være så veldig vanskelig, så lenge du er åpen for mulighetene som byr seg.

Det er også mulig å tjene 1000 kroner ekstra hver dag. Selv om det naturligvis er vanskeligere, kan du lykkes hvis du legger inn nok tid og energi i arbeidet som trengs.

Her har jeg listet opp de første og beste idéene jeg har til hvert scenario. Er du interessert i flest mulig inntektsmuligheter, anbefaler jeg å også lese artiklene: 

Hvordan tjene penger på nett

29 Måter å skape ekstra Inntekt

Hvordan tjene penger fort

Hvordan tjene 1000 kroner på én dag

1. Selg noe du eier

Å selge ting du eier – for eksempel på Finn, er ikke særlig levedyktig over tid, men det er en perfekt måte for å skaffe penger raskt hvis du har dårlig tid. Har du ting av en viss verdi som du kan leve uten i en periode, kan du vurdere å selge det. Salg av elektronikk, sportsutstyr, verktøy, klær og møbler kan raskt gi deg inntjening på 1000 kroner på én dag.

2. Flipping av ting

Det er mange som tjener godt med penger på å kjøpe billige ting, fikse dem opp og selge videre med fortjeneste. Å flippe ting fra Finn, loppemarkeder og lignende kan fort resultere i en fortjeneste på 1000 kroner eller mer, uten altfor stor innsats så lenge du gjør riktig handel. Du kan også være såpass heldig at du finner noe underpriset som du kan selge videre med gevinst helt uten å måtte fikse først. 

3. Utføre småjobber for andre privatpersoner

Ved å gjøre småjobber for andre, eksempelvis husvask, bilvask, plenklipping, snømåking, snekring, maling, hagearbeid, rydding, dyrepass og barnepass – kan du raskt få inn 1000 kroner på én dag, og det uten å måtte betale skatt. Regelen er at du kan tjene 6000 kroner skattefritt per private oppdragsgiver i året – så her er det potensial for å tjene ganske mange tusenlapper uten å måtte tenke på skatt. 

4. Utleie av ting, bolig, hytte og bil

Det er fullt mulig å tjene 1000 kroner på én dag på å leie ut ting som verktøy og sportsutstyr, eller mer verdifulle ting som bilen din eller boligen din. 

  • Ting og tang kan du leie ut på hygglo
  • Bilen din kan du leie ut hos getaround (tidligere nabobil)
  • Et ledig rom, hele boligen eller hytta kan du leie ut hos AirBnB

5. Avkastning fra investeringer

Ved å investere pengene dine riktig, kan du fort oppleve å tjene 1000 kroner på en dag. Selv har jeg hatt flere dager der aksje- og krypto investeringene mine har steget flere tusen kroner på én dag, uten at det nødvendigvis har vært så store beløp jeg har investert i utgangspunktet. 

Ved å komme i gang med investering, øker sannsynligheten for å oppnå lignende resultater – men husk også at det alltid er risiko forbundet med å investere pengene sine.

Vi har skrevet flere gode nybegynner-guider for investering, som du kan lese her:

Investering for nybegynnere

Aksjefond for nybegynnere

Aksjer for nybegynnere

Hvordan kjøpe kryptovaluta

Beste investeringer akkurat nå

6. Ta oppdrag som frilanser

Som frilanser kan du selge tjenestene dine til folk og bedrifter i hele verden. Som frilanser får du betalt per oppdrag, og oppdragene kan gjøres unna på timer, dager, uker eller måneder. Er det noe du er god til, som du kan gjøre for noen på nettet? 

Typiske frilans-jobber er skriving, oversetting, grafisk design, programmering, bilde-og videoredigering, musikkproduksjon og webutvikling. Her er mulighetene mange, og hvis det er noe du kan, er det helt sikkert noen som trenger din hjelp.

I Norge kan du tilby tjenestene dine på Frilansbasen, og med et utenlandsk publikum kan du sjekke ut Fiverr og Upwork

Hvordan tjene 1000 kroner ekstra hver dag

For å tjene 1000 kroner ekstra hver eneste dag, må vi tenke litt annerledes og mer langsiktig. Det er fullt mulig å opparbeide seg en ekstrainntekt på 1000 kroner dagen (rundt 30.000 kroner pr måned), men det vil kreve mye tid, og det kommer på ingen måte av seg selv. Enkelte av mulighetene jeg lister opp her vil også kreve at du investerer penger. 

7. Affiliate Marketing

Affiliate markedsføring er å promotere andre sine produkter og tjenester, og få betalt pr kunde du skaffer til bedriften du promoterer. Det høres kanskje avansert ut, men affiliate marketing er i utgangspunktet ganske enkelt. Sporingen skjer automatisk via unike sporingslenker, og hvis noen klikker på din link før de utfører et kjøp, får du belønning for salget.

Det er fullt mulig å tjene 1000 kroner og mer hver dag med Affiliate marketing, også i Norge.

Utfordringen med affiliate markedsføring er at du er avhengig av å å skape et stort nok publikum som du kan promotere produkter og tjenester til. Det er her den vanskeligste jobben ligger. 

På en eller annen måte må du skaffe mye trafikk til en profil i sosiale medier, din egen nettside, youtube-kanal eller nyhetsbrev. Klarer du å skaffe et stort publikum, handler resten om å finne riktige affiliate programmer og å optimalisere.

Les også: Slik tjener du penger på Affiliate Marketing

8. Start ditt eget byrå

Ved å starte ditt eget byrå og tilby konsulenttjenester innenfor digital markedsføring, kan du tjene alt fra 5.000 til 40-50.000 kroner per bedriftskunde du sikrer deg hver måned. Her skal det ikke mange kundene til før du har skapt deg en inntekt på 1000 kroner / dagen.

Jobben du utfører er å sette opp og drifte annonsekampanjer på sosiale medier som Facebook, Instagram, TikTok og Snapchat – samt på Google, for bedrifter. De færreste bedrifter har kunnskapen inhouse, og derfor er dette en god mulighet for nettopp deg. 

Vil du lære alt du trenger å vite for å komme i gang med dette, anbefaler jeg det veldig grundige kurset til Agency Academy. Med kurset får du mulighet til å lære alt du må vite for å lykkes med ditt eget byrå – fra nybegynner uten kunnskap, til vellykket bedriftseier.

Les også: Alt du må vite om Agency Academy

9. Nettbutikk

Å starte din egen nettbutikk kan være en super måte for å tjene 1000 kroner eller mer hver dag. Avhengig av hva du selger, er det ikke så veldig mange salg som skal til for å dra inn en fortjeneste som dette. 

Du kan kjøpe inn varer og ha på eget lager, eller kjøre en ren dropshipping butikk der varene blir sendt direkte fra fabrikk til kundene dine, slik at du slipper å håndtere lager og utsendelser.

Å lykkes med sin egen nettbutikk er ikke enkelt – men det er mulig å få til. Du kan være avhengig av å investere penger i annonsering – men det er også mulig å få til med helt organisk trafikk – for eksempel fra Google. 

Les også: Tjen penger med egen nettbutikk

10. Lag og selg nettkurs

Å lage og selge nettkurs er en genial måte å tjene penger på nett, og selv om det tar tid å lage selve kurset, vil det kunne gi deg passiv inntekt over tid.

Du kan publisere nettkurset på din egen nettside og promotere det via sosiale medier, Google og kursoversikter som nettbasertekurs.no eller kursagenten. Det finnes også plattformer som Udemy der du publiserer kurset direkte på plattformen deres.

11. Tjen penger på eiendom

Det kan være virkelig mye penger å tjene på eiendom, både med boligflipping, utleie, spekulering i nybygg og utskilling av tomter. Det er også mulig å indirekte tjene penger på eiendom med verktøy som crowdlending eller investering i børsnoterte eiendomsselskaper.

Inntekt fra eiendomsinvesteringer på et visst nivå kan gi deg inntekter på 1000 kroner dagen, men her må du regne med å investere betydelig med penger for å få en avkastning som dette. 

Les også: 6 Enkle måter å investere i Eiendom 

Hvordan tjene 1000 kroner på én dag: Oppsummert

Å tjene tusen kroner på en dag er fullt mulig, for eksempel ved å selge eller leie ut tingene dine, – men selv om flere av tingene jeg har listet opp her er enkle, kan det likevel ta litt lengre tid enn én dag å komme i gang med.

Som du ser i punktene for å tjene tusen kroner hver dag, finnes det flere gode strategier for å klare det også – men her må du regne med å bruke mye tid, energi og sannsynligvis litt penger for å lykkes. 

Uansett vil jeg oppfordre deg til å ta tak og forsøke å skaffe deg ekstra inntekter – for det er skikkelig gøy når du faktisk får det til – og har du søkt deg frem til denne artikkelen, vil helt sikkert økonomien din ha godt av det også.

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar