Økonomi

11 Måter å tjene penger på mobilen – Apper å bruke i 2024

Ja, det er mulig å tjene penger på mobilen – selv om du sannsynligvis ikke blir rik av det.

Mobilen har vi med oss dagen lang, og vi har som regel alltid tid til å sjekke telefonen mellom andre gjøremål i hverdagen. Men hva med å bytte ut TikTok-videoer med noe du faktisk kan tjene litt penger på? 

Siden du leser dette har nok tanken allerede slått deg, og derfor har jeg samlet en liste over ting du kan gjøre for å tjene penger direkte fra telefonen:

Les også: 49 Tips til ekstra inntekt du kan starte med i dag

11 Apper for å tjene penger på mobilen

1. Betalte spørreundersøkelser

Å ta betalte undersøkelser er ikke kjempespennende, men kan gi deg en liten sum ekstra penger hver måned, rett fra mobilen. Selskaper trenger å vite hvordan nettopp du vurderer produkter og merkevarer, og er villige til å betale for å få svar. 

For å tjene mest mulig på betalte undersøkelser, kan det være smart å melde seg opp hos flere tilbydere, slik at du får tilgang til flest mulig undersøkelser. Gjør du det, kan det også være lurt å registrere deg med en e-postadresse du ikke bruker så ofte (eller å opprette en ny e-postadresse til formålet) fordi du vil få mange invitasjoner tilsendt.

Dette er de beste tjenestene for betalte undersøkelser i Norge:

2. Selg ting på Tise og Finn

Med apper som Tise og Finn er det enklere enn noen gang å selge ting til andre personer rett fra mobilen. I begge appene kan du selge alt fra klær til sportsutstyr, elektronikk og møbler. 

Kvitt deg først med ting du ikke trenger lenger selv for å få inn penger. Vil du ta steget videre, kan du se nærmere på flipping – altså å kjøpe ting, fikse de opp og selge de til en høyere pris. Kanskje du finner noe bra på loppemarked eller hos brukthandelen som kan videreselges med god fortjeneste?

Les også: Slik tjener du penger på flipping av ting

3. Investering i crowdlending

Med Crowdlending investerer du i lån til eiendomsbedrifter og tjener penger på renter. Typisk gir investering i lån via Kameo (annonse) mellom 8 og 12 % rente i året, så her er det penger å tjene om du investerer smart. 

Det beste med crowdlending er at du får vite avkastningen på forhånd, og at utbetalingene kommer månedlig. Det betyr at du kan få passiv inntekt fra jevnlige renteutbetalinger, og du slipper usikkerheten som gjerne er forbundet med å investere i aksjemarkedet. 

Vær likevel oppmerksom på at det er risiko ved å investere i crowdlending, og du bør blant annet diversifisere utover flere lån for å senke risikoen. Det har vi skrevet mer om i denne artikkelen: 

Les også: Hvordan investere i Crowdlending

4. Investering i aksjer og aksjefond

Alle kan tjene penger i aksjemarkedet og det er enklere enn noen gang å investere i aksjer og fond direkte fra mobilen. Selv om det er risiko involvert med investering i aksjer, kan det være en morsom og lærerik måte for å tjene penger, og viktig kunnskap å ha med seg videre i livet når det kommer til sparing.

For de fleste egner aksjer seg best til langsiktig sparing, og det tryggeste er å investere i et bredt aksjefond (helst indeksfond) som inneholder mange hundre forskjellige aksjeselskaper. Er du risikovillig og vil plukke aksjer selv, er du selvfølgelig også velkommen til å gjøre det. 

For å investere i aksjer og fond fra mobilen, anbefaler jeg appen til Nordnet (annonse), som er Nordens største nettmegler. Hos Nordnet kan du kjøpe både Norske og utenlandske aksjer, og velge mellom mer enn 1800 populære fond og ETF-er.

5. Tjen penger på kryptovaluta fra mobilen

Investering i kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum og altcoins er både spennende og interessant, men vær klar over at det innebærer høy risiko. 

Realiteten er at det er fullt mulig å tjene penger på kryptovaluta, men du bør sette deg godt inn i markedet og ha en god dose flaks for å lykkes med investeringene dine. I et bullmarked hvor alt går oppover er det enkelt å tjene penger på krypto, men i bearmarked er det vanskelig. 

Det er enkelt å investere i kryptovaluta fra mobilen, og det tryggeste valget er å bruke en Norske app som FIRI (Annonse, 18 års aldersgrense).

Selv om kryptomarkedet er mer stabilt i dag enn hva det var for noen år siden, er det fortsatt høy risiko involvert med å investere. Så lenge du er klar over dette og ikke investerer mer enn du har råd til å tape, er du good to go.

Les gjerne: Hvordan tjene penger på kryptovaluta?

6. Lag en populær profil i sosiale medier

Takket være mobilen har sosiale medier eksplodert i popularitet. Hva med å dra nytte av det ved å bygge opp en populær profil du kan tjene penger på, istedenfor å bruke all tiden din på å se andre sitt innhold?

Du har sikkert fått med deg at det kan være mye penger å tjene på å være influencer – og du trenger heller ikke være “rosablogger” for å lykkes. Bare se på profiler som Madspusseropp, Pengesnakk, Oskar Westerlin og Fattig student, som alle har lykkes innenfor ulike nisjer.

Hvis du ikke er komfortabel med å vise frem eget ansikt, kan det også være mulig å tjene penger på sosiale medier anonymt. Bare tenk på alle tema – og inspirasjonssider du har besøkt på Instagram, Youtube og Tiktok uten at du nødvendigvis har brydd deg om hvem som står bak.

Klarer du å bygge opp mange engasjerte følgere, kan du tjene penger på samarbeid med merkevarer gjennom sponsede innlegg og historier, affiliate markedsføring, automatiske annonser fra de sosiale mediene, samt salg av egne produkter og tjenester. 

Les også: Slik tjener man penger på sosiale medier

7. Ta frilans oppdrag med Fiverr og Upwork

Mobilen du har i lomma kan sette deg i kontakt med mennesker og bedrifter i hele verden, og la deg utføre arbeidsoppgaver for dem. 

Med apper som Fiverr og Upwork kan du registrere deg og tjene penger på å utføre forskjellige arbeidsoppgaver som frilanser. Det kan være alt fra grafiske tjenester som logodesign og design av annonser, til oversettings jobber, skriving av tekst, voice-overs, koding og utvikling.

Her er mulighetene for å tjene gode penger til stede for den som legger inn innsats over tid, og det er flere som har skapt seg gode ekstrainntekter fra disse appene.

8. Lei ut bilen med Getaround

Har du bil, men bruker den litt sjelden? Da kan du tjene penger direkte fra mobilen ved å leie den ut via Getaround-appen, som tidligere het Nabobil. Mange har ikke bil, men har likevel behov for en iblant, enten det er i forbindelse med helgeturer, jobb eller flytting.  

Det er enkelt å komme i gang med utleie av din egen bil, og inntektspotensialet kan være stort hvis bilen din viser seg å være populær. Kanskje kan inntektene dekke kostnadene du har til bilholdet slik at bilen din blir gratis å eie? 

9. Utleie av rom og bolig med AirBnB

AirBnB er perfekt for deg som har egen bolig og har mulighet til å leie ut hele boligen eller enkelte rom i perioder. 

Kanskje skal du på ferie i sommer, så boligen står tom uansett? Her er potensialet for å tjene tusenvis av kroner godt tilstede, og du kan ifølge DNB tjene inntil 10.000 kroner skattefritt.

AirBnB er verdens største app for boligdeling, og veldig mange foretrekker å leie via AirBnb på reise, fremfor å booke hotell.

10. Google Belønning for meninger / Google Rewards

Google Rewards fungerer på både Android og iPhone, og gir deg belønninger for å svare på små undersøkelser. 

Undersøkelsene kan være alt fra stedsbaserte undersøkelser om butikker og restauranter du har besøkt, til mer generelle meningsundersøkelser. 

For deg med Android telefon, får du poeng du kan bruke i Play Store. Er du iPhone bruker, får du penger direkte inn på Paypal. Belønningene er små, men det er enkelt å utføre oppgavene og få poeng.

11. HOLD – Få belønning for å ikke bruke telefonen

Hold-appen gir deg som er student belønninger i form av gavekort og flaxlodd for å holde deg unna telefonen i et visst antall minutter. Jo flinkere du er til å holde deg unna telefonen, jo flere poeng får du – og du kan også konkurrere med vennene dine. 

Dessverre er de fleste belønningene kun tilgjengelig for studenter, men funksjonene er noe vi alle kan ha nytte av i hverdagen

Oppsummering om å tjene penger på mobilen

Det er faktisk en del måter for å tjene penger fra mobilen, men som med alt annet vil det kreve mye innsats å faktisk tjene betydelige summer. Det er begrenset hvor mye som kan gjøres fra en liten mobilskjerm, så om du er interessert i å lese mer om inntektsmuligheter på nett og ellers, anbefaler vi at du også sjekker ut:

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar