Teknologi

Musikk Apper: 5 beste apper for å strømme musikk

Leter du etter en app for å høre på musikk? Her ser vi nærmere på 5 populære apper for å strømme og laste ned musikk til mobilen. 

De fleste av oss vil mene at en god strømmetjeneste for musikk må ha stort utvalg musikk, god lydkvalitet, mulighet til å høre på musikk uten nett og et godt utvalg ferdige spillelister. For mange vil det også være viktig at appen kommer med forslag til musikk som passer din personlige smak.

De fleste appene i artikkelen har funksjonene vi tidligere har nevnt, men fokuserer på litt ulike aspekter. Noen av tjenestene har bedre utvalg musikk, andre har bedre lydkvalitet og gir mulighet til å se musikkvideoer. Appene i denne artikkelen fungerer godt enten du har iPhone, Android eller Windows telefon. De fleste tjenestene har også egne desktop-apper du kan laste ned til PC og Mac. 

Les også: Høre lydbok på mobilen? Dette er de beste lydbok-appene!

Gratis musikk-apper

De fleste appene i denne artikkelen har gratis-versjoner. Enten i form av gratis  prøveperioder – eller at det er reklamepauser og annonser i appen. De fleste gratis-versjoner gir deg heller ikke mulighet til å laste ned musikken slik at du kan høre på musikk uten nett. 

Spotify – Gratis og Premium

Spotify på mobiltelefon mockup

Spotify er verdens mest populære app for å strømme musikk, og ikke uten grunn. Spotify er brukervennlig og har et enormt utvalg av musikk. Her kan du hoppe rett inn i ferdiglagde spillelister basert på sjanger og humør – eller søke opp favorittsangene dine og lage dine egne spillelister. 

Spotify gir deg skreddersydde musikk-anbefalinger basert på hva du liker å høre på, og du kan lytte til “radiostasjoner” som spiller musikk basert på artistene du liker. Hvis du liker å høre på podcast har spotify også et bredt utvalg podcaster å velge i. 

Spotify appen fungerer på alle mobiltelefoner og nettbrett. Spotify har også en egen app for Mac og PC. Du kan også lytte til Spotify direkte i nettleseren og på populære enheter som Smart-TVer og spillkonsoller. 

Med Spotify Premium kan du laste ned musikken til enheten din, slik at du kan høre på musikk uten å være koblet til nett. 

Fordeler med Spotify: 

 • Stort utvalg ferdiglagde spillelister
 • Enormt musikkbibliotek
 • Brukervennlig app: Lynrask og fungerer alltid. 
 • God søkefunksjon
 • Lar deg oppdage ny musikk basert på hva du liker
 • God integrering med Google Home og andre enheter
 • God lydkvalitet (velg mellom lav, medium og høy kvalitet) 

Spotify har ulike typer abonnement: 

Spotify Free er gratis, men har reklamepauser og krever at du er tilkoblet internett for å høre på musikk.

Spotify Premium har 3 måneders gratis prøveperiode, deretter koster det 109,- pr. mnd. Med premium slipper du avbrytelser med reklame, og du kan laste ned all musikken du ønsker slik at du kan høre på musikk når du vil, selv uten internett. 

Spotify Premium Family er et familieabonnement som lar 6 ulike brukere under samme tak benytte abonnementet. Family koster 169,- pr mnd. 

Tidal – Musikk appen for hifi-folket

Tidal logo og mockup

TIDAL er musikk-appen for Hifi-folket som er ekstra opptatt av lydkvalitet. Dette er strømmetjenesten på markedet med absolutt best lydkvalitet og den koster derfor litt mer enn konkurrentene. 

I tillegg til god lyd, byr TIDAL også på et bredt utvalg av musikkvideoer i høy kvalitet samt opptak fra live-konserter.

Selv om lydkvaliteten er høy, er det et noe mindre utvalg musikk enn hos konkurrentene. 

Tidal har ingen automatisk funksjon som anbefaler deg musikk basert på preferansene dine, og det er også dårligere med integreringer til Google Home, Amazon og Shazam.  Brukervennligheten er heller ikke på nivå med konkurrentene. TIDAL kan til tider rett og slett være noe tungvint å bruke i hverdagen, og enkelte brukere opplever at appen krasjer.  

Dette er dog prisen du må betale for den gode lydopplevelsen, For her er det virkelig god lyd. Er du en ekte lyd-nerd, kan du derfor mest sannsynlig leve med at Tidal er hakket mindre brukervennlig enn konkurrentene. 

Fordeler med TIDAL: 

 • Meget høy lydkvalitet (MQA)
 • Eksklusive utgivelser
 • Musikkvideoer og live-konserter i høy kvalitet

TIDAL koster 199,- pr måned.

Les mer hos TIDAL. 

Funfact: Tidal har utspring i den Norske appen Wimp. Tidal eies i dag av Project Panther Ltd som igjen eies av rapperen Jay-Z, Shawn Carter – wikipedia

Apple Music 

Apple music mockup

Apple Music er strømmetjenesten til Apple. Hvis du har en iPhone eller iPod har du kanskje allerede lagt merke til app-ikonet på startskjermen din. Apple Music er en god konkurrent til Spotify, og har i likhet med Spotify et enormt utvalg musikk i biblioteket. 

Selv om Apple Music ikke når helt opp til brukervennligheten til Spotify, har appen mange fordeler. Apple Music byr nemlig på eksklusive utgivelser, dokumentarer om artister og musikkvideoer i høy oppløsning. Appen har også en meget god radio-tjeneste. I tillegg er Apple Music godt integrert med Siri, og du kan dermed styre appen med stemmestyring. 

På Mac benyttes Apple Music direkte i iTunes. Det betyr at du også kan inkludere din egen nedlastede musikk i spillelistene. Dette er en stor bonus for mange som allerede har kjøpt eller lastet ned musikk tidligere. Hvis du benytter Apple produkter for å høre på musikk, bør Apple Music absolutt vurderes. 

Fordeler med Apple Music:

 • Dokumentarer om artister
 • Musikkvideoer i høy oppløsning 
 • Stort utvalg musikk
 • God integrering med iTunes, Siri og andre Apple produkter
 • Brukervennlig (men ikke helt på nivå med Spotify)
 • Radio-tjeneste

Apple Music Pris:

Apple Music koster 99,- pr mnd og 149,- for familieabonnement.

Les mer hos Apple Music.

Youtube Music

Youtube music logo

Selv om Youtube tradisjonelt har vært et sted for å se video, er også Youtube et av de mest populære stedene for å høre på musikk på nettet.  Derfor har det vært et naturlig steg for Youtube (Google) å lansere sin egen strømmetjeneste for musikk, Youtube Music.

YouTube Music lar deg starte med sanger du velger, og deretter oppretter appen spillelister basert på valgene dine. I likhet med Spotify og Apple music, lærer Youtube sin app smaken din over tid for å automatisk gi deg nye forslag til musikk. 

Appen er brukervennlig gir deg muligheten til å se musikkvideoer. Du kan også velge å kombinere Youtube Music med Youtube Premium, noe som gir deg  reklamefrie videoer på Youtube. 

Fordeler med Youtube Music:

 • Skreddersydde spillelister
 • Brukervennlig
 • Musikkvideoer
 • Mulighet til å kombinere med Youtube Premium 

Youtube Music pris:

Youtube Music koster 99,- pr måned.

Youtube Premium koster 139,- pr måned.

Les mer hos Youtube Music.

Soundcloud – Gratis app for å oppdage nye artister

Soundcloud logo

Soundcloud skiller seg litt fra de andre strømmetjenestene. Det kommer av at Soundcloud ble skapt for å gi ukjente artister en plattform å laste opp musikken sin til. 

Verdenskjente artister som Kygo og Matoma startet karrieren sin med å laste opp musikk til Soundcloud. På grunn av dette er Soundcloud blitt en perfekt plattform for å oppdage nye artister, låter og sjangre – eller laste opp din egen musikk. 

Selv om Soundcloud er basert på å oppdage nye artister, er det også mange kjente artister som publiserer musikken sin på Soundcloud. Når det er sagt, vil det være naturlig å se på Soundcloud som et supplement til andre strømmetjenester fremfor som en konkurrent. 

Brukeropplevelsen til Soundcloud er ikke helt på nivå med appene nevnt tidligere, men etter å ha klikket litt frem og tilbake finner du fort ut hvordan alt henger sammen. 

Fordeler med Soundcloud:

 • Lar deg oppdage nye artister og sjangere
 • Godt utvalg ferdige spillelister
 • Mulighet til å laste opp egen musikk


Last ned appen hos Soundcloud eller lytt i nettleseren. 

Shazam – Gratis app som finner sangen for deg

Shazam app på iphone

Shazam er en morsom og genial app som lar deg ta opp lyd av en sang i omgivelsene dine på telefonen, så finner appen artisten og navnet på sangen for deg.

Hvem har vel ikke vært på en fest, i en butikk eller på kafé og hørt en skikkelig god sang – uten å klare å finne ut hvilken låt det er?

Shazam sin app løser problemet!

Shazam har også en funksjon som gjør at den alltid lytter etter musikk i omgivelsene dine, slik at du aldri trenger å bekymre deg for å ikke finne en sang igjen. 

Fordeler med Shazam appen:

 • Genial app for å identifisere sanger som spilles i nærheten av deg
 • Enkel å bruke
 • God integrering med Spotify og Apple Music
 • Gratis!

Les mer og last ned hos Shazam. 


Les også: Slik kan du tjene ekstra penger med betalte spørreundersøkelser


Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar