Teknologi

Topp 4 beste radio apper for å høre nettradio på mobil

Vi har testet gratis radio apper for å høre nettradio på mobil. Appene vi har testet er blant de mest populære radio appene i Norge.

Når FM båndet ble stengt ble det fort populært å kjøpe fysiske DAB og nettradioer.  Mange av oss oppdager imidlertid at det er vel så enkelt å bruke en radio-app på mobilen. Radio på mobilen gir stor frihet, og du kan lytte til favorittprogrammene dine enten du er på hjemme, på jobb, tur eller trening.

Med nettradio og bluetooth på mobilen er det enkelt å koble til høyttalere hjemme, headset på farten eller stereoanlegget i bilen. 

Les også:

4 Beste Radio Apper

1. NRK Radio (IOS og Android) 

Skjermbilder fra NRK Radio appen

Hvis du foretrekker NRK har NRK sin egen radio app for IOS og Android. Appen er brukervennlig og byr på en rekke gode funksjoner. Den er helt gratis og i tillegg slipper du unna reklame. 

NRK Radio lar deg høre på både direkte-sendinger og opptak av tidligere sendinger. Det er enkelt å lete seg frem til riktig kanal, program og podcast. Du kan også legge til favorittene dine på hjemskjermen i appen. 

I tillegg husker NRK appen automatisk hvor du sluttet å høre sist – slik at du kan begynne igjen akkurat der du slapp. Appen har også en offline-modus, noe som betyr at du kan laste ned podcaster og høre dem på farten uten å bruke mobildata. 

Noen av våre favoritt-funksjoner i NRK Radio appen:

  • God søkefunksjon
  • Appen husker hvor du sluttet å høre sist
  • Spole-funksjon lar deg spole tilbake i tidligere sendinger 
  • Vekkerklokke: Våkne opp til lyden av favoritt-radiostasjonen din
  • Enkel programoversikt / guide gir deg full oversikt over fremtidige sendinger og hvilke sendinger som har gått tidligere. 
  • Offline modus: Last ned podcast og lytt uten å bruke mobildata
  • Appen er gratis og uten reklame

2. TuneIN (IOS og Android) 

Skjermbilder fra TuneIn Radio appen

TuneIN er kanskje den mest komplette radio appen på markedet i dag. Det er en av verdens mest populære radio apper og har et enormt bibliotek med radiokanaler. TuneIN har posisjonert seg som ekspert på idrett og sportskanaler, men har et massivt utvalg med kanaler for musikk, nyheter og podcaster. 

Totalt har appen mer enn 100.000 radiokanaler du kan velge blant. Heldigvis er det gode funksjoner for å legge til favoritter slik at du enkelt finner frem til det du hører mest på. Du kan selvsagt høre på gamle favoritter som NRK P1 og P2. Det er også lett å finne frem til musikk basert på sjangre, tiår og lignende. 

TuneIn er kompatibel med mer enn 200 ulike plattformer som Apple CarPlay, Apple Watch og stemme-høyttalere som Amazon Alexa, Google Home og Microsoft Cortana.

TuneIn Radio er gratis å laste ned og bruke:

Merk imidlertid at appen forsøker å få deg over på premium-versjonen første gang du åpner den. Dette kan du krysse vekk øverst i høyre hjørne. Premium-versjonen koster penger å abonnere på og har en 30 dagers gratis prøveperiode i likhet med Spotify og andre strømmetjenester.

3. MyTuner radio: DAB og FM (IOS og Android) 

Skjermbilder fra MyTuner Radio appen

MyTuner radio appen lar deg høre på nettradio og podcast fra hele verden på mobilen din, enten det er iPhone eller Android. 

Appen er brukervennlig og har støtte for de aller fleste Norske radiokanaler og podcaster. 

Det er enkelt å søke opp radiokanalene du ønsker og du kan lagre kanalene du hører mest på som favoritter slik at du enda enklere finner dem neste gang. 

Fordeler med MyTuner radio appen:

  • Tilgang til mer enn 50 000 radiostasjoner fra 200 land
  • Chromecast funksjon gjør det enkelt å strømme radio til TV, stereoanlegg, spillkonsoller
  • Alarmfunksjon lar deg våkne til favoritt-stasjonen din hver morgen
  • Sovefunksjon lar deg sette en sovetimer som slår av appen automatisk hvis du vil høre på radio til du sovner 
  • Avspilling i bakgrunnen – lytt til radio mens du gjør andre ting på telefonen eller låser skjermlåsen
  • Appen er gratis

4. Radio Norge: Nettradio, DAB og FM (IOS og Android) 

Skjermbilder fra radio norge appen

Radio Norge fungerer på både iPhone og Android. Appen lar deg høre på mer enn 100 Norske radiostasjoner og du kan også høre Podcast. Radio Norge fungerer godt og har mye til felles med MyTuner Radio, men inneholder hakket mer reklame. 

I likhet med de andre utenlandske appene vi har nevnt, får du også et gigantisk utvalg med radiokanaler. Så lenge du tillater Radio Norge å vite posisjonen din, vil det automatisk være Norske kanaler som dukker opp først. Også her er det enkelt å legge til favoritter. 

Radio Norge inneholder mange av de samme nyttige funksjonene som konkurrentene: 

  • Slumre-funksjon: Still inn hvor lenge du vil radioen skal spille hvis du vil sovne til lyden av radio
  • Alarm: Våkne til favoritt-kanalen din hver morgen
  • Se tittel på program og artister
  • Strøm radio via bluetooth og chromecast
  • Sorter kanaler etter tema som musikk, nyheter, sport og kultur

Radio apper gir enormt utvalg radiokanaler

Mange radio-apper har et gigantisk utvalg radiokanaler – både Norske og utenlandske. I tillegg har mange av appene støtte for podcast. Heldigvis gjør appene det lett å finne frem til riktige kanaler og du kan enkelt lagre favorittene dine. 

I appene som er med i denne artikkelen finner du gamle favoritter som NRK P1 og P2. Samtidig finner du Norske, lokale radiokanaler såvel som utenlandske kanaler. Radio-appene på denne listen er gratis. Gratis er fint, men det betyr også at du må belage deg på noe reklame på innsiden av enkelte apper. 

Enkelte av appene har premium-versjon som gjør at du slipper unna reklame mot en liten sum i måneden. 

Fordeler med nettradio og radio-apper

  • Ekstremt kanalutvalg fra hele verden, samtidig som du finner lokalradio og andre Norske favoritter.
  • Flere apper gir mulighet for å høre på podcast.
  • I mange apper kan du også lytte til gamle opptak.
  • Mulighet for å pause og spole i sendinger.
  • Tilgjengelig «overalt» så lenge du har mobildekning.

Én ting bør du imidlertid være oppmerksom på ved bruk av radio-app: Nettradio kan bruke en del mobildata dersom du er et sted uten internett og wifi. Å høre på nettradio bruker normalt mellom 60 og 90 MB data i timen. Dette kan være greit å være oppmerksom på ved lytting uten WiFi, spesielt i utlandet. 

Samtlige apper i listen er verdt å prøve ut

Uansett hvilken av radio-appene på denne listen du velger, vil du kunne få en god radio-opplevelse og nyte godt av fordelene nettradio på mobiltelefonen bringer med seg. 

Her gjelder det å prøve ut ulike versjoner og finne din personlige favoritt. 

Les også: Lydbok på mobilen? Topp 3 beste lydbok-apper i Norge


Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar