Teknologi

7 Alternativ til Tibber – Strøm med app, uten forskuddsbetaling

Strømselskapet Tibber har raskt blitt en stor favoritt blant Norske boligeiere. Kombinasjonen av nyttig app full av teknologi som hjelper oss spare strøm, samt lavere priser enn hos de fleste konkurrenter, har gjort Tibber til et av landets største strøm-selskaper. 

Når Tibber først ble lansert, var idéen var ny og revolusjonerende i den trauste strøm-bransjen: Tibber skulle ikke tjene en krone på strømforbruket til kundene, men heller tjene på å tilby gode, teknologiske løsninger som hjalp kundene spare strøm og salg av smarte, strømsparende produkter.

Oppskriften har fungert godt, og tross en midlertidig kundeflukt grunnet endring av faktureringspraksis i 2022, har Tibber i 2023 byttet tilbake til å ikke ha forskuddsbetaling igjen. Det viser at strømselskapet faktisk lytter til kundene sine, selv om det tok litt tid.

Samtidig har flere både nye og gamle strøm-selskaper tatt opp kampen med rimelige spotpris-avtaler i kombinasjon med nyttige apper.

Spørsmålet blir som følgende: Finnes det gode alternativ til Tibber, med like smart app og lave priser?

Svaret er ja, men hvis du bruker alle Tibber sine smarte funksjoner som lysstyring og varmestyring må du sannsynligvis klare deg uten dem om du går for en av konkurrentene.

Enten du er Tibber-kunde på jakt etter alternativ, eller helt ny strømkunde som vil finne de beste alternativene på strømmarkedet er dette artikkelen for deg. Alternativ du finner på listen er rimelige spotprisavtaler uten bindingstid og uten forskuddsfakturering, samt med tilhørende app som gir oversikt og hjelper deg spare strøm

1. Tibber – Best på teknologi og god på pris

TIBBER MOCKUP MED TO SKJERMBILDER
 • Spotpris + 39 kr/mnd + 2 øre/kWh
 • Ingen forskuddsfakturering
 • Ingen bindingstid og ingen bruddgebyr

Tibber er fortsatt strøm-avtalen på markedet med de mest avanserte funksjonene, og det til en særs god pris – uten forskuddsbetaling.

Ønsker du tilgang til flest mulig smarte funksjoner er Tibber fortsatt det beste valget, selv om du må investere i ekstra utstyr for å få fullt utbytte av alle funksjonene. Har du ikke bruk for alle funksjonene til Tibber, finnes det som nevnt gode alternativ.

Ved å installere Tibber Pulse i sikringsskapet kan du måle strømforbruket ditt i sanntid, også basert på ulike faser i huset. Ved å kjøpe spesifikke termostater kan du sette opp smart varmestyring som justerer varmen i boligen ditt automatisk etter algoritmer som tar hensyn til både strømpris og værmelding.

Funksjoner i Tibber-appen:

 • Full oversikt over daglig strømforbruk – både i kWh og kroner
 • Se strømprisen i sanntid
 • Se hva du bruker strøm på
 • Sammenligne strømforbruket ditt med tilsvarende boliger
 • Smartlading av elbil – Lad når strømprisen er lav
 • Smart varmestyring (Krever spesifikke termostater)
 • Solceller: Se hvor mye du produserer og selg strømmen din til andre Tibber-kunder
 • Forbruk i sanntid (Krever Tibber Pulse kr 695)
 • Fakturaoversikt
 • Flere brukere samtidig
 • Støtte for flere boliger

2. Vibb (og Talkmore Strøm) – Rimelig alternativ

Vibb app skjermbilde i mockup
 • Spotpris + 39 kr/mnd. Ingen påslag
 • Ingen forskuddsfakturering
 • Ingen bindingstid

Vibb er et ungt strømselskap som på kort tid er blitt populært på grunn av lave priser. Nylig slo de seg også sammen med Talkmore Strøm, som også har vært en gunstig favoritt det siste året.

Hos Vibb kan du selv velge om du vil ha med eller uten app. Skal du ha app, koster det 39 kroner i måneden. Klarer du deg uten app, slipper du unna med å kun betale spotpris, uten noen som helst månedspris og påslag.

Det betyr at hvis du ikke er avhengig av app i det hele tatt, kan du spare 39 kroner i måneden. Vil du ha app, men ikke trenger de mest avanserte funksjonene til Tibber, vil du spare 2 øre pr kWh.

Vibb sin App (Vibb+)

Vibb-appen gir deg oversikt over det daglige strømforbruket ditt i både kWh og kroner. Den tillater smartlading av elbil slik at du kan lade når strømmen er billigst og du kan ha flere brukere samtidig. Skal du ha fullt utbytte av alle funksjonene til Vibb-appen er du i tillegg nødt til å kjøpe en “Oss” brikke til strømmåleren som koster 990 kroner og 9 kr/ mnd. Da får du blant annet tilgang til å se strømforbruket ditt i sanntid, istedenfor å måtte vente til dagen etterpå for å se historisk pris.

3. Wattn

Wattn strømselskap sin app i iphone mockup
 • Spotpris + 0 kr/mnd + 2,9 øre/kWh
 • Ingen forskuddsfakturering
 • Ingen bindingstid

Strømselskapet Wattn fra Nordvestlandet kan by på en rimelig spotprisavtale uten månedspris, med tilhørende app.

Wattn sin App

Wattn-appen gir deg gode analyser av strømforbruket ditt, og beregner både strømkostnadene dine, forbruket ditt i kWh og klimaavtrykket ditt.  Appen gir god oversikt over dagens forbruk, hva du bruker strømmen på og prognoser for hva du vil bruke av strøm i nærmeste fremtid. Appen støtter også smart lading av elbil. 

Også hos Wattn kan du kjøpe et instrument du kobler til strømmåleren din for å se strømforbruket i sanntid fra mobilen. Her kalles det for Wattmeter og koster kr 599,- + 29 kr mnd.

4. Gudbrandsdal Energi (GE)

Gudbrandsdal Energi strømavtale og app skjermbilder
 • Spotpris + 29 kr/mnd + 3 øre/kWh
 • Ingen forskuddsbetaling
 • Ingen bindingstid

Gudbrandsdal Energi er en populær strømleverandør, rangert høyt oppe hos bytt.no. Her er du sikret en rimelig spotprisavtale uten forskuddsbetaling og med et levelig påslag på 3 øre/kWh. 

Gudbrandsdal Energi sin App

Appen til GE er oversiktlig og god med mange nyttige funksjoner: Du får full kontroll på strømprisen og forbruket ditt i både kWh og kroner, og appen beregner hvor mye strømstøtte du vil få. Appen viser deg effekttoppene dine, og sammenligner forbruket ditt med måneden i forveien. Smartlading av elbil er på plass. Smart varmestyring og varmtvann-styring er i utviklingsfasen og vil bli lansert så fort som mulig.

5. LOS

Los sin strøm-app, illustrert i iphone mockups
 • Spotpris + 39 kr/mnd + 3,90 øre/kWh
 • Spotpris + 0 kr/mnd + 4,95 øre/kWh
 • Ingen forskuddsbetaling
 • Ingen bindingstid

Los er et av landets største strømselskaper og byr på to forskjellige spotprisavtaler, hvor du kan velge om du vil ha fast månedspris med lavere påslag, eller null i månedspris og høyere påslag. I begge avtalene får du tilgang til den nye og oppdaterte LOS-appen. 

LOS sin app

Appen til LOS har moderne utseende og flere nyttige funksjoner. I LOS-appen får du se forbruket ditt fra dag til dag, eller måned og år. Du kan se spotprisen time for time, se fakturaene dine, estimert strømforbruk og estimert strømstøtte. Vil flere i familien ha tilgang til appen er det støtte for det. Har du flere boliger, kan du administrere både hus, hytte og utleieboliger fra samme app.

Også hos LOS kan du få enda mer kontroll på strømforbruk og strømpris i sanntid, ved å installere en brikke i sikringsskapet. Selve brikken koster 890,- og abonnementet koster 29,- per måned.

6. Fjordkraft

Fjordkraft app skjermbilder i mockup
 • Spotpris + 49 kr/mnd + 4,90 øre/kWh
 • Ingen forskuddsbetaling
 • Ingen bindingstid

Fjordkraft byr ikke på den rimeligste spotpris-avtalen, men selskapet er likevel en populær strømleverandør tross heller dårlig rangering hos Bytt.no (106 av 110). For denne artikkelen tillater vi oss å trekke frem følgende kommentar fra kunde hos Bytt.no: “Byttet fra tibber og det var som å gå tilbake til steinalderen når man ser på app og strømstyring”.

Fjordkraft sin App

I Fjordkraft sin app får du full oversikt over forbruket ditt, du kan følge med på spotprisen og benytte smart lading av elbil. Det kan være flere brukere samtidig, og det er mulighet for tilkobling av smarte produkter. Har du solcellepanel, kan du se hvor mye disse produserer og du får naturligvis se alle dine fakturaer direkte i appen. Også hos fjordkraft kan du kjøpe en ekstra dings til strømmåleren for å kunne måle strømforbruket ditt i sanntid. Hos Fjordkraft heter dette Puls, og koster kr 695,- + 19 kr/mnd.

7. Elkompis (Avsluttet)

Elkompis skjermbilder i iphone mockup
 • Spotpris + 34 kr/mnd + 1 øre/kWh
 • Ingen forskuddsfakturering
 • Ingen bindingstid

Elkompis var et heldigitalt strømselskap med stort fokus på bruk av app, som raskt ble et av de best likte strømselskapene hos Bytt.no (3.plass). Sommeren 2023 ble imidlertid selskapet avviklet, og kundene til Elkompis ble overført til Klarkraft as.

Elkompis sin App

Elkompis sin app har et lekkert utseende og har mange nyttige funksjoner som standard. 

I appen får du full oversikt over ditt daglige strømforbruk både i kWh og kroner, og du kan se hva strømprisen er akkurat nå. Du kan se akkurat hva du bruker strømmen din på og hvor mange kroner appen forventer du skal bruke på strøm fremover. Elkompis beregner også hvor mye du vil få i strømstøtte og viser effekt-toppene dine.  Appen har støtte for smartlading av elbil slik at du kan lade når strømmen er billigst, og du kan sammenligne strømforbruket ditt med andre strømkunder.

Hos andre strømselskaper må du ofte få montert en ekstra dings i strømmåleren for å få fullt utbytte av appen og betale ekstra, men det trenger du ikke med elkompis. Her er alt inkludert i månedsprisen på 34 kroner.

Vi har tidligere gjort en grundig test av elkompis som kan leses her.

Oppsummering om alternativer til Tibber

Som du nå har sett finnes det flere gode alternativer til Tibber. Selv om Tibber fortsatt har et godt forsprang når det kommer til app og teknologi, har de fleste store strømleverandører også lansert sine egne strøm-apper for å gi deg kontroll på forbruket ditt. Samtidig har det dukket opp nye strømleverandører på markedet, som gjerne er en del av et større, etablert selskap. 

Noen smartfunksjoner fra Tibber får du dessverre foreløpig ikke hos konkurrentene. Smart varmestyring og styring av smartbelysning er de to viktigste. Klarer du deg uten dette, vil ovennevnte alternativer være gode, og vi forventer at også konkurrentene til Tibber vi komme med tilsvarende funksjoner i fremtiden.

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar