Teknologi

Test av Elkompis i 2023 – Dette er våre erfaringer:

annonselenker info

OBS: Elkompis ble lagt ned i 2023.

Undertegnede flyttet nylig inn i ny leilighet og valgte Elkompis som strømleverandør. Her kan du lese mine erfaringer som kunde hos elkompis og alt du må vite om denne nye, smarte strømleverandøren.

Tidligere har jeg vært heldig og hatt strøm inkludert i husleien, og aldri trengt å bry meg om verken strømpris eller strømleverandører. Nå som jeg endelig har fått kjøpt min egen leilighet, var jeg nødt til å sette meg inn i ulike strømavtaler og leverandører, og valget falt til slutt på elkompis.

Det fristet å prøve noe nytt med en rimelig spotprisavtale og en nyttig app som kunne hjelpe meg å spare penger på strøm. Siden elkompis er min første strømavtale har jeg ikke mye å sammenligne med – men jeg skal gi så god beskrivelse av livet med elkompis i hus som mulig!

Kort fortalt er jeg fornøyd og positivt overrasket over appen. Det virker som andre kunder er av samme oppfatning: Elkompis er nemlig rangert som 3. beste av 110 strømselskaper hos bytt.no.

Prøv Elkompis her, så får vi begge kr 250,- i avslag på neste strømregning

Hva er ElKompis?

Elkompis test - bilder av elkompis app i bruk
Bilder fra vår test av elkompis

Elkompis er et nytt, heldigitalt strømselskap som gjør det enkelt å få full oversikt over strømforbruk og å spare strøm ved hjelp av elkompis-appen.

Elkompis tjener ingenting på strømforbruket til kundene sine og tar isteden en fast, lav pris for appen som hjelper deg spare mer strøm. Det lille påslaget dekker kun lovpålagte elsertifikater og innkjøpskostnader.

Raskt oppsummert om Elkompis:

  • Gunstig spotprisavtale
  • Kjempenyttig app som hjelper deg spare strøm og få oversikt
  • Delt 3. Plass av 110 strømselskaper hos Bytt.no
  • Passer for deg som vil ha full kontroll på strømforbruket ditt
  • Ingen forskuddsbetaling, ingen bindingstid, ingen lokketilbud
  • Vi er svært fornøyd som kunder hos elkompis

Elkompis ble lansert så sent som i 2022, men er eid av det børsnoterte selskapet SkandiaGreenPower med lang erfaring i strømmarkedet.

Hvorfor velge elkompis?

Elkompis er for oss som vil ha en rimelig spotpris strømavtale, men også en god app som hjelper oss ha oversikt over strømforbruket vårt og som hjelper oss spare strøm. For min del var det også viktig at avtalen ikke hadde forskuddsfakturering eller bindingstid, slik en del av konkurrentene har. 

Hvordan er elkompis prismessig?

Med stigende renter og skyhøye strømpriser er selvfølgelig pris noe av det viktigste når det kommer til strømavtale. Elkompis er ikke den aller rimeligste strømavtalen på markedet, men det er èn av de aller rimeligste.

Dette koster elkompis

Elkompis koster: Spotpris + 34 kr/mnd + 1 øre/kWh.

Hvis du utelukkende tenker pris kan du finne litt billigere leverandør, men husk at her er en god app inkludert i prisen som gir full kontroll og oversikt over strømforbruket og dermed mulighet til å spare enda mer penger på strømmen.

Elkompis sin app viser nemlig hvor mye strøm (og penger) du bruker hver eneste dag, og den viser hva du bruker strømmen på. Det gjør det enkelt og forutsigbart å vite hva som venter i nettbanken når strømregningen kommer, og å planlegge strømforbruket etter når på døgnet og hvilke dager strømmen vil være billigst.

Prøv Elkompis og få 250,- i avslag på neste strømregning

Slik fungerer elkompis-appen

Elkompis skjermbilder i iphone mockup

En av hovedgrunnene til å velge elkompis som strømleverandør er appen deres. I appen får du full oversikt over ditt daglige strømforbruk, både i kWh og kroner, og du kan se hva strømprisen er akkurat nå.

Du kan se akkurat hva du bruker strømmen din på og hvor mange kroner appen forventer du skal bruke på strøm fremover. Du kan administrere elbillading og sammenligne strømforbruket ditt med andre strømkunder.

Hos andre strømselskaper må du ofte få montert en ekstra dings i strømmåleren for å få fullt utbytte av appen og betale ekstra, men det trenger du ikke med elkompis. Her er alt inkludert i månedsprisen på 34 kroner.

Elkompis-appen er både nyttig og morsom i bruk

Elkompis-appen er både nyttig, brukervennlig og morsom å bruke. Dessuten ser den bra ut. 

For min del sjekker jeg innom noen ganger om dagen for å se hva strømprisen er, slik at jeg kan planlegge når jeg skal lage mat og sette på klesvask og oppvaskmaskin. Som ny strømkunde er det interessant å se hvor mye penger som går til strøm dag for dag, og det oppmuntrer til å begrense strømforbruket der jeg kan. 

I skrivende stund har jeg vært kunde i 2 måneder, så algoritmene til appen har nå fått nok data til å vise eksakt fordeling av strømforbruket og gi gode prognosene fremover i tid. Jeg kommer til å oppdatere denne testen månedlig for å holde den oppdatert.

Dette er noen av de viktigste funksjonene i appen:

Ditt forbruk

Du kan se hva strømprisen er akkurat nå, og hvordan den har utviklet seg time for time gjennom dagen. Du kan også se hvordan strømprisen vil være time for time neste dag. 

Din fordeling

I tillegg gir appen deg innsikt i akkurat hva strømmen din går til, delt opp i kategoriene oppvarming, varmtvann, matlaging, belysning, klesvask og elektronikk.  

Din prognose

Elkompis-appen estimerer hva strømkostnadene dine vil være både i løpet av denne måneden og de neste 6 månedene fremover i tid. Det gjør det forutsigbart når det kommer til økonomien!

Sammenlign strømforbruket ditt med andre

I tillegg til å få stålkontroll på ditt eget strømforbruk, kan du sammenligne deg selv med andre brukere av elkompis-appen med lignende boliger for å se hvordan du ligger an i forhold. Kanskje det gir inspirasjon til å kutte enda mer på forbruket?

Smartlading av elbil

Hvis du har elbil kan du styre smart-ladingen av denne via elkompis-appen. Elkompis kobler seg til bilen din via Enode, som gir en sikker og kryptert tilkobling. Personlig har jeg ikke gått over til elbil enda, så denne funksjonen har jeg ikke fått testet ut. 

Familiedeling

Hvis det er flere i familien (eller kollektivet) som vil ha oversikt over strømforbruket, kan de laste ned elkompis-appen og logge inn med telefonnummeret ditt, slik at de også får full tilgang. Når de logger inn første gang vil du få tilsendt en kode til mobilen din som må deles med de andre for å få tilgang. 

Vervekampanje

Elkompis har kastet seg på den populære vervekampanje-trenden, som lar deg tjene penger på å anbefale selskapet videre til andre. Får du nok venner og bekjente til å melde seg inn, kan du senke strømutgiftene dine med en god slant, eller til og med gå i pluss og tjene penger på å være kunde hos elkompis. I dag er vervepremien på 250 kroner, som du sikkert har fått med deg fra mine skamløse lenker.

Se video av elkompis-appen:

Video av Elkompis app i bruk

Prøv Elkompis og få kr 250,- i avslag på første regning

Slik var det å bestille strømavtale hos Elkompis

Selve bestillingen av strømavtale hos Elkompis tok noen få minutter og var veldig enkelt. Jeg valgte manuell registrering og fylte ut skjema på nettsiden deres med personlig informasjon og strømmåler-nummer, men du kan også registrere deg enda raskere med Vipps. 

Noen få minutter etter registrering fikk jeg ordrebekreftelse på e-post, og dagen før strømavtalen ble aktivert, mottok jeg velkomst e-post med informasjon om avtale, app og hvordan jeg kunne nå kundeservice:

Skjermbilde av e-post mottatt fra elkompis etter kjøp av strømavtale
Velkomstmail fra Elkompis

Kundeservice

Jeg har også vært innom kundeservicen til ElKompis, hvor Truls var rask på ballen og ga meg svar på det jeg lurte på. Siden leiligheten jeg har kjøpt er nybygg og dette er min første strømavtale, var jeg litt usikker på om jeg hadde huket av korrekt boks på feltet om angrerett. Det fikk jeg raskt oppklaring på:

Skjermbilde av samtale med kundeservice hos Elkompis
Kundeservice hos elKompis

Elkompis har fornøyde kunder – Nr 3. hos bytt.no

Skjermbilde av elkompis hos bytt.no

En av grunnene til at jeg valgte elkompis, var at de fleste andre på nett er godt fornøyd med selskapet. 

Faktisk er Elkompis på delt 3. plass av 110 strømselskaper på bytt.no når det gjelder kundetilfredshet.

Elkompis 4,2 av 5 mulige stjerner hos Bytt.no, basert på 58 anmeldelser. Det betyr at hele 91 % av kundene anbefaler Elkompis, og Elkompis slår akkurat den klare konkurrenten Vibb på kundetilfredshet. 

Konklusjon om elkompis

Jeg er kjempefornøyd med elkompis hittil – både med tanke på pris, prosess med bestilling, kundeservice og den overraskende gode appen deres. Når det er tydelig at resten av kundene deres også er godt fornøyde, taler det meste for en klar anbefaling av elkompis!

Elkompis er ikke den aller billigste strømavtalen, men det er en veldig rimelig strømavtale som i tillegg hjelper deg spare strøm. Hvis du ønsker strømavtale med god app, er dette sannsynligvis et veldig godt valg for deg. Det eneste jeg har å utsette er at nettleie ikke kommer på samme regning som strømmen, men det vil jeg tro kommer ettersom selskapet og tjenestene deres videreutvikles.

Prøv Elkompis, så får vi begge kr 250,- i avslag på neste strømregning

Ofte stilte spørsmål

Hvem er elkompis?

Elkompis er et heldigitalt strømselskap som ble lansert tidlig i 2022. Elkompis er heleid av det børsnoterte selskapet SkandiaGreenPower. Daglig leder er Lene Johansen, og selskapet holder til i Kristiansand. 

Hva koster elkompis?

Elkompis koster Spotpris + 34 kr/mnd + 1 øre/kWh, inkludert app. 
En gjennomsnittlig husstand i Norge bruker 20.000 kwh i året, så påslaget på 1 øre per kWh vil da bli 200 kroner i året. Sammen med 34 kr/mnd for app, blir det totalt 608 kroner i året.

Hvordan tjener Elkompis penger?

Elkompis tjener penger på appen som koster 34 kroner i måneden. De kan også tjene penger på salg i nettbutikken sin hvor de selger utstyr til smarthus og elbil-ladere. Elkompis tjener ikke penger på kundenes strømforbruk, og påslaget på 1 øre går kun til lovpålagte elsertifikater og innkjøpskostnader.

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar