Økonomi

Hvorfor investere i Bitcoin i steden for andre kryptovalutaer?

Å investere i kryptovaluta er blitt blitt stadig mer populært de siste årene – også utenfor de mer hardbarkede kryptomiljøene, og da med Bitcoin i ledelsen. Det er anslått at mer enn 250.000 Nordmenn i dag eier kryptovaluta, og det er forventet at én million Nordmenn vil kjøpe kryptovaluta de neste årene. Selv om det finnes tusenvis av kryptovalutaer på markedet, er Bitcoin fortsatt den mest dominerende og anerkjente. 

Her skal vi se på hvorfor du også bør velge Bitcoin for dine investeringer i krypto, og hva som gjør Bitcoin så spesiell i forhold til andre valutaer:

1. Historisk betydning og markedsdominans

Bitcoin var den første kryptovalutaen, introdusert i 2009 av en ukjent person eller gruppe som brukte navnet Satoshi Nakamoto. Som den originale kryptovalutaen har Bitcoin etablert en betydelig historisk tilstedeværelse. Bitcoin la grunnlaget for hele kryptomarkedet og forblir den mest kjente og mest brukte kryptovalutaen.

Bitcoins markedsdominans er en annen god grunn til å investere i den. Per nå har Bitcoin den største markedsandelen blant alle kryptovalutaer, og ofte utgjør den over 40% av den totale markedsverdien for kryptovalutaer. Denne dominansen reflekterer bred aksept og tillit blant investorer, noe som gjør det til en relativt stabil og pålitelig investering sammenlignet med andre kryptovalutaer.

2. Sikkerhet og stabilitet

Bitcoins nettverk er svært sikkert på grunn av sin desentraliserte natur og robuste blockchain-teknologi. Bitcoin-nettverket støttes av et stort antall minere over hele verden, noe som gjør det nærmest umulig å manipulere. 

Og når det gjelder stabilitet, har Bitcoin vist seg å være mer motstandsdyktig i forhold til mange andre kryptovalutaer. Selv om kryptomarkedet er kjent for å være volatilt, er Bitcoins prisbevegelser ofte mindre uforutsigbare sammenlignet med små, mindre kjente kryptovalutaer. Denne relative stabiliteten gjør Bitcoin til et tryggere valg for investering.

3. Likviditet og tilgjengelighet

Bitcoin har enestående likviditet, noe som gjør det enkelt å kjøpe og selge til enhver tid. Ja, det er enkelt å investere i Bitcoin. Videre er høy likviditet avgjørende for investorer, da det sikrer at du kan gå inn og ut av posisjoner med minimal pris slipp. Det høye handelsvolumet av Bitcoin på forskjellige børser over hele verden betyr at du raskt kan konvertere Bitcoin til fiat-valuta eller andre kryptovalutaer når det er nødvendig.

Videre er Bitcoin mer tilgjengelig for allmennheten sammenlignet med andre kryptovalutaer. Store finansinstitusjoner, betalings-aktører og nettplattformer aksepterer i økende grad Bitcoin som gyldig betalingsform. 

4. Institusjonell adopsjon

En av de betydelige utviklingene de siste årene er den økende institusjonelle adopsjonen av Bitcoin. Store selskaper, investeringsfond og til og med regjeringer har begynt å anerkjenne Bitcoin som en verdifull eiendel. Og større selskaper som Tesla, MicroStrategy og Square har gjort betydelige investeringer i Bitcoin.

Institusjonell adopsjon gir et nivå av legitimitet og stabilitet til Bitcoin som andre kryptovalutaer mangler. Dette driver også etterspørselen og kan føre til høyere priser, noe som gagner deg som investerer i Bitcoin. Involveringen av institusjonelle investorer betyr også at det er kontinuerlig utvikling og forbedring av infrastrukturen som støtter Bitcoin, noe som igjen øker dens appell som  investering ytterligere.

5. Begrenset tilbud og inflasjonssikring

Bitcoins tilbud er begrenset til 21 millioner mynter totalt, noe som gjør det til en deflasjonær eiendel. Dette begrensede tilbudet skaper knapphet, som kan drive opp verdien over tid etter hvert som etterspørselen øker. I kontrast har mange andre kryptovalutaer ikke like hard grense på totalt antall, noe som kan føre til inflasjon og devaluering over tid.

I dagens økonomiske klima, hvor bekymringer om inflasjon og valuta devaluering er utbredt, ses faktisk Bitcoin ofte som en sikring mot inflasjon. Dens begrensede tilbud og desentraliserte natur gjør dette til en attraktiv verdilagring, ikke ulikt hva gull har vært benyttet til historisk. Faktisk nevnes ofte Bitcoin som digitalt gull og kan brukes på lik måte. Det kan altså her investeres for å holde verdier ved like over lengre tid.

6. Nettverkseffekt og samfunnsstøtte

Bitcoin drar nytte av nettverkseffekten, hvor dens verdi øker etter hvert som flere bruker og aksepterer den. Jo større Bitcoin nettverket blir, jo mer verdifullt og sikkert blir det. Denne nettverkseffekten er utfordrende for andre kryptovalutaer å kopiere, noe som gir Bitcoin en betydelig fordel i kryptoverdenen.

Videre er Bitcoin samfunnet et av de mest robuste og aktive i kryptoverdenen. Denne sterke samfunnsstøtten sikrer kontinuerlig utvikling, innovasjon og promotering av Bitcoin. De samarbeidende innsatsene fra utviklere, bedrifter og entusiaster bidrar til Bitcoins pågående vekst og forbedring, noe som ytterligere befester dens posisjon som den ledende kryptovalutaen.

Oppsummering om å velge Bitcoin eller andre kryptovalutaer

Som du nå har sett, er det mange gode grunner til å velge Bitcoin som første og største investering når det kommer til kryptovaluta. I dag finnes det tusenvis forskjellige kryptovalutaer å velge mellom, men risikoen ved disse mindre valutaene er gjerne mye høyere enn ved Bitcoin, og det er stor grunn til å tro at det er Bitcoin som kommer til å være den store påvirkeren av kryptomarkedet også i årene fremover. Hvis du vil ha eksponering for utviklingen i kryptomarkedet, er derfor Bitcoin et naturlig sted å starte. 

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar