Økonomi

Konkurranser på nett – Delta gratis og vinn her!

Å delta i konkurranser på nett er populært, da det gir mulighet til å vinne både små og store premier. De største er selvfølgelig mest spennende, da du kan vinne store pengesummer i gavekort og dyre gjenstander som el-sykler, sportsutstyr, elektronikk og møbler.

For deg på jakt etter litt ekstra inntekt kan derfor det å delta i konkurranser være et naturlig sted å starte. Selv om vinnersjansene ikke alltid er like gode, kan det uansett være morsomt å delta – for som vi vet, vinner man ikke uten å delta!

Her har vi samlet noen av de beste konkurransene du kan delta i akkurat nå, samt fordeler og ulemper med å være med i konkurranser på nett.

Hvorfor delta i konkurranser på nett?

Å delta i konkurranser gir deg mulighet til å vinne både fine og verdifulle premier, alt fra elektronikk til store gavekort på tusenvis av kroner hos møbelbutikker, matbutikker, reiser og kontanter.

Ikke bare er det fint å få mulighet til å vinne bra premier, det er også gøy å delta – For hvem vet, kanskje det er du som vinner?

De store fordelene med å delta i slike konkurranser er at det er helt gratis, det er åpent for de fleste å være med, og det tar såvidt et minutt å melde seg på.

Vær klar over dette før du deltar

Først og fremst: Det er en grunn til at bedrifter arrangerer konkurranser og giveaways. De ønsker rett og slett å samle inn kontaktinformasjon fra potensielle kunder. 

Det betyr at når du registrerer deg for å delta, kan du forvente å motta e-poster eller telefonhenvendelser fra selskapene som arrangerer konkurransen. Målet deres er nemlig ofte å følge opp deg som deltar med markedsføring i ettertid. 

Klarer du å leve med det, så går det helt fint å delta. Du kan jo bare melde deg av nyhetsbrevet igjen når konkurransen er ferdig, eller takke pent nei hvis det ringer en selger til deg.

Les også: Slik tjener du penger på betalte spørreundersøkelser

Aktive konkurranser nå – Bli med her:

Her har vi samlet konkurranser som er tilgjengelig akkurat nå:

Vinn 15.000 kr gavekort hos IKEA:

UnoScore – Registrer deg gratis og bli med i trekningen.

Vinn 15.000 kr i reisegavekort:

UnoScore – Registrer deg gratis og bli med i trekningen.

Vinn Elsykkel – Verdi 10.995 kr:

Norskerabatter – Nyhetsbrev med de beste rabattene

Vinn 10.000 kr gavekort hos Zara:

Norskerabatter – Nyhetsbrev med de beste rabattene

Vinn 10.000 kr gavekort hos valgfri matbutikk:

Norskerabatter – Nyhetsbrev med de beste rabattene

Vinn 10.000 kr gavekort hos VITA:

Norskerabatter – Nyhetsbrev med de beste rabattene

Vinn kaffemaskin fra Delonghi

Spareklubben

Vinn 4.000 kr gavekort på interiør:

Spareklubben

Vinn robotstøvsuger

Spareklubben

Vinn 10.000 kr gavekort på bensin og diesel:

Spareklubben

Vinn 4.000 kr gavekort på Mummi-produkter

Spareklubben

Vinn 10.000 kr gavekort på valgfri matbutikk

Spareklubben

Se opp for useriøse konkurranser og svindel

Det er viktig å være oppmerksom på at ikke alle konkurranser som dukker opp på nettet er like seriøse. De fleste er legitime og kan gi reelle premier, mens andre kan være svindel eller useriøse tilbud. Vær litt kritisk til hvor du registrerer deg, og unngå tjenester som ber om betaling for å delta, da dette nesten alltid er et tegn på svindel.

Som alltid: Virker noe for godt til å være sant, så er det gjerne det. Tenk deg derfor nøye om før du deltar i konkurranser som byr på useriøst høye premier uten særlig innsats. 

Forøvrig bør du alltid lese vilkårene og betingelsene for konkurransen nøye, slik at du er klar over hva som kreves for å delta og hva du kan forvente av premien.

Husk også at den personlige informasjonen din kan bli delt med tredjeparter, så det er viktig å være bevisst på hvor mye informasjon du deler med hvem. 


3 Populære typer konkurranser på nett

Det finnes mange forskjellige typer konkurranser på nett, og de varierer både i format og premier. Dette er de 3 vanligste:

1. Giveaways

Den vanligste typen konkurranse på nett er “giveaways”, hvor du som deltar kan vinne alt fra elektronikk og reiser til gavekort og matprodukter. Disse konkurransene er ofte enkle å delta i, og krever vanligvis bare at du registrerer deg med e-postadressen din for å delta, eller å følge en bestemt profil på sosiale medier.  Det er konkurranser som disse vi viser frem her.

2. Betalte undersøkelser

En annen populær kategori er konkurranser som er tilknyttet betalte undersøkelser. Forskjellen her, er at premien gjerne er garantert. Så lenge du svarer på nok undersøkelser, kan du ta ut premien din i penger eller gavekort.

Les mer om muligheter for å tjene penger på nett her

3. Lotteri

Lotterier er konkurranser hvor du som deltaker må kjøpe billett for å ha sjansen til å vinne større premier. Premiene kan være alt fra kontanter til biler eller luksusvarer. Her er reglene strengere for de som arrangerer konkurranser, da det er strenge lover rundt lotteri i Norge. Lotterier på nett er derfor mer vanlig i utlandet. 

Slik registrerer du deg for å delta i konkurranser på nett

Å registrere seg for å delta i konkurranser er vanligvis en enkel, gratis og rask prosess:

  • Når du har funnet konkurransen du vil delta i, er det bare å klikke seg inn på den og registrere deg med informasjonen som kreves. 
  • Når du har sendt inn informasjonen din, er du normalt automatisk med i trekningen. I noen tilfeller vil du bli bedt om å bekrefte deltakelsen din ved å klikke på en lenke i en e-post. 

Nå er du forhåpentligvis med i trekningen og kan vente i spenning frem til trekningsdatoen!

Er konkurranser på nett svindel?

Det finnes både seriøse konkurranser og konkurranser som er svindel på nett. På denne siden har vi samlet seriøse konkurranser som du kan føle deg trygg på å delta i. Som regel er det kjente bedrifter og merkevarer som kjører konkurransene. 

Når det er sagt, er det alltid smart å ha et kritisk blikk på konkurranser på nett, og det kan være at kjente merkenavn blir misbrukt i markedsføringen av konkurransen. 

For å gjenkjenne svindel og useriøse konkurranser, er det flere tegn du bør se etter: 

Vær som nevnt skeptisk til konkurranser som krever at du betaler for å delta eller som ber om omfattende personlig informasjon uten å gi en klar forklaring på hvordan denne informasjonen vil bli brukt. Seriøse aktører vil aldri kreve betaling for deltagelse i konkurranser, og de vil være åpne om hvordan de bruker innsamlet data. 

I tillegg bør du være oppmerksom på konkurranser som lover gevinster som virker for gode til å være sanne. Hvis en konkurranse lover urealistisk høye premier for minimal innsats, kan dette være et tegn på at det er snakk om svindel. Vær også forsiktig med konkurranser som krever at du deler personlige detaljer.

Konkurranser på nett oppsummert

Konkurranser på nett byr på en spennende mulighet for å vinne premier av høy verdi. Her har du faktisk muligheten til å vinne noe som er verdt mye penger uten å måtte investere en eneste krone. Hvor gode vinnersjansene er, varierer fra konkurranse til konkurranse, men det er flere av dem som er vel verdt å delta i. 

Det eneste du må leve med, er at du kanskje blir kontaktet av bedriften som arrangerer konkurransen i håp om at du skal bli kunde. 

Les også: 49 Måter å skape ekstra inntekt

Arne er utdannet økonom og har stor interesse for å dele sin kunnskap om investering og personlig økonomi. Arne har utforsket inntektsmuligheter på nett i over 15 år, og tjener i dag alle pengene sine digitalt.

Skriv en kommentar